נאפולי - יכולה לרוץ לאליפות?
כמעט 20 שנה חלפו מאז שדייגו מראדונה עזב וכעת נראה שיש תקווה חדשה. בלי לבקש את עזרתה של המאפיה ועם משיח חדש מאורוגוואי, התכולים רצים לתואר. הליגה חלשה, רק צריך לנצח את המילאנזיות.
העיר נאפולי היא בירת הדרום האיטלקי. בכל המטרופולין שלה יש 4.4 מיליון תושבים, היא נחשבת לשלישית בגודלה באיטליה ולא הרבה יודעים שגם השפה הנפוליטנית עוד חיה שם לצד האיטלקית. יש לה עבר עשיר בהיסטוריה. הרבה ניסו לכבוש אותה, אך מעט הצליחו. עד 2010 האחרון שהפך בה למעין שליט היה דייגו מראדונה.
בגיל 24 הוא העדיף להגיע מברצלונה לקבוצה הקטנה, אחרי שסבל בספרד מיחס האוהדים כלפיו ומעימותים עם הנשיא. בארץ המגף קיבלו אותו בחום, הרעיפו עליו מחמאות והוא גמל עם שתי אליפויות, גביע אופ"א וגביע איטלקי שעשו דרכם לארון של התכולים. "זה תמיד יהיה הבית שלי, אני אוהב כל אחד מתושבי נאפולי", אמר מי שנחשב לשחקן הטוב בהיסטוריה. נכון שזה לא דיגדג את ה-27 שיש ליובנטוס ו-18 האליפויות של אינטר, אבל שבע השנים של הכוכב בדרום קבעו דבר אחד: נאפולי תוכר גם כעיר של כדורגל. ב-1991 עזב מראדונה, ואיתו חלפה לה גם תהילת העולם.
להמשך הכתבה:
http://www.sport5.co.il/HTML/article...376.95111.html
דעה אישית:
כתבה מעניינת מאוד, ממליץ לקרוא.
אני חושב שנאפולי בהחלט יכולה לרוץ השנה לאליפות, יש לה שחקנים מצוינים כדוגמת האמסיק וקבאני הנהדרים, והם רחוקים בסה"כ 3 נקודות ממילאן. הליגה נחלשה, והם רק צריכים לנצח את המשחקים מול מילאן ואינטר או להוציא נקודות, ולדעתי הם יצליחו לקחת אליפות מפתיעה.

ספוילר:
ציטוט ההודעה