מצרכים:
6 חזות עוף מנוקים יפה מכל שומן וגידים

2 ביצים

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם


לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם מלא

חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס

3 שיני שום קצוצות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

2 כפות שמן זית





אופן הכנה:
  • מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים יחד פירורי לחם, אגוזים טחונים, שום, פטרוזיליה, שמן זית, מלח ופלפל לתערובת אחידה. מפזרים את התערובת על צלחת רחבה.
  • בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, חרדל, מלח ופלפל וטורפים יחד.
  • מסדרים על גבי תבנית תנור נייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.
  • טובלים כל חזה עוף בתערובת הביצים משני הצדדים, ומעבירים לתערובת האגוזים, אז מצפים היטב בשכבה עבה ואחידה מכל הכיוונים.
  • מסדרים את חזות העוף המצופים על גבי התבנית.
  • אופים במשך כ-12-15 דקות עד שהציפוי מזהיב והחזות נותרים עסיסיים מאוד.