קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה]איזה שפות תכנות ללמוד??
    על ידי aranz בפורום האקינג ואבטחת מידע
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 03-04-2009, 21:09
  2. למה כדאי לשחק במשחק גאנז???
    על ידי שלומי~אבורמד בפורום Gunz Online
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 05-08-2007, 20:54
  3. למה כדאי לאתפתח???
    על ידי N0br0s בפורום Lineage II
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 12-06-2006, 14:36
  4. למה כדאי לי להתחפש?- משהו זמין.
    על ידי Perfection בפורום דיבורים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 11-03-2006, 23:03
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

שפות תכנות, למה כדאי ללמוד?

מנהל כסף ברשת האוואטר של Strider
    לייקים
    135
    נקודות
    517
    משפט מחץ
    Talk never cooks rice.

ברירת מחדל שפות תכנות, למה כדאי ללמוד?

אה, חשבתם שתוכלו להפוך להאקרים רק ע"י קריאת מדריכים על תכסיסי SQL inj ?
    אז טעיתם. אני הולך להסביר בכתבה זו על שפות תכנות; מה זה שפת תכנות, מה זה לא שפת תכנות, למה בכלל כדאי ללמוד שפת תכנות, רשימה קטנה של שפות תכנות מפורסמות ופחות מפורסמות והסברים קצרים לגבי כל אחת מהן.

אוקיי, נתחיל עם - מה זה שפת תכנות בכלל?
    שפת תכנות היא כלי, שמתשמשים בו כדי ליישם אלגוריתם (או כמה) כלשהו.
    כמו לשפה רגילה (אנגלית, איטלקית, עברית וכו'...) יש לה דקדוק, מבנה וחוקים משלה שהופכים אותה למיוחדת ולשפה בכלל.
    שפת תכנות באה לשלוט במכונה עליה נכתבה ובאופן דינמי גם במכונות אחרות, ולהביא ליישום כלל הפעולות אשר נכתבו בקוד המקור.
    שפות תכנות נבדלות משפות רגילות בכך שאין הן נועדו לתקשר עם בני-אדם, הן נועדו לכך שבני אדם יתקשרו עם המכונות שלהם, ויביאו להן הוראות מפורשות מה לעשות. כל מה שכתוב בהוראות אלו זה עסק אחר לגמרי.

הוראות אלו הן אלגוריתמים, שורות קוד לוגיות אשר מתקשרות עם המכונה ומבקשות מיישום אחד או אחר (בדר"כ רק המעבד) לבצע פעולה כלשהי (חישוב, הצגת תו כלשהו או אחר).

אחרי הגדרה קצרה של מה זה שפת תכנות, כדאי גם להראות מה זה לא שפת תכנות-
    שפה שתכליתה בעיקר תצוגה ושמירה על מבנה טקסט כלשהו. לפעמים מבלבלים אותה עם שפת תכנות.
    HTML היא דוגמא מצויינת לשפה שהיא לא שפת תכנות. חובה ללמוד HTML, אבל גם חובה לזכור שזאת לא שפת תכנות. שימו לב לראשי התיבות של HTML :
    HyperText Markup Language.
    למה כן מחשיבים אותה לשפת תכנות מדי פעם ? מכיוון שיש לה תחביר כלשהו, למרות שבגרסאות החדשות אין שמירה על חוקים כלל. כותבים שורות על גבי שורות, הרגשה בדויה של כתיבת קוד בשפת תכנות. אבל, לא ניתן לעשות חישובים עם HTML, לא ניתן ליישם אלגוריתמים עם HTML, רק להראות טקסט בצורות שונות. לכן זאת לא שפת תכנות.

למה ללמוד שפת תכנות?
    האמת אתם צריכים לשאול את עצמכם למה, והאם בכלל אתם צריכים את הידע הזה בחיים שלכם ? לרוב אוכלוסיית כדור הארץ אין בכלל שום עניין בתכנות, אז למה לכם דווקא יש ?
    בואו נתחיל עם זה ששפת תכנות היא שפה שלא יכולה להרשות טעויות דקדוק או הגאה בתוכה, וחייבת להיות מושלמת כדי שהמחשב יוכל להבין אתכם. חובה לזכור שהמחשב טיפש, הוא לא יבין למה התכוונתם, הוא צריך הכל מוסבר במפורשות ובדיוק רב, אחרת יתכנו שגיאות, או אי-הבנה מצד המחשב ולכן אי-יישום.
    שפות תכנות הן בעלות אין סוף שימושים. אפשר לכתוב תוכנות קטנות ופשוטות לחישוב משתנים דרך משוואות, משחקונים קטנים, ותוכנות אחרות שהופכות את החיים לטיפה יותר קלים.
    אפשר גם לכתוב מערכות הפעלה שלמות (מה, חשבתם ש-Windows צץ ככה סתם משום מקום ? או שלינוקס לא מורכב משורות על גבי שורות של קוד?) עם עוד מתכנתים, אנטי-וירוסים, מנועים גרפיים ודברים אחרים. כמובן הדברים היותר גדולים אף-פעם כמעט ולא נכתבים ע"י מתכנת בודד, ואינם יכולים להכתב מיד לאחר סיום למידת שפה (סיום למידת שפה:הגעה לפרק האחרון בספר על שפת תכנות כלשהי, תוך כדי הבנת כל הנלמד ויישומו). דרוש ניסיון, הרבה תרגול (זאת אומרת הרבה פרוייקטים) ודרושה גם אהבה לתכנות וליצירה. אתם לא הולכים ללמוד שפת תכנות בשביל להתרברב בידע, אתם הולכים ללמוד אותה כי אתם רוצים ליצור, ולהבין טיפה יותר לעומק איך דברים זזים בתוך הקופסא ההיא שיושבת לכם בחדר המוחשך.
    "העולם מלא בבעיות נפלאות שמחכות להיפתר" אל תפתרו בעיה שנפתרה כבר, אולי רק בשביל תרגול, או הבנת הפתרון.
    הרבה מתכנתים בוחרים בשפת תכנות אחת בודדת שאותה הם יגדירו בתור האחת, ויתגאו בה.
    מתכנתי Fortran מאוד גאים.
    מתכנתי C גאים גם הם, ונפוצים ביותר.
    מתכנתי Pascal מסתתרים בארון.
    אתם בוחרים מה לעשות עם השפה, ואני אומר שאפשר לעשות איתה מה שעולה לכם לראש.
    אתם יכולים אפילו לבנות שפת תכנות אחרת עם שפת תכנות. מדהים, לא?
    נא לזכור שתכנות זה הכלי הבסיסי של כל האקר. האקרים מצטיינים בלכתוב קוד "חכם"- ז"א, קוד יעיל ביותר, ומסובך לקריאה בלי הערות שוליים.
    ##
    לפני שנתחיל אני יסביר מושג (לפי בקשה) - שפת תכנות מונחת עצמים:
    לפני צמיחת התכנות מונחה העצמים היה התכנות הפרוצדורלי והמודולרי (שעדיין קיים), שהקשה על המתכנת עד מאוד עם התארכות הקוד. בייתכן שינויים בחלק מהמשתנים, נאלצו פונקציות ופרוצדרות שלמות לעבור שינויים, וזימוניהם שהיו מפוזרות בכל הקוד. עם תכנות מונחה העצמים ניתן להגדיר מחלקות שלמות (Class-ים), לאפיין אותן ולהגדיר אותן לפי הרצון והצורך ולכתוב פונקציות תוך-מחלקתיות.
    כדי להשתמש במחלקה שנוצרה, יש צורך ליצור אובייקט בתוך הקוד שיעשה שימוש במחלקה עצמה. האובייקט הוא זה שבעצם נותן ערכים למחלקה עצמה ולפונקציות שמוגדרות בתוכה.
    אני מקווה שהגדרתי נכון ככל האפשר. תפנו לגוגל אם אתם לא מסופקים- טוב נמשיך עם הכתבה--
    ##
    כאן אני מוסיף רשימה יחסית קצרה של שפות תכנות יותר ידועות וידועות פחות-
    Fortran- שפה פרוצדורלית מצויינת לחישוב מספרי ומדעי. שפה וותיקה, שימושיה הגדולים נעשים ע"י מדענים ומהנדסים. קיימת עד היום בגרסאות מתעדכנות.

Assembly- שפה נמוכת רמה (זאת אומרת שהתקשורת שלה עם המכונה היא כמעט וישירה).
    היא שפה שמשתמשת בייצוג סמלי של פקודות מכונה כדי לתכנת מעבד מסוים לבצע פקודה או רצף פקודות כלשהן. שפה זאת משתנה עם סוגי המכונות והחומרה.

BASIC- שפה קלה וידידותית למשתמש. שפה זו מורצת ע"י Interpreter (כמו Assembly) ולא מקומפלת .

Visual Basic- שפת תכנות בעלת ממשק גרפי נוח לתפעול בשביל מערכות ההפעלה Windows.
    כוללת המון עכבר, לא ממולצת, מכיוון שמעודדת עצלנות אצל המתכנת הרציני.

C- שפת עילית פרוצדורלית. שפה יעילה ומהירה, בעלת שפת הרחבה - C++.
    שפה ממולצת ללמידה, מאוד פופולרית.

COBOL- שפת תכנות שמשתמשת במילים בשביל פקודות ואופרטורים. תחומיה בעיקר ניהול ועיבוד נתונים.

JAVA- שפה מונחית עצמים (Object Oriented) אשר בתפקודיה דומה ל-C ול-C++ שכוללת ניהול זכרון אוטומטי.
    השפה בנויה כך שתעבוד כמעט על כל מערכת אפשרית.

#C- שפה מונחית עצמים, בנויה בעיקרה על C++ ו-JAVA , בצורה פשוטה יותר וחסכנית.

Perl- שפת תכנות דינמית, בנויה על גבי שפות כגון C ו-Lisp.
    שימושיה הן בעיקר תכנות רשתות, ניהול מערכות ופיתוח בסביבת הרשת.

PHP- שפת צד שרת פופולרית, שנועדה לבנות דפי אינטרנט דינמיים.

Pascal- שפה פרוצדורלית עילית, מלומדת בדר"כ בבתי-ספר כשפת בסיס לשפות אחרות. מצויין להתחיל איתה ואז לעבור לשפות יותר מורכבות.

SQL- שפה שמוציאה (ומעבירה) מידע ממאגרי נתונים . יוצרת ממסדי נתונים, ואת המידע שבתוכם, ויכולה גם למחוק אותם.

PYTHON- שפה מונחית עצמים קלילה. נותנת למשתמש לבחור את פאראדיגמת התכנות - מונחה עצמים, מובנה ופונקציונלי.

LISP- שפה שמשתמשים בה כיום לעבודה באינטרנט, לתכנות יישומי בינה מלאכותית, ועיבוד רשימות.

שפות אחרות שאני מזכיר אבל לא מפרט עליהן-
    SmallTalk, JavaScript, BrainFuck, VBScript, ASP, Machine Code, Delphi, QBasic, D והרבה אחרות. האם זה הזמן להזכיר שישנן אלפי שפות תכנות בעולם, וכל כמה זמן מפיצים עוד אחת ?

אני מקווה שלמדתם משהו, ואולי הכתבה שלי עוררה בכם חשק ללמוד שפת תכנות כלשהי. הבעיה היא, שאי-אפשר ללמוד שפת תכנות ממדריך, מומלץ לקנות ספר.
    מומלץ גם ללמוד לתכנת לא רק בשביל שאתם רוצים שיום אחד יקראו לכם האקר, אלא כדי להבין יותר, להתמצא יותר, וכמובן לקבל הנאה טהורה שאפשר לקבל רק מתכנות.

amfiction - קרדיט ל-

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יובל
    לייקים
    51
    נקודות
    75
    משפט מחץ
    אני רוט בנטורל - לא עושה דיפייס בכלל! 3>

כשיוצר הכתבה הזכיר את Brainfuck, הוא עשה לי את סוף השבוע. אחחח אני עוד זוכר את השטויות שעשינו עם זה
    שפת תכנות היא כלי, שמתשמשים בו כדי ליישם אלגוריתם (או כמה) כלשהו.
    הוראות אלו הן אלגוריתמים, שורות קוד לוגיות אשר מתקשרות עם המכונה ומבקשות מיישום אחד או אחר (בדר"כ רק המעבד) לבצע פעולה כלשהי (חישוב, הצגת תו כלשהו או אחר).
    אחרי הגדרה קצרה של מה זה שפת תכנות, כדאי גם להראות מה זה לא שפת תכנות-
    שפה שתכליתה בעיקר תצוגה ושמירה על מבנה טקסט כלשהו. לפעמים מבלבלים אותה עם שפת תכנות.
    אלו טענות מאוד צרות וספציפיות.

חובה ללמוד HTML
    ואם אני מתכנת בשפות עיליות, אני עדיין "חייב" ללמוד HTML?

סקייפ: niki-k1ng79 | סטים (Steam)
    Rainbow_Dash | Th3PonyWizard
    /*~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*/

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Crazy_Style צפיה בהודעה
    ואם אני מתכנת בשפות עיליות, אני עדיין "חייב" ללמוד HTML?
    לא נראה לי תלוי איזה שפות...
    ומה אתה רוצה לעשות עם השפה?
    נערך לאחרונה על ידי Thor; 24-12-2012 בשעה 23:08.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:13.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,706 | הודעות: 8,150,288 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect