לאלוהים יש לאפה, האם זה אומר שללאפה יש אלוהים?
|
|
=/
אחי צריך תרגום למה שאתה עושה חח
:Boxing::Boxing:
:Boxing:
![]()
אחי עזוב אותי באמא שך לא עכשיו
|:
לרוב יש לך יציאות כאלו בשעות כאלו או רק היום?
Mirko Crocop K-1
לפי הרמב"ם המהות של הלאפה אינה קיומית ולכן אם תסתכל מהצד על השטיח אתה אינך תראה כמה הוא מדהים כמו שתראה כמה הוא מדהים כשתהיה מולו.. וזה אומר שבני האדם הם מתכלים ואינם יכולים לראות את הלאפה מנקודת אין סוף וזאת רק אלוהים יכול לעשות.
לפי הרב סולובייצ'יק המהות קודמת לקיום ללאפה כי היא נוצרה כדי לשמש את בני האדם משהו, כלאפה שנאכל ונהנה ממנה כאשר נהיה רעבים ביום נתון, ואם נסתכל עליה מנקודת מבט של הלאפה נוכל להבחין בראיה של בחירה חופשית המסמלת את האוטתיות שבנו.. הלאפה האמיתית שבנו...
אלה היו כמה שורות על מחשבה יהודית.
GET A LIFE
YOU NEED IT
נכתב במקור על ידי NE0N
חח זה באמת?
או שסתם המצאת את זה?
טעות, אבל המשפט הזה נכון:
לכל בדואי יש גמל ולכל גמל יש בדואי![]()
/www.anonymous.org.il
/www.anonymous.org.il
כנסוו
זה דומה למה שאני לומד במחשב יהודית רק שהשתמשתי במונחים שלמדתי שם במשפטים שכתבתי פה.... לצערי אני לומד את המקצוע הלא שימושי הזה.. למזלי אני מסיים איתו השנה (כיתה י'). כמובן שיש לי בגרות עליו בעעע..נכתב במקור על ידי טל המאאגניבה
חחחח דור אחלה של יהדות יש בך
עכשיו תורי
לפי רש"י לאפה היא אינה פיתה אלה בכלל לחם אנשים רבים רבים על היות הלאפה פיתה או לחם חלקם אומרים שהיא פיתה מכיוון שעשויה היא מקמח לבן וואינה מותפחת בעת הבישול... וחלקם אומרים שהיא לחם מכיוון שלערבים אין שמרים והם סתומים מידי כדי להכין פיתות... :]
ועל מה ישב כל חייו הרב סולובייצ'יק? על השאלה האם הפיתה היא תחליף מספיקטוב לשווארמה, כי על פי הדטרמיניזם על הפיתה להגיע למושלמות ולא לנסות ליצור חיקוי מהותי ללאפה.נכתב במקור על ידי AK-47
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
טוב אז בואו אני יסביר לכם
לפי חזל הלאפה היא חיקוי של המן שירד לבנ"י במדבר בצאתם ממצרים הלאפה היא בעצם חתיכת בצק בצורת עיגול עקום
יש איסור לאכול את הלאפה בפסח מיכוון שהיא חמץ
מהותה של הלאפה היא לאכילה בלבד אדם אשר יוכאל בשבת את הלאפה לבדו יהיה חייב כרת אך אדם אשר יוכל את הלאפה עם חברו הינו חייב אלא סקילה ושרפה בלבד
לפי הרמבם כל מה שנימצא בעולמנו שייך לאלוהים ואלוהים שיך לו מיכאן ניתן להסיק שללאפה כן יש אלוהים