אני מבסוט לראות שיש כאן אנשים שהתעוררו לחיים בזכות פורום אימון אישי, זה עושה לי טוב על הלב.
אני עוד יותר מבסוט לראות שטרחת לומר מה מפריע לך ושאתה מנסה לפתור את זה, כן ירבו כמוך! כל הכבוד!
לגבי שאלתך, הנה הדרכים שלי עזרו באופן אישי:
קרע את הלולאה
היום למשל, לפני שנכנסתי לאיזה מקום נחמד, עשיתי חמש שכיבות שמיכה ברחוב, מטומטם נכון?
הרעיון הוא שרוב הזמן אתה פועל באופן מובנה, סטנדרטי, באופן אליו אתה רגיל לפעול רוב הזמן.
ברגע שאתה עושה פעולה לא סטנדרטית עבורך, אתה קוטע רצף של השגרה ואזור הנוחות שלך וברגע שזה קורה, אתה פותח לעצמך סדק אשר באפשרותך להגדיל לשער שלם באמצעותו תתחיל לא לדפוק חשבון ולעשות כל מה שאתה אוהב וכל מה שרצית תמיד לעשות.
רק חשוב לי לציין שאם אתה מתחיל בכל הפיתוח האישי אל תמהר לנסות להשתמש בשיטה זו, צריך לעכל אותה מבחינה תיאורטית בשביל לעשות אותה כמו שצריך ולא חלילה בצורה מפגרת מידי שתסבך אותך. אגב, ישנן עוד המון פעולות, בהרבה יותר פשוטות ופחות מוגזמות, לקרועה את הלולאה, אתה בעצמך יכול לאלתר פעולות כאלה ברגע זה ממש. עוד הערה חשובה מאוד לגבי התרגיל הזה, אם תעשה אותו, לאחר שתסיים תביט סביב, האם מישהו מסתכל עליך? רוב הסיכויים שלא! ואם כן, האם הוא צוחק עליך בכלל? כנראה שגם לא... כשאני עשיתי תרגילים אלו הגעתי לתובנה מאוד ברורה, יפה וגועלית כאחד -
לאף אחד לא באמת אכפת ממך, אתה חי בעולם אגואיסטי שכל אחד ממוקד רק בעצמו! תשתמש בנתון זה למען התקדמותך בחיים! (אל תיקח את הכלל הזה בצורה מוגזמת, כמובן שאכפת לאנשים ממך אך לא בצורה שתפריע לך).
שיחזור המאורעות המביכים ביותר
כשאתה ערני, שב ותרפה מעט.
כעת, נסה להיזכר בכל אותם אירועים מביכים שקרו לך בחיים.
אותו היום שהחברים שלך מהגן הורידו לך את המכנסיים, אותו היום שבכית ליד בחורה והיא צחקה עליך, אותו המקרה שבחור אחר שבר אותך במכות וגרם לך להרגיש מושפל. כעת, לאחר שראית, חזית, צפית, שמעת, הרגשת וחשת את אותן רגשות שהתעוררו בך באותם רגעים משפילים אלו, שאל את עצמך בכנות -
"אוקי, ומה קרה אחר כך? האם זה היה כלכך נורא? הרי אני חי ונושם היום והכל בסדר בסך-הכל!".תהרהר עם התובנות שהגעת אליהן בזכות תרגיל זה. באופן כללי, דע לך שלא משנה עד כמה הבעיה שלך היום נראית כלכך קשה, בעוד שנה או שנתיים אתה תצחק עליה, זה מאוד קשור לתרגיל הזה.
יצירת התסריט הגרוע ביותר
דמיין את עצמך עושה משהו וכולם צוחקים עליך או תדמיין את התסריט הגרוע ביותר עבורך מבחינה חברתית.
תשמע את כולם צוקים או מעירים לך, תרגיש את העיקצוצים בחזה ותביט על פניך האדומות מרוב בושה, הרגש את אותן רגשות שתוקפות אותך ברגע מביך זה. דמיין את עצמך חוזר הביתה, מתקלח באמבטיה חמה עם כל הניחוחות של התחליבי רחצה, נרגע ומרפה, לאחר מכן שותה תה חם בטעם האהוב עליך ושוב שאל את עצמך - "אוקי, מה עכשיו? אני עדיין חי, קיים, נושם ובועט! זה היה כלכך נורא?".
מה אתה חושב על אחרים?
תיזכר לרגע בכל אותם מקרים שאתה צחקת בלב על מישהו או שאדם כלשהו עשה לכאורה משהו "טיפשי".
האם העלבת אותו ברבים? האם זה שצחקת עליו באמת השפיע על חייו? האם זה שאתה לכאורה התנהגת בדרך המקובלת והוא התנהג בטיפשות באמת הקנה לך יתרון? אם תחשוב על זה טוב-טוב, זה יפתיע אותך.
לאחר שתדוש בזה קצת, הפוך את היוצרות ותתחלפו בתפקידים, אתה זה אותו הבחור שפעל בטיפשות ואותו הבחור זה אתה, אתה תבין שמה שאחרים חושבים עליך זה לא באמת משנה או משפיע יותר מדי.
אם אתה בקטע של פיקאפ
פשוט גש לבחורות ושאל אותן "מה אתן חושבות עלי ממבט ראשון?". זה יפתח אותך מאוד כלפי אנשים וגם יעניק לך אינדיקטור מצויין על עצמך ושיעור נפלא ללמוד ממנו, לרוב אני מדבר עם הבחורות על הנושאים האלו ולא על הנושאים הסטנדרטים שבנים ובנות מדברים עליהם. עובד מצויין!
המון בהצלחה חבר יקר, תרגיש חופשי לשאול אם משהו לא מובן ותרגיש עוד יותר חופשי לפתוח פוסטים על מה שמעניין או מטריד אותך, זהו אחד הצעדים שתוכל לבצע בקלות בשביל להפסיק לחשבן על מה אחרים חושבים עליך.
חג שמח