היי אני בת 16 וכבר כמה חודשים אני נמצאת במצב של דיכאון וחרדה.
עברתי בית ספר לפני כמה חודשים ובחודש השני אחרי שעברתי, לא הלכתי לבית ספר כמה שבועות, כי הרגשתי שאני פשוט לא יכולה להתמודד עם אנשים בכללי. וזה גרם לי נזק בלימודים. בדקתי כמה סיפטומים שיש לי, אני בזמן האחרון יותר רעבה מהרגיל, יש לי נדודי שינה, תחושת עייפות וחולשה, רתיעה מרעש (זה קורה לי המון בזמן האחרון), רתיעה ממגע פיזי באחרים (קרה לי היום שהלכתי לרופא), מיעוט בפעילות ובאנרגטיות,עצבות, ייאוש תהומי, רוגז, התפרצויות בכי, התפרצויות זעם, מועקה, הסתגרות חברתית וניתוק קשרים (שלא הלכתי לבית ספר כמה שבועות), אדישות ואיבוד עניין בפעילויות שנחשבו מהנות, ביקורת ושנאה עצמית, תחושת חוסר אונים וחוסר תקווה, תחושת ריקנות, חוסר משמעות, ירידה בזיכרון וכו'. בעיקרון יש לי כמעט את כל הסיפטומים ואני לא יכולה להתמודד עם זה יותר. לקחו אותי ליועצת בית הספר אבל זה לא כלכך עזר לי.
אחרי שהתחיל לי הדיכאון, הייתה אזעקה בעיר שלי. ומשם התחיל הקטע של החרדה. הרגליים שלי רעדו בטירוף והלב שלי פעם בחוזקה. וזה התחיל לקרות לי כל פעם שהייתה אזעקה (גם בצפירה של יום השואה). מאז יש לי חרדה מאזעקות. גם היה את הרצח באיתמר וזה מאוד השפיע עליי, ומאז שאני בחושך לבד, יש לי פחד ורעידות ודפיקות לב חזקות. וגם שהגיע יום השואה כל המצב הזה הפחיד אותי (משהו שלא קרה שנים קודמות). כל המצבים האלה שקוראים בעולם בזמן האחרון, השנאה שיש בעולם, מביאה לי המון חרדה ולחץ, לפעמים אני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם זה יותר.
יש לי את כל הסיפטומים לחדרה, כמו דפיקות לב חזקות ומהירות, בחילה, כאבים בחזה, קוצר נשימה, כאבי בטן, כאב ראש, סחרחורת או חולשה, אי שקט, מתח, מחשבות של פחד ודאגה חוזרות ונשנות, חוסר ביטחון, צורך להיתלות באחרים או באמצעי בטיחות כלשהם, ועוד. אני מפחדת. יש תרופות שאני יכולה לנטול, נגד דיכאון וחרדה והאם אני חייבת מרשם?

ציטוט ההודעה