טוב יש כמה אנשים שלא יודעים מזה בכלל וחושבים שמישהו חייב להיות עם אמונה במשהו בה' או בשילוש הקדוש או באללה ומוחמד
וזה ממש מטריף אותי לפני כמה ימים ערכנו שיחה בכיתה רוב הכיתה שלי מוגדרת כי אנשים מאמנים וחזק ! ואני הגנוסטיקן ( אני יסיביר בהמשך)
וגם המורה כזאת ואז אחד הילדים (דתי דוס)
לידיעתך, ''דוס'' זה דתי ביידיש (ואני לא אשכנזי או יודע יידיש ככה מישהו אמר לי), היגיון: דוברי יידיש הרי הופכים את האות ''סמך'' לאות ת' ,אז המילה ''תכל'ס'' היא בעצם המילה ''תכלית'' ת-ס, אז דוס- זה כמו דת או דתי. אמר שכול מי שלא מאמין באל שלו צריך למות במלחמה הזאת גוג ומגוג
זה לא ממש נכון
... בן כמה הילד הזה בכלל?וזה ממש הטריף אותי ואת המורה הם לא מבנים כול הדתיים מבחינתי משוגעים זה לא הגיוני שכול מה שאתם עושים וכול מה שהם נכשלים בו הם מאשמים את ה'
בגלל זה אנחנו משוגעים? אתה רוצה לדעת משהו? אם אתה נכשל במבחן, זה לא בגלל שה' רצה, אתה צודק, אולי אתה באמת לא ידעת את החומר טוב או חשבת שאתה יודע את החומר טוב, בוא אני יגיד לך משהו: ה' לא מתערב לך בחיים האישיים (אם להאמין בו או לאכול ביום כיפור או לרצוח מישהו, כן זה נכון, הוא לא יעצור בעדך אם לאכול ביום כיפור ואתה לא תמות אם תאכל ביום כיפור או תרצח מישהו, הוא נתן לך שתי דרכים, דרך הטוב ודרך הרע, בחירה שלך. את השכר והעונש כבר נקבל אחרי מותנו, אבל לא נכנס לזה.
זה נישמע לכם הגיוני ?? שאני יכשל במבחן בגלל שהוא רצה ?? למרות שאני יודע את החומר מעולה ??
כמו שאמרתי מקודם...ומכול השבע מליון יהודים הוא מסתכל דווקא עליכם ?? זה נישמע לי כמו אגדה שיש משהו למעלה שמחליט פעם בסוף שנה אם אני ימות או יחייה מממש ממש מופרח
כל אחד מבין את זה בדרך שלו 
אני כול יום כיפור אכלתי שתיתי ואני עדיין חיי
גם כמו שאמרתי עם הדרך שאתה תחליט....
אני ועוד כמה אנשים שאני מכיר אומרים שהדת הומצאה בשביל להישען על משהו שהעם יהיה מאוחד שכולם יהיו כאחד בהתחלה זה טוב ויפה אבל אחרי שהעולם קיים כבר יותר מ65 מליון שנה זה דיי מוגזם לא ?
אז אולי ה ''המצאה'' הזאת לא ממש מופרחת? או לא ממש מטומטת או משוגעת?
ולבסוף אם לא תאמינו לא תמותו ולא תמשיכו לחיות יותר בסופו של כולם מתים זה לא משנה מתי ואיך והאל לא יקבע לי את אורח החיים
הגוסטיקן אחד שלא מאמין בשום אל מצד אחד הוא לא אומר שהוא לא קיים ומצד שני אומר שהוא לא אומר שהוא כן קיים
מקווה שלא תהפכו להיות כמוני רק שתיגרעו קצת כי החיים זה מעבר לאמונה תחייו כאילו אין מחר תנסו יום אחד לחיות כמוני ויהיה לכם בדיוק אותו יום כמו שאתם חיים בדרך כלל
בוקר טוב לכולם