"כבר היו מי שאמרו (וגם מי שאמרו בדיוק ההיפך) שלאדם עם ח"ח יהיה קל יותר ליצור קשר עם בן זוג שגם לו יש ח"ח", (ציטוט של רביד באשכול "מדור שידוכים")
מה דעתכם? האם באמת קל יותר להסתדר כששתי בני הזוג הם בעלי ח"ח? מה הם היתרונות ומה הן החסרונות במצב שכזה.
"כבר היו מי שאמרו (וגם מי שאמרו בדיוק ההיפך) שלאדם עם ח"ח יהיה קל יותר ליצור קשר עם בן זוג שגם לו יש ח"ח", (ציטוט של רביד באשכול "מדור שידוכים")
מה דעתכם? האם באמת קל יותר להסתדר כששתי בני הזוג הם בעלי ח"ח? מה הם היתרונות ומה הן החסרונות במצב שכזה.
|
|
לכל מי שלא מבין ח"ח זה חרדה חברתית.
אני לא הייתי רוצה בת זוג כזו מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה להיות עם חברה שאין לה ביטחון עצמי כי אם מתנהל בינינו קשר המקום שלה לתקן אותי איפה שאני שוגה ואני לא צריך שתפחד להעיר לי או משהו כזה כי זה שמוליך כביכול את הקשר והיא כמו כבש(עדר) אחריי.
יש לי חברה וברוך השם יש לה ביטחון והיא מעמידה אותי במקום כשצריך והיא לא מפחדת להביע את דעתה וזה מה שצריך,אבל מצד שני כן הייתי רוצה אחת כזאת בשביל לשנות אותה,לגרום לה להרגיש שווה עם עצמה ומועילה,להרים לה את המורל והביטחון שתהיה מובילה ולא מובלת.
איכשהו אני תמיד מוצא את עצמי עם אנשים שהכי שונים ממני - כמה שיותר מוחצנים, כי הם האנשים שבסופו של דבר פונים לקהל היעד הגדול ביותר ובסופו של דבר מאתרים גם את אלה שחומקים מהרדאר של כולם - הנדחקים לקירות.
מבחינת העדפות אעדיף מישהי שונה ממני מבחינת אופי מבלי קשר לח"ח כי מסתבר שגם הח"ח מתאפיין בקשיים שונים וברמה שונה אצל כול אחד ואחת זה ככה מנסיון לא רחוק.![]()
בהחלט לאחד יכול מהם להיות רק פחד במה ולשני קושי בלשבת עם עוד אנשים ושאר המאפיינים בסדר פחות או יותר כלומר כמו אצל כול אדם ממוצע חוץ ממוחצנות ייתר שזה לדעתי נדיר שתפגוש אצל ח"חניק ממוצע.
הסקרנות הרגה את החתול נכתב כנראה עליי..
בגלל שאני סקרנית מטבעי..אהבתי לצאת עם אנשים שונים ומשונים ולראות ולהסיק מסקנות..
הח"חניקים מפתחים תלות מסוימת וקצת "חונקים".ברור שאי אפשר לצאת למקומות הומי אדם.ברור שאי אפשר תמיד לצאת ל/ב-אור יום.יש הרבה רגישות ומתח לכל מילה שנאמרת או לא נאמרת..עם כולם זה נגמר בתור ידידים,לא יכלתי להיות מטפלת ובת זוג בעת ובעונה אחת.זה לא הסתדר לו לצד השני ולא בשבילי. וגם אדם שהוא חסר ביטחון עצמי מן הסתם לא באמת אוהב את עצמו.ומחפש אישורים מהסביבה..ובן אדם שלא באמת אוהב את עצמו לא יכול באמת לאהוב אחרים.אז זה מסובך-זו המסקנה שלי.
אני גם בתור ח"חניקית לשעבר(עדיין יש לי בעיות אל תדאגו) הייתי נעשית תלולית וממש רגישה כשהייתי מתחילה קשר חדש.
כולם שומעים את מה שאתה אומר,חברים מקשיבים למה שאתה אומר,חברים טובים שמים לב למה שאתה לא אומר.
חח "תלולית"-תלותית* אם יהיו לי שגיאות עוד בעתיד(ויהיה) תוותרו לי,אין לי כח לעשות תיקונים.
כולם שומעים את מה שאתה אומר,חברים מקשיבים למה שאתה אומר,חברים טובים שמים לב למה שאתה לא אומר.