קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] האם אתם באמת חושבים ש Kesha מתה?
    על ידי Coco Jambo בפורום מוזיקה כללית
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 28-04-2010, 21:09
  2. [דיון] האם אתם באמת צריכים מחשב כ"כ חזק?
    על ידי artanix בפורום מפרטי מחשב
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 08-10-2007, 13:36
  3. [סקר] האם אתם באמת מכורים לFM
    על ידי L.K בפורום Football Manager
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 09-07-2007, 23:51
  4. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 14:14
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 13-01-2006, 00:04
נושא נעול
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 47

האם אתם באמת אתאיסטים- נקודה למחשבה.

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

ברירת מחדל האם אתם באמת אתאיסטים- נקודה למחשבה.

טוב אז הנושא הזה מופנה לאתאיסטים.
    הם טוענים שאין אלוהים אבל הולכים לפי היהדות: ברית מילה,חתונה,בר מצווה,אזכרה.
    אז אני שואל את עצמי למה אתם עושים זאת?כי זה מקובל?הרי אתם לא מאמינים.
    אז למה כשיהיו לכם ילדים תעשו להם ברית מילה?למה לעשות חופה וקידושין כדת וכדין?
    מה הטעם בטקס "האדיוטי" שנקרא בר מצווה? למה לעשות אזכרה ולקרוא קדיש ולא לשרוף את גופת המת?
    אני חושב שאם הם מחליטים משהו שיעשו אותו עד הסוף ולא מה שנראה להם,כי אני כבר אתחיל לחשוב שהפורום נפתח אך ורק להתסיס את האמינים ,ולצחוק על הדת.
    אם הם אתאיסטים שילכו עד הסוף ויהיה עם ביטחון ולא החכמה רק לדבר ולהכפיש,מה שאני מכנה את זה- אתאיסטים לייט.
    האם אפשר להגיד שזו צביעות?

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

סתם בשביל היידע שלכם - אני אגנוסטיקן ולא אתאיסט .
    עכשיו נתחיל עם הדיעה שלי לגבי שלך:
    יש דבר כזה שניקרא מסורת ..ויש דבר כזה שניקרא איחוד משפחתי ..
    יש לך מושג כמה אירוע קטן של בר מצווה מאחד את המשפחה?
    כולם באים שמחים מדברים אחד עם השני..תחשוב גם על זה..אז לא ניקרא לזה בר מצווה אלא יום גיבוש , אותו דבר..

למה לעשות אזכרה ולקרוא קדיש ולא לשרוף את גופת המת?
    WTF יש דבר כזה שניקרא אנושיות..שנימצאת בכולנו! גם אם הגופה לא מרגישה , בתור בנאדם אנושי לא הייתי רוצה שיישרפו את הגופה שלי..
    אזכרה - מלשון המילה להזכיר , להזכיר שהיה איתנו מישהו שכבר לא איתנו ..ולנצור אותו בליבנו..
    קדיש - זה כבר עניין דתי , ואם בנאדם ניפטר והיה דתי בחייו , אני מסכים ומחיב את הקרוב שלו לקרוא בשבילו קדיש!

כל השאר שכתבת ניראה לי חסר טעם להגיב עליו , משום שרוב הדיעה שלי מובנת על המסורת , ולהמשיך את המורשת המשפחתית
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

ציטוט נכתב במקור על ידי אושרי צפיה בהודעה
    טוב אז הנושא הזה מופנה לאתאיסטים.
    הם טוענים שאין אלוהים אבל הולכים לפי היהדות: ברית מילה,חתונה,בר מצווה,אזכרה.
    אז אני שואל את עצמי למה אתם עושים זאת?כי זה מקובל?הרי אתם לא מאמינים.
    אז למה כשיהיו לכם ילדים תעשו להם ברית מילה?למה לעשות חופה וקידושין כדת וכדין?
    מה הטעם בטקס "האדיוטי" שנקרא בר מצווה? למה לעשות אזכרה ולקרוא קדיש ולא לשרוף את גופת המת?
    אני חושב שאם הם מחליטים משהו שיעשו אותו עד הסוף ולא מה שנראה להם,כי אני כבר אתחיל לחשוב שהפורום נפתח אך ורק להתסיס את האמינים ,ולצחוק על הדת.
    אם הם אתאיסטים שילכו עד הסוף ויהיה עם ביטחון ולא החכמה רק לדבר ולהכפיש,מה שאני מכנה את זה- אתאיסטים לייט.
    האם אפשר להגיד שזו צביעות?
    "האם אפשר להגיד שזו צביעות" -האם אפשר להגיד שאתה עושה דבר מגעיל?

ברית מילה- האם הייתה לי בחירה? לא! אז זה ממש לא נחשב, לחתוך לתינוק בן 8 ימים שלא בדיוק יכול להתנגד נכון?

בר מצווה- האם הייתה לי בחירה? לא! אז גם זה לא נחשב נכון? הרי מה כבר ילד בן 13 באמת מבין? עושים לו מסיבה נותנים לו דברים "רק תקרא איזה פרשה קטנה בבית כנסת עם סוכריות".

חתונה- בוא נגיד שהרב לא ברשימת המוזמנים.... וגם יכול להיות שזה יהיה עם גויה אפילו- אבל בכל מקרה לא רב, לא כומר לא שום דבר דתי.

"למה כשיהיה לכם ילדים תעשו להם ברית מילה?"- מי קבע? אתה? אז התשובה היא לא, אני לא אעשה לילדי ברית מילה בגלל הדת ובטח ובטח שלא עם איזה מוהל לא מוסמך, אני אעשה את זה בבית חולים, עם רופא, ובלי שום ברכה, לכן לא יהיה לזה שום דבר דתי.

ואם תגיד "שהיהדות המציאה את זה"- אז לא, היהדות לא המציאה את הברית מילה, זה כבר היה נהוג בתרבויות שונות.

"למה לעשות חופה וקידושין כדת וכדין"- אתה שוב קובע ולא שואל, אז שוב אני אענה לך- לא יהיה שום רב ושום ברכה בחתונה שלי.

אף אחד לא בא לעצבן את המאמינים, באים לדון- אתה רוצה לדון? בבקשה אתה מוזמן, אתה רוצה לדפוק את הראש בקיר עד שיגידו לך שאתה צודק? סע לשלום.

אני לא הולך לפי היהדות, אני לא שומר כשרות, אני לא מקיים אף מצווה ולא מאמין ב "שם"- אז מה אני? אתאיסט רציני? אין דבר כזה "אתאיסט-לייט"- כל אדם אשר לא מאמין בקיומם של אלים- הוא אתאיסט, ויש כאלה שנמצאים בדת מכפייה- אז אל תכליל בבקשה.

עונה לך על השאלות?
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    "האם אפשר להגיד שזו צביעות" -האם אפשר להגיד שאתה עושה דבר מגעיל?

ברית מילה- האם הייתה לי בחירה? לא! אז זה ממש לא נחשב, לחתוך לתינוק בן 8 ימים שלא בדיוק יכול להתנגד נכון?

בר מצווה- האם הייתה לי בחירה? לא! אז גם זה לא נחשב נכון? הרי מה כבר ילד בן 13 באמת מבין? עושים לו מסיבה נותנים לו דברים "רק תקרא איזה פרשה קטנה בבית כנסת עם סוכריות".

חתונה- בוא נגיד שהרב לא ברשימת המוזמנים.... וגם יכול להיות שזה יהיה עם גויה אפילו- אבל בכל מקרה לא רב, לא כומר לא שום דבר דתי.

"למה כשיהיה לכם ילדים תעשו להם ברית מילה?"- מי קבע? אתה? אז התשובה היא לא, אני לא אעשה לילדי ברית מילה בגלל הדת ובטח ובטח שלא עם איזה מוהל לא מוסמך, אני אעשה את זה בבית חולים, עם רופא, ובלי שום ברכה, לכן לא יהיה לזה שום דבר דתי.

ואם תגיד "שהיהדות המציאה את זה"- אז לא, היהדות לא המציאה את הברית מילה, זה כבר היה נהוג בתרבויות שונות.

"למה לעשות חופה וקידושין כדת וכדין"- אתה שוב קובע ולא שואל, אז שוב אני אענה לך- לא יהיה שום רב ושום ברכה בחתונה שלי.

אף אחד לא בא לעצבן את המאמינים, באים לדון- אתה רוצה לדון? בבקשה אתה מוזמן, אתה רוצה לדפוק את הראש בקיר עד שיגידו לך שאתה צודק? סע לשלום.

אני לא הולך לפי היהדות, אני לא שומר כשרות, אני לא מקיים אף מצווה ולא מאמין ב "שם"- אז מה אני? אתאיסט רציני? אין דבר כזה "אתאיסט-לייט"- כל אדם אשר לא מאמין בקיומם של אלים- הוא אתאיסט, ויש כאלה שנמצאים בדת מכפייה- אז אל תכליל בבקשה.

עונה לך על השאלות?
    איזה מזג יוסף,אני מדבר על מה שתעשה בעתיד ולא מה שעשו לך.
    ואתה יודע משהו?אתה רק בן 17 18 אנא עארף כמה.אנשים משתנים ואתה לא יודע אפילו מה יהיה לך מחר או מה צופן לך העתיד(בלי שום קשר לדת).כך שאל תיקבע עובדה ואל תקדים את המאוחר.
    דבר שני,אני חושב שאמרת את כל זה רק בגלל שאמרתי משהו שהוא נכון ובשביל להוכיח לי שאתה לא כזה אתה התנגדת,אבל מעניין מה תעשה בתכאלס ולא מה אתה כותב כאן,מאחורי המסך אתה יכול להיות הכי גבר ובחיים האמיתיים ילד כאפות שבמציאות יקראו לך "כלבה",אפילו לא בשם הפרטי (סתם דוגמה)
    בקשר לברית מילה,בתרבויות שונות?זכותך,אני מאמין שאלוקים התגלה לאברהם אבינו ואמר לו למול את עצמנו כי אף אחד באותו זמן לא ידע שזה יכול להביא מחלות אם לא עושים ברית מילה-עונה על השאלה שלך לגבי התרבויות,שהם עשו את זה אחרי אברהם אבינו והם עשו זאת רק למטרה בריאותית ולא דתית.

איזה מזג יוסף,אני מדבר על מה שתעשה בעתיד ולא מה שעשו לך.
    ואתה יודע משהו?אתה רק בן 17 18 אנא עארף כמה.אנשים משתנים ואתה לא יודע אפילו מה יהיה לך מחר או מה צופן לך העתיד(בלי שום קשר לדת).כך שאל תיקבע עובדה ואל תקדים את המאוחר.
    דבר שני,אני חושב שאמרת את כל זה רק בגלל שאמרתי משהו שהוא נכון ובשביל להוכיח לי שאתה לא כזה אתה התנגדת,אבל מעניין מה תעשה בתכאלס ולא מה אתה כותב כאן,מאחורי המסך אתה יכול להיות הכי גבר ובחיים האמיתיים ילד כאפות שבמציאות יקראו לך "כלבה",אפילו לא בשם הפרטי (סתם דוגמה)
    בקשר לברית מילה,בתרבויות שונות?זכותך,אני מאמין שאלוקים התגלה לאברהם אבינו ואמר לו למול את עצמנו כי אף אחד באותו זמן לא ידע שזה יכול להביא מחלות אם לא עושים ברית מילה-עונה על השאלה שלך לגבי התרבויות,שהם עשו את זה אחרי אברהם אבינו והם עשו זאת רק למטרה בריאותית ולא דתית.

אם מישהו יקרא לי כלבה במציאות- אני מעביר אותו סירוס מזורז , Ain't taking crap from no one dude!

לא יותר פשוט שאברהם היה פשוט סכיזופרן ששמע קולות? בהנחה שבאמת היה אברהם.......
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

אם מישהו יקרא לי כלבה במציאות- אני מעביר אותו סירוס מזורז , Ain't taking crap from no one dude!

לא יותר פשוט שאברהם היה פשוט סכיזופרן ששמע קולות? בהנחה שבאמת היה אברהם.......
    זכותך לחשוב כך כמו שזכותי לחשוב ההפך

זכותך לחשוב כך כמו שזכותי לחשוב ההפך
    אבל אם חובת ההוכחה היא על הטוען, אתה לא אמור איכשהו להוכיח לי את זה XD
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 07-01-2011 בשעה 17:23.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

אבל אם חובת ההוכחה היא על הטוען, אתה לא אמור איכשהו להוכיח לי את זה XD
    אוקיי,אתה טוען שלא היה כזה בן אדם אברהם,בעצם אתה מתבסס על זה שאתה אומר :" מה שאני לא רואה אני לא מאמין נכון?"
    אז בוא תסביר לי למה אתה בדיוק מאמין שכן היו חוקרים ומדענים לפני הרבה שנים שגילו את כל מה שנתגלה היום,כי בעולם זה יותר נפוץ מהיהדות?
    הרי לא ראית לא את גלילאו,ולא את ארכימדס וכל המדענים למיניהם,למה אתה מאמין שהם אכן היו קיימים ואברהם לא?מה הם שונים ממנו בוא נשמע...

עריכה: קרא בויקפדיה "אמונה" היא מתבססת על דבר מוחשי ולא חומרי,כך שלא אני ולא אתה יכולים להוכיח שאלוהים אכן קיים\לא קיים.
    הכל בגדר האמונה,ואם תשאל אותי :" לא נראלך להאמין במשהו שאתה לא בטוח בקיומו?אתה לא חושב שזה אדיוטי"
    אז אני אענה לך בצורה חד משמעית- לא.
    אני יהודי ואני מאמין,ואני לא רואה שיש לאתאיסטים הנאות בעולם שלהם שאני מפסיד,כך שאם אני יכול להאמין ולהשאיר לי סיכוי לעולם הבא,אז למה לא..?
    נערך לאחרונה על ידי Old Lady; 07-01-2011 בשעה 17:33.

אוקיי,אתה טוען שלא היה כזה בן אדם אברהם,בעצם אתה מתבסס על זה שאתה אומר :" מה שאני לא רואה אני לא מאמין נכון?"
    אז בוא תסביר לי למה אתה בדיוק מאמין שכן היו חוקרים ומדענים לפני הרבה שנים שגילו את כל מה שנתגלה היום,כי בעולם זה יותר נפוץ מהיהדות?
    הרי לא ראית לא את גלילאו,ולא את ארכימדס וכל המדענים למיניהם,למה אתה מאמין שהם אכן היו קיימים ואברהם לא?מה הם שונים ממנו בוא נשמע...
    היסטוריונים שתיעדו אותם? גלילאו שיפר את הטלסקופ, חקר את מערכת השמש וכו'- די קשה לפקפק בקיומו חחחח, וגם בתקופה שלו הייתה האינקוויזיציה (שכולנו יודעים שהייתה) שהוא עמד מולה.

הנאות שיש לי? אני לא כבול בשלשלאות ובחוקים מחמירים ולא הגיוניים
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 07-01-2011 בשעה 17:36.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

היסטוריונים שתיעדו אותם? גלילאו שיפר את הטלסקופ, חקר את מערכת השמש וכו'- די קשה לפקפק בקיומו חחחח, וגם בתקופה שלו הייתה האינקוויזיציה (שכולנו יודעים שהייתה) שהוא עמד מולה.

הנאות שיש לי? אני לא כבול בשלשלאות ובחוקים מחמירים ולא הגיוניים
    תיעדו?תוכיח,שוב אתה מתבסס על מה שאנשים אומרים ובזה בעצם אתה לוקה,תראה לי הוכחות על כל טענה שאתה אומר.
    ולנושא השני,אני לא חושב שאתה נהנה יותר ממני בחיים(בכל מה שקשור לתורה)
    אולי חוץ מיום כיפור.

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

לגבי הנישואין - בישראל אין מוסד נישואין חוץ מהמוסד הדתי, ואם היה - אני בטוח שאתאיסטים רבים היו משתמשים בו.

לגבי ברית מילה - תרבויות רבות נוהגות לבצע הסרת עורלה.
    מחקרים שנערכו בשנים האחרונות העלו כי הסרת העורלה אצל גברים,
    מפחיתה באופן ניכר את סיכויי ההדבקה במחלות מין ובמחלות אחרות.

ב 28/03/07 פרסם ארגון הבריאות הבין לאומי הודעה לעיתונות,
    שעל-פיה הוא ממליץ על מילה כאמצעי להפחתת הסיכון להידבקות באיידס.
    הארגון בחן שלושה מחקרים פרוספקטיביים מבוקרים שתוצאותיהם פורסמו בשנת 2005.

המחקרים נערכו בקניה, באוגנדה ובדרום אפריקה במימון אמריקני וצרפתי, ומהם עולה כי:
    ביחס לגברים ההטרוסקסואליים החיים באזורים אלו, שכיחות הידבקותם של גברים נימולים נמוכה ב-60%.

היהדות מגדירה את הסרת העורלה כמצווה הנקראת "ברית מילה", דבר זה איננו בהכרח משייך את כל הנימולים ליהדות!
    זה ש A נובע מתוך B, לא אומר ש B נובע מתוך A.
    אם אני אקום לכבוד זקן באוטובוס זה לא אומר שאני מתכוון בהכרח לקיים "והדרת פני זקן".

לגבי בר מצווה - "בר מצווה" הוא הכינוי הניתן ליום ההולדת ה 13. החגיגה מחולקת ל 2: עלייה לתורה בשבת וחגיגת האירוע.
    אני, לילדיי, כמובן שאחגוג את גיל ה 13 באירוע חגיגי, מהסיבה היחידה שאני לא ארצה להבדיל אותם משאר חבריהם.
    את טקס העלייה לתורה אני אשאיר בידיהם לבחור, אני בהחלט לא אכריח אותם להניח תפילין ולקרוא בתורה בשבת.

לגבי האזכרה - עלייה לקברו של אדם נהוגה גם בקרב חילונים גמורים. מהם שמאמצים את הטקס הדתי או חלקים ממנו,
    ומהם שמסתפקים באמירת דברים לזכרו של המנוח.
    קריאת תהילים, קריאת אותיות השם ותפילות שונות, הן המנהג הדתי, ולא העלייה עצמה לקבר.

לא כל מה שעושים נובע מתוך הזדהות עם הדת, לפעמים מזדהים עם התרבות על מנת למנוע ניכור מצד הסביבה.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 07-01-2011 בשעה 18:00.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    לגבי הנישואין - בישראל אין מוסד נישואין חוץ מהמוסד הדתי, ואם היה - אני בטוח שאתאיסטים רבים היו משתמשים בו.

לגבי ברית מילה - תרבויות רבות נוהגות לבצע הסרת עורלה.
    מחקרים שנערכו בשנים האחרונות העלו כי הסרת העורלה אצל גברים,
    מפחיתה באופן ניכר את סיכויי ההדבקה במחלות מין ובמחלות אחרות.

ב 28/03/07 פרסם ארגון הבריאות הבין לאומי הודעה לעיתונות,
    שעל-פיה הוא ממליץ על מילה כאמצעי להפחתת הסיכון להידבקות באיידס.
    הארגון בחן שלושה מחקרים פרוספקטיביים מבוקרים שתוצאותיהם פורסמו בשנת 2005.

המחקרים נערכו בקניה, באוגנדה ובדרום אפריקה במימון אמריקני וצרפתי, ומהם עולה כי:
    ביחס לגברים ההטרוסקסואליים החיים באזורים אלו, שכיחות הידבקותם של גברים נימולים נמוכה ב-60%.

היהדות מגדירה את הסרת העורלה כמצווה הנקראת "ברית מילה", דבר זה איננו בהכרח משייך את כל הנימולים ליהדות!
    זה ש A נובע מתוך B, לא אומר ש B נובע מתוך A.
    אם אני אקום לכבוד זקן באוטובוס זה לא אומר שאני מתכוון בהכרח לקיים "והדרת פני זקן".

לגבי בר מצווה - "בר מצווה" הוא הכינוי הניתן ליום ההולדת ה 13. החגיגה מחולקת ל 2: עלייה לתורה בשבת וחגיגת האירוע.
    אני, לילדיי, כמובן שאחגוג את גיל ה 13 באירוע חגיגי, מהסיבה היחידה שאני לא ארצה להבדיל אותם משאר חבריהם.
    את טקס העלייה לתורה אני אשאיר בידיהם לבחור, אני בהחלט לא אכריח אותם להניח תפילין ולקרוא בתורה בשבת.

לגבי האזכרה - עלייה לקברו של אדם נהוגה גם בקרב חילונים גמורים. מהם שמאמצים את הטקס הדתי או חלקים ממנו,
    ומהם שמסתפקים באמירת דברים לזכרו של המנוח.
    קריאת תהילים, קריאת אותיות השם ותפילות שונות, הן המנהג הדתי, ולא העלייה עצמה לקבר.

לא כל מה שעושים נובע מתוך הזדהות עם הדת, לפעמים מזדהים עם התרבות על מנת למנוע ניכור מצד הסביבה.
    אז כמו שאמרתי-צביעות.
    למה שלא כל האתאיסטים יגבשו דעה(זה כבר קורה) ויקיימו אותה(זה לא קורה) לעשות מה שנראה להם ולא להיראות כשונים,הרי הם רוצים לקבל במה ולפתוח לאנשים את העיניים לא?
    למה לא "להיבדל" מהאמונה ולהשריש את האני מאמין של האתיסטים?

משתמשת כבוד האוואטר של Gaya
    לייקים
    149
    נקודות
    457

ציטוט נכתב במקור על ידי False צפיה בהודעה
    סתם בשביל היידע שלכם - אני אגנוסטיקן ולא אתאיסט .
    עכשיו נתחיל עם הדיעה שלי לגבי שלך:
    יש דבר כזה שניקרא מסורת ..ויש דבר כזה שניקרא איחוד משפחתי ..
    יש לך מושג כמה אירוע קטן של בר מצווה מאחד את המשפחה?
    כולם באים שמחים מדברים אחד עם השני..תחשוב גם על זה..אז לא ניקרא לזה בר מצווה אלא יום גיבוש , אותו דבר..

למה לעשות אזכרה ולקרוא קדיש ולא לשרוף את גופת המת?
    WTF יש דבר כזה שניקרא אנושיות..שנימצאת בכולנו! גם אם הגופה לא מרגישה , בתור בנאדם אנושי לא הייתי רוצה שיישרפו את הגופה שלי..
    אזכרה - מלשון המילה להזכיר , להזכיר שהיה איתנו מישהו שכבר לא איתנו ..ולנצור אותו בליבנו..
    קדיש - זה כבר עניין דתי , ואם בנאדם ניפטר והיה דתי בחייו , אני מסכים ומחיב את הקרוב שלו לקרוא בשבילו קדיש!

כל השאר שכתבת ניראה לי חסר טעם להגיב עליו , משום שרוב הדיעה שלי מובנת על המסורת , ולהמשיך את המורשת המשפחתית
    כל מה שאמרת לא מסתדר לי. אתה הולך לפי הדת ולא מאמין בזה? מה ההיגיון?

בר מצווה מאחד את המשפחה? מה הבעיה שלכם לעשות יום הולדת כמו בכל שנה? יום גיבוש? לדעתי יום גיבוש לא צריך דרשה. בבר מצווה כן.

יודע מה? נלך אתך, לא לשרוף את הגופה. תקבור אותה.. אתה חייב לקרוא קדיש? לא.
    אזכרה - להזכיר את המת.. אם אתה לא מאמין אתה לא חייב לעשות את זה עם ברכה. אתה יכול להזמין קרובים ולהעלות זיכרונות.

אתה אומר שאתה לא מאמין אבל בכל זאת הולך לפי הדת. למה?
    נערך לאחרונה על ידי Gaya; 07-01-2011 בשעה 18:23.

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אז כמו שאמרתי-צביעות.
    למה שלא כל האתאיסטים יגבשו דעה(זה כבר קורה) ויקיימו אותה(זה לא קורה) לעשות מה שנראה להם ולא להיראות כשונים,הרי הם רוצים לקבל במה ולפתוח לאנשים את העיניים לא?
    למה לא "להיבדל" מהאמונה ולהשריש את האני מאמין של האתיסטים?
    לא, זו לא "צביעות" כמו שאמרת, אם אין לך מה להגיב אל תסלף את הדברים שכתבתי.

צביעות היא צורת התנהגות הנחשבת מגונה, המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסריים ונעלים יותר.
    משמעותו של הביטוי הוא צביעה של המציאות והפיכתה לטובה יותר למראה עיניים. מילה נרדפת לצביעות: התחסדות.

בכך שאני חוגג בר מצווה, מתחתן במוסד דתי שאין ברירה אחרת ממנו או מקיים הסרת עורלה כי זה בריא ולא כי אני דתי,
    לא הופך את ההתנהגות הזו לצביעות, אני לא מתיימר להציג תכונות אופי טובות יותר או להפוך את המציאות לטובה יותר למראה עיניים.

נראה אתאיסט שגר בארצות ערב לא הולך לפי התרבות והדת של ארצו, יום למחרת ישחטו אותו במקום.
    אז אצלנו לא שוחטים או הורגים על "כפירה", אבל כן פותחים עיניים וכן עושים חיים קשים.

אז שוב פעם אושרי, כדי שלא תגיב שוב שטויות, הזדהות עם התרבות ולא עם הדת, איננה צביעות!
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 07-01-2011 בשעה 18:23.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    לא, זו לא "צביעות" כמו שאמרת, אם אין לך מה להגיב אל תסלף את הדברים שכתבתי.

צביעות היא צורת התנהגות הנחשבת מגונה, המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסריים ונעלים יותר.
    משמעותו של הביטוי הוא צביעה של המציאות והפיכתה לטובה יותר למראה עיניים. מילה נרדפת לצביעות: התחסדות.

בכך שאני חוגג בר מצווה, מתחתן במוסד דתי שאין ברירה אחרת ממנו או מקיים הסרת עורלה כי זה בריא ולא כי אני דתי,
    לא הופך את ההתנהגות הזו לצביעות, אני לא מתיימר להציג תכונות אופי טובות יותר או להפוך את המציאות לטובה יותר למראה עיניים.

נראה אתאיסט שגר בארצות ערב לא הולך לפי התרבות והדת של ארצו, יום למחרת ישחטו אותו במקום.
    אז אצלנו לא שוחטים או הורגים על "כפירה", אבל כן פותחים עיניים וכן עושים חיים קשים.

אז שוב פעם אושרי, כדי שלא תגיב שוב שטויות, הזדהות עם התרבות ולא עם הדת, איננה צביעות!
    במילים אחרות-האתאיזם כפוף ליהדות(למסורת או לתרבות,איך שתרצה לקרוא לזה)
    עוד שאלה,אתה חושב שהמוסר המציא את היהדות?או היהדות המציאה את המוסר?
    נערך לאחרונה על ידי Old Lady; 07-01-2011 בשעה 18:26.

נושא נעול
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:20.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,716 | הודעות: 8,151,298 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect