העובדה שהוא דובר צרפתית עשויה לסייע לו; שני זרים מגיעים למבחנים בקבוצה; מסודי נעדר מאימון נתניה
גורמים בבית"ר הביעו אתמול את רצונם לצרף את שחקן מכבי נתניה, אלן מסודי, במידה שישוחרר. פרנדדז מעריך מאוד את יכולותיו של החלוץ ובנוסף עומדת לזכותו עובדת היותו דובר צרפתית.
היום אמורים לנחות שני שחקנים זרים למבחנים. האחד הוא החלוץ הברזילאי רוברטו סאנצ'ס בן ה-26 ששיחק בעונה האחרונה בסאו פאולו והשני הוא מגן נבחרת פארגוואי, אמיליו מרטינז. השניים היו אמורים להגיע אתמול לאילת אך טיסתם התעכבה והם יגיעו רק היום.
יו"ר הקבוצה, ולדימיר שקלאר, הצטרף אתמול למחנה האימון והוא אמור לשכור מתורגמן קבוע לפרננדז.
בבית"ר ירושלים כועסים על הביקורת הרבה שהושמעה בתקשורת בנוגע למחנה האימון באילות והאופן בו הוא מתנהל. "אני לא מבין למה מהיום הראשון שאנחנו פה יש כל כך הרבה ביקורת כלפינו", אמר המנג'ר, לואיס פרננדז, "יש פה מזג אוויר טוב ויש לנו אפשרות להתאמן על משטח מצויין". עם זאת, גורם בקבוצה הודה שאכן נרשמו מספר בעיות ארגוניות שהעיבו על המחנה.
לגבי טענות חלק מהשחקנים על כך שאינם מצליחים להבין אותו, הגיב פרננדז: "אימנתי כבר במקומות שלא ידעתי את השפה ותאמינו לי ששחקנים שם הבינו אותי מצויין". פרננדז ניצל את ההזדמנות לדבר גם על יחס התקשורת אליו אחרי המשחק נגד מכבי חיפה: "אי אפשר לשפוט אותי על סמך משחק אחד, משום שאי אפשר לשפוט אף מאמן על סמך עבודה של כמה ימים. לפני המשחק נגד חיפה הספקתי לאמן את קבוצה בסך הכל יומיים ואני לא חושב שנראינו מגוחכים. תנו לי זמן ותראו מה יהיה".
גם הרכש החדש, ג'רום לרואה, שככל שהימים עוברים הולך ומסתמן כשחקן גדול, התפנה לדבר: "אני מרגיש פה טוב. יכול להיות שלשחקנים קשה לתקשר איתי בגלל השפה, אבל עם הזמן זה יסתדר. גם לי יש בעיות לא מעטות עם השפה, אבל גם אני מנסה להסתדר. הכדורגל בישראל איטי אבל קשה לי לקבוע בוודאות משום שעדיין לא השתתפתי במשחק ליגה".
למרות טרוניותיו של פרננדז כלפי אופן סיקור המחנה בתקשורת, הרי שגם אתמול דברים היו רחוקים מללכת חלק. עוד לפני שהאימון הסתיים נכנסו מספר אוהדים לתחומי המגרש ובתגובה, צעק עליהם מאמן הכושר, טיביריוס דאראו: "מה קורה פה? אני לא מבין אך זה יכול להיות שאנשים נכנסים כשהאימון עדיין מתקיים", וזרק את נעליו באוויר. אחרי ששם לב שגם משקפי השמש שלו נעלמו, מילמל: "ככה זה פה. לא נותנים לעבוד בשקט, רק מדברים כל הזמן, והכל נהיה מבולגן".
כמו שהדברים נראים עכשיו, במשחק בשבת נגד מכבי פ"ת תציג בית"ר חוליית הגנה מוזרה בשל ריבוי הנעדרים. על פי התכנון, יואב זיו ודוד אמסלם אמורים לשחק כבלמים. בסוף האימון פרננדז ערך שיחות אישיות עם מספר שחקנים, ביניהם מאור מליקסון וליאור אסולין. לאחרון אמר פרננדז: "אני מצפה שלא תאחר יותר. אתה צריך לקחת מנהיגות".
בנתניה היה אימון, מסודי חרפ
אלן מסודי לא התייצב אתמול לאימון מכבי נתניה, וכל הנסיונות לאתר אותו נכשלו. בנתניה כעסו על השחקן, שנסע לקונגו עקב מות אביו והיה אמור לשוב לישראל שלשום בערב, וסברו כי הוא נעדר בגלל סירוב המועדון לשחרר אותו למכבי חיפה.
ככל שחלפו השעות, בנתניה הלכו והתחממו, ומנכ"ל המועדון, קובי בלדב, נשמע מודאג: "הוא לא עונה לאף אחד, ואנחנו לא יודעים כלום. להערכתי הוא לא רוצה לדבר עם אף אחד. נשמע אותו מחר (רביעי), ונראה מה מציק לו. אלן צריך להבין שהוא ממשיך לשחק במכבי נתניה, ורק פה. כמו שהיה לו טוב עד היום, יהיה לו עוד יותר טוב בהמשך".
רק בשעות הערב המאוחרות מסודי השיב לשיחות הטלפון. "הגעתי בשמונה בבוקר אחרי 24 שעות בדרכים", הוא סיפר ל"הארץ", "ופשוט ישנתי כל היום. אני גמור מעייפות. לא איכפת לי מה אומרים בקבוצה, לא נסעתי לחופשה בקונגו, נסעתי בגלל שאבא שלי מת, וכדאי שבנתניה יבינו את זה. אני עדיין לא מרגיש טוב, קשה לי".
לאחר שנמסר לבלדב כי מסודי אותר, הוא נרגע: "אני שמח שהכל בסדר איתו, נקווה שמחר הוא יגיע לאימון". מסודי מתכוון להגיע לאימון ולשוחח עם ראשי המועדון והמאמן, ראובן עטר, כדי לבדוק את האפשרות שיעבור לחיפה.
נתניה הוציאה אתמול ויזה לשחקן בית"ר ירושלים בעבר, הניגרי איברהים נדאללה, שאמור להגיע להתרשמות בימים הקרובים.

ציטוט ההודעה