נכתב במקור על ידי
Enigma
שלום, המליצו לי לפתוח את האשכול הזה בפורום "תאולוגיה ודתות".
אני לא יודעת בדיוק אם זה קשור לפה או לא, אבל רציתי לספר לכם משהו שקשור לחברה הכי טובה שלי ולמה שהיא עוברת בזמן האחרון.
אני מכירה את החברה הכי טובה שלי מאז כיתה ט' ועד היום. מאז ומתמיד היא אף פעם לא הייתה הדוקה לדת היהודית למרות שהייתה יהודיה ב- 100 אחוז. היא אף פעם לא התלהבה מהחגים היהודיים, לא ענדה שרשרת של מגן דוד ואפילו פעמים רבות יצאה כנגד עקרונות הדת היהודית. שלא תבינו אותי לא נכון, היא אדם נורא נחמד פשוט עובר עליה משהו... אני ניסיתי לברר והיו לנו לילות שלמים של שיחות נפש מה שנקרא. פעם שאלתי אותה למה היא מתכחשת ליהדות כשהיא בעצמה בת לאום. היא ענתה לי בבירור רב שהיא שונאת את היהדות כדת, וככול שהזמן חולף כך התחושות שלה כנגד היהדות מתגברות. בהתחלה חשבתי שהיא אתאיסטית, אבל כשהזמן עבר לו הבנתי שהיא לא ממש אתאיסטית. לא קיבלתי את התשובה המלאה שרציתי לקבל, לכן המשכתי לחקור את הסיבות שמביאות אותה למחשבה כזאת. התברר לי משיחות שלנו איתה, שהיא מוצאת את היהדות כדת לא נוחה. הכוונה שהעקרונות של היהדות לא מתאימים לה: כול הקטע של שמירת הכשרות, של אכילת המצות, של המקווה והחתונה שחייבת להיות דרך הרבנות ושמירת השישי. אמרתי לה שהיא לא חייבת לשמור הכול... היא אמרה לי: "כן... גם לפני זה לא שמרתי, אבל אם מדברים על חתונה וכול התהליכים ועוד הרבה דברים אחרים אני חייבת להיות הדוקה לעקרונות היהדות שאני לא מתחברת עליהם בכלל". לא היה לי מה עוד להוסיף ואז היא סיפרה לי שיש עוד חלק קטן שהשפיעה עליה בהרבה. היא סיפרה לי ששבגלל כול קשיי העליה לארץ וכול ההשפלות וכו' שהיא ומשפחתה עברו פה הביאו לכך שהיא התרחקה עוד יותר מהדת, מ- "הארץ הקדושה" (כמו שהיא אוהבת לכנות את ישראל) ובכלל כול זה הביא אותה להרגשה שהיא מרגישה לא שייכת. לכן היא אמרה לי שהיא לא רוצה להיות שייכת ללאום היהודי בכלל בגלל כול הדברים שהיא עברה פה ולא לדת היהדות. זה נשמע געזני, למרות שיהא לא גזענית בכלל אני מנחשת שזה פשוט התוצאות של הסבל שלה שני מאוד מזדהה איתו... כבר מכיתה י' היא ממש התחילה להתקרב לנצרות, היה לה צלב ידי קטן כזה ובכלל היא אמרה לי שהיא מרגישה שייכת לשם, היא מזדהה עם הנצרות והדת לא כול כך כבדה כמו יהדות כי אין הרבה איסורים שם. יש לה חברים גם יהודים וגם נוצרים וזה לא נראה כמו לחץ חברתי או משהו... זה נראה יותר כבחירה אישית. עכשיו היא בצבא והיא רוצה להתנצר אחרי השירות שלה.
אין לי בעיה עם זה כול אחד רשאי להאמין במה שהוא רוצה, הבעיה העיקרית שהיא עוברת עכשיו זה התגובה של המשפחה שלה. למרות שהמשפחה שלה חילונית לגמרי הם מסרבים להבין אותה ויש להם הרבה ויכוחים על הנושא הזה. היא אמרה להם שהיא לא תשאר ביהדות והתגובה היתה קשה... היא גם לא רוצה לאבד את הקשר הנפלא שהיה לה עם משפחתה וגם לא רוצה להישאר ביהדות... היא רוצה לחיות את החיים שלה בסה"כ שמצד משפחתה מבוקרים בהרבה מקרים. אני מאוד מודאגת לגבי זה כי אני תומכת בה למעשה, כי זה החיים שלה... למרות ש... אני לא יודעת בכללי מה להציע לה. אני מנחשת שהיא לא היחידה, זה עניין אידיאולוגי-עקרוני כמו שבמרבית המקרים... כשאנשים באמצע החיים מחליטים לעבור דת.
אני אפילו חסרת עצות לגבי זה, מה אתם יכולים להגיד על הנושא? מה תמליצו?
קרה לכם פעם שהתרחקתם מיהדות או הרגשת התחברות לדת אחרת?
תודה לכולם.