מה יש בשכפ"צ של חיילי הנדסה ששונה משכפ"צ החי"רניקים?
ומה ההבדל בין סמל מחלקה, סמל בכיר, ומ"כ?
תודה.
מה יש בשכפ"צ של חיילי הנדסה ששונה משכפ"צ החי"רניקים?
ומה ההבדל בין סמל מחלקה, סמל בכיר, ומ"כ?
תודה.
|
|
להנדסה אני לא יודע מה לענות לך ..
אני יכול לשער שיש לו שכבות מיוחדות נגד ריקושטים ופגיעות הדף .. אבל אני לא רוצה להגיד סתם .
מ''כ - מפקד כיתה .. בדרך כלל מפקד כיתת לוחמים - (10 חיילים/לוחמים בטירונות - בוותיקה יכול להיות גם 5 חיילים / לוחמים)
המ''כ הוא המפקד הישיר ביותר של חיילים .. המענה הפיקודי הראשוני .. המפקד שהכי קרוב לחיילים ...
סמל - סמל הוא כמעין מ''כ של כל המחלקה ולא של כיתה אחת (מחלקה = 3 כיתות או ארבע במקרים מיוחדים)
הוא האחראי הלוגיסטי של המחלקה שלו - המענה הלוגיסטי הראשוני של החיילים / לוחמים
הוא כמו הרס''ר רק ממש ממש בקטן (יחסית) - משמעת ולוגיסטיקה .
סמל בכיר (סמ''ב) - עושה את תפקידו של סמל המחלקה בדיוק..
רק שיש לו יותר הרשאות (כגון: יכול לפתוח מטווח, הרשאה לירות כמעט בכל הפק''לים ועוד..)
לרוב סמ''בים זה מפקדים שרצו להוציא אותם לקצונה והם לא רצו בגלל שלא רצו לחתום קבע ו/או סיבה כזאת או אחרת.
הצבא הודיע לפני זמן מה שהוא רוצה להוציא את הסמ''בים מכלל שימוש - (שלא יהיה יותר דבר כזה ..)
עוד משהוא ?![]()
הממ כן..אז המחלקה מורכבת מכיתות?
ואם מישהו רוצה לצאת לקצונה, מה עדיף לו סמל מחלקה או מ"כ(למרות שמ"כ זה לפני הקצונה אבל כל העניין הזה בלבל אותי).
קצונה זה בדרך כלל ישר אחרי קורס מפקדים.
אתה עובר טירונות, ממשיך לקו בדרך כלל יוצא לקורס מפקדים ואז משם ממשיך לבה"ד 1 ולהשלמה חיילית.
יש אנשים שאחרי קורס מפקדים חוזרים לקו או יוצאים להדרכה ואחרי כמה זמן גם רוצים לצאת לקצונה.
מה עדיף זאת שאלה אינדיווידואלית, אני אישית ממליץ לך לצבור ניסיון וידע בתור מפקד זוטר ואז להתקדם לקצונה אם בא לך.