קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בדיחות] גן עדן וגיהנום
    על ידי -Dp- בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 14-01-2013, 16:04
  2. הישארות הנפש, גן עדן וגיהנום ביהדות
    על ידי ישראל בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 27-03-2011, 02:51
  3. [דיון] האם יש אלוהים?
    על ידי mеidan בפורום יהדות
    תגובות: 125
    הודעה אחרונה: 06-03-2008, 16:14
  4. [דיון] מי עדן VS נביעות
    על ידי SpiderPig בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 12-11-2007, 12:28
  5. אתם מאמינים בגן עדן וגיהנום?
    על ידי black tear בפורום יהדות
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 02-11-2005, 22:01
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 34

[דיון]אלוהים , גן עדן וגיהנום

ברירת מחדל [דיון]אלוהים , גן עדן וגיהנום

קיצר בזמן האחרון יושב לי איזה משהו מציק על הלב ככה..

רוב היהודים, מאמינים בקיומו של אלוהים , בגן עדן , בגיהנום ..

עכשיו פעם קראתי על כך שיכול להיות שהאדם מחפש תשובה לדברים כמו מי ברא את העולם הזה? למה אנחנו ככה? למה זה ככה? והוא פשוט חיפש וחיפש ולא מצא פיתרון.. אז - התחילה ההפצה על כך שיש יצור (לא יודע איך לבטא את זה) בשם אלוהים.. שהוא בעצם התשובה לכל הדברים האלה.. הוא ברא את העולם והכל..

עכשיו.. התנ"ך - למה התקופה של התנ"ך היא לא כמו עכשיו (לא מבחינה טכנולוגית, מבחינת קשר האלוהים עם האדם) ? למה אלוהים לא מראה סימנים כלשהם לקיומו? למה לעזזאל אני אמור להאמין בדבר שאף פעם לא ראיתי?

אולי בעצם הדבר הזה שנקרא אלוהים הוא בעצם המצאה של בני האדם לדברים בעולם שאין להם תשובה?

---------

עכשיו, בקשר לגן עדן וגהינום..
    על אותו בסיס של הקודם.. ברור שאף אחד מאיתנו לא ירצה לסיים את חייו.. כולם רוצים לחיות.. כמה שאפשר..

לפי מחשבה הגיונית (לפי דעתי) האדם פשוט המציא את הדבר הזה גן עדן, רק בגלל שהוא רוצה להאמין שכשהוא ימות, זה לא יהיה סוף חייו.. תיפתח לו דרך חדשה.. אתם מבינים למה אני מתכוון..?

-----

אני רוצה להגיד לכם שאני יהודי לגמרי, עברתי בר מצווה ואני כמו כולם.. עד השבועות האלה.. שלא יודע מה גרם לי להגיע למחשבות כאלה..

בקיצור .. אם למישהו יש מענה על הדברים שכתבתי.. או אולי תשובות? בכיף

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של O-MaN1
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    You've just stepped up to an entirely new playing field. Hope you know the rules of the game.

תשמע, אתה יכול לומר שבני האדם המציאו הכל....כי תכלס אין הוכחות לקיום של אלוהים.
    אבל כל זה קשור באמונה שלך. אז באמונה היהודית יש את אלוהים [שהוא לא יצור הוא "ישות" שנמצאת בכל מקום],
    התנך הוא תיעוד של המעשים של אלוהים מלפני אלפי שנים, שם מוזכר גם גן העדן.
    אתה לא אמור להאמין בזה סתם ככה. אתה מאמין בזה כי זאת הדת שלך ומתוך אמונה שיש אלוהים.
    למשל, בחיים שלי קרו כמה דברים שחיזקו לי תאמונה שיש אלוהים [קרו גם כמה דברים שעשו את ההיפך].
    יש אנשים שנולדו יהודים [למשפחה יהודיה] והם לא מאמינים באלוהים.
    אלוהים לא מראה סימני חיים כי....מחכים למשיח ואז אלוהים יתגלה...וואלה בקטע הזה אין לי מושג מה כל הנבואות האלה אומרות תכף יבואו כמה מהמבינים פה ויסבירו לך:]

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

א.טוב מאוד שאתה בא בגישה פתוחה,ללמוד ולהבין ואולי מי יודע להשכיל,זו הגישה היחידה ללמוד ולהבין את קיומו של ה'.
    ב.שאלה שהרבה חיפשו עלייה תשובה(אנשים שלא מאמינים),היא מדוע הקב"ה מתגלה אלינו כיום כמו לפני 5000 שנה?
    התשובה לכך היא יכולה להיות מכמה סיבות,דעתי היא שפשוט לא מגיע לנו שהוא יתקלה לכל העם כמו פעם,אלא רק לאנשים מסויימים,שהם בדרגת קדושה שכזאת שהם יכולים שהוא יתקלה אליהם (לדוגמא האדמור" כדורי זצ"ל ועוד).
    ג.כשאתה אומר שאין הוכחות לקיום של אלוקים זה קצת תמוה,כי אני חשוב שכל דבר שבעולם לא יכול להיווצר מתיאורית פיצוץ או כל דבר כזה,אלא רק על ידי כוח אלוהי מסויים.
    ואולי היהדות לא נכונה ולא אמינה כמ ושאומרים אחרי לפי דעתם,אבל אני בטוח ב100 אחוז שהקב"ה מעורב בכל מהלך של יהודי ויהודי,וחיוני והכרחי לקיום של עם ישראל בעול הםזה ובעולם הבא.

אני יודע שלא עניתי לך על כל התשובות כמו שרצית,אבל אינ מקווה שהצלחתי להסביר לך קצת מהעולם הזה.
    אני מניח שאבי או מיכל כבר יגיבו פה עם כמה דעות מעניינות .
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

יש לך שאלות ממש טובות
    אני לא יודעת אם פעם יצא לך להסתכל \להתבונן\ללמוד לעומק על גוף האדם, מי שבאמת חוקר את זה לא מאמין שגוף האדם נוצר מפיצוץ, זה לא הגיוני. רק תיקח חלק קטן מגוף האדם לדוגמא רחם האישה. איך תשעה חודשים יש מקום לעובר להיות ברחם ולקבל את כל מה שהוא צריך, ובכלל כל התהליך של הלידה ואז בחלב של האמא יש את כל הויטמנים שהתינוק צריך (אם היה חסר מרכיב אחד בחלה התינוק יכול למות [לדוגמא פרשיית רמדיה] וכל זה אפשר להגיד שנוצר במקרה? מפיצוץ? רואים בבירור שיש פה מחשבה מאחורי כל הדבר הזה, ברור שמישו יצר את זה וזה לא היה במקרה...
    אם השמש הייתה טיפה יותק קרובה לכדור הארץ העולם הזה היה נשרף באש, נראה לך שכל הדברים האלה יצאו במקרה ויצרו עולם מושלם? כל המחזוריות בטבע, כל הבעלי חיים, אין אין לי זה לא נתפס בתור "נוצר במקרה".
    חחח הרב אמנון יצחק התווכח על זה עם איזה בחור אחד אז הוא אמר לו :"אם אני אפוצץ את כל הפצצות אטום שיש בעולם ביחד והם יתפוצצו להם ככה טרליוני שנים ביחד , יכולה לצאת כוס חד פעמית מהפיצוץ?? לא הגיוני נכון, חחח אז עולם יצא מפיצוץ? אדם? חיות? שמש? ירח? כוכבים? עננים? אלפי צמחים שיש לכל אחד מהם מרפא למשהו? פירות? ירקות? כל זה מפיצוץ??"
    ובקשר לזה שלמה ה' לא מתקשר איתנו...תראה פסקה נבואה מאז חורבן בית המקדש.
    רבנים גדולי הדור יש להם רוח הקודש ויש להם קשר עם הקב"ה גם בעולם הזה וגם בעולם הבא.
    אנשים שחוו מוות קליני אמרו שמתי שהם היו בבית שין של מעלה הם ראו שיש שם גם את הרבנים הגדולים שגם הם נמצאים במשפט שלו, אז זה מראה לך שיש קשר בין ה' לעם ישראל..ובכלל כל השמירה של הקב"ה עלינו כל זה ששרדנו, שכל אומות העולם באים בכל דור ודור להשמיד אותנו ואנחנו שורדים מזה זה כבר מראה עלינו -עם ישראל משו? הקב"ה משגיח עלינו ואוהב אותנו ובזכות זה ובזכות התורה שהוא נתן לנו אנחנו כאן היום.
    מוות קליני, סיאנסים, גילגולי נשמות כל אלה הם הוכחה שיש עולם הבא אחרת מאיפה הם בדיוק באו הנשמות האלה?

מקווה שעכשיו זה קצת מובן, אם לא אני אשמח לארחיב על זה...
    יומטוב שיהיה
    נערך לאחרונה על ידי michal; 08-08-2006 בשעה 12:49.

תודה רבה על התשובה מיכל... הבהרת לי הרבה דברים.. ממש כיסית את הכל.. טוב עכשיו אני מאמין שיש מישהו שעומד בפני כל הדברים האלה.. שחשב על הכל בצורה מושלמת ויצר את העולם.. וזה גם הגיוני.. שכל העולם המורכב הזה לא יכול להיווצר רק מפיצוץ..

עכשיו.. למה ה' לא עזר לנו ביום השואה?
    אני זוכר כשהנחתי תפילים הייתי קורא את הפסוקרים של התפילים והיה איזה משפט על זה שאלוהים הוא אל רחמן..
    אז למה הוא נתן לעם שלנו סבל כזה ?
    נערך לאחרונה על ידי ScoRer; 08-08-2006 בשעה 15:57.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ScoRer
    תודה רבה על התשובה מיכל... הבהרת לי הרבה דברים.. ממש כיסית את הכל.. טוב עכשיו אני מאמין שיש מישהו שעומד בפני כל הדברים האלה.. שחשב על הכל בצורה מושלמת ויצר את העולם.. וזה גם הגיוני.. שכל העולם המורכב הזה לא יכול להיווצר רק מפיצוץ..

עכשיו.. למה ה' לא עזר לנו ביום השואה?
    אני זוכר כשהנחתי תפילים הייתי קורא את הפסוקרים של התפילים והיה איזה משפט על זה שאלוהים הוא אל רחמן..
    אז למה הוא נתן לעם שלנו סבל כזה ?
    לא עזר לנו?אני ואתה כאן נכון?אני חושב שזו עזרה ענקית מאוד שעם ישראל חי וקיים עד היום לאחר שבא צורר שניסה למחות אותנו מפני האדמה.
    הלזכירך השואה הייתה גם נגד היספנים נוודים הומואים ועוד(בעיני היטלר "הגזע הנחות") כל אלה נעלמו מאדמת אירופה רק שתדע לך,ורק עם ישראל עוד היה חי וקיים ושרד את השואה הזאת.
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

ה' כן עזר לנו והיה איתנו בשואה כמו שאביחי אמר, הייתי בהרבה שיחות של ניצולי שואה (אני מתארת לעצמי שגם אתה..) וכל אחד מהם אמר כמה פעמים :"תמיד הרגשתי שהקב"ה שם איתי..."
    תראה כמו שאתה יודע ואני מקווה שגם מאמין יש את "השכר והעונש" בעולם הזה, יש לה' חשבונות שמיים שאנחנו לא יודעים אותם אבל דבר אחד אנחנו יודעים שזה לטובה. שהקב"ה נוהג בצדק.
    כמו שאבא מעניש את הילדים שלו כשצריך אז ככה גם הקב"ה נוהג איתנו...
    נכון למדת שהקב"ה רחמן וטוב וזה באמת נכון, למרות כל ההידרדרות הרוחנית שיש בעם (יותר מחצי לא שומרים תורה ומצוות) הקב"ה עדיין משגיח עלינו ושומר עלינו, כל מה שקורה עכשיו בצפון, אלפי קטיושות נפלו בצפון, כמה מהם פגעו? אחוז אחד של קטיושות פגעו בבניינים ואנשים, זה לא נס בעינייך?! זה לא השגחה פרטית של ה' עלינו?
    כשמבינים את המשמעות של העניין "שכר עונש והעולם הבא" הדבר הזה בקשר להשגחת ה' ניהיית מובנת...
    נערך לאחרונה על ידי michal; 08-08-2006 בשעה 17:20.

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

יש לי שאלה אליך
    התנך הוא הספר הנמכר בעולם, והקדום בעולם.

שים לב שדברים שמסופר עליהם בתנך נמצאו קיימים, וגם הטכנולוגיה שקוטלת את התנך, הוכיחה שהממצאים הללו
    הם מלפני אלפי שנים, וממצאים אלו סופר עליהם בתנך ( מצדה, בית ראשון, בית שני, המגילות הגנוזות וכו' וכו' )
    מה תוכל להגיד על זה?

ציטוט נכתב במקור על ידי michal
    יש לך שאלות ממש טובות
    אני לא יודעת אם פעם יצא לך להסתכל \להתבונן\ללמוד לעומק על גוף האדם, מי שבאמת חוקר את זה לא מאמין שגוף האדם נוצר מפיצוץ, זה לא הגיוני. רק תיקח חלק קטן מגוף האדם לדוגמא רחם האישה. איך תשעה חודשים יש מקום לעובר להיות ברחם ולקבל את כל מה שהוא צריך, ובכלל כל התהליך של הלידה ואז בחלב של האמא יש את כל הויטמנים שהתינוק צריך (אם היה חסר מרכיב אחד בחלה התינוק יכול למות [לדוגמא פרשיית רמדיה] וכל זה אפשר להגיד שנוצר במקרה? מפיצוץ? רואים בבירור שיש פה מחשבה מאחורי כל הדבר הזה, ברור שמישו יצר את זה וזה לא היה במקרה...
    אם השמש הייתה טיפה יותק קרובה לכדור הארץ העולם הזה היה נשרף באש, נראה לך שכל הדברים האלה יצאו במקרה ויצרו עולם מושלם? כל המחזוריות בטבע, כל הבעלי חיים, אין אין לי זה לא נתפס בתור "נוצר במקרה".
    חחח הרב אמנון יצחק התווכח על זה עם איזה בחור אחד אז הוא אמר לו :"אם אני אפוצץ את כל הפצצות אטום שיש בעולם ביחד והם יתפוצצו להם ככה טרליוני שנים ביחד , יכולה לצאת כוס חד פעמית מהפיצוץ?? לא הגיוני נכון, חחח אז עולם יצא מפיצוץ? אדם? חיות? שמש? ירח? כוכבים? עננים? אלפי צמחים שיש לכל אחד מהם מרפא למשהו? פירות? ירקות? כל זה מפיצוץ??"
    ובקשר לזה שלמה ה' לא מתקשר איתנו...תראה פסקה נבואה מאז חורבן בית המקדש.
    רבנים גדולי הדור יש להם רוח הקודש ויש להם קשר עם הקב"ה גם בעולם הזה וגם בעולם הבא.
    אנשים שחוו מוות קליני אמרו שמתי שהם היו בבית שין של מעלה הם ראו שיש שם גם את הרבנים הגדולים שגם הם נמצאים במשפט שלו, אז זה מראה לך שיש קשר בין ה' לעם ישראל..ובכלל כל השמירה של הקב"ה עלינו כל זה ששרדנו, שכל אומות העולם באים בכל דור ודור להשמיד אותנו ואנחנו שורדים מזה זה כבר מראה עלינו -עם ישראל משו? הקב"ה משגיח עלינו ואוהב אותנו ובזכות זה ובזכות התורה שהוא נתן לנו אנחנו כאן היום.
    מוות קליני, סיאנסים, גילגולי נשמות כל אלה הם הוכחה שיש עולם הבא אחרת מאיפה הם בדיוק באו הנשמות האלה?

מקווה שעכשיו זה קצת מובן, אם לא אני אשמח לארחיב על זה...
    יומטוב שיהיה

אבל שמעי... אם השמש היית יותר קרובה.. אז הייה קורה אותו דבר רק עם גוף שונה שדורש יותר חום.. אבל זה כבר אבולציה סיפור אחר.. אני מאמין שיש משהו שם שגרם לכל זה אבל אבולציה זה אמיתי.. גוף אדם מתחיל להתרגל לדברים מסוימיים ולהפתח כך שיהיה לגוף יותר נוח וקל לחיות.. אנחנו יתרגלנו לשמש הזאתי כבר בגלל זה זה נראה כלכך פרפקט.. וגם אם השמש תתקרב אלינו יותר הכל ישרף אבל אז משהו חדש יבלד והגוף של זה יהיה שונה משלנו ויהיה רגיל לקרינה וחום שיהיה ויצליח לשרוד ויגיד אותו דבר מה שאני אומר... שהעולם הוא פרפקט השמש בידיוק אפו שהיא צריכה ליהות... קיצר אני לא מנסה להגיד שזה התחיל מפיצוף.. פשוט מנסה להראות לך שגם האבולציה קיימת וככה זה עובד.. העולם משתנה עם הזמן אבל בני אדם כבר חייים מלאא זמן

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

תראה אבולוציה זה לאו דווקא שינוי גנתי ..
    זה שינוי כללי .. היה אבולוציה אבל העולם לא התחיל מזה .

שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    You've just stepped up to an entirely new playing field. Hope you know the rules of the game.

כל אחד יכול לומר מה שהוא רוצה.
    יכול להיות שאין אבולוציה ושהכל התקיים לפי מה שכתוב בבראשית וכך הכל נוצר.
    יכול להיות שאלוהים היה אחראי ל"מפץ הגדול" והוא אחראי לאבולוציה.
    ויכול להיות שמתוך ביליוני כוכבים ופלנטות שאנחנו סבורים שקיימות, כוכב אחד הצליח להיווצר , והתנאים בו איפשרו התפתחות של מיליוני שנים,שיצרה את האדם ואת כל התכונות הגופניות המופלאות שלו .

אני נוטה להאמין באפשרות הראשונה. וגם אם מה שקרה זה תוצאה של אבולוציה, אני מאמין שאלוהים היה אחראי לזה.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי michal
    ה' כן עזר לנו והיה איתנו בשואה כמו שאביחי אמר, הייתי בהרבה שיחות של ניצולי שואה (אני מתארת לעצמי שגם אתה..) וכל אחד מהם אמר כמה פעמים :"תמיד הרגשתי שהקב"ה שם איתי..."
    תראה כמו שאתה יודע ואני מקווה שגם מאמין יש את "השכר והעונש" בעולם הזה, יש לה' חשבונות שמיים שאנחנו לא יודעים אותם אבל דבר אחד אנחנו יודעים שזה לטובה. שהקב"ה נוהג בצדק.
    כמו שאבא מעניש את הילדים שלו כשצריך אז ככה גם הקב"ה נוהג איתנו...
    נכון למדת שהקב"ה רחמן וטוב וזה באמת נכון, למרות כל ההידרדרות הרוחנית שיש בעם (יותר מחצי לא שומרים תורה ומצוות) הקב"ה עדיין משגיח עלינו ושומר עלינו, כל מה שקורה עכשיו בצפון, אלפי קטיושות נפלו בצפון, כמה מהם פגעו? אחוז אחד של קטיושות פגעו בבניינים ואנשים, זה לא נס בעינייך?! זה לא השגחה פרטית של ה' עלינו?
    כשמבינים את המשמעות של העניין "שכר עונש והעולם הבא" הדבר הזה בקשר להשגחת ה' ניהיית מובנת...
    ועל השכר והעונש והניחום במכות נאמר
    "שבטך ומשענתך המה ינחמוני"
    אור,זה שיותר קרוב אליי בהודעה חח
    אם אתה מאמין בקיומו של ה',זה לא רק להאמין בו בהיותו האל היחיד,זה גם נלווה בכך שתאמין בספר הקדוש שלו ובכל מה שמסביב,שזה כולל אמונה בהיווצרות העולם לא מפיצוץ או אבולוציה או כל חארטה אחרת,אלא רק בבריאת העולם כרצונו בדרכו.
    מלבד זאת,הטכנולוגיה של ימינו הוכיחה לא פעם שאבולוציה הרבה יותר מפורכת מהחוסר אמונה של אנשים בתורה.
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי A-41
    ועל השכר והעונש והניחום במכות נאמר
    "שבטך ומשענתך המה ינחמוני"
    אור,זה שיותר קרוב אליי בהודעה חח
    אם אתה מאמין בקיומו של ה',זה לא רק להאמין בו בהיותו האל היחיד,זה גם נלווה בכך שתאמין בספר הקדוש שלו ובכל מה שמסביב,שזה כולל אמונה בהיווצרות העולם לא מפיצוץ או אבולוציה או כל חארטה אחרת,אלא רק בבריאת העולם כרצונו בדרכו.
    מלבד זאת,הטכנולוגיה של ימינו הוכיחה לא פעם שאבולוציה הרבה יותר מפורכת מהחוסר אמונה של אנשים בתורה.
    יש לי אמונה בתנך....רק אמרתי שגם אם היתה אבולוציה זה גם היה מעשה של אלוהים.

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

אור אני מבין אותך וזה ואללה המחשבה הכי קלה :]
    וגם אני חושב כמוך .
    היה את בריאת העולם כמו שבתנ"ך
    והיה גם אבולוציה אבל לא כמו שמתארים אותה .

שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ

יכול להיות בכלל שמה שהיה כתוב בתנך זה בעצם תיאור של האבולוציה שאלוהים עשה....
    הימים שכל יום אלוהים בורא משהו אחר זה יכול להיות מיליוני שנים של אבולוציה. יכול להיות שכל זה מתואר בצורה של ימים כדי להדגיש את העיקרון של שמירת השבת..

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:53.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect