טוב..שיעור קטן בביולוגיה..תכונות תורשתיות...
שאלות שהועלו בהודעה שלך:
1. האם תכונת הגובה היא תורשתית כלומר האם ההורים שלך אחראים לגובה וההתפתחות שלך?
2. האם השינה אחראית [או לפחות חלקית] להתפתחות הגנטית שלך.
תשובות...
1. חד משמעית כן. ההורים שלך נוסאים גנים שלהם ושל ההורים שלהם ושל הסבא וסבתא שלהם פחות או יותר...
יכול להיות שההורים שלך נמוכים [כמו שלי יחסית אליי] אבל לעומת זאת סבא שלי מצד אימא[שהיא גם דיי נמוכה] היה דיי גבוהה..[סבא שלי ז"ל] ואני קיבלתי את המידע הגנטי של תכונת גובה מסבא שלי שעבר דרך אימא שלי...כלומררררררררררררררררררררררררררררררר יש מצב שיש בך גנים לגובה..והם כניראה עדיין לא התפתחו..או שאין בך כלל גנים לגביהה מרובה לכן אתה תגבה עוד קצת וזהו...
לכן כל שעלייך הוא לחכות...
2. כן. הגוף שלך מתפתח הרבה יותר כאשר הוא בשינה..לכן בגיל ההתבגרות מומלץ לישון בצורה תקינה שזה אומר 9-11 שעות בלילה. לישון ולאכול נכון. אבל שלא תחשוב שאם תתחיל עכשיו לאכול ולישון נכון אתה פתאום תיהיה טאוויל...זה חלק קטן מהתרומה לגדילה...
לסיכום!
אחי, אל תקח שום אתר לבדיקת הגובה שיהיה לך לפי ההורים כי זה שטויות רציניות..תעשה טובה אל תתאמץ לגבי האתר.
דבר שני יש לך עוד זמן! מזה גיל 13 וחצי? זה כלום!
יש לי חבר שהיה איתי כיתה ז-ט והוא היה נמוך ממני בערך בחצי ראש ככה...
ועכשיו עברתי לתיכון אחר והוא לתיכון אחר...ויצא לי להיפגש איתו...ו.פאק..הבנאדם עכשיו עבר אותי בחצי ראש אם לא יותר! הוא ניהיה ממש ממש ענק...
כך שיש לך עוד הרבה זמן..רק אל תתאמן במשקולות כדי לא לפגוע בגו[גב] תחתון שלך ולהרוס את הגדילה שלך לגמרי.
זהו, בהצלחה חבר..
נ.ב
תגידו שאני לא משקיע כמו אלכס..