עוגת גבינה חגיגית עם פירותתבנית עגולה בקוטר 24 ס"ממצרכים:
4 ביצים מופרדות בטמפ' החדר180 גר' (3/4 כוס + 2 כפות) סוכרכפית תמצית וניל (או חצי מקל וניל מנוקה מגרגרים)גרידת לימון מחצי לימון40 גר' (4 כפות) קורנפלור500 גר' גבינה לבנה 5%150 גר' גבינת שמנת פילדלפיה או נפוליאון200 גר' (גביע) שמנת חמוצה 9%לציפוי שמנת חמוצה:200 גר' (גביע) שמנת חמוצה 9%20 גר' (2 כפות) סוכרתותים וקיווי לקישוטאופן הכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים, על מנת ליצור סביבה עשירה באדים, בה תיאפה העוגה.
- בקערה נקייה מקציפים חלבונים וסוכר עד קבלת קצף יציב, גמיש ומבריק.
- בקערה נוספת טורפים יחד חלמונים, תמצית וניל, גרידת לימון, קורנפלור, שני סוגי גבינה ושמנת חמוצה עד קבלת תערובת אחידה וצהבהבה.
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים, עד קבלת תערובת אחידה.
- מכניסים לתנור ואופים 15 דק'. לאחר שעברו 15 דק' מנמיכים את הטמפ' ל150 מעלות, וממשיכים לאפות 45 דק', עד שהעוגה מתייצבת.
- מערבבים יחד את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה מיד לאחר האפייה, כשהיא עוד חמה.
- מצננים את העוגה היטב לפחות 4 שעות.
- מקשטים בפירות טריים פרוסים, ומורחים בנפאז', על מנת שיבריקו.





ספוילר: 
ציטוט ההודעה

