קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. NEW! אחרי שנים שנים שלא עשיתי חתימות
    על ידי Edo בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 03-02-2006, 23:49
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

אחרי שנים של סבל גיליתי שאני סובלת מחרדה חברתית

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    or
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל אחרי שנים של סבל גיליתי שאני סובלת מחרדה חברתית

אני בת 25 וכבר כמה שנים אני מודעת לכך שמפגש עם אנשים חדשים מביך אותי,יציאה לאירוע מדכאת אותי,ויציאה לבר או לבילוי גורמת לילסבל,אני מעדיפה לרב להישאר בבית ולקרוא ספר,יש לציין שאני בחורה מקובלת בחברה שלי וניסיתי להסתיר זאת כל השנים ולהתגבר על החרדה בדרכים אחרות, למשל ביציאות לשתות אלכוהול ולשכוח מהכל,
    עם החברה הרגילה שלי אני נהנית בדר"כ אך כשמגיעים אנשים חדשים אני נעשית חסרת אונים.
    לאחרונה כשיצא לי להיות עם הרבה אנשים חדשים בטיול נפל לי האסימון...הבנתי שזו כנראה בעיה יותר רצינית ממה שחשבתי,שוחחתי על כך עם מישהי שאמרה לי אולי זה פחד קהל,קראתי לאחרונה הרבה באינטרנט והבנתי שאני סובלת מחרדה חברתית שהלכה והחמירה עם השנים.
    אני בהלם...אני יודעת שמודעות לבעיה פותרת חצי ממנה,אך היום התוודעתי לכך שאני סובלת מבעיה לא פשוטה,אני לא יודעת איך לאכול את זה....כמובן שאפנה במהירות לטיפול כי זו הדרך לצאת מזה,אבל השאלה שלי האם זה עובר?האם באמת ניתן לצאת מיזה?אני לא רוצה להמשיך יותר לסבול נמאס לי לחיות כך!!!

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    מה שחשוב אלה לא השנים שבחייך אלא החיים שבשנותיך.

ברוכה הבאה

אף-פעם לא מאוחר מדי לגלות את הבעיה. את יכולה להתנחם בכך שיש עוד המון אנשים כמוך, רבים מהם כאן. אני לדוגמה אחד מהם, ככה שאת לא היחידה שסובלת מהבעיה. הבעיה היא מוכרת כבר הרבה שנים ופיתחו דרכים לטפל בה. ניתן להשיג תוצאות טובות וכמעט להפטר מהבעיה לחלוטין.

ישנן שלוש דרכים מוכרות לטפל בבעיה:

1. טיפול פסיכולוגי בשיטה הקוגנטיבית-התנהגותי. זה שאת מטופלת אצל פסיכולוג בטיפול של אחד על אחד. גילו שלאנשים עם חרדה חברתית יש מחשבות אוטומטיות שקורות אצלם במחשבה ואלה מחשבות לא הגיוניות ושליליות שמשפיעות על הצורה בה הם תופסים סיטואציות. יכול להיות שאת אפילו לא מודעת להן, אבל בעזרת טיפול כזה, מלמדים אותך לתפוס אותן בזמן ולהחליף אותן במחשבות הגיוניות. זה דבר שדורש תרגול והוא משפר את המצב פלאים.

לגבי טיפול פסיכולוגי, זה לאו דווקא דבר יקר ואת יכולה ללכת לטיפול פסיכולוגי בחינם במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות, במימון חלקי בקופת-החולים שלך, או לחלופין בתשלום מלא אצל מטפל פרטי וזה יקר.

2. טיפול תרופתי. זה טיפול יעיל מאוד שבו את לוקחת תרופה שמטפלת לך בבעיה. היום התרופות השתפרו דיי הרבה ותופעות הלוואי הן נמוכות עד כדי לא קיימות בכלל. זה לא הדור הישן של התרופות כגון פרוזק. כיום התרופה הפופולרית והמוצלחת ביותר היא הציפרלקס. מרשם לתרופה את יכולה לקבל אצל פסיכיאטר או אצל רופא המשפחה שלך.

3. טיפול קבוצתי. זה טיפול יעיל מאוד לחרדה חברתית שמתנהל בקבוצה שבה יוזמים סיטואציות חברתיות. החשיפה לסיטואציות כאלה והתרגול אמורים להפחית את החרדה שלך. יש במרפאה לבריאות הנפש בגהה קבוצה ידועה שפועלת כבר כמה שנים. כמה פעמים בשנה הקבוצה הזאת נפתחת ומקיימים מספר מסויים של מפגשים בהנחיית פסיכולוגית. לקבוצה הזאת יצא שם טוב והיא ללא תשלום. צריך להקדים להרשם כי יש תור. את עוברת ראיון אצל פסיכולוגית והיא מחליטה אם לשבץ אותך.

ככלל, התאוריה אומרת שכשלאדם יש חרדה כלשהי, לאו דווקא חברתית, חשיפה הדרגתית לדבר שמעורר אצלו חרדה תפחית את הבעיה. קחי לדוגמה אדם שחרד מכלבים. בהתחלה נראה לו תמונה של כלב וניתן לו להתבונן בה הרבה זמן. באיזשהו שלב החרדה מהתמונה תרד. בשלב הבא ניתן לו להיות ליד כלב שנמצא בכלוב, גם כאן אחרי זמן מה החרדה תרד ואז נעבור לשלב הבא. ככה נמשיך הלאה עד שהחרדה נעלמת.

כתשובה לשאלה שלך, אני חושב שמידת ההתגברות על החרדה תלויה ברצון ובמוטיבציה שלך להשקיע. ככל שתרצי יותר ותפעלי יותר בעניין את תצליחי יותר. אני לא אומר שזה הולך להיות קל, אבל אם תגייסי את כוחותייך למשימה את יכולה להתקדם יפה.

המון בהצלחה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

היי בטי.
    רק הערה - ציפראלקס זה לא בסל התרופות ויש כדורים טובים באותה מידה וזולים פי 10. אני לוקחת פאקסט 20.
    כל הכבוד שאת הולכת להתחיל טיפול, זה מאד חשוב. אפשר להתמודד עם חרדה חברתית ולטפל בה, רק אל תבלבלי את "להתגבר על זה" ו"לצאת מזה" עם "לחיות עם זה". הדרך לשיפור, כמו שאני חווה אותה היא לקבל את עצמך כמישהי שיש לה חרדה חברתית. זה חלק מהאופי שלך. זה חלק ממי שאת. אם תשנאי את החלק הזה בעצמך ותתנכרי לו, תנסי למחוק אותו, לא תצליחי להתקדם. אני אומרת את זה אחרי בערך 20 שנה שניסיתי לעשות את זה. אם תלכי לטיפול, תהיי מודעת לעצמך, תלמדי לאהוב את עצמך כמו שאת, תוכלי לשפר גם את איכות החיים שלך ולהתמודד עם החרדה שלך. זה תהליך שלוקח זמן, אבל זה שווה את זה. ממש כל הכבוד שאת עושה צעדים בתחום, זה לא פשוט בכלל.
    בהצלחה
    סיגל

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:12.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,015 | הודעות: 8,151,597 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect