קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] בקשר לכונן פלופי
    על ידי BuLLeT בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-03-2008, 19:47
  2. שאלה, בקשר ל- CS:S
    על ידי בני2 בפורום Counter Strike
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 21-09-2006, 20:03
  3. [שאלה]בקשר לRED HOT CHILI PEPPERS
    על ידי 8L4(k p1|24+3 בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 11-09-2005, 22:23
  4. [שאלה] בקשר לרשת(אני רוצה לעשות)
    על ידי DoGow בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 22:54
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 56

שאלה בקשר לישמעל

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    5

ברירת מחדל שאלה בקשר לישמעל

אם ישמעל הוא הבן של אברהם וה' בירך אותו ואמר לו שתהיה לו שושלת ארוכה ומבורכת...זה אומר שגם הערבים נבחרים? או שהם גם מקודשים או משו?

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

הקב"ה ברך את אברהם אבינו בריבוי זרע ובהבטחת ארץ ישראל, כאשר יצחק נולד אז היה לאברהם שני בנים, ישמעאל ויצחק. הקב"ה הבטיח ליצחק אבינו את ההבטחות שהוא הבטיח לאברהם אבינו ולישמעאל הוא הבטיח זרע רב. (כמו שאנחנו באמת רואים שהברכה הזאת מתקיימת כי הערבים מביאים הרבה ילדים.) . ושוב אני חוזרת (כי יש אנשים שלא קולטים את זה!!) שהבטחת הארץ היא ליצחק אבינו (שזה אנחנו-עם ישראל) ולא לישמעאל (ערבים בעע).

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

עכשיו ראיתי את הנושא ..
    להוסיף על מיכל אין לי הרבה ..
    אבל משהו שעבר לי בראש שקראתי ..
    . ושוב אני חוזרת (כי יש אנשים שלא קולטים את זה!!) שהבטחת הארץ היא ליצחק אבינו (שזה אנחנו-עם ישראל) ולא לישמעאל (ערבים בעע).
    :'(גוש קטיף ... הובטח לנו .. למה לתת ? זה שלנו

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

גוש קטיף לא שלנו בכלל כל עזה לא שלנו גם בתנ"ך כתוב עלייה שלפלשתים תיהיה עזה ואשקלון....אבל לעומת זאת איזור סיני כן שלנו
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

גוש קטיף כן שלנו, תיתסכל במפה של ארץ ישראל בחלוקה לפי שבטים וזה שם בנחלה של דן או יהודה. או שאם יש לך כוח וסבלנות תשב ותקרא את חלוקת הארץ לפי שבטים בספר יהושע

משתמש מכור האוואטר של Pirate
    לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

בכל מקרה אני חושב ששלום ויציבות עדיף על "נחלת אבות"
    אנחנו יכולים לחיות טוב מאוד בלי השטחים האלה. זה לא חסר לנו ולא קרה כלום.
    גם יהודה ושומרון הלאה! לתת לערבים! וגם את מזרח ירושלים-לערבים.
    אני חושב שאני מעדיף שאנשים יחייו במקום שנשב באיזה חור משעמם.
    אתם בטח עכשיו תפציצו אותי באלפי סיבות דתיות לאומיות למה לא צריך לצאת, אבל האמת היא שכל הימנים לא מבינים שקל למה צריך לצאת. הסיבה היחידה שהגיונית שיש לימנים פה זה נחלת אבות שגם ככה אני משתין על הסיבה הזאת. זה של הערבים. הייתי בכיף מבצע לכולם טרנספר ומגרש אותם אבל אי אפשר! אי אפשר לבוא אליהם ולהגיד "טוב שמעו פה בתנ"ך כתוב שהמקום היה שלנו. יאללה עופו" הם באותה מידה יכולים לבוא אלינו ולהגיד "פה בקוראן כתוב שהמקום היה שלנו. לכו מפה"
    זה לא עובד ככה.
    !Hasta la victoria siempre
    ~Che Guevara

שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ

" ששלום ויציבות"
    זה עובד ?
    אתה באמת חושב ?
    בעעעעעעעע
    אתה שוב אומר הודעות לא הגיוניות לא מסתמכות על כלום =\

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

אבל הם גקבילו כבר מה שהם רוצים את גוש קטיף ואתה רואה רגיעה לא?נכון יופי,
    חכה אחרי הבחירות האלה והמירוץ חימשו של איראן אז כל העולם יראה את כוחה האמיתי של ישראל! אתם לא יודעים על מה ישראל בונה ומתכננת שזה כבר לא יאמן!
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ

אתה יכול להגיד לנו ?
    נראה לי אתה הוזה =\

לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

אתה פה מדבר לא בצורה הגיונית
    לדכא עם שלם בגלל 100 אנשים? לתת ל10 חיילים לשמור על מתנחל אחד?
    מה הלוגיקה פה? ועוד שהמתנחלים פוגעים בחיילים ששומרים עליהם? חוצפה. אני יורק על אנשים כאלה. פשוט מגעיל מה שהם עושים לאנשים שבאו לשמור עליהם. אני שונא מתנחלים בדיוק כמו המחבלים.
    וגם שתדע לך שלא כל הערבים רוצים להרוג אותנו, זה הארגוני טרור מסיתים ומדרדרים אומה שלמה לשנאה חסרת בסיס. הם בסוף יבינו שהחמאס לא עוזר להם ותהיה מהפכה.
    גם זה שאנחנו יושבים בגדה לא עוזר לנו משום בחינה ואל תבלבל לי בשכל על רצועת ביטחון כי מאז שנכנסנו לגדה זה עשה רק רע! אינתיפאדות, פיגועים, קסאמים מה עוד?
    גם עצם זה שאנחנו יושבים בגדה סוחט למשלם המיסים הישראלי כל כך הרבה כסף, אנחנו סוללים שם כבישים, בונים תשתיות, משקיעים והערבים הורסים ומקלקלים ובנוסף מבזבזים שם מיליארדי שקלים בשנה על הקמת התנחלויות שרק פוגעות בנו עוד ונהרגים עוד חיילים סתם. למה? עדיף לבזבז את הכסף לשכבות החלשות בחברה, לשקם את המובטלים והעניים, לפתח את המדינה, לקדם את המוסדות הרפואיים והחינוכיים במקום לבזבז הכל על מלחמה ועל לתחזק את מערכת הביטחון. ולא לדבר על זה ששלום יעשה רק טוב לשני הצדדים, גם אנחנו וגם הערבים מבינים את זה. רוצה לטייל בגדה? קח דרכון, קח תיק, שלום. רוצה לגור שם? סבבה. לך תוציא אזרחות פלסטינית ותגור שם בשושו. מה רע? יהודים וערבים ביחד? זה פוגע במישהו? אלוהים יכעס? למה לא ללכת לאכול חומוס בעזה?
    ~Che Guevara

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אתה יודע למה אתה מדבר ככה? כי אתה אף פעם לא היית במקומות האלה!!! אם למשל היית הולך לגוש קטיף אז בחיים שלך לא היית מווותר על המקום הזה. אי אפשר לאהוב מקום\דברבלי להכיר אותו וזה פשוט מה שהולך היום בארץ. לאנשים לא אכפת לוותר על מקומות מהארץשלהם כי הם לא מכירים את המקומות האלה. בקשר לזה שאמרת שישראל יכולה להסתדר בלי המקומות האלה אז אם הגוף שלך יכול לתפקד גם בלי הזרת שלך ביד אז עכשיו לך תכרות אותה סבבה? אני עכשיו יעמוד ברחוב עם סכין וכל מי שיעבור שם אני אכרות לו את הזרת כי במילא הוא יכול להסתדר בלעדיה אז בשביל מה להשאיר אותה בגוף??? זה בדיוק אותו דבר ארץ ישראל!! אתה לא יכול לבוא ולמסור שטחים ממנה כמו שאתה לא תלך ותכרות חלקים מהגוף שלך כי "אתה יכול להסתדר בלעדיהם" זה דבר מטומטם לעשות. הקב"ה נתן לנו מתנה כדי שנשמור עליה ונהנה ממנה לא שנהרוס אותה.

אתה חושב שאם נתן לערבים שטחים יהיה פה יותר טוב? זה ממש לא יהיה ככה, אתה כנראה לא יודע על כמות הפצמרים שנופלים כל יום באשקלון ובסביבה ואת כמות המחבלים שתופסים כל יום במחסומים. פעם בחודש מפרסמים איזה משו כזה כי כמו שאתם יודעים התישקורת שלנו תפרסם רק סוג אחד של דברים ולא דברים שהציבור "רוצה לשמוע". אני רואה את הפיגועים כסוג של עונש על כל החטאים שאנחנו עושים ואם ניתן את השטחים ונגיד ויהיה שלום אז הצרות יבואו עלינו בכלל מכיוון אחר.( בתקווה שעם ישראל יחזרו בתשובה ויבוא המשיח ולא יהיה את כל זה )

זה ממש מזכיר לי את תקופת השופטים. כל אחד מעם ישראל היה עושה מה בא לו "איש הישר בעיניו יעשה" ואז הקב"ה מביא עלינו עונש (בד"כ על ידי עם שמציק לנו) ורק אז כל עם ישראל ניזכרים בה' ומיתפללים אליו.
    נערך לאחרונה על ידי michal; 09-03-2006 בשעה 22:27.

לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

מה? תגידי לי, חוץ מסיבות דתיות, יש איזשהן סיבות נוספות להישאר שם?
    את מבינה שאנחנו מדכאים עם אחר? אנחנו שולטים בו, אנחנו פשוט דיקטטורים שלהם, לא יכול להיות מצב שעם אחד ישלוט בעם אחר. זה נוגד את עקרונות הדמוקרטיה ונוגד בכלל את עקרונות מדינת ישראל, לא יכול להיות מצב שבגלל כמה ק"מ אנחנו נאכל פיגועים וקסאמים! אם נחזיר שטחים לערבים לא יהיה סיבה לירות עלינו, דבר ראשון יש להם כל כך הרבה להפסיד, כל כך הרבה. לנו אין כלום להפסיד.
    א. אם הם יורים עלינו טיל אחד הם יודעים טוב מאוד שאנחנו ניכנס בהם בכל הכוח וניקח בחזרה את השטחים שהם עבדו 30 שנה לקחת בחזרה.
    ב. העם הפלסיטני יבין שהטרור זה לא הדרך ותהיה שם הפיכה. הם גם בני אדם.
    ג. כל העולם יהיה נגדם

רגע את אוהבת את המקום הזה? כיף לך לטייל שם? את יודעת איך את יכולה ללכת לגור שם ולטייל בלי לפחד משום ערבי מחבל? בלי לסכן חיילים? תוציאי דרכון, תארזי מזדווה, תלכי להירשם במשרד הפנים הפלסטיני, הופ! את אזרחית פלסטינית! לכי תעשי חיים בגוש קטיף או בגדה.

את מבינה שהמקומות האלו עושים לנו רק צרות? אין מצב שבעולם שנצליח לשלוט בעם הפלסטיני למשך זמן, אי אפשר לדכא אותם. אי אפשר! העולם כולו כבר צועק עלינו, הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה סקנציות כי אז כל מה שאת אוהבת לעשות ילך לעזאזל, נידרדר למדינת עולם שלישי, תצטרכי לצאת החוצה ולקבץ נדבות אם תצליחי בכלל. את רוצה?
    מדינת ישראל התקיימה טוב מאוד לפני מלחמת ששת הימים, לא חיינו במצוקה ולא קרה כלום.
    זאתי המדינה הדומיננטית במזרח התיכון, המדינה היחידה בעולם שהלאום שלה הוא יהודי. בקצב ההתרבות של הערבים, יש לנו רק 2 אפשרויות:
    1. נצטרך לתת לכ-ל הערבים בגדה, שזה בערך 4.5 מיליון ערבים אזרחות ישראלית, ויווצר מצב שיהיה פה רוב ערבי על יהודי, הם יקבלו יותר מושבים בכנסת, לאט לאט המדינה תהפוך למדינה ערבית, בלי שתשימי לב הם יהיו ראשי ממשלה, שרי ביטחון ועוד. ואז הם יזרקו אותך לים. זה ההשתלטות שתקרה אם הימין ישלוט. אי אפשר להתעלם מהם, הם במעמד פליטים 30 שנה, חייבים לתת להם אזרחות.
    2. אפשרות שניה, לתת את הגדה, כל הערבים עפים מפה, הרוב היהודי יזנק למעל ל90%, מדינת ישראל תתייצב, איכות החיים של כולם תעלה, נחייה בשלום עם כל עמי ערב, משקיעים זרים יכנסו למדינה, יותר מקומות עבודה, יותר פרנסה, יותר INCOME, יותר יחס חם מאומות העולם, הערבים יבואו על הברכיים בהתחננות שניתן להם להיכנס לפה.

מה אני חושב? אני חושב שאפשרות 2 הכי טובה. לבחור בין שטחים שבין כה וכה אני בחיים לא יבקר שם, וגם לא מעל ל70% מהאנשים בארץ, לא לוותר על קברי אבות טיפשיים, לא לוותר על קראוונים מסכנים שפלוגה שלמה שומרת עליהם, או! לבחור באיכות חיים, בשלום, במעמד בינלאומי גבוה יותר, בשקט שלם, PEACE, ללכת לנגב ביחד חומוס אצל חליל בעזה, לחיות ולפגוש עם ערבים בלי פחד, לטייל בעולם המוסלמי, לחיות במדינה יהודית שלמה, להיות גאה לגמרי במדינת ישראל.
    אני לא הולך לוותר על החלום הזה בשביל חבורת קיצונים חובשי כיפה שחוסמים כבישים וצועקים רק סיסמאות לכל מקום.
    אני מקווה שאני מצליח לחלחל לכמה אנשים פה, שיבינו שאנחנו לא חיים בעבר, ולהבין ששלום זה אפשרי.
    הבא שמביא לי פסוקים וטענות שלפי התנך זה ככה וככה אני מבקש שיקח את כל זה וידחוף לתחת (מצטער על השפה הקשה, אבל זה הדעה שלי), ולא יקלקל את מדינת ישראל.
    ~Che Guevara

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אם אתה לא מאמין בתנ"ך אז אין לי מה להגיד לך בקטע הזה ולפי זה אני בכלל לא מבינה מה אתה עושה בארץ, אם אין תנ"ך אז אין לך זכות בעולם להיות פה, למה אתה חושב שכל היהודים רוצים להיות פה? מאיפה הגיעה בדיוק היהדות? אם אין תנ"ך אין הבטחת ארץ ישראל לעם ישראל ואין בכלל עם ישראל...
    וד"א השכונה שאני גרה בה היא גם התנחלות לפי גבולות 67, אתה רוצה להעיף 50 אלף אנשים מהבית שלהם? והשכונה שלי לא "דתית" יש מאיתנו כל הסוגים ב"ה ותתפלא אפילו שמאלנים יש לנו בשכונה.אז אל תחשוב שבהתנחלויות יש רק "ימנים קיצוניים".

לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

אני בעד שגושי ההתיישבות הגדולים ישארו בישראל. אני מדבר על כל המחנות האלו וגם על ערים שיושבות בגדה ולא בגוש התיישבות. כן להעיף 100000 איש מהבתים שלהם, לבוא עם דוזר ולהרוס להם כמו שעושים לערבים.
    עכשיו בקטע של ארץ ישראל את צודקת, הזיקה שלנו לארץ זה מהיהדות, אני אוהב ורוצה להיות פה ממניעים לאומיים, ממניעים שאבותי היו פה, מפני שאני יהודי, לא בגלל התנ"ך.
    עכשיו פה זה הבעיה. הערבים היו פה, במשך 2000 שנה שנעדרנו מהארץ הם ישבו פה. אין לנו מה לעשות נגד זה. הרומאים הגלו אותנו, הצלבנים גירשו אותנו, אבל אין לנו מסמכים שמוכיחים ותמונות שמראות, שפה ישבנו. הערבים שמים עלינו זובי, הם היו פה מאז שהאיסלאם נוסד, הקימו פה בית וחיו פה אלפי שנים בשקט, עד שבאו היהודים ואמרו להם לעוף מפה. מה זה? ככה?
    הם עוד ויתרו לנו על כל כך הרבה שטחים מהארץ, ואת עוד בוכה על שטחים קטנים? זה כמו שתגורי בעירק 1000 שנה, ואז יבואו מוסלמים ויגידו לך קישטה לכי מפה זה שלנו. ככה כתוב בקוראן!
    לא. אי אפשר ככה. ואת יודעת משהו? אני מוכן לוותר על "חלקת האלוהים" הזאת. מה אכפת לנו? אני בטוח שהוא מתמצא טוב מאוד בפוליטיקה ומבין את הצרכים שלנו לסגת ולשתף. שלא תביני לא נכון, אני מוכן לקום ולקחת רובה וללכת להגן על הארץ שלי בכל מחיר. אני מוכן לסגת עד קווי 67, יותר מזה אני הופך לימני. זה לא היה שלנו השטחים! זה היה בשטחי ירדן ומצרים, הם לא רצו את זה בחזרה בהסכמי השלום.
    אלוהים מפצה אותנו בדרכים אחרות על השטחים. תסתכלי עלינו, המדינה היחידה בעולם שקמה ב50 שנה ונהייתה למעצמה טכנולוגית, צבאית וכלכלית. מדינת ישראל היא פלא. אלוהים לא בז לנו ולא כועס עלינו שנחזיר שטחים, הוא מפצה אותנו על כל ההבטחות שהוא לא הצליח לקיים. (אני יודע שאני סותר את עצמי בקשר לאלוהים בגלל הויכוחים על קיומו בדיונים קודמים, אני רק רוצה להבהיר לכם שבחיים לא אמרתי שאין אלוהים, אי אפשר לדעת, אני אפילו חושב שיש, אני רק אומר לכם שהתפתחנו מקופים והוא לא עוזר בכמה מקרים, אבל אל תכנסו לויכוח על זה עכשיו. תודה) אתם פשוט עיוורים, אתם באמת רוצים לתת לחבורת ימנים להרוס את מדינת ישראל? לתת למוסלמים להשתלט עליה בצורה שקטה?
    מדינת ישראל צריכה להיות של העם היהודי, והוא צריך לשמור עליה טוב מאוד. אין לנו ארץ אחרת. גם במחיר גבולות וגם במחיר אוכלוסין, אי אפשר להרשות למדינה להפוך למדינה מוסלמית.
    אתם רואים את זה מהשקפת עולם דתית פנאטית, אתם לא שונים מהקיצונים המוסלמים. אותו דבר. טירוף דתי בלתי נשלט.
    ~Che Guevara

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

לערבים לא הורסים את הבתים כמעט, למה לא נתנו לברוך מרזל להיכנס לסכנין ולראות כמה בתים לא חוקיים יש שם ולהרוס אותם אחרי מה שקרה בעמונה?? אתה חושב שהשכונה שלי לא התחילה מכמה בתים מיסכנים? לאט לאט אחרי 30 שנה בערך תראה כמה אנחנו בלי עין הרע! כן ירבוווווווו אמן ואמן.
    מפני שאבותייך היו פה? למה אבותינו היו פה בדיוק? כי זאת הארץ שלנוווו שבורא עולם הבטיח לנווו זה שוב הכל מתבסססס על התנ"ך אתה לא יכול להפריד את התנ"ך מארץ ישראל, בגלל שאנשים עושים את זה תראה מה קורה, בקצב הזה כולנו נעוף לים ולא תיהיה בכלל מדינת ישראל. מי היה פה לפני ה-2000 שנה?? אה? זה לא נחשב? לערבים אין שום הוכחות שזה "שלהם" והארץ הזאת היא שלנו. אם זה לא מספיק לך האו"ם החליט שזאת מדינת ישראל וזאת מדינה יהודית, יהודית, יהודית. לא נאה לערבים? שיעופוו מפה או שישבו בשקט!!! חח הרגת אותי "הם וויתרו" אין להם על מה לווותר זה שלנוווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה לא היה שלהםםםםםם אז אין להם פה על מה לווותר זה אנחנו שמוותרים להםם!
    כל ההתנחלויות זה לא פחות ארץ ישראל מאשר ירושלים( שאני לא מאמינה שבכלל חושבים על לחלק אותה....) תל אביב וכו'...
    זאת בדיוק אותה הארץ!
    המוסלמים מאמינים בתנ"ך!!! הם יודעים שהארץ היא שלנו, אתה חושב שאם נתן להם מה שהם רוצים עכשיו זה יספיק להם? לאא הם רוצים עוד עוד עוד נותנים להם אצבע הם רוצים את כל היד.!
    טוב יאללה עפתי, לילה טוב

ארץ ישראל-לעם ישראל!
    נערך לאחרונה על ידי michal; 10-03-2006 בשעה 01:13.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:56.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect