קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום] בורא עולם קיים !!!
    על ידי avior011 בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 27
    הודעה אחרונה: 26-06-2011, 02:47
  2. [הורדה]ניסים מרי- בורא עולם | אששששששש [חדש]
    על ידי Aviv בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 25-03-2008, 02:51
  3. האם קיים אלוהים?
    על ידי Jacoby בפורום יהדות
    תגובות: 116
    הודעה אחרונה: 18-10-2007, 00:44
  4. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 20-04-2007, 14:26
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

סיימתי את המאמר - האם קיים בורא עולם?

avpx
    אורח

ברירת מחדל סיימתי את המאמר - האם קיים בורא עולם?

----
    סוף סוף סיימתי את הפרויקט.
    תגובות עניניות בלבד, ז"א שאלות, תיקונים ותגובות על הנושאים הנזכרים למטה.
    אנא, אם יש לכם תגובה לא הולמת - ה"פ. הנושא הזה מאד חשוב בשבילי ואני לא רוצה שאנשים יגיבו סתם.
    לא להגיב אם אינכם קראתם, ובמיוחד לא לכתוב "אין לי כח לקרוא כי זה ארוך מדי" וכדומה!
    אנא ממכם אם תמצאו שגיאה או טעות כלשהי אנא הודיעו לי בכדי שאוכל לתקן זאת.
    אם תמצאו טעויות בטקסט אנא הודיעו לי על מנת שאני אוכל לתקן, תודה וקריאה מהנה!
    אני בטוח שהיא תשנה את תפיסת קיומו של הבורא שלכם!
    ----

הוכחת קיום הבורא

מאמר זה הולך להסביר לכם במפורט למה ה', בורא עולם אכן קיים. המאמר יענה על שאלות רבות שנשאלתי במהלך עבודתי בנושא ותמיד הצלחתי לשנכנע אנשים, היו שלמרות השכנוע לא הסכימו להאמין מסיבה שזה לא נראה להם הגיוני, כל אחד והמוח שלו. במאמר 2 חלקים. חלק ראשון מבוסס על השאלות ועניה עליהם והשני זה בעקרון עובדות שמוכיחות שהוא אכן קיים.

שאלות ותשובות

למה אין אפשרות לכך שהוא אינו קיים?
    אני אישית, כשאני מסתקל החוצה, בעיקר אחרי קבלת שבת כשכולם נהנים מרגעי האכילה ובמקרה אני גר בקומה תשיעית, אני רואה נוף יפיפה. שמש שוקעת ועננים בגווני כתום ורוד. אני ממשיך להסתקל ואז רואה את כל השדות, את הכבישים, את הערים הרחוקות ואז סוף סוף זה מגיע לכל הבנינים שמסביבי. ופתאום אני חושב, האם כל מה שמסביבי נברא מכלום? נברא בטעות? מפיצוץ? הרי איך יכול להיות, איך זה יתכן שהפיצוץ - המפץ הגדול התרחש בלי שום תכנון, הרי איך נוצרו כוכבים מיוחדים שעליהם ניתן לקיים חיים ואז מכך התפתחה האבולוציה, כל מה שנראה היום לעין, היכול זה קרה מהפיצוץ הזה? בטעות? כל הבנינים, שנבנו ע"י בני האדם כיוון האינטלגנציה והרצונות שלהם וכל המידע הרב המכוניות, המחשבים וכל החלקים שאני רואה שנוצרו ע"י בני האדם והם נוצרו מהפיצוץ? אני אישית לא מסכים עם כך.. אני לא חושב שפיצוץ יכול לגרום לכל חוקי הטבע שנלמדים בעשרות מדעים שעדיין הבן אדם לא חקר את כולם שקשוקים אחד בשני בלי להיות מתוכנן

האבולוציה, הרי סותרת את קיומו, מהו ההסבר?
    רבות קיבלתי שאלה כזאתי שניסתה לסתור את דברי וכל פעם הייתי צריך להתחיל מחדש. כמו שאנשים לא מבינים האבלוצויה מדבר יותר על התפתחות, ואיך יכולה להיות התפתחות לדומם? אין. התפתחות מתקשרת לחי, צומח ודובר. האבולוציה התחילה כאשר המיקום היה מתאים לחיים, ואז החלו תהליכים שגם הם נראים לי די מוזרים מכדי להתחיל לבד בלי שום כוונה ופקודה. החלו להווצר חיים בעולם הננו. אך לי אישית זה נראה די מוזר שהחיים איכשהו החליטו להווצר משום סיבה והם המשיכו להתפתח ולהתייחד, הרי מדובר על כך שהתאים ניסו ליצור גוף יותר גדול ובכך יכלו לקבל יותר, ולכן זה החל להתפתח ועדיין מתפתח. עובדה שדור שקדם לדורנו היה יותר נמוך ופחות מסתגל לסביבה שבה אנו חיים לעומתנו. במלים אחרות אין אבולוציה סותרת את קיומו

אם כן, אז למה התנ"ך לא מתקשר עם המדע שבימינו?
    בעקרון יש לי פה 2 תשובות אפשריות. עוד לפני 5000 שנה, השפה הייתה מאד קשה והיו הרבה אנשים שלא ידעו קרא וכתוב, ב5000 שנה ועוד כשזה היה בתקופה מאד פרימיטיבית אין אפשרות שלא שינו את התנ"ך מדי פעם, יכול להיות באותה תקופה יום זה היה חודש, אולי בכלל שנה או תקופה שלמה. מי יודע? התשובה השניה מתיחסת יותר לקבלה, הקבלה נאמר שהתנ"ך לא משומש כסיפור הסטורי. באותה התקופה או בעצם מספר תקופות שבהן נכתב התנ"ך היו 2 שפות עיקריות - שפת סיפור ושפת הענפים, שפת הקבלה. בגלל ששפת הענפים הייתה מאד קשה לקריאה ולכתיבה ועכשיו בקושי מבינים אותה ולכן כתבו זאת בשפת סיפור, בקבלה נאמר שהתנ"ך מדבר על סיפור הבריאה ומטרות הבריאה ועל כל העולם בעצם, זה לא חשוב אם זה קרה או לא, העקרון בכך הוא זה מה שקרה בנשמה, בעולם הרוחני ולא בעולם הפיזי. מה שלא נסתר על ידי המדע ומה שלא נסתר על ידי כל דבר אחר

אז למה הייתה השואה? הרי ניספו מליוני יהודים!
    השואה, יכול להיות חלק מכם יגידו עכשיו שאני לא צודק ויכול להיות חלק יסכימו איתי. אני בא ממשפחה שחלקה ניסף בשואה. אני אתחיל עם העובדה שאנשים, יהודים לומדים תורה ושומרים מצוות. אך יש בעיה מסוימת, בנושא הקודם כתבתי שלא בהכרח התנ"ך הוא סיפור הסטורי אלא בעצם תורת הבריאה. אנשים שומרים מצוות, למה? כי כתוב לעשות את זה ולא לעשות דבר אחר, אך האנשים אינם מבינים את משמעות המצוות. בקבלה נאמר שישנו גלגול נשמות, על הנושא הזה תקבלו הסבר באתר www.p-worlds.ls.la

נמשיך. אם קיים גלגול נשמות אז הפרדוקס של העלמות החומר נפתר, ז"א שכלום לא נעלם סתם, אפילו כשמת. מה שאומר שאם אנו מתים לא בהכרח נעלמים מן העולם, בעקרון עוברים גוף - נולדים מחדש. עכשיו השואה, למה היא הייתה, תשימו לב שתמיד אבל תמיד שנאו את היהודים, סיבה? אין סיבה. אני אתן מספר דוגמאות מהזמנים הקרובים. בהתחלה שנאו את היהודים כי נאמר שיהודה הרג את ישו, (כבר לא הגיוני - לשנא עם שלם רק בגלל אדם אחד?) אחר כך שנאו אותנו בגלל שאמרו שאנחנו לוקחים את מקומות העבודה הכי טובים ואנחנו יותר עשירים וכו, מה שהוביל לשואה. קיום שונאים אותנו הערבים ואומרים שלקחנו להם את האדמה אבל אני בטוח שהשנאה לא בגלל זה ולא בגלל מה שהזכרתי קודם, כל אלו, זה רק מה שהמציאו כדי לחפות על השנאה הלא ידועה התמונה בהם, התת מודעית. אני בטוח שאם היינו ממלאים את רצון הגוי ששנא אותנו הוא היה מוצא סיבה חדשה לשנוא, עכשיו מה הסיבה לשנאה הזאת? אי מתכוון לסיבה האמתית...

בקבלה נאמר שהשנאה מצד העמים באה כתוצאה מתופעה הבאה. לעם היהודי ישנה סגולה מיוחדת, הוא אמור להגיע למטרה שלו בחיים לפני כל העולם ואז לעזור להם. הרי לא נבראנו סתם (על כך ניתן לקרוא באתר שהזכרתי למעלה) בגלל שאנחנו לא ממהרים להשיג זאת ולא שואפים למטרה שאר העמים מקבלים שנאה תת מודעית על כך שאנחנו מונעים מהם להתקדם הלאה.

השואה היתה בעצם תמריץ ליהודים להתחיל לחשוב קצת, וזה מה שקורה. אנשים החלו לחשוב למה זה קרה ולבסוף מבינים. עובדה שחלק מהרבנים הזהירו שתהיה שואה וחלק גדול מהיהודים ימות אבל כולם חשבו שאלו שטויות ואף אחד לא חשב אפילו על להתחיל לשאוף למטרה.

מי ברא את הבורא?
    המ... שאלה לא קשורה, יותר פילוסופית אבל נתקעתי בה הרבה אז אני החלטתי לענות עליה אחת ולתמיד. אפילו המדענים סבורים שלפני המפץ הגדול לא היה קיים לא חלל ולא זמן, ז"א לא היה קיים עולם פיזי - לא היה קיים כלום כי לא היה מרחב! אם לא היה קיים זמן אז מה שאומר שתמיד היה עכשיו ותמיד היה עבר ותמדי היה עתיד, הכל באותו המקום. בעקרון העולם הרוחני חסר זמן ומרחב. בגלל שלא היה עבר לכן לא היה כזה דבר "לפני". נמצא עכשיו, תמיד היה ותמיד יהיה...

אם לכל דבר יש סיבה, גם לאלוהים חייבת להיות סיבה. אם אלוהים לא צריך סיבה לקיומו, גם דברים אחרים לא זקוקים לסיבה.
    משפט זה, למרות שהוא טוען נגד נכון בהחלט. אבל עובדה, שלכל דבר בעולם יש סיבה ומטרה וניתן לחקור אותה בתצפית נמשכת, לאן מובילות כל פעולותינו בעולם ומה בעקרון אנו מקבלים מכך, אם לעצם כלשהו לא הייתה סיבה לקיומו, אין לו מטרה הוא פשוט לא היה קיים, כי אין נחיצות בדבר שאין לו מטרה. אבל, מה שלא נכון במשפט הוא זה שאכן יש לה' סיבה לקיום ולנו גם כן. ההפך הגמור. הבורא מביא ואנחנו לוקחים. הוא דומה לפלוס בבטריה, שמביא את האלקטרונים ואנחנו המינוס, לוקחים אותם. ובדרך, כתוצאה מכך, כתוצאה מהדרך הזאתי נוצרות תופעות לוואי שבלעדיהם לא יכול להתקיים השילוב, לדוגמא חום, אור במקרה של נורה ותגובה מגנטית במקרים מסוימים. מה שאומר כבר שהעולם נוצר בשבילנו... במלים אחרות, כל מה שאנו רואים מסביבנו, ההתפתחות שלנו, וכל אלו הן תופעות לוואי שבלעדיהן לא ניתן היה לקבל שילוב זה, של נתינת תענוג וקבלתו ע"י היצור הנחות - האדם.

אם הוא כל כך טוב אז למה אנחנו סובלים כל כך? לא בהקשר לקטע של השואה
    אני אביא דוגמא. תיקחו מלח ותשימו על מאכל כלשהו, במקרים מסוימים זה טעים מאד. עובדה שיש מאכלים שבלי מלח אין להם טעם. אבל אם נגיד נפצעתם בפה, בלשון בעיקר, אתם תרגישו כאב. זאת הדוגמא שהביאו לי בשיעור קבלה. ישנה יחידה מסוימת, שנקראת מלאך. יחידה שמפקדת על איזור מסוים, כמו רובוט, בלי מחשבה ובלי שליטה על כל דבר אחר, רק מעבירה ומבצעת פקודות. עכשיו המלאך הזה מקבל אור מהבורא ושולח את האור הזה אלינו (אני מדבר על אור בצורת תענוג). אנשים בעולם שלנו, עובדה שיש להם גוף והם לא מושלמים, הם לא תקינים ולכן הם מקבלים את התענוג הזה, ככאב. ובכדי שלא נרגיש בכאב מכניסים חלק מהתענוג לתוך מעטפות שמסתכמות בתענוגי היום יום שלנו. אך כדי לקבל את האור במלאו ובלי סוף צריך לתקן את עצמנו מה שמלמדת הקבלה.

הסבל ללא סיבה בעולם נוגד את הגדרתו של אלוהים ככל יכול ואוהב כל
    עובדה שהסברתי על כך בפרקים קודמים. יש סיבה לסבל, בעצם מספר סיבות ולכן אין זה נוגד את קיומו.

"אין עוד מלבדו" - אם אין אז מה כל מה שאנו רואים?
    עובדה! משפט זה נכון במאת האחוזים! מי אמר שכל מה שאנחנו רואים זה לא חלק ממנו, נאמר שכל דבר שאנו רואים הוא חלק ממנו. הרי לכם ההגיון בכך, הבורא מושלם ולכן אינו נחוץ בכלום, אם לא נחוץ בכלום טבעו רק לתת כי אין עצם ואין דבר בעולם שאין לו מטרה כי אם אין אין צורך בקיומו, ועובדה שיצר אותנו. כיוון שהוא מושלם ורוצה רק להטיב אין לו למי להטיב ובגלל שאין דבר מלבדו הוא לוקח חלק קטן מעמו ומוריד אותו לרמה הכי נמוכה, להפך הגמור שלו, כמו הדוגמא של המינוס והפלוס בבטריה. אחד מביא והשני מקבל. עובדה שכל משמעות החיי של האדם זה לקבל ולהנות, תעשו תצפית אפילו. תראו איך מתנהל היום של האדם ותרשמו את כל הפעולות שלו, לבסוף תרשמו ליד כל פעולה מה הייתה המטרה שלה ולמה היא מובילה. לדוגמא. אני לומד כדי לקבל עבודה טובה ומכובדת, מעצם העובדה שהיא מקובלת אני מקבל כבוד, שליטה בהמשך וכסף, בכסף אני קונה דברים, אחד מהם זה טלויזיה, בטלויזיה אני משתמש בכדי לצפות בתוכניות שונות ומהנות. לבסוף הכל מסתקם בהנאה, אם זה כבוד, שליטה או השכלה. ותאמינו לי יש עוד מאות דוגמאות.

למה קיימים אנשים רעים בעולם, ובכלל רוע?
    משל שמאד יתאים לכך ויסביר זאת באופן מצוין!

http://gz-il.net/forum/index.php?showtopic=2092&hl

למה אין הוא נגלה לאף אחד?
    כמו שאמרתי בשאלות לפני, לא כל מה שאנו קוראים בתנ"ך בהכרח בדיוק איך שאנו מבינים זאת! ולא רק, מי אמר שאין הוא נגלה לאף אחד? מי אמר שאדם שאליו הוא נגלה מתחיל לספר לכל העולם? הרי לא יתגלה לאדם כזה, אם היה צריך בפרסום היה עושה זאת ממזמן. אדם שמשיג שלב מסוים, עובר למדרגה הבאה ועובר את המחסום בינו ולבין העולמות העליונים מקבל קשר עם הבורא, תחושות חדשות, מחשבות מרתקות ודברים שלא חשב עליהם אף פעם, הבנה ביחס של אינסוף לכלום.

אם הוא לא בעולמנו ואי אפשר למצוא אותו איך יתכן שהוא משפיע על העולם???
    דוגמא טכנית לשאלה זאתי, אך לפני זה ברצוני להסביר את השאלה. השאלה היא כזאת: איך יתכן שדבר לא מוחשי כמו ה', לא מחומר ולא ניתן להשגה בעולמנו יכול להשפיע על עולמנו? אם הוא יוצר אבן, איך הוא יוכל להרים אותה אם הוא לא בעל קשר אליה? התשבוה טכנית ביותר, והגיונית מאד. מחשבה שאינה דבר מוחשי וחומרי, בעקרון משפיעה על הסביבה, אדם שמתחיל לחשוב משנה את פעולותיו לפי המחשבה שלו והפעולות משנות ומשפיעות על הסביבה! כנ"ל גם חלל, זהו חוסר חומר, הריק הגמור. דבר שאינו מוחשי ואינו קיים, עובדה שאם נקרב חלל, ואקום לגוף כלשהו תהיה השפעה, בעקרון של הגוף על הואקום ובהחזר אבל ניתן להחשיב גם להפך. עובדה שדבר שאינו חומרי ואינו מוחשי משפיע על הסביבה.

הוכחות חותכות לקיומו

דוגמאת הגיון פשוטה
    לדוגמא ניקח את המחשב, נשב עליו ונתחיל לשחק משחק, אנחנו לא חושבים על מי שבנה אותו או על איך, אנחנו בעיקר חושבים על איך להפיק ממנו תועלת, להנות ממנו. עכשיו, אם נשב מספר דקות ונחשוב מעט, האם המחשב שכל כך מורכב, אם אלפי חלקיקים שכל אחד מהם מורכב ביותר, מורכב עד כדי כך שהמחשב יוכל להעביר זרם חשמלי בצורה הנכונה כדי לחשוב ולבצע פעילות מסוימת. האם זה אפשרי שיווצר כטבע? כטעות? לא. אות והדבר לגבי העולם אך בקנה מידה ענק וכמובן יותר מסובך! העולם שהוא מכיל בתוכו אינסוף מידע, חוקי טבע מסובכים שעדיין בן האדם לא מצליח להבין ולא מצליח לחקור, ועוד כשכולם קושרים אחד בשני בצורה מדהימה ומאפשרים חיים, ולא רק אלא שהחיים נוטים להתפתח עוד ועוד עד שמגיעים לרמהגובהה כמו בן אדם! שעוד יותר מסובך ממחשב פשוט! עכשיו כשחושבים על כך זה נראה הרבה יותר מובן וברור...

האנומליה של המים
    כל החומרים מתפשטים בחום ומתכווצים בקור המים מתכווצים בקור רק עד ארבעה מעלות צלסיוס. ומשם, מתחילים להתפשט. כתוצאה מכך, הקרח צף על פני המים [שיש בו פחות מולקולות של מים (אייג` שתיים או) בסמ"ק].תופעה זו גורמת שים הקרח הצפוני אינו קופא מידי חורף. שהרי אם המים היו ככל חומר, השכבה החיצונית של המים הייתה קופאת ושוקעת וזו שאחריה, וכן הלאה. ובקיץ, כשהיו מפשירים, היו גורמים לזרמי מים אדירים שיסכנו את קיום היבשות.(מלבד זה שהדגים לא היו מתקיימים בתנאים כאלה)וראו זה פלא-המים הם החומר היחיד שמתפשט בקור, וגם הוא, רק החל מנקודת הקפיאה. שזה שינוי נחוץ לקיומנו. זהו סדר "טלאולוגי" כלומר: תכליתי.

לא הסדר היחיד
    ישנו גם סדר במישור התת-אטומי, וכן בחלל הבין כוכבי. ומעל הכל-המוח האנושי והצופן הגנטי. א"כ ודאי שיותר מתקבל על הדעת שלדבר מסודר ,יש מסדר.(עד כאן על דרך האינטואיציה, מכאן, הוכחות לוגיות).אף אחד לא יטען על מצלמה שנוצרה מאליה, ויחיה ע"פ זה(שלא ישלם לבעל בית החרושת). העין למשל היא ודאי לא פחות משוכללת. האדם מותאם לטבע, לא חשוב כרגע מי קדם למי. חשוב מאוד: אני לא מנסה לטעון את הטענה הרדודה לטעמכם שהטבע התאים את עצמו לאדם ומזה מוכרח שיש .מסדר, כיוון שיש צד לומר שהאדם התאים את עצמו לטבע רק הדגמתי כי הטבע והאדם מסודרים בתכלית הסידור, אחד עם השני, וכל אחד לעצמו. (והרי לכל דבר מסודר בעולם)יש מסדר, מדוע שלעולם לא יהיה ?

נוסחת "אי הוודאות" במכניקת הקוואנטים אינה מדברת על אקראיות הרלוונטית לענייננו. ברמת חוקי הטבע ישנו סדר מופתי, אלא שהיום הפיסיקה זנחה את הדטרמניזם ואינה דוגלת בסיבתיות מוחלטת בהוויה. (ברמת החלקיק הבודד אי אפשר לדעת את חוקיו שהוא "קפריזי", ואולם החוקים הם ברמת הכלל כיוון שלסך קבוע של חלקיקים יש תמיד אותן תוצאות).

תפיסת הבורא במוחנו
    היום, במאה העשרים, הידיעה שאין אנו יודעים, הפכה להיות לאחת מאושיות המדע. אין סיבה להעדיף את הסברא הבלתי הגיונית בהמעטה, שדבר מסודר נוצר במקרה רק בגלל שהבורא אינו מושג בשכלנו. למשל: יצורים דו ממדיים כיצד יסבירו את התופעות הנובעות מהממד השלישי בעולם? ודאי שההסברים יהיו מעוותים, תאר לך שאתה מציג לפניהם תיבה, הם יחשבו שמדובר במלבן משונה שמזוויות ראיה שונות נראה בגדלים שונים!.

המפץ הגדול
    המדע שמדבר על בריאה, אומר שברגע מסוים נוצר העולם וחוקיו.THE BIG" BANG".אין המדע יכול להסביר מה גרם לכך, הוא רק אומר שבמפץ הגדול נוצרו כל החומר וכל חוקיו, ולפני אותו מפץ, לא היה מאומה. התיאוריה של המפץ אושרה בניסויים רבים, ותחזיותיה אומתו. המדענים שערכו ניסויים מוצלחים זכו בפרס נובל, אבל אין המדע מתיימר לדעת מה גרם לו להתהוות.

הוכחה באמצעות האדם
    בראש ובראשונה מוכיח האדם כי יש בורא לעולם באמצעות הסדר המופלא שבו. למשל התפתחות העובר, כל עצב מגיע למקומו, עצב הראיה למשל יגיע אך ורק למקומו. כיום יודעים שהתכנית כולה נמצאת בצופן הגנטי שמכיל את כל המידע של כל מערכות הגוף במקום זעיר. האם הגיוני הדבר שסדר כזה נוצר מאיליו? ישנם חלקים למשל בעין כגון קרנית ורשתית וכ"ו` שכל חלק כשלעצמו הנו חסר תועלת, ורק כשהם מתייצבים במקומם בסדר הנכון יש להם משמעות. האם אבר כזה יכול להתפתח באופן אקראי? איזו סיבה תהיה לפתח חלק שבפני עצמו הוא חסר משמעות?.

(להזכירכם: אין שום הוכחה, ולעולם לא תמצא, שאין בורא לעולם)

חלק מהחומר המוזכר במאמר נילקח מהאתרים הבאים:

http://planet.nana.co.il/pash8/bore.htm

http://www.hofesh.org.il

http://he.wikipedia.org/

ולבסוף אתר מצוין על הנושא - יעבור שינויים בקרוב
    www.p-worlds.ls.la

2. קישורים ממומנים

כל הכבוד על ההשקעה..
    אבל מי שלא מאמין בבורא עולם יהיה קשה לשכנע אותו במילים..
    א אני תמיד אומר תנסו לעשות סיאנס..הרי אין דבר כזה בורא עולם ..ועולם הבא?
    ואאז אומרים לי..-
    מה אני מושפע?
    אני לא מאמין לשטויות האלה-...
    קיצור תמיד בורחים מהאמת מה לעשות..אפילו שהיא מתחת לאף....
    סיאנס הוא איסור מהתורה..אבל מי שלא מאמין בזה...אז מבחינתו מותר הכל...

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

אח שלי אני קראתי כמעט הכל ...
    יפה מאוד מאוד ... אבל יש לך כמה טעויות ..
    תבוא לGoogle Talk שלי ... אני יסיביר לך כמה דברים ..
    אני מאמין שתשנה כמה דברים ...
    דוגמאת הגיון פשוטה
    לדוגמא ניקח את המחשב, נשב עליו ונתחיל לשחק משחק, אנחנו לא חושבים על מי שבנה אותו או על איך, אנחנו בעיקר חושבים על איך להפיק ממנו תועלת, להנות ממנו. עכשיו, אם נשב מספר דקות ונחשוב מעט, האם המחשב שכל כך מורכב, אם אלפי חלקיקים שכל אחד מהם מורכב ביותר, מורכב עד כדי כך שהמחשב יוכל להעביר זרם חשמלי בצורה הנכונה כדי לחשוב ולבצע פעילות מסוימת. האם זה אפשרי שיווצר כטבע? כטעות? לא. אות והדבר לגבי העולם אך בקנה מידה ענק וכמובן יותר מסובך! העולם שהוא מכיל בתוכו אינסוף מידע, חוקי טבע מסובכים שעדיין בן האדם לא מצליח להבין ולא מצליח לחקור, ועוד כשכולם קושרים אחד בשני בצורה מדהימה ומאפשרים חיים, ולא רק אלא שהחיים נוטים להתפתח עוד ועוד עד שמגיעים לרמהגובהה כמו בן אדם! שעוד יותר מסובך ממחשב פשוט! עכשיו כשחושבים על כך זה נראה הרבה יותר מובן וברור...
    לא מגיע פה איזה ©AvixTz© ?
    לא יפה ... =|

avpx
    אורח

סבבה, אני מוריד הערב ונדבר.
    אני מאד שמח שיהיו אנשים שיעזור לי בפרויקט.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    100

וואי ממש אבל ממש שינית את התפיסה שלי, ולטובה!
    תמיד אמרתי כל דבר קורה מסיבה, והכל מאלוהים, ואז נתקעתי במחשבה אז אלוהים עושה את זה?
    ועכשיו ענית לי...באמת כל הכבוד על ההשקעה!

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

סחטיקה על העבודה באמת ממש השקעת כל הכבוד לך!!!
    יש שאלה עם המדע והתורה למה הם סותרות...יכול להיות שלא הבנתי נכון אז אם כן תתקן אותי אבל התורה לא סותרת את המדע והם לא מנוגדות אחת לשניה. כל הדברים שיש בתורה , גמרא ,משנה בעצם מתחילים להתגלות על ידי המדע של ימינו ורואים כמה זה דברים נכונים וחכמים.
    אני אצטט לך קטע מתוך מאמר של הרב צבי יהודה זצ"ל שהסביר למה בעצם חושבים שיש סתירות בין תורה למדע וכמה שזה בעצם אחוז מיזערי.
    "ליפעמים נראה כאילו יש סתירה, אבל באמת אין סתירה כי צריך לברר את שני הצדדים. קודם כל צריך לברר אם כל מה שאומרים בשם המדע הוא באמת מדע. לא כל מה שנאמר על ידי מורה לפיסיקה בכתה ט' בשם המדע הוא באמת מדע. מעט מאוד דברים מדעיים האמורים לסתור את התורה נובעים ממקורות מדעיים גדולים. וגם מצד שני צריך לברר אם כל מה שאומרים בשם התורה הוא באמת אמיתה של תורה או שאינו אלא הבנה שטחית של תורה. כי ההבנה האמיתית של תורה מופיעה מתוך התבוננות בפנמיותה של תורה ובעמקי סתרי תורה. אחרי שמיתבררים ענינים אלו יקל החשבון מאוד רק אחוז קטן ישאר. זה הברור הראשוני והפשוט"
    מקווה שעזרתי ואם טעיתי בהבנת השאלה שלך אז באמת סליחה.
    אם אתה רוצה עזרה במשו אני אשמח לעזור לך תשלח לי הודעה בפרטי או באייסיקיו.
    חג שמח!

avpx
    אורח

אני אשמח אם תוכלי לעזור לי בכתיבת המאמר השני בנושא.

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

אם אתה רוצה עזרה גם אני מוכן לעזור לך ...
    תכנס לאיי סי שלי .... אמרתי לך כבר בפרטי את המספר ... אם אין לך כנס לGOOGLE TALK ... גם זה אתה יודע ...
    ומיכל אני רוצה להגיל לך תודה ...
    על המאמר הזה את זזה אני לא מכיר .....

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    5

באמת כל הכבוד

משתמש משקיע
    שם פרטי
    אילן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    “We are all kings or pawns”

פיי כל הכבוד אחי ממש ארוך ..חח השקעת!

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

ציטוט נכתב במקור על ידי AvixTz
    אם אתה רוצה עזרה גם אני מוכן לעזור לך ...
    תכנס לאיי סי שלי .... אמרתי לך כבר בפרטי את המספר ... אם אין לך כנס לGOOGLE TALK ... גם זה אתה יודע ...
    ומיכל אני רוצה להגיל לך תודה ...
    על המאמר הזה את זזה אני לא מכיר .....
    אין על מה..בכיף !!

avpx
    אורח

אני מתכנן לכתוב עוד מאמר.
    מי שמעונין להשתתף ולעזור שלחו לי דואר:
    dimakupesok@gmail.com

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:03.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect