קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [עזרה] בהחלפת לוח אם
    על ידי kimhider1 בפורום חומרה ומודינג
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 28-03-2008, 08:50
  2. [עזרה] זיהו לוח אם לחיפוש דריבר
    על ידי -Eliezer- בפורום חומרה ומודינג
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 08-12-2007, 09:34
  3. עזרה לגבי לוח מקשים+אינטרנט
    על ידי Roje בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 12-10-2007, 12:45
  4. [עזרה]Cpu גבוה והרבה תהליכים יש ScreenShot
    על ידי BlackCrow בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 09-12-2005, 16:21
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

[עזרה] CPU, לוח אם, וקצת טיפים

משתמש כבוד האוואטר של Hydro
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

ברירת מחדל [עזרה] CPU, לוח אם, וקצת טיפים

שלום
    אני רוצה להחליף את הכרטיס-מסך שלי למשהו חדשני יותר (אני כיום עובד עם ATi 9600XT), ולמעשה - הזמן רץ.
    הלוח-אם שלי תומך רק ב AGPx8, כשרוב כרטיסי המסך הטובים יותר, כיום עומדים על PCI-e (שזה בעצם x16 אם אני לא טועה?).
    ומפה התגלגלתי כבר לענייני הלוח-אם והמעבד.

אני מעוניין להתחיל משם.
    אז קודם כל שאלות פשוטות -
    1) מעבד - כדאי Dual Core? למה כן/לא?
    2) מעבד - 64 bit ? יש חסרונות רציניים?
    3) נניח שהחלפתי כבר את הלוח-אם, כרטיס מסך, ומעבד. שאר הדברים (USB, SoundCard, זכרונות וכו') יוכלו להתחבר כרגיל לאותם slots ?
    ובינתיים גם המלצות על מעבדים טובים במחירים סבירים יהיה נחמד. אחרי מעבד אני אעבור ללוח-אם, ואז אזמין את שניהם ביחד כנראה..

תודה לעוזרים
    [חנצ'וווק] *מכין לחנצ'י שוקו* > :] <
    D:

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    מי שמפקיר יפול עליו קיר

אחי אני בערך באותו מצב שלך... (ז"א רוצה להחליף מעבד ולוח אם) ואתה רוצה גם כרטיס מסך להחליף...אז פשוט תקנה מחשב חדש ... מכל הבירורים שאני עשיתי זה הרבה הרבה יותר משתלם...ושאתה קונה את הלוח האם החדש במחשב החדש פשוט תוודא שהזכרונות יתאימו שלא תקנה חדשים (שאם הזכרון שלך לא מעל 512 ואתה כבר רוצה להשתפר אז גם את זה אפשר להחליף...לג'יגה דידיאר חדש)
    בקשר לשאלות שלך
    שאלה ראשונה dual core לפי מיטב הבנתי זהו ליבה כפולה משו כזה ... מה שאומר שהוא יכול להעביר באותו מחזור זמן פי 2 נתונים... זה לא ממש אומר לך משו אבל זה יותר טובים כמובן מהמעבדים הרגילים אבל המחיר הרבה יותר גבוה...
    ה64 ביט...הוא לא מנוצל בכלל...הניצול שעושים ממנו כיום זה אולי שליש או אפילו פחות ממה שהוא יכול להגיע...כך שאם תחכה עוד כמה זמן גם הוא ישתלם...
    תלוי בתקציב שלך...
    מקווה שעזרתי

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

שמעתי דברים רעים על dual core במעבדים בגלל זה אני לא בטוח.
    ומחשב חדש יעלה קצת יותר, אז נראה כבר.
    D:

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

א.פעם ב Dual Core של אינטל היו בעיות , הייתה להם פירצה שם אבל הם תיקנו את זה ועכשיו זה פועל מצויין..
    בקשר למה זה בעצם Dual Core , זה סה"כ ליבה כפולה או במעבדים הפירוש הוא זיכרון מטמון מוכפל פי שניים.
    אם נניח היה לך 1 מגה זיכרון מטמון עכשיו יש לך 2 מגה , ז"א גישה מהירה יותר לר ram ומשמע ביצועים מהירים יותר של המעבד(כביכול אבל בעצם של הראם).
    בקשר אם כדאי אותו או לא כמו שאמרתי כיום אין בעיה בטכנולוגיה הזו.
    ב.אין לך ממש חסרונות בטכנולוגיית ה64 בתים מכיוון שהיא עדיין לא מנוצלת לצרכן הביתי , מז"א? היום התוכנות 90% מהן לפחות לא דורשות מעבד 64 ואם תתקין וינדוס 64 ביט ישנם בעיה עם חלק מהתוכנות המבקושות היום בשוק עם הוינדוס החדש שתומך בטכנלוגיה אבל בעצם לא מנצל אותה משמע סתם משהו שלא יעיל לצרכן הביתי.
    ב2007 לעומת זאת אם תסתכל ותרצה לקנות דברים לעתיד הטכנלוגיה תעלה מ10% שימוש ל20% ככה הבטיחו מיקרוסופט וב2008 ל50% וב2009 32 ביט יהיה "נדוש" ולא "יעיל" כמו ה16 ביט ביימנו בקיצור הכל זה לחזות את העתיד.
    המלצה שלי לך על 64 ביט כי זה פשוט לא מזיק אם אתה מתקין וינדוס רגיל וזו רק אופציה לשידורג בעתיד שנתנת לך ואתה לא צריך לרוץ ולבזבז עוד 1000 שקל אם קונים אז קונים משהו טוב.
    ג.בקשר להחלפת מעבד לוח וכרטיס מסך זה פשוט כל המחשב וחבל לשדרג כי זה לא יעיל ביימנו לשרדג מחשבים לצרכים שאתה צריך.
    אם תחליף מעבד אתה מחוייב ברוב המקרים להחליף לוח (כאשר מדובר במעבד לא תומך) , אתה רוצה כמו שאמרת להחליף כרטיס מסך ואם מחליפים הכל אני מניח שהזיכרון שלך פועל על 266/333 ארץ ככה שגם אותו עדיף לשדרג כבר ל DDR 2 לפחות 400 ארץ
    משמע זה כל המחשב וזה אותו סכום יצא לך אם תוסיף לזה כבר מארז צורב וכונן דיסקטים שזה עוד כ400 שקלים...
    המלצה למעבד?
    ‏Athlon™64 3200+ (S-939) VENICE CORE‎ ב1070 ש"ח
    אני אישית ממליץ ללכת על AMD אם אתה רוצה אינטל לך על אינטל
    החלטה שלך , זה טוב וזה טוב , זה יקר וזה יותר זול , זה טוענים טוב יותר וזה טוענים טוב יותר , לזה המבחנים מראים תוצאות טובות יותר ולשני אחרת
    הכל תלוי בכסף ההבדל היחידי המשמעותי בין שניהם ש AMD אחריות ל3 שנים INTEL לכל החיים זה הכל
    תהנה ובהצלחה בקנייה

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

64 ביט זה דבר טוב,תאמין לי מניסיון ועוד יותר אם יהיה לך לינוקס על המחשב.
    הדואל קור זה כרגע לא ממש יעיל אלא אם כן יש לך שרת בבית,הוא סתם צורך יותר כסף וחשמל כי הטכנולוגיה עדיין בחיתוליה ולא מצליחים למצוא דרך יעילה ומהירה לגשר בין שני הליבות.
    בקיצור תשקיע לקנות 64 ביט אבל לא על הליבות לא ממש שווה.
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

Moshe, כדאי בכלל להשקיע מאמצים בשביל PCI-e ?
    למה לא לקחת פשוט את גרסת 7 של nVidia ששונו ל-AGP ?
    D:

משתמש כבוד
    לייקים
    0
    נקודות
    0

משה, שמע אני מצטער, אבל מה שכתבת על הליבה כפולה ממש לא היה לעניין.
    בקשר למה זה בעצם Dual Core , זה סה"כ ליבה כפולה או במעבדים הפירוש הוא זיכרון מטמון מוכפל פי שניים.
    אם נניח היה לך 1 מגה זיכרון מטמון עכשיו יש לך 2 מגה , ז"א גישה מהירה יותר לר ram ומשמע ביצועים מהירים יותר של המעבד(כביכול אבל בעצם של הראם).
    זיכרון מטמון אפשר להגדיל בלי קשר. וגישה מהירה ל RAM לא קשורה לליבה נוספת.
    אם המעבד הוא ה"מוח" של המחשב, הליבה היא החלק המשמעותי ביותר במוח. בליבה מתבצעים החישובים. ליבה כפולה = שתי ליבות = כמעט פי 2 כוח עיבוד פוטנציאלי.
    מה שאומר שהמעבד, בפוטנציה, חזק פי 2.
    בפועל זה לא בדיוק כך, כי מדובר בחלוקה ל 2 ולא ביחידה אחת שלמה. מכאן שבחישוב ממוצע משתמשים בליבה אחת ולא בשתיים. בתכנות ייעודי לעבודה עם מספר רב של ליבות אפשר לחלק חישובים ומשימות בין שתי הליבות ובעצם לנצל את כוח העיבוד הנוסף. בפועל, בגלל שמדובר בתוכנית אחת שמחולקת בין שתי ליבות (או יותר) ולא בתוכנית שרצה על ליבה אחת חזקה פי 2, אתה מקבל שיפור קטן מ 100%, כמובן בהתאם לתוכנית שרצה על המעבד.
    ליבה כפולה כן תיתן לך שיפור משמעותי בכל הנוגע להרצת מספר יישומים במקביל.
    ליבה כפולה, בעתיד הבכלל-לא-רחוק (משנה הבאה ייכנס לשוק חזק, מדברים על 3-4 שנים עד שכמעט הכל יהיה כך), שבו תוכנות ומשחקים יתוכנתו לעבודה עם ליבה כפולה, כן תיתן לך שיפור, שעל פי ההערכות ינוע בין 40% ל 70%, שהוא שיפור משמעותי.

אין היום שום בעיה עם הטכנולוגיות של ריבוי ליבות ו 64 ביט.
    שתי הטכנולוגיות אמורות להיכנס חזק בשנים הקרובות (בעיקר הקטע של מספר ליבות, ל 64 ביט יקח קצת יותר זמן, אבל זה יכנס).
    שתי הטכנולגיות אמורות להביא עמן שיפור משמעותי לביצועים.
    בקניית מחשב חדש מומלץ מאוד, אם הכיס מאפשר זאת, לקנות מעבד כפול ליבה עם תמיכה ב 64 ביט.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

ציטוט נכתב במקור על ידי חן
    משה, שמע אני מצטער, אבל מה שכתבת על הליבה כפולה ממש לא היה לעניין.

זיכרון מטמון אפשר להגדיל בלי קשר. וגישה מהירה ל RAM לא קשורה לליבה נוספת.
    אם המעבד הוא ה"מוח" של המחשב, הליבה היא החלק המשמעותי ביותר במוח. בליבה מתבצעים החישובים. ליבה כפולה = שתי ליבות = כמעט פי 2 כוח עיבוד פוטנציאלי.
    מה שאומר שהמעבד, בפוטנציה, חזק פי 2.
    בפועל זה לא בדיוק כך, כי מדובר בחלוקה ל 2 ולא ביחידה אחת שלמה. מכאן שבחישוב ממוצע משתמשים בליבה אחת ולא בשתיים. בתכנות ייעודי לעבודה עם מספר רב של ליבות אפשר לחלק חישובים ומשימות בין שתי הליבות ובעצם לנצל את כוח העיבוד הנוסף. בפועל, בגלל שמדובר בתוכנית אחת שמחולקת בין שתי ליבות (או יותר) ולא בתוכנית שרצה על ליבה אחת חזקה פי 2, אתה מקבל שיפור קטן מ 100%, כמובן בהתאם לתוכנית שרצה על המעבד.
    ליבה כפולה כן תיתן לך שיפור משמעותי בכל הנוגע להרצת מספר יישומים במקביל.
    ליבה כפולה, בעתיד הבכלל-לא-רחוק (משנה הבאה ייכנס לשוק חזק, מדברים על 3-4 שנים עד שכמעט הכל יהיה כך), שבו תוכנות ומשחקים יתוכנתו לעבודה עם ליבה כפולה, כן תיתן לך שיפור, שעל פי ההערכות ינוע בין 40% ל 70%, שהוא שיפור משמעותי.

אין היום שום בעיה עם הטכנולוגיות של ריבוי ליבות ו 64 ביט.
    שתי הטכנולוגיות אמורות להיכנס חזק בשנים הקרובות (בעיקר הקטע של מספר ליבות, ל 64 ביט יקח קצת יותר זמן, אבל זה יכנס).
    שתי הטכנולגיות אמורות להביא עמן שיפור משמעותי לביצועים.
    בקניית מחשב חדש מומלץ מאוד, אם הכיס מאפשר זאת, לקנות מעבד כפול ליבה עם תמיכה ב 64 ביט.
    כרגע ה64 ביט נכנס יותר מאשר הליבות הכפולות כי כמו שאמרתי הטכנולוגיה של הדואל קור עדיין בחיתוליה....
    לעומתה כבר יש מספר תוכנות שמתוכנתות להפיק את המקסימום מ64 ביט ולהתאים ל64 ביט של ווינדוס שהוציאו.
    בעיקרון העיקר יהיה תוכנות עריכת סרטים קבצים וכו' כמו פוטושופ וילדיה של אדובי,כי זה בעצם מה שדורש יותר העברת נתונים.
    הדואל קור יתן יותר שיפור למתכנתים שדורשים הרצה של ישומים רבים במקביל.
    אגב כל מה שאני כותב פה זה רק תמצית למציאות,וכן כדאי לך להשקיע את השקלים הנוספים ב64 ביט ודואל קור,לא תיווכח לכך מייד אבל כן תראה שיפור בחצי שנה שנה הקרובות.
    חחח עוד אגב,שלא תבין לא נכון זה כן יתן לך שיפורי ביצוע אבל רק 20-25 אחוז ממה שזה באמת מסוגל (אני מדבר על הטכנולוגיות של ה64 ביט ודואל קור).
    חג פורים שמח,
    א
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

משתמש כבוד
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי A-41
    כרגע ה64 ביט נכנס יותר מאשר הליבות הכפולות כי כמו שאמרתי הטכנולוגיה של הדואל קור עדיין בחיתוליה....
    לעומתה כבר יש מספר תוכנות שמתוכנתות להפיק את המקסימום מ64 ביט ולהתאים ל64 ביט של ווינדוס שהוציאו.
    בעיקרון העיקר יהיה תוכנות עריכת סרטים קבצים וכו' כמו פוטושופ וילדיה של אדובי,כי זה בעצם מה שדורש יותר העברת נתונים.
    הדואל קור יתן יותר שיפור למתכנתים שדורשים הרצה של ישומים רבים במקביל.
    אגב כל מה שאני כותב פה זה רק תמצית למציאות,וכן כדאי לך להשקיע את השקלים הנוספים ב64 ביט ודואל קור,לא תיווכח לכך מייד אבל כן תראה שיפור בחצי שנה שנה הקרובות.
    חחח עוד אגב,שלא תבין לא נכון זה כן יתן לך שיפורי ביצוע אבל רק 20-25 אחוז ממה שזה באמת מסוגל (אני מדבר על הטכנולוגיות של ה64 ביט ודואל קור).
    חג פורים שמח,
    א
    להיפך.
    עם ה 64 ביט ישנה הבעיה שאין תמיכה אחורה. ברגע שאתה בונה תוכנית ל 64 ביט היא לא תוכל לעבוד על מערכת שלא תומכת ב 64 ביט.
    בעבודה עם מספר ליבות אין את הבעיה הזו באופן עקרוני. יש נפילת ביצועים מכיוון שכל העומס נופל על ליבה אחת, אבל בכל מקרה התוכנית תעבוד.
    מכאן הבעיה, ומכאן הזמן הרב יותר שייקח להחדיר לשוק את ה 64 ביט לעומת ריבוי הליבות.
    בנוסף, כפי שכבר ציינתי, ריבוי ליבות נותן לך יתרון מידי במולטי-טאסקינג (בהרצת מספר יישומים שונים בו זמנית יש לך יתרון משמעותי). ב64 ביט אין לך יתרון מידי כזה.
    הדואל קור לא נותן יתרון למתכנתים, הוא נותן למתכנתים אפשרות לתת יתרון לצרכן.
    עוד נקודה היא, שכל המערכות של מיקרוסופט המבוססות NT (כולל XP) כבר תומכות בחלוקה למס' ליבות, לא כולן תומכות ב 64 ביט.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

אני שוב שואל - כדאי בכלל להשקיע מאמצים בשביל PCI-e ?
    למה לא לקחת פשוט את גרסת 7 של nVidia ששונו ל-AGP ?
    D:

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:27.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,392 | הודעות: 8,172,979 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect