מאפה שקד ותפוח
אני מאד אוהבת להכין מאפים קטנים, אישיים כאלה, בעיקר כשיש אורחים.
נותן הרגשה של תשומת לב אישית כזאת..
בכל אופן, כדאי תמיד להחזיק בבית סט של כלי אפייה אישיים, כמו תבניות סופלה קטנות.
היום יש להשיג אותן גם מסיליקון, וזה מאד נחמד ושימושי.
המאפה הבא הוא גירסה עשירה של עוגת תפוחים ושקדים טחונים, טעים טעים וקל מאד להכנה:
ככה מכינים:
מאפה שקד ותפוח
המצרכים
1.5 ק"ג תפוחי עץ מזן גראני-סמית'
100 גרם סוכר חום
200 גרם שקדים טחונים דק
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר לבן
3 ביצים
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים דק
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי העץ, מסלקים את הליבה ופורסים לשמיניות
שמים את התפוחים בסיר, שופכים עליהם את הסוכר החום, ומבשלים יחד על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים ורוב הנוזלים שהם הפרישו התאדו
מחלקים את התפוחים ל - 6 תבניות אפיה אישיות
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר הלבן, וכשהתערובת אוורירית ותפוחה מוסיפים אליה את החמאה.
מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב
יוצקים את התערובת לתוך ששת התבניות האישיות, מעל התפוחים
מקשטים מלמעלה במעט פרוסות שקדים דקיקות, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות, למשך כ - 45-50 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם הננעץ בהם (מבלי לחדור פנימה עד שכבת התפוחים) יוצא יבש.
אם כלי האפיה יפה וראוי להגיש בו - מפזרים מלמעלה אבקת סוכר, ומגישים מיד. המאפה נאכל חם, אפשר בתוספת של כדור גלידת וניל.
אם התבניות לא ראויות להגשה, מכניסים סכין בין המאפה לדופן התבנית כדי לשחרר, והופכים אותו על צלחת הגשה נאה - יתכן שהמבנה קצת יתמוטט, אבל זה לא נורא.
בוזקים אבקת סוכר, מוסיפים כדור גלידה אם רוצים, ומגישים חם.
ניתן להקפיא, ולחמם לקראת ההגשה.






המצרכים
ציטוט ההודעה