אני מתנדב באגודה למלחמה בסרטן ואני עובד עם מכור להרואין לשעבר ( שעדין נמצא בתהליכי גמילה )
הוא הרשה לי לספר את הסיפור שלו כאן כדי שכולם יבינו את המצב וימנעו מהעניין הזה .
" אני ד' , בן 19 וגר בדרום - הייתי מכור במשך 3 שנים להירואין
הייתי ילד נורמלי , למדתי בכיתה רגילה וממוצע הציונים שלי היה בין הגבוהים בכיתה ( 85-90 ).
לפני שניסתי הירואין לא נגעתי בסיגריות או בנרגליה כי לא התלהבתי מזה .
כשהייתי בן 14 נפגשתי עם חברים ( כמו בכל יום שישי ) בפארק השכונתי , באחד המפגשים חבר שלי הביא נייר גלגול ושקית ווקום קטנה ובתוכה אבקה לבנה .
חברים שלי אמרו לי לנסות ואחרי שניסתי ושאלתי מזה , הם ענו לי " זה כמו קוקאין רק יותר חלש " .
ידעתי שכל הסמים הקלים והנחמדים באים בתור אבקה , לא חשבתי שזה הרואין בגלל שידעתי שהרואין לוקחים במזרק ולא בשום דרך אחרת - מסתבר שטעיתי .
אחרי אותו יום שישי , נפגשתי עם חברים שלי כל ימי שישי במשך למעלה מחודש .
כל יום שישי היינו מעשנים את האבקה הלבנה הזאת וכל הזמן הסוטול היה מגיע ומלהיב את כולם .
מה הסוטול עשה לנו ?
עשינו שטויות , צחקנו במשך שעות על בדיחות שבנאדם נורמטיבי לא היה צוחק מהם ובעיקר התמכרנו .
אחרי קצת יותר מחודש , לחבר שלי נגמר הכסף לאבקה הזאת והוא לא היה מביא אותה יותר למפגשים בימי שישי בערב .
חשבתי שהפרק הזה בחיי נגמר וזהו , אין יותר חומר אז נמצא משהו אחר .
טעיתי - אחרי שחבר שלי כבר לא היה מביא את החומר , התחילו תופעות מוזרות שלא הכרתי קודם : בלילות הייתי מרגיש כאבים בעצמות בכל הגוף , הייתי לי זיעה קרה , לא הייתי מצליח להירדם , לא היה לי תאבון ולא היה לי חשק לעשות כלום .
כמו כל ילד טוב , הלכתי עם אימא שלי לרופא והוא אמר שזה "כאבי מרפקים " וזה יעבור - הוא נתן לי תרופה וחשבתי שזה נגמר .
אבל הבנתי שמה שסבלתי ממנו לא היה כאבי מרפקים אלא משהו אחר - קריז .
קריז הוא שם כולל למספר תופעות לוואי שנגרמות למי שנגמל מהירואין ( כאבי תופת בעצמות בכל הגוף , זיעה קרה וחמה , חום גבוה של עד 41 מעלות , איבוד תאבון , כאבי ראש , הקאות וכו ...)
אחרי שאימא שלי ראתה את התסמינים האלה עלי , היא קראה קצת והבינה שאני בעצם מכור להרואין ( מה שאני עצמי לא ידעתי ) .
בגלל אותו קריז הועפתי מהלימודים ורק ההורים שלי תמכו בי וטיפלו בי .
הייתי עובד בשעות הבוקר ובלילה הייתי קונה הירואין ( במזרקים , כי האבקה הלבנה כבר לא הספיקה לי ) .
הייתי נוסע על לתחנה המרכזית הישנה בתל אביב כדי להשיג הרואין ואת המזרקים הייתי קונה בבתי מרקחת ( הייתי ממציא תירוצים שונים ) ובעצם לא היה אכפת לי מכלום .
בשלב מסוים המשטרה תפסה אותי ונלקחתי למכון גמילה , שם נגלמתי ושם אני נמצא עד היום .
מה המצב שלי היום ?
* אני לא משתמש בהרואין כבר שנתיים
* בגלל שהועפתי מהבית ספר בגלל ההירואין , כל החברים שלי סיימו בית ספר ורק אני בלי בגרות ובלי 12 שנות לימוד
* חבר שלי שהיה מביא את האבקה הלבנה הזאת ( הרואין מזוקק ) מת בגלל מנת יתר
* ניתקתי קשר עם ההורים שלי ואני גר בבית של דודה שלי
* חלמתי להתגייס לקרבי מגיל 10 והיום אני נמצא במצב שצה"ל לא רוצה אותי בכלל בגלל שאני נחשב "מכור "
בבקשה ממכם ,
אל תעשו את הטעות שאני עשיתי - אל תגעו בסמים "
( רוצים עוד מידע - קראו כאן )
קרדיט למתן ש. - מתנדב ברשות למלחמה בסמים ובאלכוהול

ציטוט ההודעה