תמונה:
קרדיט ל- ג'יימי אוליבר
החומרים (ל-6 מנות):
1 ק"ג עגבניות בשלות
1 בצל
2 כפות שמן זית
מלח
100 גרם רסק עגבניות
קורט פלפל לבן
1 כפית סוכר
2 כפות אורז
2 גבעולי ריחן טרי
אופן ההכנה:
חולטים את העגבניות כדקה במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. מוציאים את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות.
קולפים את הבצל וקוצצים. מאדים בשמן בסיר בינוני על להבה נמוכה עד שמתרכך. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומעט מלח, ומבשלים עד שהעגבניות רכות מאוד.
מרסקים בממחה או מעבד מזון לתערובת חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים 3 כוסות מים ואת רסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
מתבלים את המרק בעוד מלח, פלפל וסוכר. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות או עד שהאורז רך. אם המרק סמיך מדי, מדללים במעט מים רותחים.
להגשה, קוצצים את עלי הריחן ומפזרים על המרק.
חוות דעת : נחמד אפשר להוסיף פסטה אחרי שהמרק מוכן... וקצת לפזר גבינה יוצא טעים..
קרדיט ל-ynet




ציטוט ההודעה