אני בת 26 ועובדת בעבודה קבועה (מזכירה רפואית) מזה כ 3.5 שנים ובעקבות פירסומים בתקשורת על התנהלות חברות הפנסיה עם הכספים שלנו אני מעוניינת לדעת מהם יתרונות המס בהפקדה לקרן השתלמות? אם שווה לי או לבחור באפיקי השקעה ארוכי טווח אחרים.
אני בת 26 ועובדת בעבודה קבועה (מזכירה רפואית) מזה כ 3.5 שנים ובעקבות פירסומים בתקשורת על התנהלות חברות הפנסיה עם הכספים שלנו אני מעוניינת לדעת מהם יתרונות המס בהפקדה לקרן השתלמות? אם שווה לי או לבחור באפיקי השקעה ארוכי טווח אחרים.
|
|
אני מציע שתשאלי בעל מקצוע שמכיר את כל הפסיקים הקטנים ביותר.
אני מאמין כי במקום עבודתך במחלקת שכר/משאבי אנוש יש את הגורם המתאים.
מעבר למה שאנו לך מקודם בפוסט הקודם.
באו נתחיל מהכלל הראשון.המלצות שלי
- כשהכסף שלך שוכב בבנק או בארון בבית את מפסידה כסף בגלל האינפלציה במשק (מדד המחירים) אם כול שנה יעד האינפלציה הוא 3% בשנה (בפועל הוא יותר גבוה) את מפסידה כסף. לכן תזכרי כסף ששוכב ללא מטרה את מפסידה כסף.
- אם התשוואה שלך היא 1.5% בשנה והאינפלציה היא 4% את עדין מפסידה 2.5% בשנה.
אני חושב שהכסף הכי מסוכן כיום הוא הכסף ששוכב בקרנות הפנסיה לאנשים שם אין מושג מה הם עושים (לפי דעתי) וגם לא ממש איכפת להם מהכסף שלך איכפת להם לקבל את המשכורת שלהם ב 10 לחודש ואיזה אוכל יהיה להם בחדר אוכל בעבודה.
עזבי את זה שדמי הניהול שם הם שערעוריה בפני עצמה גונבים את הציבור פשוט!.
אם אין לך מושג בשוק ההון אל תתקרבי אליו זה לא משחק את תפסידי כסף אמיתי במיוחד עם מה שקורה עכשיו בעולם השוק מאוד לא יציב ולצערי אנחנו בדרך למטה זה רק עניין של זמן (תזכרי מה שאני אומר ושלא יספרו לך סיפורים שזה זמני ועכשיו הזמן לקנות).
הערה חשובה:
לצערי לא נראה לי הגיוני שאני יכניס כסף לקרן השתלמות שהיא לא נזילה זאת אומרת שבמקרה שאני יצטרך את הכסף שלי אני יצטרך לשלם קנס (למרות שזה הכסף שלי) ובסוף עוד יקחו לי מס על הרווחים (תלוי בהפקדות שאת מפקידה סכום נמוך לא חייב במס).
ומה עם ריבית של 2% דמי ניהול תסלחי לי אבל ככה בדיוק גונבים את האנשים במדינה.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
הכי חשוב, לא משלמים מס רווח הון !
מכללת MIBI, המכללה הישראלית באינטרנט ללימודי פיננסים, ביטוח ושוק ההון.
בואו לבקר אותנו www.mibi.co.il