קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום] בלוג שלי בנושא אתרי BUX
    על ידי A2Z בפורום כסף ברשת
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 28-10-2009, 16:32
  2. מאמר שלי - איך לדבר בציבור.
    על ידי Xanax בפורום השכלה ולימודים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 04-07-2009, 22:34
  3. פרסום|האתר שלי בנושא "כסף ברשת"
    על ידי Duff בפורום כסף ברשת
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 28-07-2008, 09:20
  4. [מאמר]- נחמד בנושא: "מיתוסים באימון כושר"
    על ידי matan009 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 21-04-2007, 04:55
  5. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 27-06-2006, 08:39
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

מאמר שלי בנושא שינויים, כולל חלון ג'ו הארי ומודל Behave על פי Rion Williams (בן 17)

משתמש מתחיל
    לייקים
    3
    נקודות
    0

ברירת מחדל מאמר שלי בנושא שינויים, כולל חלון ג'ו הארי ומודל Behave על פי Rion Williams (בן 17)

שלום חברים,
    אחד מהדברים שמדברים עליהם כאן בפורום הוא תהליך של שינוי שמוביל לתוצאות שאותן אנו רוצים להשיג.
    במאמר אתייחס לשינוי על פי Rion Williams , אעזר בחלון ג'ו הארי ואוסיף מהידע שלי ומההבנה שלי את רוח הדברים.
    כעת, בשביל ליישר קו עם הקוראים הנה כמה הגדרות שיקלו על קריאת המאמר והבנתו: :

השינוי עצמו:

* חשוב לומר ששינוי הוא דבר בריא,טבעי ולגיטימי *בתנאי* שהוא מגיע מתוכנו, מהרצון האמיתי שלנו ולא בהשפעת לחצם של - חברים,משפחה,מורים וכו'... ואינו מושפע מלחץ חברתי.
    שינוי טוב ובריא כמו שאנו שואפים להשיגו יכול להיות מושפע מאחרים כפי שתקראו בהמשך המאמר אך, בשביל שהוא יצליח עליכם לרצות אותו באמת!

הגדרת המילה "שינוי" לפי מקורות מידע שונים:

מתוך ויקיפדיה: "שינוי(תהליך)- תהליך שבו עצם עובר ממצב מסוים למצב אחר"

"שינוי(הלכה -( עשיית פעולה בשינוי מהאופן הרגיל"

מילון אבן-שושן:

שינוי - הפיכה למצב שונה או לתנאים אחרים, חילוף, תמורה, המרה.
    שינוי - "שינוי הוא מעבר של האדם ומרכיבי אישיותו ממצב נוכחי כלשהו למצב אחר בעתיד. כאשר חל שינוי בהתנהגות, מצב המעבר עצמו הנמשך תקופה מסוימת, הוא המצב החשוב בתהליך היזום של השינוי". (בר חיים, 1993)
    שינוי - החלפת דפוסי התנהגות קבועים, בדפוסי התנהגות שונים וחדשים (Sarason, 1982)

חלון ג'ו הארי:

הגדרה מתוך מאמרים נבחרים באתר soscenter:
    חלון ג'ו הארי הוא מודל גרפי לתיאור מודעות ביחסים בין אישיים.
    המודל מכיל ארבעה "ריבועים", המתארים רמות שונות של מודעות להתנהגות האדם ביחס לסביבתו. ולהיפך.

אפרט בקצרה על כל אחד מן התחומים (יש בציור דברים שלא אתייחס אליהם):

1. תחום העיוורון\בורות: איני מודע לעצמי אך, אחרים מודעים אלי:
      לדוגמה: אני פזרן בכסף, אחרים מודעים לזה והם לצורך העניין מנצלים את זה ואני איני מודע לזה ולניצולם את המצב.
      האחרים צריכים לעזור לי להיות מודע אל עצמי ובאמצעות שיקוף מתאים הנעשה בצורה מנומסת ולא פוגענית מצד הסביבה שלי, אני הופך יותר מודע לעצמי.
      הסביבה צריכה לעורר את המודעות העצמית שלי לנושא מסויים ולעזור לי בצורה הוגנת ומכבדת לעבור את השינוי שאני שואף אליו.

1. התחום הגלוי: אחרים מודעים לכך שאני פזרן בכסף וגם אני מודע לזה.
      השאיפה שלנו צריכה להיות להמיר את התכונות שלנו לתחום הגלוי:
      כיוון שיש פחות סודות בינינו ובין החברה, אנחנו יותר פתוחים עם הקהילה בה אנחנו
      נמצאים ואנחנו נהנים מהרמוניה שמקיימת הנאה הדדית בנינו לבין הסביבה מתכונותינו.
      ובנוסף אנו נהנים מחיים של כנות ופתיחות עם החברה ומאפשרים לה ליהנות ולהעריך אותנו כפי שאנו באמת.

1. התחום החבוי: אני יודע שאני יודע לנגן על תופים אבל אחרים עוד לא שמעו זאת כיוון שאני מחביא את זה. כאן יש צורך בהעברה מהתחום החבוי לגלוי.
      התהליך הוא אישי עלי להבין מתוך עצמי כי עלי לחשוף עצמי אל הסביבה והחברה שלי.
      לכן נוצר פער בין התפיסה של אנשים את האני שלי אל מול תכונות וכישורים אחרים, שאחרים אינם זכו עדיין לחראות.
    2. אם איני מרוצה מתכונה כזו או אחרת שלי עלי לפעול בהתאם ותהליך של המרה מהתחום החבוי לגלוי יאפשר לחברי לקחת חלק בתהליך השינוי שלי ולשקף לי את המצב בשאיפה להיות בצורה אובייקטיבית.

1. תחום הלא מודע: אני איני יודע על עצמי משהו מסוים וגם הסביבה לא יודעת אותו
      עלי לעבוד עם עצמי וללמוד אותי יותר לעומק, באמצעות חשיבה עם עצמי בצורה אינטימית ולגלות על עצמי עוד פרטים, למשל: באמצעות שאילת שאלות קשות וקריטיות על האופן בו אני חיי ועל הרגלי, דבר אשר יוביל אותי להיכרות גבוהה יותר עם עצמי ולמודעות עצמית גבוהה יותר לדברים שאליהם אני מסוגל ולדברים שבהם אני פחות טוב.

תהליך של שינוי על פי Rion Williams וחלון ג'ו הארי מעובד על ידי:

ישנם 5 שלבים בתהליך של שינוי:
    1. בור\עיוורון:
    האדם אינו מודע לצורך שלו בשינוי ואינו מודע לעצמו ולפעולות שהוא עושה בתחום מסוים.
    לדוגמה: *** הוא אדם קמצן בשלב הראשון הוא יהיה בור ולא יהיה מודע לקמצנות שלו ואף יתכן ויקרא לאחרים קמצנים.
    הוא אינו מודע לעצמו ונמצא כעת בתחום העיוורון ויתכן ויהיה אף בתחום הלא מודע.
    הטיפול בשלב הזה הוא באמצעות מודעות, עלי להיות מודע תחילה לחלקים בעצמי שאיני שלם איתם ובכך ייווצר ניצוץ שידליק את התהליך לשינוי.
    חשוב לומר שהטיפול לשלב זה יכול להיות גם מהסביבה החיצונית שלנו, כשהאדם מקבל ביקורות מהחברה אסור לו לתקוף את המבקרים, ההיפך – עליו להקשיב היטב ולראות מה הוא לומד מהביקורות. ביקורות עושות שירות נפלא לאדם הנמצא בתחום הבורות\עיוורון.

2. מודעות:
    לאחר שנדלק אצלי ניצוץ לשינוי, אני אתחיל להיות מודע למעשי וכל פעם שאתקל בהם אני אשתדל לשים לב אליהם בשביל לדעת כיצד לטפל בהם.
    מודעות היא השלב הראשון בתהליך של שינוי.
    לדוגמה: עלי להיות מודע למצבם של פליטי השואה בשביל שאדע תחילה שישנה בעיה כזו ועל מנת שאדע כיצד לטפל בבעיה הזאת ואם יש ביכולתי לעשות זאת.

3. חשיבה:
    לאחר שאני מודע למעשי צורת החשיבה שלי השתנתה, המחשבות שלי כעת הן נכונות לי יותר מבעבר ואני חושב בצורה מכוונת לשינוי שאותו אני רוצה להשיג:
    לדוגמה: אם ברצוני להפוך לאדם חברותי יותר, תחילה אהיה מודע לרצון הזה, לאחר מכן אתחיל לחשוב כיצד להיות חברתי יותר ובדרך כלל מה שיקרה זה שאדמיין עצמי בסיטואציות חברתיות שבהן אתנהל טוב,
    * מחשבות ודמיון של התנהלות נכונה בסיטואציות שונות, משאירות אצלנו חותם טוב שיעזור לנו בעתיד להתמודד עם אותן סיטואציות.
    *מי שמעוניין להעשיר את הידע שלו בתחום זה יכול לקרוא על השאות חיוביות בספר: כוחו של התת מודע מאת : ג'וזף מרפי.
    כעת כשהחשיבה שלי מעוצבת אחרת ונכון יותר הדבר הטבעי יהיה לעבור לשלב הבא...

4. משחק(Acting):
    כעת לאחר שצורת החשיבה שלי מכוונת לשינוי אני בעצם אתחיל לשחק את הדמות החדשה:
    אם רציתי להפוך עצמי לאדם חברתי יותר, תחילה, אעשה דברים שיתכן ויראו\ירגישו מאולצים כמו קביעת פגישות עם אנשים שלפני זה לא קבעתי איתם.
    תחילה השינוי ירגיש כמו משחק אני משחק דמות שהיא אחרת מההרגלים הקודמים שלי, שכל כך הורגלתי אליהם, שכן זוהי הסיבה לקושי בשינוי – ההרגלים הקדומים שלי אל מול ההרגלים החדשים שברצוני לאמץ.

משחק(Acting) >>>>>>>>>>>>>>>>>> שינוי

כפי שניתן לראות הדרך לשינוי מתחילה במשחק ולאט לאט מתרחקת ממשחק והופכת
    לשינוי – Be+have,מציאות\הרגל.
    ככל שנתקדם בדרך אל השגת השינוי הדברים יראו לנו פחות מאולצים ויותר טבעיים.
    החוכמה היא שלא תצרכו להישאר ברמת המשחק אתם לא תצרכו לעשות דברים לא טבעיים
    שיראו וירגישו כמו משהו לא אמיתי – חשוב לציין שזה לגיטימי שכך זה יהיה בהתחלה, אך, יש הרבה אומני פיתוי מאוד מפורסמים שאתם מכירים שלא משקיעים
    מספיק באישיות שלהם ולכן הם תקועים בשלב של המשחק ועל מנת להמשיך "לשחק" הם מערבים מניפולציות ושקרים.
    לדוגמה: שימוש בפתיחי דעה\פתיחים שקראו באינטרנט, לדוגמה שימוש ברוטינות שהם מדקלמים בעל פה, אני מניח שכבר ברגע זה קופצים לכם כל מיני
    אומני פיתוי מוכרים לראש...*
    חשוב שתראו איך במאמר הזה אני מנפץ את האשלייה שיש לכם ולאומני פיתוי לגבי כל התחום הזה, מה שחשוב באמת הוא שמירה על האמת
    ואפרט עוד לגבי דברים נוספים חשובים...

5.הרגלים\Be –Have:

כמו שראיתם בשרטוט הליניארי... כעת בשביל להשלים את תהליך השינוי, עלינו להפוך אותו
    למציאות שלנו,להתנהגות שלנו ולהרגל שלנו.
    הפעולות שאנו עושים כעת נעשות בצורה טבעית ללא חשיבה על דרך הפעולה.
    כאשר ההרגלים יהיו מושרשים אצלנו יתכן ואף נשכח כיצד היינו לפני השינוי וזהו אחד הסימנים לכך שהשינוי שעברנו כעת הפך להרגל והוא מוטמע אצלנו.

מודל Behave (התנהג) על פי Rion Williams:

על פי מודל זה ניתן לחלק את המילה Behave לשני חלקים שהם בעצם: Be + Have
    משמע – להיות.
    אני מאמין שהכוונה היא שהשינוי החדש שאליו אתם שואפים יהיה בעצם המציאות החדשה שלכם!
    המציאות החדשה שלכם תהיה שלכם ואתם תהיו המציאות הזאת עבורכם.

ישנה טענה רווחת (ע"פ פילוסופיות מהמזרח) שלאחר שאתה מתאמן על משהו כל כך הרבה ואתה מגיע למצב שאתה יודע לעשות אותו אתה בעצם שוכח איך עושים אותו.
    תחשבו על כתיבה למשל:
    למדתם איך לכתוב והיום אתם כבר שכחתם – הכתיבה נעשית אצלכם בצורה טבעית (אני מתכוון לכתיבת האותיות עצמה) וחופשית.
    אותו הדבר כאשר אנו רוצים להגיע למציאות של שינוי.

לסיכום ברצוני לתת דוגמה אשר ממחישה בצורה טובה תהליך של שינוי:

רציתי להתחיל לעשות כושר בצורה קבועה, אחלק את השינוי על פי חמשת השלבים:

1.בור- בהתחלה לא הייתי מודע לצורך שלי בעשיית כושר באופן קבוע.
    2.מודעות- לאחר מכן הייתי מודע לצורך שלי בעשיית כושר. עלתה בי מודעות בעקבות מחשבות שונות שלי לגבי האדם שאני רוצה להיות.
    3.חשיבה- חשבתי מתי אוכל לעשות כושר, אילו תרגילים לעשות וכו'...
    4.משחק- בהתחלה הייתי צריך לחשוב מתי לעשות את התרגילים. ולשכנע עצמי לקיים את התרגילים.
    5.הרגל- כעת הפכתי את עשיית הכושר להרגל ואני כבר לא חושב על זה – אני פשוט מתחיל להתאמן וזה בא לי בצורה טבעית. ואף יותר מכך, כאשר אינני עושה כושר אני מרגיש שחסר לי משהו.

כמה נקודות חשובות:
    1. יתכן והשלבים המתוארים על פי המאמר, יראו לכם קצרים, מאוד טבעיים ומאוד קלים להשגה, אך חשוב לי לציין שתהליך של שינוי הוא תהליך ארוך ומלווה בקשיים. אם השינוי יהיה עבורכם מספיק חשוב אתם תשיגו אותו!
    2. אל תתנו לחברה לקבוע את השינויים שלכם – צאו מסטיגמות ומכל האשליות והמרמה שהחברה שלנו מייצרת בצורה המונית.
    3. השינוי שאתם עוברים, צריך להיעשות בצורה בריאה וטובה מבלי לרמוס בדרך את הקרובים לכם.

הערה סופר חשובה !!!****
    תדמינו מצב שבו אתם מתחילים עם בחורה, אתם מתחילים באיזשהו פתיח שקרי שלמדתם במקום כזה או אחר, אתם מדברים איתה וכעת אתם
    מכניסים עוד רוטינה שלמדתם ובסופו של דבר הצלחתם השגתם את הבחורה שרציתם אך, באמצעות שקרים ומניפולציות שלמדתם באומנות הפיתוי.
    התוצאה >>> הבחורה >> אהבה מישהו אחר מישהו שמשחק אדם שמצליח עם בחורות.
    לעומת זאת, תארו לכם מצב ש
    בו לא התכוננתם מראש לסיטואציה, אתם ניגשים ומייצגים את מי שאתם - אנשים בעלי ביטחון עצמי גבוה
    שמצליחים להשיג את המטרות שהם מציבים להם בחיים.
    התוצאה>>> הבחורה>> אהבה אתכם! את הדמות האמיתית שלכם, אתם תרגישו הרבה יותר טוב עם עצמכם שבאמת מישהי אהבה את האישיות שלכם.

מאחל לכל הקוראים ובכלל לחברה שלנו תהליך של שינוי בריא וטבעי,
    שהחברה תדע לתעל אותו למקום טוב ולקחת עצמה שלב אחד קדימה.

עד הפעם הבאה, תישארו טובים!
    עומר.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

ברוך הבא לפורום,
    ותודה על המאמר שלך.
    מקווה שתמשיך להשקיע

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:34.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,464 | הודעות: 8,151,046 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect