מצרכים:
6 חזות עוף מנוקים יפה מכל שומן וגידים
2 ביצים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם מלא
חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים יחד פירורי לחם, אגוזים טחונים, שום, פטרוזיליה, שמן זית, מלח ופלפל לתערובת אחידה. מפזרים את התערובת על צלחת רחבה.
- בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, חרדל, מלח ופלפל וטורפים יחד.
- מסדרים על גבי תבנית תנור נייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.
- טובלים כל חזה עוף בתערובת הביצים משני הצדדים, ומעבירים לתערובת האגוזים, אז מצפים היטב בשכבה עבה ואחידה מכל הכיוונים.
- מסדרים את חזות העוף המצופים על גבי התבנית.
- אופים במשך כ-12-15 דקות עד שהציפוי מזהיב והחזות נותרים עסיסיים מאוד.