כמו שלכל תחום של משקאות אלכוהולים יש את האס שלו, המותג שיותר ידוע ונפוץ הרחבי העולם כמו:
וודקה - אבסולוט, וויסקי - ג'וני ווקר או ג'ק ועוד, כך גם לקוניאקים יש את האס שלו: רמי מרטין.
רציתי להביא לכם קצת מידע, פרטים, ודיונים, על המשקה הפחות נפוץ הזה בקרב הצעירים בעיקר בגלל הבחינה הכספית, וסיבה נוספת זוהי שהוא פחות נגיש והטעמים בו יותר מורכבים ומסובכים. יכול להיות שכבר טעמםם קוניאק בעבר ולא אהבתם אפילו שנאתם, זה מכיוון שעוד לא נחשפתם לטעמים כאלו ואל ניחוחות שונים, שניצברו במהלך חייכם מטעימת אלכוהול.
אני חייב לציין שזהו המשקה האהוב עליי, אבל עם זאת אני שותה אותו פעם בחודש ואף יותר בגלל העלות הכספית הכרוכה בזה.
ראשית לפני הכל אני חייב לומר שישנם סוגים נוספים של קוניאקים טובים ומעולים כמו הנסי וקורוויזה, אבל באשכול זה אני יתמקד רק ברמי מרטין.
אז אם אתם כבר שותים המשקה האלכוהולי ההכי המשובח הזה, אתם צריכים להשקיע. מה זאת אומרת להשקיע ? אם כבר אתם מתנסים בפעם הראשונה בתענוג של שתיית משקה אלכוהולי משובח זה מומלץ לטעום דרגת XO לפחות. כל השאר פחות טובים בטעמם וזה מורגש.
תהליך והיסטוריה
קוניאק הוא משקה חריף מסוג ברנדי, המיוצר באזור הקומונה קוניאק שבחבל שרנט בצרפת. קוניאק עשוי בתהליך של זיקוק יין לבן אשר הותסס בתהליך מזורז ועשוי לפחות ב-90% מענבי יוני בלאן (Ugni Blanc), פול בלאנש (Folle Blanche) ופרנץ' קולומבאר (French Colombard). הוא מזוקק פעמיים בדוד נחושת ומייושן לפחות שנתיים וחצי בחביות אטומות המיוצרות מעץ אלון.
אחוז האלכוהול בו הוא לרוב 40% צבעו ענברי וטעמו עז.
דרגות
Very Special) - VS - מיוחד מאוד או 3 כוכבים) - התיישן לפחות שנתיים וחצי, במותגים המובחרים כ-5 שנים (אישית אני חושב שלא מומלץ לקנות קוניאק ברמה כזאת).
Very Superior Old Pale) - VSOP - נעלה במיוחד, עתיק וחיוור) - התיישן לפחות 4 שנים, המותגים המובחרים לפחות 7 שנים.
Extra Old) - XO - ישן במיוחד) - מיושן לפחות 6 שנים, המובחרים מיישנים כ-20 שנה. רוב בתי הקוניאק מיישנים לפחות 12 שנה ולכן משנת 2016 דרגה זו תהא לקוניאק שיושן לפחות 10 שנים.
ישנם בתוך הדרגה – XO רמות שונות של הקוניאק (ברמי מרטין ספציפית אני יפרט עכשיו) :
רמי מרטן XO ספסיאל - (Rémy Martin XO Special) דרגה זו מורכבת מקוניאקים בדרגות יישון שונות, 40% אלכוהול, רובם בני 12, אבל יש קוניאקים בני 6 שנים לצד בני 12, וחלקם מגיעים אף ל-30 שנה.
רמי מרטן XO אקסלנס (Rémy Martin XO Excellence)הוא הגרסה האיכותית יותר של דרגתה- XO הרגילה של רמי מרטן. מדובר בקוניאק המכיל 85% ענבים מגראן שמפיין ו-15% מפטישמפיין, מה שמבטיח איכות גבוהה יותר. והקוניאק הצעיר ביותר שבו שכב בחביות 10 שנים. רוב הקוניאקים שבו מיושנים 15 שנה, כשהזקן ביותר בן 37. מכיל 40% אלכוהול.
רמי מרטן XO פרמייר קרו- (Rémy Martin XO Premier Cru)הוא הגרסה הכי איכותית לדרגתהXO, כשהפעם השינוי הוא בענבים. הבלנד מורכב מ-100% ענבים מגראן שמפיין. 350הקוניאקים שבו מיושנים בין 10 ל-40 שנה, וניתן למצוא אותו בעיקר בחנויות הדיוטי פריהשונות בעולם.
חשוב לי לציין שזהו המותג הכי אהוב עליי בדרגת ה XO, בעיקר כי הוא מחליק בגרון וטעים להפליא ברמה אחת מעל כל דרגות הXO . מותג זה אינו נמכר בארץ אלא רק בחו"ל, קיבלתי במתנה מלונדון בפעם הראשונה והתאהבתי.
רמי מרטן אקסטרה (Rémy Martin extra)זהו רמה אחת מעל הXO, חשוב לי לציין שבקבוק כזה נמכר ברחבים העולם בכ- 700$ ומעלה (!!!).
רמי מרטין אקסטרה מכיל יותרמכ- 600 סוגי קוניאק שונים, כשהצעיר ביותר בן 10, הזקן ביותר בן 50, והממוצע נעבסביבות 35 שנה. 90% מהענבים מהם הקוניאקים מיוצרים מגיעים מגראן שמפיין, ו-10%מפטי שמפיין.
לואי טרז-
הקוניאק ב-ה' הידיעה. זהו, ללא שום ספק, הקוניאק המשובח ביותר שקיים כיום, והואמושא נפשם של כל חובבי הקוניאק באשר הם.
הלואי טרז קרוי (Louis XIII), איך לא, ע"ש לואי ה-13, מלך צרפת בין השנים 1610-1643, שהיה בקשרים ידידותיים עם משפחתמרטין, ולכן זכה לכבוד שהקוניאק ייקרא על שמו. הקוניאק עצמו מורכב מלא פחות מ-1,200 קוניאקים שונים המעורבבים יחדיו לידי יצירת מופת אחת גדולה.
כל הענבים מגיעים מהאזור האיכותי ביותר-גראן שמפיין, הקוניאק הצעיר ביותר בתערובת הוא בן 40 שנה, כשקוניאקים בני 100 שנה משתתפים בערבוב הגדול. יישון הקוניאקים של הלואי טרז נעשה בחביות עץ לימוזין ישנות במיוחד, הנמצאות במחסנים נפרדים ממחסני היישון הרגילים. החביות עצמן הן דקות כמעט בחצי מחביות יישון רגילות, ולכן הרבה יותר אוויר נכנס, בא במגע עם הקוניאק והופך אותו ליבש ועוקצני במיוחד.
גם לבקבוק יש סיפור משלו. הבקבוק, יותר נכון הדקאנטר, המכיל את הלואי טרז, הוא רפליקה של בקבוק עתיק שנמצא בחפירות ליד העיר ז'רנה, שבחבל קוניאק. באותה עיר התחוללו קרבות עזים בשנת 1569 בין קתולים ופרוטסטנטיים, ו-300 שנה מאוחר יותר נמצא הבקבוק ונרכש ע"י רמי מרטן.
בקבוק של לואי טרז נמכר בכ- 1,400$, ומחיר כוס בבר עשויה להגיע ל- 800 ₪.
לפני כמה שנים הוציאה חברת רמי מרטן ורסיה שונה לבקבוק של הלואי טרז, כאשר הוא שובץ ב- 4 יהלומים במשקל של 2.9 קראט, והוא נמכר במחיר סמלי של 19,500 ליש"ט לבקבוק .
אם יש לכם שאלות, מסקנות, דעות, חפירות באשכול זה אתם מוזמנים להשתתף.
כל המידע הובא על ידי ואין להעתיק לצלם ללא רשות ! .
© Ne Yo ©
© Ne Yo ©