קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 16-06-2013, 17:29
  2. [מדריך]:איך להפוך את המקשים של הנוקיה לצבעונים, שוו
    על ידי 0neill b0y בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 14-03-2007, 17:59
  3. מדריך איך לעשות כסף בלי לעשות כלום!+הסבר על האתר
    על ידי Dor1412 בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-03-2007, 15:13
  4. איך לשרוף למישהו את הכונן דיסקטים, דרוך מקורית מגנ
    על ידי אוריה בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 23-09-2006, 22:18
  5. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 22:31
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 23

[איך] הממצאים ה'

GaM3oVeR
    אורח

ברירת מחדל [איך] הממצאים ה'

ברור לכולם (או לפחות לי) שה' הראשון שהאמינו בו היהי בה' של היהודים
    אח"כ כמה הנצרות שהאמינה שישו זה המשיח ( אם אני לא טועה) ומכאן יצא הנצרות
    עכשיו השאלה היא מאיפה בא האיסלם ? מי זה ה"אללה" הזה ?
    מה זה הבודהיזאם ? כלומר מאיפה הם הביאו את הה' שלהם ? איך ממצאים דבר כזה וסוחפים אחריך מליוני אנשים ?

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של Pirate
    לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

אללה זה אלוהים, GOD, ה', או איך שתקרא לו.
    בסופו של דבר, כולם מאמינים באותו אל. למרות שכל דת טוענת שהאלוהים שלה הוא האמיתי ושל שאר הדתות מזוייף.
    הנוצרים טוענים (אני חושב שככה הנוצרים המוקדמים טענו) שהאל שלהם הוא למעשה "אל עליון" שמעל האל של היהודים, וישו הוא שליחו. כיום אני לא בטוח אם הנוצרים חושבים שהאל שלנו הוא כמו שלהם.
    היהודים טוענים שהאל שלנו הוא היחיד ועם ישראל הוא עמו היחיד.
    אני לא זוכר בדיוק מה המוסלמים טוענים, אבל מה שאני יודע שהם לא חושבים שאללה הוא אותו אל של היהודים והנוצרים.
    !Hasta la victoria siempre
    ~Che Guevara

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

האיסלם זה כמו הנצרות רק שיש אחד קוראים לו מוחמד ובנצרות זה יהושוע

ציטוט נכתב במקור על ידי Pirate
    אללה זה אלוהים, GOD, ה', או איך שתקרא לו.
    בסופו של דבר, כולם מאמינים באותו אל. למרות שכל דת טוענת שהאלוהים שלה הוא האמיתי ושל שאר הדתות מזוייף.
    הנוצרים טוענים (אני חושב שככה הנוצרים המוקדמים טענו) שהאל שלהם הוא למעשה "אל עליון" שמעל האל של היהודים, וישו הוא שליחו. כיום אני לא בטוח אם הנוצרים חושבים שהאל שלנו הוא כמו שלהם.
    היהודים טוענים שהאל שלנו הוא היחיד ועם ישראל הוא עמו היחיד.
    אני לא זוכר בדיוק מה המוסלמים טוענים, אבל מה שאני יודע שהם לא חושבים שאללה הוא אותו אל של היהודים והנוצרים.
    יש לך טעות.
    היהודים היו הכי מתוקנים עד הנצרות. הנצרות קמה בזמן שהיהודים חטאו לה', אך כנראה לא תפסו את הרעיון של ישו והכירו בו כאל בשוגג. המוסלמים מאמינים באלוהים, אלוהי היהודים והם קמו בטענה שהנוצרים לא הבינו נכון ת'רעיון וחשבו את ישו כאל.
    כיום יש הרבה מאוד סוגים של נוצרים וכל אחד מאמין במשהו שונה. יש שמאמינים שישו הוא המשיח ולא אלוהים עצמו, יש שמאמינים שהוא אלוהים. יש הרבה.

לדעתי האמונה שלנו ושל המוסלמים דומה, אך שונה מהנצרות.

אה, ובקשר לטעות שלך. לא. העולם כולו האמין וממשיך להאמין באל שונה. הבודהיסטים מתפללים לבודהה שבשבילהם הוא אלוהים, ועוד אחרים. כל אחד מתפלל למין "ישות" משלה. אף אחד אחר לא מתפלל ולא מכיר באלוהים, בה', באלוהי ישראל.

כל דעביד רחמנא לטב עביד
    בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

נכון, גם המצרים לא הכירו באלוהיי ישראל.
    בעיקרון, אתה שואל מאיפה התרבויות והעמים האלו הגיעו?

והתשובה היא שככל שגדלנו והתפתחנו, מאדם וחווה,
    התפלגנו, התרחקנו וכולי, ולאט לאט קמו תרבויות חדשות ואמונות חדשות, כבר בתנ"ך מסופר על המצרים,
    על העמלקים וכו' וכו'..

GaM3oVeR
    אורח

טוב בוא ונחדד את השאלה את הסיפור של הנצרות אני מכיר כלומר ישו היה בן לתרזה הבתולה צלבו אותו ואז אחרי כמה ימים הגופה שלו נעלמה

מה הסיפור של המוסלמים ?

אגב , KnockAr0und-Guy vbmenu_register("postmenu_1681169", true);
    מה המשמעות של הפסוק בחתימה שלך ? , ואם תוכל להרחיב קצת בנושא הזה (כי אני רואה שאתה שפ פסוקים מדי פעם ) אני יודע לך מאד

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    883
    משפט מחץ
    ואוו! איזה אבסורד,אותו מקרר וגישה כל כך שונה!

למדתי על האיסלם קצת בשיעור ערבית זה מה שאני זוכר תתקנ אם אני טועה:
    מוחמד נולד במכה והיה בן איזה שבט כשהוא גדל הוא הלך לירושלים שמה הוא עלה לשמיים וניהיה קדוש וקיבל את הקוראן מאז הוא הסתובב וניסה להפוך אנשים למוסלמים כשהוא חזר למכה כבר היו שמה הרבה מאמינים באיסלם..ויש עוד משו עם האבן השחורה ששמה..

ובקשר לישו הוא היה הבן של הבתולה מרי (שכאילו אלוהים הוא האבא ולכן הוא כאילו הבן של אלוהים) הוא היה יהודי עד שהייתה לו התגלות של אלוהים ואחרי תבילה ע"י ג'ון (אחד מהאנשים שהאמינו בו) הוא הפך ליהות נוצרי. הוא הסתובב ועשה ניסים כמו ללכת על מים והפך מים ליין ודברים כאלה שאנשים העמינו בו וניהיו נוצרים. אחרי שצלבו אותו הוא עלה לשמיים וירד שוב (בגלל זה הנוצרים חוגגים את פסחא easter")

בבודהיזים אני לא כל כך מבין אני רק יודע שהם מאמינים שהיה איש שקרוא לו בודה ושהם מאמינים בקארמה..
    נערך לאחרונה על ידי British_Bloke; 19-08-2006 בשעה 23:45.

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

אני אסכם ..

הנצרות -

היא שונה מהיהדות ומהאיסלם , מתבססת על משיח [ישו - יהושע] הוא השליח ואליו הם מתפללים ,
    יש להם עוד הרבה דמויות "משניות" שיש חלקן מתפללים אליהם ויש חלקן הלוקחים אותם כחלק גדול באמונתם ..
    מריה הקדושה סבתא תרזה וכד' ..
    כעיקרון היא מורכבת משלושה "אלוהות" - האב - ה' , הבן - ישו ורוח הקודש .

כמו כן הספר הקדוש שלהם הוא הברית החדשה שזהו בעצם התנ"ך שלנו רק עם הוספה חדשה בסוף .

הדת הנוצרית נוסדה בארץ ישראל לפני כ2000 שנה בקירוב .. [נצרות - נצרת איפה שגר ישו .. בא"י .. משם בא שמה של הדת .]

אמוונתיהם של הנוצרים תלויים בכמה עקרונות חלקן דומים ליהדות ומוסלמים וחלקן שונים .
    שישו נצלב על מנת להוריד את החטאים של העם .
    שישו קם לתחייה שלושה ימים לאחר צליבתו .
    שמריה הקדושה נשארה בתולה והייתה בתולה .
    שיש חיים לאחר המוות [תחיית המתים].
    יש עוד כמה שאני לא זוכר ...

ד"א לנצרות יש משהו כמו 8 סוגים ..
    ולברית החדשה יש גם כמה סוגים זה לא אחיד .

איסלם -

האיסלם נוסד במאה השביעית [לספירה] ע"י מוחמד באיי ערב .
    המשפט של המוסלים המוכר משמעו : "אין אלוהים מלבד אללה, ומוחמד הוא שליחו"
    מה שאומר שהם גם מאמינים בדיוק כמונו בה'
    אבל הדת שלהם כמו הנצרות מבוססת על משיחו - מוחמד .
    סיפור המוסלמים - עלית מוחמד לשמיים על הסוס .

יהדות -

יהדות מוכרת כדת העתיקה ביותר .
    הדת שלנו מבוססת על ה' אחד ויחיד כמו שאר הדתות אבל לאל כל "אלוהות" משנית
    משמע משיח , גם אצלנו יש משיח אבל אף אחד לא מתפלל אליו ולא סוגד לו .
    היהדות מבוססת על התנ"ך שבעצם מספר על בריאת העולם והמשכו ..
    על התנ"ך יש פרשנויות , הסברים , המשכים ,תושב"ע, משניות , גמרה , משנה וכו'...

על היהדות אני מאמין שיש לך ידע יותר מזה .... אני לא אמשיך כי ממש מאוחר ויש לי ממש המון לרשום על זה .

כל הדתות הן מונוטאיסטיות שזה גם מיחס אותן כדת עיקרית .

בוהיזם זה לא דת , זה אמונה וזה שונה ויש על זה גם המון לרשום ...
    זה לא סותר שום דת ..
    העיקרון - ההגעה אל השלמות .

לילה טוב ותהנו :]

נערך לאחרונה על ידי AvixTz; 20-08-2006 בשעה 05:45.

eliyahu
    אורח

בס"ד

נשמות אסכם לכם במשפט: "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד".
    נערך לאחרונה על ידי eliyahu; 21-08-2006 בשעה 04:10.

ציטוט נכתב במקור על ידי GaMe#oVeR
    טוב בוא ונחדד את השאלה את הסיפור של הנצרות אני מכיר כלומר ישו היה בן לתרזה הבתולה צלבו אותו ואז אחרי כמה ימים הגופה שלו נעלמה

מה הסיפור של המוסלמים ?

מה המשמעות של הפסוק בחתימה שלך ? , ואם תוכל להרחיב קצת בנושא הזה (כי אני רואה שאתה שפ פסוקים מדי פעם ) אני יודע לך מאד
    זה מתוך "עקבתא דמשיחא", או בתרגום מארמית - עקבי המשיח. זה לקוח מהתלמוד הבבלי. הנה אני יעתיק לך מה שמצאתי עכשיו בוויקיפדיה:
    "
    עקבתא דמשיחא בארמית, בעברית: עקבי המשיח. המונח מציין את תקופת סוף הגלות באחרית הימים לפני ביאת המשיח, בה יהיה עם ישראל בשפל מוסרי וכלכלי.
    המונח לקוח מן התלמוד הבבלי מסכת סוטה מט ב, שבו מתוארת התקופה שתקדם לביאת המשיח כתקופה קשה:
    בעקבות משיחא חוצפא יסגא (תִרבה), ויוקר יאמיר: הגפן תתן פריה והיין ביוקר, ומלכות תהפך למינות, ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן (הגולן) ישום, ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת. נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו, פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו. ועל מה יש לנו להשען על אבינו שבשמים.חלק מן התיאורים נראים כלקוחים מן המציאות ששררה בארץ ישראל בשלהי תקופת התלמוד."

כל דעביד רחמנא לטב עביד

ציטוט נכתב במקור על ידי AvixTz

בוהיזם זה לא דת , זה אמונה וזה שונה ויש על זה גם המון לרשום ...
    זה לא סותר שום דת ..
    העיקרון - ההגעה אל השלמות .

בודהיזם זה כן דת אחי. אתה צריך לאסוף מדיע אמין יותר.
    בודהיזם זוהי דת, פילוסופיה, פסיכולוגיה או כל דבר אחר שתרצה שמתמקדת על ה'הדרכה' של גאוטמה בודהה [שזה אפילו לא השם האמיתי שלו, דבר שאפילו בודהיסטים כיום לא יודעים וזה עצוב. השם האמיתי שלו הוא גאוטמה סידהרתה].
    הבודהיסטים מתפללים אל בודהה שכוויכול יש לו יכולות והוא מסוגל לממש אותם, ששונה משאר הדתות שמתפללות לאלוהים, ישות עליונה 'חיצונה'.
    אני ראיתי מלאאא סרטים על יפן וקצת גם על סין שבמאים שלהם [אסייתים] צילמו ומראים שם איך כולם מתפללים אל בודהה עצמו.
    בודהה (בתרגום "זה שהתעורר") היה מין מורה דרך בתקופה קשה שהיתה בזמנו. אני לא חושב שלזה הוא התכוון, שאחרי שהוא יעזוב את העולם אנשים יחשבו אותו כאל, אבל זה מה שיצא.

אתה יכול להתווכח איתי כמה שתרצה, אבל בקשה שלי - תברר לפני שאתה מדבר. בלי להעליב באמת. אהבתי ת'נושא וזה עושה לי טוב על הלב שאני יכול ללמוד וללמד.

אגב, אני עכשיו חייב לישון, אבל אולי מחר אני יענה לשאר החברה פה שלדעתי צריך לשנן פה ת'דיעות/עובדות.
    נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 21-08-2006 בשעה 08:05.

כל דעביד רחמנא לטב עביד

ציטוט נכתב במקור על ידי rofl
    האיסלם זה כמו הנצרות רק שיש אחד קוראים לו מוחמד ובנצרות זה יהושוע
    רק הבהרה קטנה - הנוצרים מאמינים שישו הוא המשיח שגאל/גואל אותם מהייסורים והחטאים. מוחמד הוא שליח האל, וזה שונה. הוא נביא בשביל המוסלמים, דבר שסותר את דברי היהדות שאומרת שכשחרב בית המקדש השני נסתם צינור הנבואה, ואפילו אם יש לאדם פוטנציאל, אלוהים לא ידבר דרכו.

ושוב להבהיר את דעתי - המתנצרים לא הבינו את הרעיון של ישו, שלדעתי גם סטה מהדרך, והמתאסלמים לא הבינו את מוחמד, שלדעתי רצה שהערבים יהיו כמו היהודים, אותם חוקים - אותם ערכים.
    אבל זה לא יצא, וכנראה שהיתה סיבה. לא סליחה -- אני בטוח שהיתה סיבה !

כל דעביד רחמנא לטב עביד

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

KnockAr0und-Guy
    יפה מאוד על העירונות ,
    אני לא ח"ו בא נגדך או משהו ... אבל אני עברתי כמה נושאים מאוד מאוד גדולים [לא פה ..]
    על בודהיזם ... אני בהתחלה חשבתי שבודהיזם זה דת כמו כל הדתות האחרות .

בודהה דהרמה - שנוסד ע"י הדרכותיו של - גאוטמה בודהה
    גם אם רשום בויקיפדיה [לא בדקתי] או באתרים אחרים .. "דת" זה ממש לא
    בעולם יש 3 דתות [מונוטואיסטיות] הבודהיזם נחשב לאמונה ואם כבר ל"דת פילוסופית"
    שכמו שאתה בטח תשים לב היא לא דת זה אמונה - זה אולי דומה מאוד אבל שונה לחלוטין

משמעו של האמונה זה להגיע לשלמות - אושר מוחלט , שכמו שידוע על הבודהיזם רק על ידי הרוחניות אפשר להגיע לזה .
    תבדוק שוב , תקרא שוב .. תבין את זה יותר מאשר הקריאה כי גם פה יש להם טעויות , הבודהיזם זה לא דת ! ["דת פילוסופית"]
    יש המון כאלה אבל היא מיוחדת כי יש לה אמונה 1 .

בהצלחה בבדיקה :]
    נערך לאחרונה על ידי AvixTz; 21-08-2006 בשעה 09:29.

ציטוט נכתב במקור על ידי AvixTz
    KnockAr0und-Guy
    יפה מאוד על העירונות ,
    אני לא ח"ו בא נגדך או משהו ... אבל אני עברתי כמה נושאים מאוד מאוד גדולים [לא פה ..]
    על בודהיזם ... אני בהתחלה חשבתי שבודהיזם זה דת כמו כל הדתות האחרות .

בודהה דהרמה - שנוסד ע"י הדרכותיו של - גאוטמה בודהה
    גם אם רשום בויקיפדיה [לא בדקתי] או באתרים אחרים .. "דת" זה ממש לא
    בעולם יש 3 דתות [מונוטואיסטיות] הבודהיזם נחשב לאמונה ואם כבר ל"דת פילוסופית"
    שכמו שאתה בטח תשים לב היא לא דת זה אמונה - זה אולי דומה מאוד אבל שונה לחלוטין

משמעו של האמונה זה להגיע לשלמות - אושר מוחלט , שכמו שידוע על הבודהיזם רק על ידי הרוחניות אפשר להגיע לזה .
    תבדוק שוב , תקרא שוב .. תבין את זה יותר מאשר הקריאה כי גם פה יש להם טעויות , הבודהיזם זה לא דת ! ["דת פילוסופית"]
    יש המון כאלה אבל היא מיוחדת כי יש לה אמונה 1 .

בהצלחה בבדיקה :]
    קודם כל בוא ונתחיל עם זה ש....אני לא יודע איך ומי הסביר לך בדיוק, אבל בעברית, ובעולם כולו יש שני מושגים והבנות. בן אדם יכול להיות או אתאיסט או דתי. זה אחד מהשניים ואין יוצא מן הכלל.
    אמונה תמיד קשורה בדת. אם אתה לא אתאיסט אתה חייב תמיד להאמין במשהו/מישהו. זה יכול להיות פסל, ישות, רוח, כלי או אפילו עצמך. כל אלו אמונות, שהן דתות.

ההבדל בין היהדות לבודהיזם אכן גדול. יהודי במצב קשה מרים עיניו השמיימה ופונה לאלוהיו בבקשה למחילה, כוח או כל דבר אחר. הבודהיסט [וזה תלוי] פונה לבודהה שייתן לו כוח פנימי, או פונה לעצמו. הבודהיזם מייצג את האדם כמעיין אל עצמי ועצמאי. אבל הכל מנוגד. למשל האדם צריך תמיד להסתכל על אחרים ולהציע עזרה, לעבוד אחרים, ריקנות של הכל, לחיות בשלווה עם החי והצומח, בקיצור לתת לכל לזרום איך שהוא. היהודי נצתווה על ידי בוראו "פרו ורבו ומלאו את הארץ וכבשוה", ז"א האדם לפי היהדות לא אמור לעצור במקום אחד, אלא להתקדם ולהיות מעל לצומח ולדומם.

אבל גם בודהיזם יש כמה סוגים. האמונה של התאילנדים שונה מהיפנים וכו'.
    אבל בוא נחזור לנושא הכללי. כל זה, כל האמונות, פילוסופיות, דתות הן עבודה זרה לפי עין היהדות. אתה לא יכול להגיד "הבודהיזם לא סותר את שאר הדתות" ובזה לגמור, כי זה דבר טפשי. אם נשב ו'נלבן' נראה שהבודהיזם אפילו סותר את התורה. אדם לא יכול לראות עצמו כאלוהים. זו דוגמא קטנטנה. שאלות ה"עצמי" הזה, ועוד הרבה דברים שקשה לאדם מהמערב להבין. ובהקשר ל"גורו". בודהה לימד שהעצמי הוא המורה של העצמי. לפי היהדות זה לא נכון [טוב היום יש פילוגים, אבל לפני הגלות היו חוקים והכל היה מסודר]. היהדות אומרת שכל יהודי חייב לשמור על חוקים מסויימים שקיבלנו מדור לדור עד משה רבינו, והוא קיבל אותם מאלוהים עצמו. זהו דבר שלא תראה אצל אף דת/אמונה/פילוסופיה אחרת בעולם. שעם שלם קיבל ושמע דברי אלוהים חיים. זוהי בעצם סיבת הבלבול בעולם מתחילת הימים. בודהה, "זה שהתעורר", קיבל כינוי זה מפני שבשביל מאמיניו הוא היחיד שדיבר אמת. האם אנחנו באמת יכולים להאמין לאדם אחד שקיבל הכל מעצמו? ויותר מזה, אין לבודהיסט חוקים מפורשים, והוא קובע הכל מעצמו.

ולסיכום, ליהדות יש חוקים מוסריים שקובעים את דרך ההתנהגות היום יומית ואין סתירות. דתות/אמונות/פילוסופיות אחרות מסתמכות על חוקים שונים, כתות שונות וכו'.

אבליש עוד נושא גדול וחשוב שכולל את כל דתות המזרח הרחוק, וזה סיפור בני אברהם אשר נתן להם 'מתנות' ושלח אותם קדמה. מה הן אותן 'מתנות'? לאן הגיעו הבנים? מה היתה דרגתם בקרב העם החדש?
    אם מישהו ירצה אני יעשה חקר קטן בנושא.
    נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 21-08-2006 בשעה 21:49.

כל דעביד רחמנא לטב עביד

SpringSmell
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי GaMe#oVeR

מה הסיפור של המוסלמים ?

תכוונת למריה הבתולה .
    בכל מקרה הנצרות התפתחה מכתו של ישו בתקופת שלליטת האמפריה הרומית ובשנת 363 לערך התנצר הקיסר הרומי וכך כל האמפריה שלו ומסיבה זו הנצרות כ"כ נפוצה .
    בקשר לאיסלאם מוחמד לקח מנהגים מהיהודים, הם מאמינים לדוגמא ששמואל ולא יצחק היה בעקדה המפורסמת של אברהם. הם מאמינים שמשה הוציא אותה ממצרים והם מאמינים שמוחמד הוא הנביא האחרון של אללה, אלוקים בערבית .

KnockAr0und-Guy vbmenu_register("postmenu_1686292", true);
    הבודהיזם הוא דתון של העם ההודי, היפנים מאמינים בדת השינטו והסינים מאמינים בפלוסופיה של אחד מחכמי סין שאיני זוכר את שמו.
    נערך לאחרונה על ידי SpringSmell; 21-08-2006 בשעה 21:48.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:10.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect