תסתכל...סה"כ הכל זה סיכון.
אני מכיר חבר טוב שלי שהוא עם חברה שלו בערך ממקרה כמו שלך הם נפגשו.... לא הרגיש משו התלבט ובסוף הלך על זה... הם כבר 5 חודשים ונמאס לו ממנה, הוא לא מרגיש נאדה כלפיה, ובקרוב הוא יעזור אותה. אתמול דיברתי איתו, והוא אמר לי שהם לא דיברו שבועיים והוא מזה שמח מזה. לא היה שום ריב שום כלום הכל פסדר... היא אוהבת אותו וכל פעם שהיא אומרת לו: אני אוהבת אותך, או לא יכול להגיד לה בחזרה, כי הוא אחלה בן אדם הוא לא שקרן הוא לא יכול לשקר לה ות'אמת לא רוצה לפגוע בה, וכפי שאתה מבין המצב לא הכי נוח בניהם, ואני מרגיש שזה הולך להיות יותר גרוע...
לסיכום: הוא הפסיד כי הוא לא הרגיש כלפיה כלום ולמרות הזמנים הטובים, זה עכשיו לא יגמר נעים.
מצד שני, הייתה לי ידידה שהידיד הכי קרוב שלה, הוא רצה אותה וחיזר אחריה הרבה מאוד זמן והיא לא רצתה. כשהיא התחרטה הוא כבר מצא לו חברה חדשה, והמצב בניהם הדרדר למקרה לא נעים.לסיכום, היא תאכלס הפסידה כי למרות הזכרונות הטובים בניהם כידידים, היא לא ראתה מה מונח לה מול העיינים וכשהוא ברח, היא נדפקה.
רציתי להגיד לך, שיש לך את כל הכלים לעשות כללל מה שעולה בראש שלך, בין לפתח קשר ארוך, קשר פתוח לגמרי, לנסות ולראות איך זה, או פשוט להגיד לו, וכל זה יתקבל על הדעת ושום שום החלטה רעה או טובה, נכונה או שגויה. יש רק מה שאתה תחליט ואיך תחיה איתו.
אין לי שום כוונה להנחות אותך להחלטה מסויימת כלשהי ואיך לטפל בבחורה שמין הסתם רוצה אותך, ואיך לא להרוס ואיך לצאת בן אדם טוב ומבלי להחשב מניאק או כל המחשבות שעולות לך בשכל וכללל התגובות האחרות. התגובה שלי שונה, ומדברת קודם כל, על עצמך... כי אתה בסוף זה שתחייה עם ההחלטה.
מה שאני מנסה להסביר לך זה דבר פשוט מאוד שקשה מאוד להבין.
לכל אחד יש את הגורל שלו ואי אפשר לדעת אותו מראש. תמיד יהיו הסיכונים שעומדים לפניך לא משנה מה וזה לא קשור בזה שאתה בן אדם טוב או רע, אלא פשוט.... מזל/יישות אלוקית (כל אחד באמונתו יבחר מה שמתאים לו). אין לדעת מה יהיה, ובטוח ובטוח שאי אפשר להגיד לך מה לעשות, כי בסוף כל אדם הוא מיוחד וכל מקרה הוא שונה עד כמה שהוא דומה.
העצה היחידה שאני יכול לייעץ לך זה להאמין חזק בזה שאתה רוצה את הטוב לא רק בשבילך אלא גם בשבילה. להאמין שמה שאתה עושה זה טוב, לא משנה מה יהיה... אין פה אפשרות נכונה ואפשרות שגויה. זאת הבחירה שלך... תקווה ותתפלל שאתה תחליט את ההחלטה נכון, תעצום עיינים, ותגיד לעצמך : מה שניתן לי, אקבל בשמחה.
זה לא משנה איזה החלטה אתה תקבל, כי לבסוף מה שבאמת משנה זה האם אתה שלם עם עצמך בהחלטה הזאת ? חוסר השלמות עם עצמך תגרום לך לכאלה ספקות, ורגשות אשמה, וייסורי מצפון שגרועים יותר בהרבה מסבל של קשר אבוד.
תאמין לי, מניסיון שלי, שזה פשוט לא משנה לאן תלך, כל החלטה שתקבל נכונה או לא, בכל מצב בכל מקום בכל זמן, ללא השלמות העצמית עם עצמך לאורך כל הדרך, ההחלטה לא שווה כלום, כי אין החלטה נכונה ושגויה.
אני מאחל לך כל טוב, גורל מוצלח ומקווה שתבין דבר שכל כך קשה באמת להבין אותו, ואדם יבין אותו למשמעותו האמיתית לצערי רק אחרי שהוא חווה את זה על בשרו.
שלך, אלכס