
נכתב במקור על ידי
ExcLusv1e
רכיבה בסוויצבקים,פניות חדות וצרות מאוד, היא טכניקה חשובה מאוד שתשמש רוכבים גם בעלייה וגם בירידה. הרעיון הכללי דומה בשני הכיוונים- לחתוך את תחילת הסיבוב דרך החלק הרחב שלו פנימה תוך כדי מתן קונטרה מתאימה לכוחות המופעלים עליכם. כלומר בסיבוב בירידה קונטרה החוצה ובעלייה פנימה. צפו בסירטון
אחרי שלמדנו את כל הטכניקות על הקרקע הגיע זמן אוויר! חשוב מאוד להיות ממוגן להסתכל על הקפיצה לפני שמבצעים אותה וכאשר אתם באוויר להיות מאוזנים. מרפקים וברכיים באותו הגובה ידאגו שתנחתו טוב!
אם הגעתם איתנו עד לחלק זה קיים סיכוי טוב שאתם מכוונים לרכיבה ברמה הגבוהה ביותר. בשלב זה נלמד קצת על רכיבה במסלול פאמפ טרק. מסלול שכזה בנוי מרולרים=גבעות קטנות וברמים. במסלול זה לומדים איך לעקוב אחרי השטח בלי לפדל ועדיין לשמור על יציבות ומהירות. בנוסף מפעילים המון את פלג הגוף העליון כדי "לפמפם" את האופניים ברולרים ובברמים כדי לשמור ולצבור מהירות, כלומר המון עבודה על כוח גוף עליון שמתורגמת למהירות על המסלול. לסיום חשוב מאוד תמיד להסתכל קדימה ולדעת מה המכשול הבא עוד3 מ' קדימה המוח יזכור את המכשול והגוף יתקל אותו בצורה טובה יותר מאשר אם תסתכלו למטה על המכשול או ברם שאתם נמצאים עליו באותו רגע נתון. לאחר תרגול טוב במסלול הפאמפ טרק אתם מוכנים לצאת לשטח וליישם את כל מה שלמדתם, תראו איך אתם רוכבים יותר מהר ויותר בשליטה! למי שרוצה להתנסות במסלול כזה בארץ מוזמן ליצור קשר עם מועדון ALLRIDE בכפר אחים, הם המומחים לעניין.
תגובות ....