ואו, הרבה זמן לא הייתי כאן ודי התגעגעתי..
אז בואו נתחיל ככה, החיים קצרים.
אין לנו הרבה, באמת שאין לנו הרבה, אנשים נולדים, חיים, ומתים, ולרוב בני האדם לא מנצלים את הזמן הזה.
אני לא סתם התחלתי לכתוב את זה, יש לזה משמעות, משמעות רבה.
תצאו, תצאו מהקופסא שלכם, אתם קוראים את זה, תסיימו לקרוא ותגיד/י לעצמך ''מה אני עושה עכשיו?''.
אז בואו אני אגיד לכם מה תעשו עכשיו.
תשתנו, תבלו, תשתו, תצחקו, תפרדו, תאהבו, תעשנו, תאכלו, תקראו, תראו, תנשמו, תכינו.
כי אולי זאת תהיה הפעם האחרונה שתעשו משהו מאחת האפשרויות האלה.
לכל בן אדם, לכל חייה, לכל יצור חיי, יש תוכלת חיים, שעוברת בשנייה, ולא מרגישים את זה, אתם קוראים את זה, ותזכרו,
תזכרו איך היה בגן החובה, ביסודי, בחטיבה, בתיכון, זה עבר כל כך מהר, שאפילו לא הרגשתם את זה, היו ימים שהיה לכם קשה
אך עברתם את זה, וכיפרתם עם ימים שמחים שיצאתם צחקתם ונהנתם!
אז למה לא להמשיך ככה?
נכון, יש ימים קשים, מבחנים, בגרויות, אכזבות, כאבים, אך החיים נועדו לזה, הכאב הזה, הקושי, הוא הדרך לשמחה.
כי אם לא תלמדו קשה לבגרות, הציון שלכם לא יהיה טוב, ואם תלמדו קשה כך הציון ישתקף ויהיה את האושר, האושר של ההצלחה.
אתם יושבים בבית, קוראים דברים, מבינים, מפנימים, אך זה באמת עובד?
זה בטוח לא יעבוד אם פשוט תשבו ותקראו, לא משנה בני כמה אתם, 12,16,20,40,60 תצאו, תנשמו אוויר, כיאילו אין מחר,
כיאילו זאת הפעם האחרונה שאתם עושים את זה, כי אתם לא יודעים מה יהיה עוד שנייה.
תחפשו את התשומת לב של האנשים הסובבים אותכם, זה מאוד חיוני לכם, ובכללי לכל בני האדם, בלי תשומת לב, הבן אדם שוקע.
שוקע בעצמו, ולצערי עברתי את זה גם, ועכשיו אני כותב את זה, עם חיוך רחב, כי אני יודע, אני שעברתי את זה, אז גם אתם תעברו.
לא משנה מה קרה, מישהו מת מהמשפחה [חס וחלילה!], נפרדתם מהחבר/ה, רבתם עם בן אדם קרוב, תשמחו תצחקו, תמיד תהיו
שמחים לא משנה מה קורה ומה משתנה, זה לא אפשרי?
אז בואו אני אתן לכם דוגמא:
לפני כשבוע נפרדתי מהחברה שלי.
מודה, היה קשה, היה רגיל אלייה, חצי שנה היינו חיים יחד, אך זה נגמר כי השתננו, לטובת הקשר, אך לא לטובתנו..
אך תראו אותי עכשיו? אני יושב וכותב את זה, ועוד מעט אני אצא עם חברים, אני אכיר אנשים חדשים, כי אין לי מחר,
אני יודע מתי לשים מעצור ולהגיד ''אילן דיי, מספיק להיות בדיכאון, היו לפנייה ויהיו אחרייה'' , זה קשה, מודה אך עוברים הכל בחיים
מהקל לקשה, ולהפך.
אז שיהיה לכם חג שמח, תמיד תשמחו, היום שמחת תורה, אז תצאו לרחובות ותנו בראש כמו שאומרים.
אוהב אותכם![]()

ציטוט ההודעה