גם אני הסתקרנתי והתעצבנתי כל פעם שמישהו באתר דיבר על NLP כי לא היה לי מושג במה מדובר.. החלטתי לחפש בגוגל וגיליתי שהנושא רחב ומסובך להבנה..
אחרי הרבה קריאה שלא הבנתי ממנה הרבה, סוף סוף קראתי מאמר שבאמת גרם לי להבין את המשמעות של NLP !! אני אעתיק את החלק במאמר שעזר לי, זה מתוך THEMARKER :
"
הנה שני סיפורים, שתמיד מהווים מקור עשיר יותר של רעיונות מאשר הגדרה ישירה...(לNLP)
.
הסיפור הראשון:
ילד שאל את אימו "מה זה NLP?
"אימו ענתה: אספר לך מה זה NLP בעוד רגע, אבל קודם כל תעשה משהו כדי שתוכל להבין.
אתה רואה את סבא שיושב שם על הכיסא שלו? ""כן", אמר הילד.
"לך ושאל אותו מה מצב דלקת הפרקים שלו היום" הילד ניגש לסבו. "סבא", שאל, "מה מצב דלקת הפרקים שלך היום?""הו, היא קצת החמירה, בן", ענה הזקן. "היא תמיד מחמירה במזג אוויר לח. אני בקושי יכול להזיז את האצבעות שלי היום." מבט של כאב ניסך על פניו.הילד חזר לאימו. "הוא אמר שזה החמיר. אני חושב שכואב לו. עכשיו תספרי לי מה זה NLP?""עוד רגע, אני מבטיחה." השיבה האם. "עכשיו לך אליו ושאל אותו מה היה הדבר המצחיק ביותר שעשית כשהיית מאוד קטן."הילד שוב ניגש לסבו. "סבא", אמר, "מה הדבר הכי מצחיק שעשיתי כשהייתי מאוד קטן?"פניו של הזקן אורו. "הו", הוא אמר, "היו הרבה דברים. פעם אחת אתה וחבר שלך שיחקתם בסנטה קלאוס, פיזרתם טלק באמבטיה והעמדתם פנים שזה היה שלג. אני צחקתי מאוד- אבל מצד שני לא הייתי צריך לנקות את זה..." הוא הביט למרחקים עם חיוך על פניו."וגם הייתה הפעם הזאת שלקחתי אותך לטיול. זה היה יום יפה ושרת שיר שלמדת בגן. בקול רם. מישהו ניגש ונתן בך מבט זועף. הוא חשב שאתה עושה יותר מדי רעש. הוא ביקש ממני להורות לך להיות יותר בשקט. אתה הסתובבת ואמרת לו: 'אם אתה לא אוהב את השירה שלי, אתה יכול ללכת ולבשל את הראש שלך...' והמשכת בקול רם עוד יותר..." האיש הזקן צחקק.הילד חזר לאימו. "שמעת מה שסבא אמר?" שאל."כן", השיבה האם. "שינית את הרגשתו בעזרת כמה מילים. זה NLP.
.
.
הסיפור השני:
ערב אחד, רכב איש חכם לכפר קטן במדבר בזמן שהשמש כבר החלה לשקוע.
כשירד מהגמל שלו, הוא ביקש מים מאחד מאנשי הכפר. "כמובן", ענה הכפרי ונתן לו כוס מים.הנוסע שתה את כל הכוס. "תודה רבה", אמר. "האם אוכל לעזור לך לפני שאמשיך בדרכי? ""כן", אמר הצעיר. "יש לנו מחלוקת במשפחה. אני האח הצעיר מבין שלושה. אבינו מת לאחרונה, מנוחתו עדן, וכל רכושו היה עדר גמלים קטן. 17 גמלים, ליתר דיוק. הוא כתב בצוואתו שחצי מהעדר יילך לאחי הבכור, שליש לאח האמצעי ותשיעית לי. אבל איך נחלק עדר של 17? אנחנו לא רוצים לחתוך גמלים. הם שווים הרבה יותר כשהם בחיים.""קח אותי לבית שלך", אמר החכם.כשנכנס אל הבית ראה את שני האחים האחרים ואת אלמנת המת מתווכחים סביב המדורה. האח הצעיר עצר את הויכוח והציג את הנוסע."חכו", אמר האיש החכם, "אני חושב שאוכל לעזור לכם. הנה. אתן לכם את הגמל שלי כמתנה. עכשיו יש לכם 18 גמלים. חצי שייך לאח הבכור, כלורמ תשעה גמלים. שליש יינתן לאח האמצעי, כלומר שישה גמלים. ותשיעית ייקח חברי שכאן, הבן הצעיר. שני גמלים.""אבל זה בסך הכול רק 17 גמלים." אמר הצעיר."כן. איזה צירוף מקרים! הגמל שנשאר הוא הגמל שנתתי לך. אולי תוכל להשיב לי אותו, וכך אוכל להמשיך במסע שלי."וכך היה.
.
באיזה אופן דומה ה- NLP לגמל השמונה עשר? יכול להיות שהוא מובא למצב על ידי איש חכם, פותר את הבעיה במהירות ואז נעלם כלעומת שבא.
"
מקווה שזה עזר לכם... יום טוב![]()

ציטוט ההודעה