דג שלם על מצע מתוק
המרכיבים:
1 דג שלם (לוקוס, פורל או סלמון) במשקל 1.5-2 ק"ג
זר טימין
8 כפות שמן זית
8 שיני שום פרוסות
6 לימונים חתוכים לשישיות
מלח ופלפל
למצע התפוחים והבצל:
3 תפוחי גרנד סמית
3 בצלים אדומים קלופים
2 כפית סילאן
2 כפות מיץ לימון טרי
טימין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:דלעת אפויה במילוי ערמונים, ארטישוק ירושלמי, שמן זית וטימין
- מניחים את הדג בתבנית
- ממלאים את בטן הדג בטימין, ומורחים את הדג בשמן זית, שום , מלח ופלפל
- מפזרים סביבו פלחי לימון ומבשלים בתנור בחום 200 מעלות למשך 20 דקות.
- מכינים את המצע במגש, מסדרים פרוסות תפוחים ובצלים, מתבלים עם סילאן, לימון, טימין, מלח ופלפל
- מכניסים לתנור בחור של 200 מעלות למשך 10 דקות עד להשחמה. יש להיזהר לא לבשל יתר על המידה.
- הגשה: מסדרים את התפוחים והבצלים על צלחת ומעליהם מניחים את הדג והלימונים.
המרכיבים:
דלעת גדולה במשקל 1 ק"ג
2 כפות סילאן
3 כפות מיץ לימון
1 כף קינמון
1 כפית פלפל גרוס שחור
1 כפית מלח
2 ענפי רוזמרין
למילוי:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
200 גרם ערמונים בוואקום
2 גבעולי כרישה חתוך ל-8 ס"מ
2 כפות שמן זית
טימין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:זר עשבים במרק עם שמן זית, לימון ורימונים
- קוטמים את ראש הדלעת כשלושה ס"מ מהקצה לכל רוחבו מרוקנים מגרעינים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעסים את הדלעת מבפנים
- אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך כשעה
- מערבבים את הארטישוק, הערמונים והכרישה עם שמן זית והתבלינים ומניחים בתבנית
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה
- הגשה: ממלאים את הדלעת בתערובת הארטישוק והערמונים
כל כך פשוט ועם זאת כיפי ומיוחד. ניתן להגיש על כל צלחת זר עשבים קטן, כך שישמש מעין אלמנט עיצובי אכיל.
המרכיבים:
2 ענפי פטרוזיליה
2 ענפי כוסברה
2 ענפי נענע
3 ענפי אורגולה
1 כף מיץ זרעי עגבניה
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
2 כפות רימונים
מלח ופלפל
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:שוק טלה עם שורשים צלויים
- קושרים את ענפי עשבי התיבול בחוט שפגט לכדי זר
- יוצקים לקערת מרק סבתא שמן זית,לימון, רימונים, עגבניה , מלח ופלפל
- מניחים צרור עשבים על שפת הצלחת.
- הגשה: טובלים את הזר במרינדה ומכרסמים בהנאה
המרכיבים:
שוק טלה במשקל 3 ק"ג (או שני עופות שלמים גדולים)
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
3 כפות שמן זית
8 שיני שום פרוסות
טימין
מלח ופלפל
לירקות הצלויים:8 ראשי שום שלמים
8 גזרים
8 יחידות שורש פטרוזיליה
אופן ההכנה:תפוחים במילוי סורבה, סילאן ואבקת פיסטוקים
- מכינים מרינדה משום, דבש, חרדל, מלח, פלפל,, טימין ושמן זית. מעסים את השוק מכל הצדדים.
- מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 20 דקות עד לקבלת צבע שחום
- עוטפים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לבשל כשעה נוספת בחום של 170 מעלות.
- מכינים את הירקות הצלויים : קולפים גזרים ושורש פטרוזיליה וחוצים אותם לאורכם.
- מניחים בתבנית עם ראשי השום לטפטף שמן זית, מלח ופלפל
- מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 20 דקות, מפזרים מעל ענפי טימין
המרכיבים ל-6 מנות:
6 תפוח גרנד סמית
4-5 כף פיסטוקים קלויים טחונים במעבד מזון לאבקה
6 כדורי סורבה בטעם שאוהבים
4-5 כף סילאן דבש תמרים
לעיטור:
זרעי רימון
אופן ההכנה:
- קוטמים את הראש ומקלפים את התפוח. מרוקנים את תוכנו בעזרת תפוחן / כף פריזיאן.
- מניחים בכלי עם מים ולימון למניעת השחרה.
- ממלאים את התפוח בסורבה.
- מקשטים צלחת עם אבקת פיסטוקים.
- מניחים את התפוח עם סורבה , מעליו יוצקים סילאן ומקשטים עם רימונים.









ציטוט ההודעה


