חחח תודהנכתב במקור על ידי AvixTz
קשה לי להיות חכם עד הסוף
מענין אותי אבל לשמוע מה עוד אנשים חושבים על השאלה הזאות
חחח תודהנכתב במקור על ידי AvixTz
קשה לי להיות חכם עד הסוף
מענין אותי אבל לשמוע מה עוד אנשים חושבים על השאלה הזאות
|
|
התכוונתי שהשמש יודעת לעשות רק את מה שהקב"ה ציווה אותה לעשות.נכתב במקור על ידי Bboy_Mastik
שמש זה נקבה לא?!
אני הבנתי לפי מה שאמרתנכתב במקור על ידי michal
שה' הוא לא כל יכול
כי הוא לא יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להזיז אותה
אתה לא יכול ליצור דבר שלא יכול להיות...=\נכתב במקור על ידי itay
וכמו שכבר אמרו זה שאלה מתחכמת אפשר לרוץ פה במעגלים אינסופיים...
יש הרבה שאלות כאלה, לדוגמא:
האם ה' יכול ליצור משהו שיהיה מעליו, יעני כאילו ליצור כוח דומה לה' שיהיה ממונה עליו...
זה אותו סוג שאלה והיא עדיין מטומטמת...=\
וד"א ניר אהבתי את התשובה...:eye:
נערך לאחרונה על ידי Soldier; 02-04-2006 בשעה 20:41.
‘Forward, the Light Brigade!’
Was there a man dismay’d?
Not tho’ the soldier knew
Some one had blunder’d:
Theirs not to make reply,
Theirs not to reason why,
Theirs but to do and die:
Into the valley of Death
Rode the six hundred
תראה אין לי על זה תשובה ברורה ככה שאני לא יודעת מה להגיד לך אני צריכה לשאול את זה מישו...
אולי חלאס עם התגובות המיותרות שלא עונות על השאלה חד משמעית?
אני מבקש שתקראו לפחות תא התגובה שלי ותבינו ממה שאפשר כי אני בטות שזה די חותם את השאלה
בינתו של האדם היא מוגבלת,של הה' לא.
מכאן אנחנו לא מבינים איך הוא יכול לעשות דבר כזה.
ההבנה שלנו לא מגיעה לרמה איסופית כמו של הה' מכאן שום אדם לא יוכל לענות לך על השאלה חד משמעית.
אבל התורה הקדושה מראה לנו שהה' יכול הכל,אז הוא יכול לעשות מעשה למשל שיצור אבן מספיק כדה שהוא לא יוכל להרים אותה אבל וזה אבל גדול! מבחינת הבנתו הוא כן ירים אותה בדרך שאנחנו לא מבינים.
מקווה שהבהרתי את עצמי
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה
וואו זה מה שמנסים להסביר לו כבר מאז שהוא פתח את הדיון.....נכתב במקור על ידי A-41
טוב קיצור באמת מספיק עם זה אנחנו באמת לא מבינים כמו הקדוש ברוך הוא ...
-------------------------------------------------------------------------------------------
-----* ~* ~הקב"ה אנחנו הילדים שלך ~* ~*
כן תצודק...נכתב במקור על ידי OrP
A-41 הבהרתה את עצמך, זה שאין לנו מוח בשביל כל הנפלאות זה אין ספק
חחח אולי פשוט נסכים שהוא יכול אבל אלוהים לא פראיר שיעשה את זה וזהו
אגב אני מתלבט אם לתקן תסוף של התשובה שאמרתי בהתחלה בהתחלה ולשפר לה תסוף
אוקיי אז בקשר לשאלה שלך .. למה שאלק' ירצה לבנות אבן שהוא לא יוכל להרים אותה ואם הוא לא יכול להרים אותה אז זאת אומרת שאף אחד לא יכול להרים אותה ואם האבן הזאת עושה בלאגן וצריך להעיף אותה אז .. נתקענו ?
אבל אני יחזור לתשובה שלי כל מה שאלק' יוצר הוא יכול להרים ,לשנות ולעשות מה שהוא רוצה אבל...
הייתה צריך לשנות את השאלה שלך לכזאת : " האם אלק' יכול להוריד מהכוח שלו ככה שלא יצליח להרים משהוא מסוים ? "
כי כרגע הוא יצר את כל העולם ואלק' הכל יכול .. הוא "רואה " מה אין ספור יצורים עושים בכל רגע נתון ,דבר שלא נתפס בדעתנו ובנוסף הוא עושה ניסים ,משנה דברים , נותן עונשים .. הוא עושה את כל הדברים בכל רגע נתון .. אף אחד לא יכול להגדיר מה זה אלק' ? כי אף אחד לא ראה אותו .. האם יש לו רגשות כשלנו ? איך הוא נראה? אף אחד לא יודע ואף אחד לא יכול לשאול שאלות כאלו אבל מה שבטוח שהתשובה לשאלה שנתתי לך נכונה , הוא מעל החומר הוא יצר את המושג " חומר" דבר שלא היה קיים לפני וגם את ה" פיזי" וגם את ה"זמן " אז.. איך אפשר להגיד שהוא יכול ליצור אבן --"חומר" שהוא לא יצליח להרים הרי הוא יצר בכלל את המושג "חומר" .
וזה השאלה שהייתה צריך לשאול : "האם אלק' יכול להוריד מהכוח שלו ככה שלא יצליח להרים משהוא מסוים ?" --ואין סיבה שבעולם שהוא יעשה את זה.
כמו שאמרו זה מעגלים .. זה לא יגמר ..
אבל אני יסגור את זה במשפט .. תחשבו עליו
"נסתרות דרכי האל"
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת