מצטער מראש - שמתי פוסט כזה גם בתמיכה טכנית, לפה זה יותר רלוונטי.

אהלן,
שמתי פוסט דומה לזה לא מזמן, הייתה התקדמות והנושא טיפה השתנה אז פתחתי אחד חדש

יש לי מחשב יחסית ישן,

AMD Athlon 64 X2 3800+
כרטיס מסך כבר לא תקין, 7800GT - פה התחילה לי הבעיה,
לוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 - יכול להיות שהבעיה מפה ממשיכה לי. יש לו PCIe 1.x X16.
זכרונות - 2 ג'יגה 400MHZ סטנדרטים,
ספק כוח של 400W, סביר להניח שרץ על פחות כבר,
אין בלוח אם חיבור למסך מובנה.

הבעיה היא כזו - הכרטיס מסך נדפק, כשמדליקים את המחשב יש שלג וסימנים לא ברורים עוד לפני שהווינדוז עולה (לא בעיית דרייברים).
זה המחשב היחידי שהוא PCIe בבית אז לקחתי לטכנאי שננסה לראות מה נדפק - הכרטיס מסך או הלוח אם.

גילינו שיש כרטיסים אחרים שעובדים על המחשב והכרטיס מסך הישן לא עובד על מחשבים אחרים - הוא נדפק
בגדול אני רוצה להזמין gt 440, שהוא PCIe 2.0 והתחלתי לעשות מס' בדיקות על הלוח אם לראות אם הכרטיס ירוץ:

חיברנו 7300GT - (שמתאים ל- PCIe 1.1) בהתחלה עבד יופי, לאחר מכן הראה מריחות של שלג על המסך והווינדוז לא עלה.
לאחר מכן ניסינו לחבר Radeon 5450 - שהוא PCIe 2.1, המחשב מתנהג כאילו אין לו כרטיס מסך - המחשב לא עולה.
חיברנו 8400GS - המחשב עלה יפה, זה נראה לי PCIe 2.0 לפי מה שמצאתי באינטרנט.
עכשיו הכי מוזר - חיברנו Radeon 6950, שהוא PCIe 2.1, ויש לו חיבור ישירות לספק כוח (בניגוד לקודמים) והוא רץ יפה.

בין הבדיקות גם שדרגנו ביוס, כדי לתמוך ב- PCIE 2.1.

עכשיו, חוץ מה- 6950, כל הכרטיסים לא מתחברים לספק כוח. מתוך האחרונים, רק ה- 5450 לא עובד שהוא PCIE 2.1. השאר 2.0 ומטה.

עכשיו נראה לי נורא מוזר שה- 6950 עובד וה- 5450 הזה לא.
מצד אחד ה- 6950 צורך משמעותית יותר חשמל, מצד שני ה- 5450 מחובר רק ללוח אם בלי יציאת חשמל...

שמנו ספק כוח של 650W, לא סתם גנרי, סתם לבדוק - וה- 5450 עדיין לא עבד.

אני התבלבלתי פה לגמרי.
יש דבר כזה שלוח אם לא מעביר מספיק חשמל?
הכרטיס שאני רוצה להזמין, gt 440, צורך במינימום 100W פחות מאשר ה- 5450 שלא עובד.

יש למישהו רעיון?

תודה מראש (מקווה)