קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 15-02-2008, 20:48
  2. תמונה של היד שליבפוזה שקסית
    על ידי techno barzel בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 10-09-2005, 12:25
  3. תקלה שיש לי - הבאתי תמונה שלה
    על ידי SpitFire בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 08-09-2005, 18:58
  4. ~=~^*4000*^~=~ +תמונה שלי (שווה להכנס)
    על ידי MayMon בפורום דיבורים
    תגובות: 42
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 17:13
  5. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 16:18
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 16

לא תעשה לך פסל וכל תמונה

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל לא תעשה לך פסל וכל תמונה

קראתי במאמרים שונים בחכמת הקבלה, כי כל מה שנכתב בספרים הקדושים , ביניהם התורה, הזוהר הגמרא , תהילים וכו', אינם מדברים כלל מסיפורים היסטוריים או סיפורי מעשיות למיניהם אלא כולם מדברים אך ורק על הדרך הנפשית רוחנית בדרכו של אדם לעבר הכרת העולם הרוחני, עולם שכולו שרוי בתכונת האהבה והנתינה,. ע"י עליה במדרגות הרוחניות הפנימיות בנפשו של אדם, מהרצון לקבל אך לעצמו על חשבון אחרים לעבר תכונת האהבה והנתינה, תכונתו של הטבע עצמו, ובכך להגיע להשתוות התכונות עם כוח הטבע ולחיות עימו בהרמוניה אין סופית, שזוהי מטרת בריאת האדם התכליתית, להפוך להיות כדומה בתכונותיו לבורא ובכך להיות שווה לו, כנאמר בספר ישעיה "אדמה לעליון" אדם- לשון דומה.
    כך בעצם כל אלו הסיפורים והמשלים שבכל הכתבים הקדושים מדברים על הקשר שבין שני כוחות הטבע וההתמזגות ביניהם,
    קבלה לעצמו, שנאה, רע, מינוס
    אהבת הזולת, אהבה, טוב,פלוס

והשילוב ביניהם.
    כמובן שאין רע בלי טוב ואין טוב בלי רע, לכן השילוב שבין שני התכונות הוא שמביא את האדם לתכליתו ואין להרוס שום דבר במציאות לא טוב ולא רע, אלא רק לתקנו למוטב
    הכל בפנימיותו של ההולך בדרך הרוחנית, כך מסופר למשל על הר סיני, שהינו משל להירהורי השנאה הר=הרהורים סיני=שנאה כלפי כולם, בנפשו של אדם ועל היכולת להתעלות מעל אותם הרהורים ע"י כוח מושך, שנקרא משה, מלשון למשוך, שהוא שמושך את האדם לעבר התעלות מעל תכונת השנאה שבו שהופכית מן הטבע,
    או למשל סיפור יציאת מצריים, כל למשל פרעה, פה רע, הרוע שבפנימיות האדם, אינו נותן לאדם החפץ בכך לצאת משליטתו, עד שיגיע ליאוש מכוחותיו ויפנה לכוח העליון שיעזור לו לצאת משליטת המצריים,מיץ -הרע השולטת בכל אדם ואדם.

או למשל דוד וגוליית , דוד כוח הטוב שבאדם, קטן מסכן ללא כוח רב, גוליית כוח הרע שבאדם, גדול אדיר ושולט בכל, כוח הדוד נלחם בגוליית ומנצח בזכות דביקתו בכוח העליון שעוזר לו להתעלות מעל רגשות השנאה,

הכל מדובר בתוך כל אדם על האדם עצמו, על פנימיותו, על כוחות הנפש שבכל אחד בתוכו, וזה מה שמדהים בכל התורה והכתבים הקדושים, שהם מסוגלים להפוך את טבע האדם מרע לטוב, בלימוד נכון שלהם, ואך ורק בלימוד נכון, מפני שאם לא לומדים נכון ועוברים על האיסור של, "לא תעשה לך פסל וכל תמונה" אזי הופכים את התורה לסם המוות במקום לסם החיים ובכך האדם הופך לותר רע משאם לא היה לומד בתורה כלל. ואפשר לראות זאת על כל אותם המונים שלומדים את התורה בחלקה החיצוני בלבד מבלי ללמוד את חלקה הפנימי, שהיא פנימיות התורה, חכמת הקבלה.

לי זה נשמע מאד מאד הגיוני וממש יוצא מגדר הרגיל, פשוט מדהים,
    מה אתם אומרים, איזה מאמרים נהדרים יש שם בחכמת הקבלה.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    אל תתחיל אם אתה לא מסוגל לסיים!

לצערי זאת לא חוכמת קבלה זה לא יותר מפרשנות לא נכונה...
    הבעיה היא שאת קוראת מאמרים של כביכול קבלה כשאין לך מושג מה היא קבלה האמיתית וגם לכותבי המאמר אין.
    קבלה אמיתית לא נלמדת ברבים ואינה יכולה להיות מועברת בכלל מאחד לשני זה מה שנקרא מעשה מרכבה ומעשה בראשית ממליץ לך לקרוא את הרמב"ם בהלכות מדע שם הוא מסביר שאין סיכוי ללמד אדם קבלה כי היא אמורה להתקבל ולא להינתן וזה הבדל עצום!
    צריך גם להבין דבר מאוד חשוב כל סיפור בתנ"ך הינו אמת לאמיתה וזה שיש מתחת לרובד הפשט רבדי רמז דרש וסוד זה ידוע רק צריך להכיר את העובדות שרמז אפשר למצוא בספרי ראשונים ואחרונים את הדרש תוכלי למצוא בספרי מעם לועז ודומיהם את הסוד לא תוכלי למצוא וגם אם תמצאי לא תוכלי לעולם להבין את עומקם של דברים כפי שמבאר זאת הרמב"ם.
    אז הפרשנות שהבאת נחמדה לא יותר.
    מצטער אם זה נשמע כמו קטילה אבל אם את חובבת קבלה כדאי שתפסיקי עם התחביב הזה כמה שיותר מהר כי חוץ מלסלף את תורת ישראל ולעוות אותה כאילו אפשר לקיים מצוות או להיות דתי בלי מצוות מעשיות ולהחטיא את הרבים הם לא עושים כלום.
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
    אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

כתוב בכתובים כי בדיוק כך מגיבים אלו שלא לומדים את חכמת הקבלה אלא מתרכזים אך ורק בחיצוניות התורה ואינם רוצים שילמדו את פנימיות התורה, אלא רוצים שהתורה תישאר אצלם בלבד לפי איך שהם מבינים אותה, מצוות בידיים וזהו בלי עבודת הלב ותיקון האדם, שים לב למה שאומרים גדולי המקובלים מכל הדורות , סליחה אבל בשבילי הם אוטוריטה ואני סומכת עליהם:

"השאלות הרוחניות הגדולות שהיו נפתרות רק לגדולים ומצוינים, מחויבות הן להיפתר עכשיו בדרגות שונות לכלל העם."
    (הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אדר היקר, עמ' קמד')

"על אחת כמה וכמה שיש לנו לרדוף בכל לב ובכל נפש ובכל מאד אחר חכמת האמונה, הוא חכמת דרך הקבלה, שהוא דרך האמת."
    (רבי ישראל בעל שם טוב, מאירות עינים, פרשת ראה)

"ישמע השומע ויבין המשכיל את אשר חכמים הגידו ואשר הזהירו והודיעו לכל איש ישראל לגשת אל הקודש בעסק סודות התורה ונסתריה, עץ חיים היא למחזיקים בה."
    (הרב יוסף חיים מבגדאד - הבן איש חי, ספר דעת ותבונה)

"אי אפשר שכל כלל ישראל יבואו לטהרה, זולת על ידי לימוד הקבלה, שהיא הדרך הקלה ביותר, המספיקה גם לקטני הדעת, מה שאין כן בדרך העסק בתורת הנגלה בלבד, אי אפשר לזכות על ידה, זולת ליחידי סגולה, ועל ידי יגיעה רבה, אבל לא למרבית העם."
    (הרב יהודה אשלג - בעל הסולם, "הקדמה לתלמוד עשר הספירות", אות לו')

"הרי מבואר בפירוש אף בדברי התנאים, שאין האדם יוצא ידי חובתו לגמרי, בעסק המקרא והמשנה והאגדה והתלמוד בלבד, אלא הוא מחויב לעסוק בכל יכלתו בסתרי תורה."
    (הרב חיים ויטאל - הרח"ו, מבוא לשער ההקדמות)

"...הוא סוד לימוד חכמת הקבלה אשר מחכימת פתי ומי שלא ראה אור החכמה זו לא ראה מאורות מימיו... וכל הפורש ממנה פורש מהחיים הנצחיים הרוחניים."
    (רבי ישעיה בן אברהם הלוי הורוביץ - השל"ה הקדוש, מאמר ראשון דף ל')

"יודע אני שבזכות ספר הזוהר הקדוש וכתבי הקבלה שיתפשטו בעולם יֵצא עם ישראל לחירות, ובלימוד זה תלויה גאולתנו."
    (הרב שלום שרעבי - הרש"ש, אור הרש"ש, עמ' 159)

"ועיקר הגאולה תלויה בלימוד הקבלה."
    (הגאון רבי אליהו מוילנה - הגר"א, אבן שלמה חלק יא' ג')

"ואמר האר"י, שכל מה שבא בדברי חז"ל עונש על המגלה סודות, זה היה בזמניהם, אבל כעת שמחה וחדוה לפני השם יתברך לעסוק כל אחד בסודות התורה. בשווקים וברחובות אבקשה את שאהבה נפשי וללמוד בה להאיר על נפשו הארה נפלאה מאור אין סוף, חיות אלוהות, אור נערב בהתגלות אלהות."
    (הרב יצחק אייזיק יהודה יחיאל סאפרין מקומרנה, מתוך הסכמתו לספר באר אברהם)

"וכן אמר הגאון הצדיק רבי שלמה בלוך ז"ל משם רבו החפץ חיים ז"ל, שעל לימוד ספר הזוהר אין שום הגבלה. והיה החפץ חיים מעורר לכולם שילמדו כל שבת את הזוהר של אותה פרשה ואפילו לבחורים."
    (הרב יוסף בן שלמה מפוז'ין, הוספות בנין יוסף)

"ומצאתי כתוב מה שנגזר למעלה שלא יתעסקו בחכמת האמת בגלוי, היה לזמן קצוב עד תשלום שנת ה´ אלפים ר"נ (1490), ומשם ואילך יקרא "דרא בתראה" (דור אחרון) והותרה הגזירה, והרשות נתונה להתעסק בספר הזוהר ומשנת ה' אלפים ג' מאות ליצירה (1540) מן המובחר שיתעסקו ברבים, גדולים וקטנים."
    (הרב אברהם אזולאי, הקדמת ספר "אור החמה")

"אוי לאלו שלא רוצים ללמוד את הזוהר, מפני שהם מביאים לעולם עוני, מלחמות ואסונות."
    ("תיקוני הזוהר", תיקון ל')

"לימוד ספר הזוהר מרומם על כל לימוד אחר."
    (הרב חיים דוד יוסף אזולאי - החיד"א, מורה באצבע, אות מד')

"לו עמי שומע לי, בדור הזה היו לומדים עם תינוק בן תשע שנים ספר הזוהר והתיקונים להגות בהם, וכך היו רוכשים יראת שמים במקום חכמה חיצונית."
    (הרב יצחק איזיק יחיאל ספרין מקומרנה, ספר "נוצר חסד", פרק ד', משנה כ')

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    yaron halfon
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    lost...

אני חייב להודות שמה שכתבת נשמע הגיוני ומעניין מאד, מאיפה כל המידע?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

פשוט מצאתי כל מיני מאמרים ברשת, אני מאד מתעניינת בנושא, חיפוש פשוט בגוגל וכו'

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

את בחורה חכמה והפתעת אותי עם המקורות כך מצוטטים ומוכנים מראש... אבל אני אשאל אותך שאלה מהן ההגבלות ללימוד קבלה את יודעת?
    מה זאת קבלה את יודעת? או שאת קוראת לספר הזוהר קבלה כי זה מה שאתה מכירה? את מבינה שצריך ללמוד ש"ס ופוסקים לפני זה כדי שלא יובנו דברים כלא נכונים ואפילו אף לכאורה סותרים? את מבינה שאת אישה ולא אמורה ללמוד בכלל את זה? (אני מניח שאת בחורה כן?)
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

סלח לי, איך זה שהיא אישה קשור ליכולות האינטלקטואליות שלה וליכולות ההבנה שלה?

רק מראה כמה היהדות היא דת פרימטיבית וחשוכה. 
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

זה רק מראה כמה אתה לא מבין ביהדות אמרתי לך כבר בדיון הקודם אתה לא מבין בזה חאלס להתנגח במה שאתה לא מבין אתה סתם יוצא טמבל כל פעם מחדש, די זה כבר מעורר רחמים ההתנהגות הטיפשית הזאת...

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

התגובה שלך וההבנה שלך אידיוטיות, אני יודע שהיהדות אוסרת.

היית אמור להבין את זה מהתגובה שלי.

לאישה אין מעמד בדת חשוכה כמו יהדות.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 19-10-2010 בשעה 18:08.
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

יש לה מעמד גבוה יותר משל הגבר מאמי חמוד שלי וככל שאתה לא מבין יהדות ככה אתה גם מגיב אמרתי תלך תלמד אח"כ תגיב וזה לא היה בכלל העניין שהיהדות אוסרת כי היא לא אוסרת ראה ערך ברוריה אישתו של רבי מאיר ואני לא מבין ביהדות כן? חחח אתה מבין איך אתה נראה עכשיו?

ותערוך את האידיוט כי עדיין לא כיניתי אותך בשמות גנאי כיניתי אולי את ההתנהגות שלך בתור טיפשות ותגובות שמציגות אותך בתור טמבל אבל לא כיניתי אותך ישירות שזה דבר אסור במפורש.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

אתה מוזמן לתת לי באן לכמה זמן שתרצה, אני לא עורך, אתה גם התבטאת בצורה דומה.
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

מאמי תקשיב אתה לא יכול לקרוא לי ישירות אידיוט אתה רוצה לכנות תגובה שלי כאידיוטית אתה מוזמן אבל ישירות אני לא אסכים כנ"ל כאשר אתה מגיב למשתמשים אחרים אם זה לא ברור יש חוקים פעל על פיהם!
    ולא אני לא רוצה לתת לך באן אין לי סיבה אמיתית לעשות את זה אם תפעל על פי החוקים (על חוסר ידע אי אפשר לתת באן לצערי) כי יש צורת התבטאות נכונה ויש לא אז בבקשה לערוך וזאת פעם אחרונה שאני מבקש.
    ויש הבדל בין צורה דומה לבין מה שאתה עשית אז בבקשה כי זה באמת יהיה חבל להיכנס איתי לסיכסוך מיותר.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

NOW?

ולא ערכתי כי אני מפחד ממך- יש לך זכות כאדם ולא יותר מזה
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

אתה לא אמור לפחד ממני אתה אמור לכבד אותי בתור משתמש, אל תנסה לתקוף אותי אישית אבל את הדעה שלי אתה יכול לתקוף מתי שתרצה אני יותר ממוכן להגן עליה.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הדרך של אחר כך מובילה לעיר בשם שום מקום

יצירת "קבלה" ו"תורת הסוד" ,"הזוהר", זה הייתה ממש הברקה גאונית.
    מי שלומד אותם חושב שהוא יודע יותר מכולם ולכן הוא ידבק בזה ויאמין בתורה ובה'.
    מי שלא למד אותם שמע שיש אותם ושהם נסתרים ורק גדולי הדור יכולים להבינם-וזאת שטות גמורה סתם ככה,וגם חז"ל אמרו שכול
    האדם יכול ללמוד קבלה כמו שזאתי הזכירה למעלה. והתגובה שלך iemongrass משקפת בדיוק את הדעה שרווחת בכלל הציבור הדתי.
    ובגלל זה, כול האלה שאין להם כוח להתעמק, זה יחזק את דעתם בקשר לה' ולתורה, כי גם אם יתקפו אותו בשאלות קשות
    או שיעלו אצלו הרהורים הוא יאמין שיש תשובות והכול מבואר וידוע וככה הוא ימשיך להאמין.
    וגם מי שישאל את עצמו מה ההבדל בין היהדות לשאר הדתות אז הקבלה ותורת הסוד ישר יעלו לו לראש
    ואז הוא יגיד שזה מראה על הנכונות של התורה ודעתו תתישב.

באמת שאפו, אני לא יודע שמי שכתב את תורת הסוד, ואת הקבלה והזוהר שכולם בעצם אותו דבר ,חשב על זה בצורה הזאת
    אבל עדיין הוא שיחק אותה. לפחות מביחנתו.

אם אתם רוצים תמשיכו להאמין במה שהכתיבו לכם, תהנו.

יש שני דברים שהם אינסופיים
    היקום והטמטום האנושי, ובקשר ליקום אני עדיין לא בטוח.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:46.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,790 | הודעות: 8,150,372 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect