בגלל שאנחנו בגיל שכבר אפשר לעשות פסיכו (ומחר ומחרותיים 9 ו 10 לאוקטובר יש בחינות פסיכומטרי) החלטתי לערוך סקר שוק בנושא קורסי הפסיכומטרי בארץ עם הסברים....
קודם כל, מה זאת הבחינה הזאת ?
בחינת הפסיכומטרי היא בחינה יחסית ביחס לשאר הנבחנים ולכן הציון שלך נקבע ע"פ היתרון שלך על השאר !
הבחינה מאוד חשובה והיא קיום קובעת 50% מהציון כניסה שלך לאוניברסיטה. זה אומר כי בחינה אחת שווה לכל ה 3 שנים בתיכון שלך וכל הבגרויות והמבחנים בהם ! לכן הבחינה קריטית לכל מי שרוצה למצוא את עצמו עם עתיד.
ציון הבחינה תקף ל 7 שנים לפחות בכל האוניברסיטאות !
כמו כן, אם ממוצע הבגרויות גבוה במיוחד, מעל לסף כלשהו שהמוסד האקדמי
מבנה הבחינה:
פסיכומטרי היא בחינה שמראה קישורים ב 3 נושאים שונים: אנגלית, רמה מילולית, ורמה כמותית.
20% אנגלית
40% מילולי
40% כמותי
בבחינה יש 8 פרקים ולכל פרק ניתנות 25 דקות. כלומר הבחינה היא 3 שעות ו 20 דקות.
6 פרקים מהבחינה הם פרקים שעליהם אתם נבחנים ( 2 פרקים לכל נושא...), ו 2 פרקי פיילוט שכוללות שאלות ניסיוניות לקראת בחינות הבאות. אין דרך לדעת מהו פרק פיילוט במבחן עצמו !
בבחינה, בכל פרק יש בין 25 ל 30 שאלות לפרק. כלומר, יש לכם במקסימום דקה לכל שאלה במבחן.
אני חושב שזה הולך ככה:
כמותי 25 שאלות (7 שאלות אלגברה, 7 בעיות תנועה, הסתברות ואחוזים, 7 גאומטריה, ו 4 הבנה מגרף טבלה או תרשים)
מילולי 30 שאלות (4 שאלות על אוצר מילים, 6 שאלות אנלוגיות, 4 שאלות על החלפת אותיות, 5 שאלות על השלמת משפטים, 5 שאלות היגיון ו 6 על ניתוח והבנה של קטע קריאה)
אנגלית 29 שאלות ( 11-12 שאלות על אוצר מילים, 6-7 על הבנת משפטים מורכבים ו 10 יכולת קריאה והבנה של קטעים מורכבים)
ציון הבחינה נע בין 200 ל 800. הציון הממוצע עומד על 553 אם אני לא טועה.
בשביל להתקבל כמה אני צריך להוציא ?
בעיקרון בכל מקום הציון שונה. יש מקומות כמו טכניון שאם רוצים תואר מכובד וחזק כמו פיזיקה-מדעי המחשב או פיזיקה מתמטיקה או שאר התארים הכפולים שהמוסד מציע, לא ידברו איתך אם יש לך פסיכומטרי מתחת ל 700.
באוטו מוסד לתואר באדריכלות יסתפקו ב 570.
במוסד אחר כמו בר אילן אולי הדרישות לתואר פיזיקה אולי יהיו קטנות יותר כי זה מוסד עם רמה טכנית נמוכה מהטכניון, אבל הציון במקצוע אחר יגדל (נגיד אם האוניברסיטה עם רמה גבוהה באדריכלות הם יבקשו ציון גבוה יותר בפסיכומטרי מאשר הטכניון שהוא מוסד שהרמה באדריכלות שלו פחות גבוהה).
בעיקרון הציון גם משתכלל עם הבגרויות לכן 2 הדברים חשובים ! כמובן עם פסיכו גבוה או בגרויות גבוהות יש צאנס שבשני לא יתחשבו אבל עוד פעם, הכל תלוי במוסד ובציונים !
איך נרשמים ?
ההרשמה לבחינה היא דרך קנית ערכת פסיכומטרי .את הערכה אפשר לקנות בסטימצקי או באוניברסיטאות.
הערכה עולה 50 שקל. בערכה יש הסברים, בחינות דוגמא וכמובן הכי חשוב.. יש שם ספח עם כל הפרטים שאתם חייבים למלא ולשלוח בחזרה עם תוספת של תשלום אגרה. האגרה היא 400 שקל שחייבים לשלם לבנק. שם ממלאים פרטים אישיים, מועד הבחינה (יפורט בהמשך....) ומקום הבחינה (יפורט בהמשך).
מתי ואיפה ?
לבחינת הפסיכומטרי יש 5 מועדים בשנה, ושפות שונות. המועדים פה למעטה:
מועד הבחינה: 14.02.2005 סיום ההרשמה: 17.01.2005 שפות הבחינה : עברית
מועד הבחינה: 20/21.04.2005 סיום ההרשמה: 07.03.2005 שפות הבחינה : עברית, ערבית, רוסית, משולב/אנגלית
מועד הבחינה: 7/8.07.2005 סיום ההרשמה: 25.05.2005 שפות הבחינה : עברית, ערבית, רוסית, משולב/אנגלית, צרפתית, ספרדית
מועד הבחינה: 9/10.10.2005 סיום ההרשמה: 28.08.2005 שפות הבחינה : עברית, ערבית
מועד הבחינה: 01.01.2006 סיום ההרשמה: 06.12.2005 שפות הבחינה : עברית
פטורים:
בכישורי האנגלית, ניתן להוציא פטור מלימוד אנגלית באוניברסיטה כאשר הציון בפרק האנגלית הוא 134 + (אני חושב... הציון הוא בערך כזה אמור להיות) כאשר הציון המקסימלי בפרק האנגלית הוא 150. זה אומר כי אין הרבה מקום לטעויות, אבל פטור זה דבר משתלם ;]]]]
איך לומדים?
בעיקרון, בחינת הפסיכומטרי היא בחינה מאוד קשה יחסית ולכן אני אישית ממליץ להתכונן במסגרת קורס מיוחד לנושא (הסבר בהמשך....) כמובן שאנשים יכולים ללמוד לבד. זאת ע"פ בחירה אישית כמובן.
במידה ורוצים ללמוד לבד, בחנויות הספרים יש מבחרים של ספרי הכנה לפסיכומטרי....ניתן לקנות אותם ולהתכונן מהם לבחינה. מי שלא רוצה ללמוד לבד וחושב שלבחינה כאת דרושה עזרה מבחוץ, אני מיד מסביר על קורסים לפסיכומטרי עם חוות דעת אישית על מה שאני שמעתי, עברתי ובדקתי.
קורסי לימוד:
ישנם הרבה מאוד קורסים ללימוד פסיכומטרי. בהחלט ההחלטה קשה אבל אני רוצה להתמקד בכמה דברים.
ישנם 2 צדדים לקורסים: לימוד קבוצתי ולימוד אישי.
הלימוד הקבוצתי הוא כמו בכיתה כרגיל, והלימוד האישי מתמקד בבעיות התלמיד ומחזק תלמיד תלמיד באופן אישי עם חומר שונה. היחס אישי, הכיתות קטנות יותר והמרגש הוא כמו שיעור פרטי.
כמובן שקורם אישי יקר בהרבה מקורס קבוצתי.
לדוגמא:
חברת קידום עוברת בבתי הספר ומעבירה למשל בבית הספר שלי קורס שעולה 1090 שקל בלבד אבל הוא קבוצתי עם כיתות גדולות יחסית.
לאותה חברה יש קורס "קידום אישי" שעולה הרבה יותר. המחיר לפי כמה ששמעתי מגיע ל 6000 אלף (אבל עזבו מחיר... לבן אדם מתחת ל 21 מורידים מחיר ענקי ואם נרשמים מוקדם אז המחיר יכול לרדת בכיף ל 3 וחצי - 4 בדוק.)
בעיקרון ההחלטה שלכם איזה קורס אתם רוצים. כמובן שיש הבדל בין האיכויות בקורסים... אבל השיקולים הם שלכם
איזה קורסים יש בשוק :
פה אני אפרט על חלק מהקורסים שאני מכיר. עוד פעם , זה רק מה שאני מכיר וברור שאני שוכח או לא מכיר קורסים מסויימים. לכן מצטער מראש. אני אנסה לפרט כמה שיותר על מקומות בהם מועברים הקורסים, טלפונים ואתר בית.
את ההתרשמות, יתרונות וחסרונות אני אסביר בהמשך על כל הקורסים שאני מודע להם וביררתי עליהם.
1) High Q-
אתר בית: http://www.high-q.co.il/
טלפון: 1800-80-80-80
מקומות בהם יש קורסים: תל אביב, ירושלים, ראשון לציון, חיפה, רעננה, קריון, באר שבע, פתח תקווה, נתניה, כפר סבא, רחובות, נהריה, אשדוד, חדרה, עפולה ואשקלון.
2) זיו כספי -
אתר בית: http://www.zivcaspi.co.il
טלפון: 1800-385-100
מקומות: הרצליה, כפר סבא, נתניה, ראשון לציון וירושליים.
3) לחמן-
אתר בית: http://www.lahman.co.il/
טלפון: 1800-400-500
מקומות: תל אביב, ירושליים, חיפה, באר שבע, קריית ביאליק, פתח תקווה, נתניה, עפולה, אשדוד, ראשון לציון.
4) קידום-
אתר בית: http://www.kidoom.co.il/
טלפון: 1-800-802-000
מקומות: אשדוד, אשקלון, באר שבע, דימונה, חדרה, חיפה, ירושלים, כפר סבא, נהריה, נתניה, עמק הירדן, עמק יזרעאל, פתח תקווה, קריית ביאליק, צפת, קריית שמונה, ראשון לציון, רחובות, רעננה ותל אביב.
5) יואל גבע-
אתר בית: http://www.geva.co.il/
טלפון: 1800-20-40-60
מקומות: תל אביב, הרצליה, ראשון לציון, הקריון.
6) אנקורי-
אתר בית: http://www.ankori.com
טלפון: 1800-85-85-85
מקומות: נהריה, חיפה, קריות, חדרה, רעננה, פתח תקווה, תל אביב, חולון, ראשון לציון, ירושלים, באר שבע ואשדוד.
7) The EZ Way-
אתר בית: http://www.theezway.co.il/
טלפון: 1700-70-70-07
מקומות: תל אביב, ירושליים, נתניה, רמת גן, ראשון לציון, אריאל, רחובות, גדרות ובאר טוביה.
אני בטוח שיש עוד אבל זה כל מה שאני מכיר שהם ברמה...
כל כך הרבה, אבל מה לבחור ???
לכל קורס יש את השיטות המיוחדות שלו...הדבר שהוא טוב בהם... יש הרבה קורסים עם מוניטין פה... אני יכול להגיד ללא שום ספק שהקורסים שציינתי הם היותר מפורסמים ויותר טובים בישראל. כמובן שיש יותר טובים. כל אחד צריך לדעת מה יותר מתאים לו, וכך יבחר את הקורס כי לכל קורס יש משו שמייחד אותו מהשאר שיתן לו את הניסיון להגיע להכי טוב.
אני יכול להגיד שרוב הזמן הדבר שהכי קובע הוא דווקא הדבר שאתם לא יכולים להשוות, וזה המורה. זה חשוב מאוד שיהיה מורה טוב מאוד ואת זה אי אפשר לדעת.
בעיקרון מה שאני ממליץ לכם זה לבוא למקומות שבהם יש קורסים ולבקש לשבת לקצת זמן בשיעור. כל הקורסים יסכימו ויש כאלה שיבקשו ממכם אפילו לשבת להתלהב מהקורס ולראות את המורה בפעולה. אין בושה בכך למה זה קורס שלוקח פולל זמן ופוללל כסף אז עדיף לקחת חצי שעה ולהקשיב וככה לקבל החלטה יותר נכונה !!!
בעיקרון הבעיה היא גם העיר שאתם חיים בה כי נגיד בן אדם שגר בנתניה שרוצה ללכת לקורס יואל גבע לא יכול ליסוע עד הרצליה כי זה יגזול פוללל זמן ולידיעתכם.... אורך שיעור בקורס כזה הוא 4-6 שעות לערך ;] לכו תבזבזו עוד שעתיים על נסיעות חחח.
בעיקרון לפי מה ששמעתי, הקורס הכי טוב בשוק הוא הקורס של יואל גבע. השם שלו לפי ההבנה שלי ולפי אנשים שמבינים אמרו לי, המורים שם הכי טובים והציונים מדברים בעד עצמם.
כמו כן יש את High Q שזה קורס איכותי ויש בוא הרבה שימוש באינטרנט, משחקים לקליטת מילים, מצגות במהלך השיעור, הרבה עניין הרבה שימוש בחוש השמיעה והראייה וזה מועבר בצורה מעניינת. גם קורס איכותי.
זיו כספי זה עוד קורס עם שם דיי טוב והמורים שם מאוד טובים... המחיר סביר יחסית לשאר הקורסים בהחלט גם עליו אני ממליץ.
לחמן דוגל בשיטה של 2 מורים שונים, אחד במיוחד לאנגלית, והשני למילולי ואלגברה. אני לא הבנתי למה, אבל זה גם קורס לא רע.... המורים של לחמן יוציאו ממך יותר ;]]
קידום אני לא ממש מודע להם חוץ מהקורס הלא אישי שלהם, שאני לא ממש ממליץ עליו חוץ מאנשים שהם יודעים שהם חכמים והם רק צריכים שיעבירו להם את החומר והם ישבו על זה לבד וילמדו ויצליחו להוציא 700+. לשאר זה א מומלץ.
אנקורי אין לי מושג אני לא יכול לבקר אבל גם כמה ששמעתי זה קורס לא רע.
The EZ Way גם לא שמעתי אז אנלא יודע ממש לשפוט.
בחרתי קורס, אבל איך אני נרשם ?
קודם כל, יתנו לכם פגישת ייעוץ ויסבירו לכם הכללללללללל על הקורס. כל הפרטים יתנו לכם הכלללל. ישווקו לכם את הקורס וכמובן בפגישה עצמה יסבירו לכם את תנאי התשלום, יתנו לכם אפשרות להקשיב לשיעור, וכל מה שתבקשו.
אם בחרתם להרשם, תתאמו פגישה נוספת ותרשמו. כמעט בכל קורס כל תנאי תשלום תקף, כולל תשלומים שאפשר לחלק בחלק מהקורסים בערך לחצי שנה, 3/4 שנה....
אז עם הכל, איך אני מצליח ?
רק למידה לבד תיתן לך הצלחה. פסיכומטרי זאת בחינה שמחייבת תירגול ענקי !!! כמה שמתרגלים יותר מצליחים יותר !!! התרגול אין סופי ולבסוף מקיאים ת'חומר כבר.... בקורסים מביאים בערך 15 חוברות וספרי לימוד שונים שבהחלט נותנים רצון להקיא מרוב חומר. אבל רק ככה מצליחים. תרגול, תרגול ועוד תרגול !!!!
שום קורס לא יעזור אם לא מתרגלים !!!!!!!!!
הצלחתי, מה אז ?
עברת בציון שמספק אותך ? עוד דלתות נפתחות בפניך.... מספר הדלתות שיפתחו בפניך תלוי ביחס ישר להצלחה שלך במבחן הפסיכומטרי.
כל החומר נלקח מידע אישי, מחקר שעשיתי לקראת ההרשמה האישית שלי לקורס פסיכומטרי פה בנתניה, הרבה שיחות עם חברים, מורים, אנשים שמבינים, והאנשים שאחראים לקורסים. הרוב פה זה מהראש שלי לכן המידע לא מדוייק ב 100%, טלפונים, מקומות ואתרים עשיתי חיפוש ומצאתי, חלק ידעתי.
זהו, אין לי מה עוד להוסיף בנתיים... אם יש לכם כל מה להוסיף תגיבו ואני אוסיף.... תודה לכולכם ובהצלחה רבה בבחינה הקשה הזאת !
שלכם, אלכס![]()

ציטוט ההודעה