קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכון] אורז מלא על שעועית
    על ידי Tslam בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 16-02-2010, 19:38
  2. [מתכון] עדשים עם אורז מלא
    על ידי inbar5320078 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 01-04-2008, 23:10
  3. מלא תוספות ל-CS!!!נא לנעוץ
    על ידי 1shauli בפורום Counter Strike
    תגובות: 136
    הודעה אחרונה: 11-07-2006, 02:05
  4. [שאלה] איך אני מכין אורז מלא?
    על ידי Fabio בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 20-09-2005, 19:46
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

סנטה סינטה+ אורז מלא + ג'לי ליים וג'ינג'ר מרענן

  1. #1
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    mrntwnoc
    תאריך הצטרפות
    06/2012
    גיל
    48
    הודעות
    261
    לייקים
    17
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    mrntwnoc
    מין: נקבה

    ברירת מחדל סנטה סינטה+ אורז מלא + ג'לי ליים וג'ינג'ר מרענן

    סנטה סינטה

    מנה ראשונה קלה לאכילה ואיטית לעיכול. מגרעתה? צריך להכינה לפחות יומיים מראש. היתרון? טעים מאד ונשמר גם לארוחה "המתחלת". מגישים עם טוסטונים של לחם מקמח מלא קלוי ומוברש בטיפונת שמן זית.

    המרכיבים ל-8 מנות:
    1.2 ק"ג בשר סינטה רזה
    1 ק"ג מלח שולחני
    500 גרם סוכר לבן
    4 כפות פלפל שחור גרוס
    2 כפות גרגרי כמון שלמים
    1/4 כוס שמן זית
    5 כפות גרגרי כוסברה שלמים
    לעיטור: מעט סלט עלים בשמן זית ולימון



    אופן ההכנה:
    1. מנקים את הבשר מכל שומן נראה. מערבבים בקערה את המלח, הסוכר, הפלפל השחור והכמון. פורסים יריעה של ניילון נצמד ומפזרים עליה שכבה עבה, יותר מ-2 סנטימטר, של התערובת. מניחים עליה את הבשר ומכסים. סוגרים את הניילון הנצמד ועוטפים היטב. שמים בקופסא בגודל תואם צלחות או רשת להגביה מהנוזלים ומניחים במקרר, בחלק האחורי והקר יותר, למשך יומיים.
    2. מוציאים את הבשר. ביומיים שעברו הבשר "התבשל" – ונהיה עם מרקם כמו של נקניק. צבעו עדיין אדום. למי שזה מפריע לראות בשר אדום, ניתן להפוך ולהשאיר עוד יממה במקרר, אז הבשר יהיה חום יותר אבל מעט מלוח מדי.
    3. מנקים את הבשר בידיים מהמלח, לא שוטפים במים. מורחים בשמן זית, בעזרת הידיים, מסביב. את הכוסברה קוצצים גס במערוך, מעבד מזון והכי טוב – מטחנת תבלינים. בוזקים על הבשר ומהדקים. מחזירים למקרר.
    4. להגשה, פורסים את הסינטה דק ככל האפשר, אני מעדיף להתחנף לקצב שלי שייפרוס לי במכונה. מסדרים על צלחות הגשה נאות ומניחים ירק לקישוט במרכז הצלחת.

    אורז מלא


    המרכיבים:
    1/2 ק"ג אורז מלא עגול
    3 כוסות מים רותחים
    1/2 כפית מלח




    אופן ההכנה:
    1. משרים את האורז לפחות שעתיים בכמות מים גדולה ומסננים, מרתיחים עם המים ועם המלח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה 40 דקות מרתיחה.
    2. למי שרוצה להגיש כך, מוסיפים 2 כפות שמן זית, כף סויה ואפילו כפית מיץ לימון ומערבבים.
    סלט אורז מלא ועדשים

    סלט נפלא – אבל רק מאורז מלא. הסלט הזה במיטבו רק כשהאורז עדיין לא היה במקרר, ואן כן – רצוי לחמם אותו לחום החדר באידוי.

    המרכיבים ל-4 מנות:
    200 גרם עדשים ירוקות מבושלות, רצוי מעדשים מונבטות
    400 גרם אורז מלא מבושל במים
    כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
    2 כפות רוטב סויה
    200 גרם עגבניות שרי חצויות
    פלפל אדום ופלפל צהוב חתוכים לרצועות
    2 גזרים מגוררים
    חופן עלי נענע
    2 כפות מיץ לימון
    6 כפות שמן זית כתית מעולה
    ורק למי שרוצה מעט מלח

    אופן ההכנה: מערבבים ומגישים. זהו.

    סרג'נט פפר

    מנה נועזת וחצופה של בשר בגריל או במחבת. נהדר מאנטריקוט – אבל ליום כיפור עדיף סינטה (הבשר של הרוסטביף).

    את הבשר פורסים לסטייקים עבים, בעובי 3 ס"מ בערך – ואת הסטייקים לקורות ברוחב 3 ס"מ. את תערובת התיבול מודדים כמו קוקטייל – בכוסית או כלי קטן, העיקר שהיחס נשמר.

    המרכיבים ל-4 מנות:
    1 ק"ג סינטה או אנטריקוט נקי

    לתערובת התיבול:1 שום גבישי
    1 גרגרי כוסברה
    1 מלח גס
    2 פלפל שחור גרוס דק

    לסלט החם:1 פלפל אדום
    1 פלפל צהוב
    1 בצל סגול
    1 גזר
    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    1/3 כפית שום כתוש
    2 כפות שמן זית

    אופן ההכנה:
    1. את הכוסברה גורסים גס במטחנת תבלינים או עם מערוך. מערבבים את התבלינים ומניחים בצלחת. חותכים את הבשר לקורות, מגלגלים בתבלינים ומניחים על הגריל. לעדיני הנפש מומלץ לטבול רק צד או שניים של הבשר בתערובת. הופכים אחרי כמה דקות.
    2. חותכים לרצועות דקות את הירקות לסלט ומקפיצים במחבת חמה. רק כשהירקות מתחילים להיחרך מוסיפים שמן, שום ופטרוזיליה. מקפיצים עוד מעט ומעבירים לצלחות.
    3. מניחים את הבשר המוכן על סלט הפלפלים. יפה לפרוס אותו דק, אבל אז חשוב להמתין 3 – 4 דקות לפני שפורסים.

    ג'לי ליים וג'ינג'ר מרענן

    זה כיף ופשוט מאד להכין ג'לי טבעי, כולם אוהבים את זה ויש הטוענים כי זה בריא מאד וגם מרפד את הבטן ומעניק תחושה של שובע. אחרי שמבינים את העיקרון, זה הכי קל. הליים בשיאו עכשיו – אבל כמובן שעם לימון יצא נהדר באותה מידה.

    המרכיבים ל-6-8 מנות:
    2 כוסות מים
    1.25 כוסות סוכר
    4 פרוסות ג'ינג'ר טרי
    או 4 קוביות ג'ינג'ר מסוכר
    1/2 כוס מיץ ליים
    1/2 כפית גרידת קליפת ליים
    8 עלי ג'לטין (56 גרם)




    אופן ההכנה:
    1. שמים בסיר את המים והסוכר עם הג'ינג'ר, מביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי ומכבים את האש. מוציאים את הג'ינג'ר ומוסיפים גרידת קליפת ליים. משרים את עלי הג'לטין במים קרים, כשהם רכים מוסיפים אותם לסירופ ומערבבים מעט בכף.
    2. מוסיפים את מיץ הליים מערבבים ויוצקים לבניות או ישר לכוסות הגשה. מצננים שלוש שעות במקרר. להגשה טובלים לרגע והופכים לצלחת או מגישים בכוס זכוכית אליה יצקנו את הג'לי מראש, כך אני אישית מעדיף.
    3. למתקדמים – מכינים ג'לי נוסף, מפירות יער למשל, קוצצים בסכין ומפזרים מסביב לג'לי השקוף-צהבהב שלנו.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    PureToxic
    אורח

    ברירת מחדל

    איך עשית לי חשק לסנטה סינטה
    תודה על המתכונים.

  4. #3
    משתמש כבוד האוואטר של .Dor.
    שם פרטי
    דור
    תאריך הצטרפות
    10/2010
    הודעות
    9,661
    לייקים
    461
    נקודות
    46
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    נראה כל כך טוב...
    תודה רבה על המתכונים.

  5. #4
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ארץ
    תאריך הצטרפות
    10/2012
    גיל
    26
    הודעות
    28
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    החוקים הבאים:
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

  6. #5
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ארץ
    תאריך הצטרפות
    10/2012
    גיל
    26
    הודעות
    28
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    החוקים הבאים:
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:11.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,617 | הודעות: 8,151,199 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect