יש לי עבודה לעשות במקצוע שקוראים לו כלכלת בית והיא רוצה שנרשום מה המגבלות של חולי סכרת מישהו יכול להביא לי אתר ששם זה רשום???תודה מראש!
אם לא קשור לפה תעבירו.
יש לי עבודה לעשות במקצוע שקוראים לו כלכלת בית והיא רוצה שנרשום מה המגבלות של חולי סכרת מישהו יכול להביא לי אתר ששם זה רשום???תודה מראש!
אם לא קשור לפה תעבירו.
כנסו לגלריה שלי: http://www.planetnana.co.il/del1ver
מי שרוצה חתימה הנה האייסי והמסינג'ר:
2288250
dmx2005ster@gmail.com
חח גדול!!
|
|
מה המגבלות? יש להם מגבלה עיקרית - לשמור על רמת סוכר קבועה וטובה בגוף..
הם צריכים לעשות את זה ע"י אכילה נכונה, ספורט נכון וכו'
תודה אחי עזרת לי מאוד!
כנסו לגלריה שלי: http://www.planetnana.co.il/del1ver
מי שרוצה חתימה הנה האייסי והמסינג'ר:
2288250
dmx2005ster@gmail.com
חח גדול!!
לחולי סכרת במימינו אין שום "מגבלה".
להיפך... לשמור על תזונה זה דבר שמתרגלים אליו וזה בריא יותר בהמשך.
בנוסף כיום ישנו מיכשור ואיבזור שמאשפר להם לחיות את החיים כמעט ללא דאגות נקרא לזה ככה.
ישנן משאבות אינסולין, תרופות מסודרות, ואיבזור ומכשור מהמשוכללים בעולם.
מחקר הסכרת הוא אחד המחקרים הפעילים ביותר בעולם! על מנת לנסות ולמצוא פיתרון (כמו מחקר הסרטן/אידס...וכל זה).
כמובן שהבעיות קורות אצל אנשים שלא שומרים על האיזון ומפתחים כל מיני נמקים למיניהם/טרשות ובעיות אחרות אבל זה כבר משהו אחר.
בכל אופן להגיד שלחולי סכרת יש "מגבלה" זה דבר שגוי מראש.
תנסה לקחת נושא אחר, למשל נכים (מרותקים לכיסאות גלגלים, חסרי רגלים/ידים..), פגועי הלם קרב, אנשים שעברו CVA (או שבץ מוחי נקרא לזה..אבל לא כמו ששרון עבר חח אלא שבץ יותר קשה שגורם לשיתוקים..)... ואפשר להמשיך...
אלו דברים שפוגעים משמעותית ביכולת לנהל משק בית.
ואת מה שרשמתי לך למעלה... אתה יכול לרשום לה בעבודה!... כי זה נכון. לחולי סכרת אין שום מגבלה כל עוד הם נשארים מאוזנים, הבעיות באות אחר כך עקב חוסר איזון ברמת הסוכר שיכול לגרום לקוצר ראיה, נמקים (שיגרמו לכריתת איברים), ירידה בתחושה (למשל במגע..)
אני לא מסכים איתך...לדעתי, לשמור על איזון הוא כן מגבלה, כי כל עוד אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה, לאכול מה שאתה רוצה, לעשות ספורט כמה ואיך שאתה רוצה, אתה מוגבל..חולי סכרת חייבים לאכול מסודר ובמידה וחייבים לשמור על אורך חיים מאוד מסודר, חייבים להזריק כמה פעמים ביום ולדאוג לרמת הסוכר בדם שלהם באופן קבוע..הייתי אומר שאלה מגבלותנכתב במקור על ידי CompleX
זה לא מדוייק..
ישנן 2 סוגי סכרת כמו שאתה יודע Type 1 ו -2.
מספר 2 הוא מבוגרים שם צריך לשמור על איזון ודיאטה גם לבריאות גם לאיזון הסוכר וגם לסיכוי שזה יעבור.
מספר 1 לא עובר! ויש כל מיני מרכזים לטיפול בסכרת TYPE 1 כל מרכז והגישה שלו אך הגישה היום היא שמותר לאכול כל מה שאתה רוצה כל עוד אתה נותן כמות מספקת של אינסולין המכסה את זה.
אך מומלץ לא להגזים.
אבל עדין כל מרכז טיפול והשיטה שלו, וכמו שאמרתי יש מרכזים שגם TYPE1 מקבלים תפריט מסודר.
תלוי באדם האם הוא מאוזן או לא
שמעתי על המשאבות אינסולין- מישהו יודע לפרט על מה מדובר?
הכוונה לפעולה שהמשאבה עושה..
תודה..
משאבת אינסולין מכילה בתוכה מעין מזרק קטן אליו כל פעם שואבים אינסולין חדש. המזרק בגודל של 2-3 מ"ל משהו כזה ומכיל 200-300 יחידות אינסולין.
המשאבה בעצם היא דקירה של פרפרית תת עורית שנשארת במקום 3 ימים. בקיצור דקירה אחת במקום כל זריקה דקירה חדשה.
המשאבה עובדת במשך היום לפי תוכנית בדר"כ לפי שעה כל שעה היא נותנת כמות X של אינסולין כמו לבלב, ובנוסף כל ארוחה האדם לוחץ לפי הכמות שהוא אכל והמשאבה מזריקה לו דרך הפרפרית.
מקווה שהבנת...
המשאבה לא בודקת את רמת הסוכר בדם בשביל זה יש מכשירים כמו המכשיר בנט"ן של בדיקת הסוכר (לרוב משוכללים ונוחים יותר..)
ברור..
תודה רבה
נ.ב לא ציינת את שם המכשיר- גלוקומטר..
המכשיר עצמו נקרא גלוקומטר אך ישנן הרבה חברות שפשוט המכשיר נקרא על שמן
FreeStyle
Elite .. משהו כזה..
ועוד כל מיני...