מצרכים לבצק (תבנית גדולה, 6-8 מנות):
2 כוס קמח רגיל
2 כוס קמח חיטה מלאה
2 כפיות שטוחות שמרים טריים בגרגרים (או אבקה)
2 כפיות גדושה סוכר
קורט מלח
1-2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית

מעל הפוקצ'ה שמים:
3-4 כפות שמן זית
מלח גס
עשבי תיבול טריים, תבלינים שאוהבים, גבינות (כמו מוצרלה או פרמז'ן), עגבניות פרוסות, ירקות קלויים ועוד

אופן הכנה:
בקערה, מערבבים היטב את אבקת השמרים עם הקמחים. מוסיפים כוס אחת של מים ומתחילים לערבב את החומרים עד שהם משתלבים. אם התערובת מרגישה יבשה מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. ניתן לעשות את עבודת הלישה במערבל מתאים. הבצק יהיה דביק בהתחלה, אך ככל שלשים אותו יותר הוא נהיה נוח יותר לעבודה.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ונותנים לו בצק לתפוח במקום חמים, שעה-שעתיים עד שהוא הכפיל את גודלו.
כשהבצק תפח, מחממים תנור ל- ˚220 (מצב טורבו).
מותחים בזהירות את הבצק ופורשים על תבנית עם נייר אפייה. בעזרת האצבעות יוצרים שקעים בבצק. מפזרים מעל הפוקצ'ה מלח גס, עשבי תיבול, או את התוספות שרוצים עם שמן זית ומכניסים לתנור המחומם לאפייה.
אופים 10-7 דקות עד שהבצק קיבל צבע חום זהוב.
מוציאים בזהירות מהתנור, נותנים לפוקאצ'ה להצטנן מעט. חותכים ואוכלים, או שנותנים ופוקאצ'ה להצטנן לטמפרטורת החדר, ומקפיאים מייד לשימוש במועד מאוחר יותר.