קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 41
    הודעה אחרונה: 09-07-2008, 14:30
  2. איראן אם נותקף נגיב בירי על ישראל
    על ידי Bar בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 26-04-2007, 16:09
  3. אולמרט: איראן רוצה נשק גרעיני כמו ישראל
    על ידי falafel בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 15-12-2006, 01:12
  4. איראן עלולה להפציץ ב 22 לאוגוסט את ישראל .
    על ידי Aviran בפורום דיבורים
    תגובות: 48
    הודעה אחרונה: 22-08-2006, 17:40
  5. איראן: "ישראל תירדם, כמו שרון"
    על ידי Jack בפורום דיבורים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 25-01-2006, 23:02
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 16

סקירה על צבאות סוריה-איראן-ישראל, השוואה.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    1

ברירת מחדל סקירה על צבאות סוריה-איראן-ישראל, השוואה.

בסקירה הזאת אני למעשה יסקור יחסית בכלליות(בלי להיכנס לפרטים קטנים) את הצבאות שעומדים מולינו-איראן וסוריה, ואת צה"ל(במידה שאפשר לפרסם), ישווה אותם, את יכולתיהם וכו'.
    כל אחד מוזמן לתקן+להוסיף לסקירה הזאת, תהנו :]

איראן:

גודל הצבא :
    הצבא האיראני צבא ממוצע\גדול בגודלו, עם שרות חובה(לא חושב שגיוס חובה, אלא מי שבחר להתגייס, חייב לשרת 3-5) של 3-5 שנים, אני לא בטוח אני עוד יברר.

יכולות אסטרטגיות-
    לאיראנים יש נשק כימי ונשק ביולוגי, שאותו יכולים לשאת טילי השיהאב 3, שמסוגלים להגיע לישראל, האיראנים ספגו על בשרם נשק כימי במלחמת איראן-עיראק, כאשר עיראק שיגרה עשרות טילים לעיר הבירה האיראנית(טהרן) עם ראש נשק כימי, והרבה מאות, לאיראן כמובן יש גם כוונה אסטרטגית לעתיד, שהיא להשיג נשק גרעיני, מה שיעזור לה לבסס את עצמה בתור מעצמה מקומית.

שיהאב 3 איראני
    חיל אוויר:
    חיל האוויר האיראני נמצא במצב לא טוב בעיקרון, אחרי המהפכה שהייתה באיראן בסוף שנות ה70, הם מצאו את עצמם במצב שרוב גדול של נשקם היה של ארה"ב, וזה לעמשה גם קלע אותם למצב, שמכיוון שארה"ב ניתקה איתם את המגעים, אז אין להם חלקי חילוף, וגם חלק מהנשקים שהם הזמינו לא הגיעו, כי המהפכה הפריעה לזה באמצע.
    כיום חיל האוויר האיראני מצליח לייצר לחלק מהמטוסים שלו חלקי חילוף, אך לאט לאט הם כמובן מתיישנים, ואין להם דרך לתחזק אותם, חלק כבר יצאו משירות, הם כרגע בתהליך של החלפת צי המטוסים שלהם, למטוסים מסוג רוסי.
    המטוסים האיראנים נכון להיום:
    65 מטוסי פאנאטום, מטוס ישן, היה המטוס המרכזי של ישראל במלחמת יום כיפור, ובמלחמת של"ג הרבה פחות, חלק מהמטוסים האלו באיראן יצאו משירות כבר בגלל מחסור בחלקים, ותיישנות והסיבות שציינתי בהתחלה.
    60 מטוסי f-5 טייגר, כנ"ל מטוס ישן, היה המתחרה של הF-16, אך חיל האוויר של ארה"ב בחר ב-F-16, אך את הF-5 הוא שיווק למדינות אחרות, המטוס גם הוא מטוס ישן מאוד, ואני מעריך שחלק מהמטוסים הללו כבר לא משרתים בחיל האוויר האיראני, לא ממזמן האיראנים הכריזו על כניסה לשירות של מטוס חדש מתוצרתם, שלמעשה מבוסס על מטוס זה.
    24 מטוסי F-14,לפי מה שידוע לי איראן רכשה יותר, אז כנראה ש24 זה המספר ששמיש, אין מה להתרגש מהF-14, אומנם מטוס עם עבר מצויין, אך עבר זמנו, במיוחד בדגמים האיראנים, מערכות מיושנות, בעיות תחזוקתיות, המטוס מהיר עם מכמ"ים חזקים, אך כושר תמרון יחסית לא טוב.
    25 מטוסי F7, לא מכיר ת'מטוס איזה בושות :] אך אני רק יודע שהוא גם כן ישן כמו האחרים בוודאות.
    30 מטוסי MIG 29- מהמטוסים האלה יש יחסית מה לחשוש, כושר תמרון מצויין, מהירות, אך הדגמים שיש לאיראנים לא בשיא(בלי להעליב)הטכנלוגיה העכשווית, וכיום רוב הקרבות הם מרחוק ולא קרבות אוויר צמודים, אין המון מה לפחד.
    7 מטוסי MIG 25- מטוס הקרב המהיר ביותר בעולם, מגיע לגבהים מצויינים, אך תמרון עלוב, ויכולת טכנטולוגית מיושנת, המטוס פעם עשה צרות צרורות לצה"ל, עד שהגיע הF-15.
    24 מטוסי סוחוי 24- מטוס הפצצה מיושן, אין מה לפחד, כנ"ל כמו כל האחרים מכל הבחינות.
    24 מטוסי מיראז' 3-מטוס ישן מאוד מאוד, היה המרכזי שלנו במלחמת ששת הימים, מערכות טכנולוגיות רחוקות מלהתאים, יחסית מהיר, תמרונים לא משהו(אם כי פעם הוא היה נחשב להיט), המטוס בישראל עשה הרבה ניסים ונפלאות, אך עבר זמנו ממזמן, אני מעריך שרובם לא בשירות באיראן, בישראל אף אחד לא.
    מספר לא יודע של מיג 23-מטוס שחיל האוויר "טחן" בכמויות במבצע של"ג, מהיר, תמרונים לא טובים, כנ"ל טכנולוגיה והנדסת אנוש גרועה.
    מספר לא יודע של סוחוי 22-כנ"ל כמו הקודם, חוץ מהמהיר :]
    שפק-מטוס קרב תוצרת איראן, עדיין לא בשירות, אמור להיות מטוס אימון\תקיפה קל שמשלב טכנולוגיות חמקניות, העתק גמור של ה"טייפון" האירופאי, אמור להיכנס לשירות בשנת 2008.
    קוברה- מסוק של ארה"ב, המסוק העיקרי של איראן, הדגמים האיראנים מיושנים.
    סיכום שלי:
    חיל האוויר האיראני כיום במצב של מצוקה, המטוסים שלו לא מסוגלים לפגוע בישראל, כלומר, זה לא בטווח שלהם, ככה שעימות יתם יהיה או באיזשהו מקום בין איראן לישראל, או על שמי איראן.

זה השפק האיראני.

צבא היבשה:
    צבא היבשה האיראני, שכולל כמו כל צבא יבשה נורמלי, חיל תותחנים\שריון\רגלים ועוד, חיל הרגלים של איראן מצויד ברובו ברובי קלאצ' למיניהם, אני סבור שיש להם כמויות קטנות של M16 ארוך ישן(לפני המהפכה), רמת החיילות לא גבוהה במיוחד.
    חיל השריון-
    חיל השריון האיראני, כולל טנקי 200 טנקי צ'פטיין בריטים, 300 טנקים מארה"ב מסוג פטון(מג"ח בישראל, הוצא משירות), בערך ב250 טנקי T-54 המיושנים, שהתמודדו עם צה"ל במלחמת ששת הימים-יום כיפור, 75 T-62, כנ"ל כמו הקודם, ו480 T-72, אלו הם הטנקים שהתמודדו מול המרכבה 2 במלחמת של"ג, ונחלו תבוסה כואבת, כמו כן האיראנים מייצרים טנק עצמי בשם "זולפיקאר" שכמו כל נשק חדש שהם מייצרים, הם טוענים שהכי טוב בעולם, אך הוא לא, הוא מבסס על הפטון הישן וחלקו על האברמס של ארה"ב, הטנק הוא מודרני, אך הוא עדיין לא משתווה לטנקים המודרנים מהרמה הראשונה, כגון מרכבה-4 או מרכבה 3 ב"ז, m1a2, וכו'.
    תותחים- חיל התותחנים של איראן מורכב ברובו הגדול מתותחים נגררים ישנים, אין לי המון מה להוסיף בנושא\=

זולפיקאר איראני.

חיל ים:
    חים הים האיראני, הוא בהחלט החיל שממנו יש יותר מה לחשוש מהאחרים, כאשר הוא בנוי מ2 קורבטות, 10 ספינות-טילים מהירות, 3 ספינות-תותחים מהירות, 7 ספינות סיור גדולות, ומעל 140 ספינות משמר חופים, כמו כן יש לו מה שאני קורא לו "סירות טילים", פשוט סירות סבירות בגודל, שנושאות מספר טילי ים ים, ו-3 צוללות קילו, צוללות הקילו הן צוללות מתוצרת רוסית, הצוללת היא מודרנית, לא מההכי מתקדמות, אבל בהחלט לא נחותה, אסור לזלזל בה, כמו כן הסטי"לים מצוידות בטילי C-802, אותו טיל שפגע בסטי"ל הישראלי סער 5, במלחמת לבנון השניה, הניסיון של חיל הים האיראני: קרבות רבים עם חיל הים של ארה"ב בשנות ה80, על רקע מלחמת איראן-עיראק, קרבות שהסתיימו בתבוסה גדולה לאיראן, כאשר היא איבדה כחצי מהצי שלה, ועוד הרבה אסדות נפט, ועוד ספינות\סירות\אוניות למיניהם ששיכות לצי האיראני, חלקן של הטלת מוקשים וכו'.
    הוספה שלי:
    איראן שואפת להגדיל את הצי שלה, ולחזק אותו, כיום הוא כולל גם נחתות, ואת הספינות שכבר הזכרתי, היא שואפת להגדיל אותו בגלל המפרץ הפרסי שמהווה מקום אסטרטגי עבורה, יש לה 4 סטי"לים שתמיד מסיירות בים, ועוד 6 שאוגנות קבוע בנמל בבשהאר.

נחתת איראנית, טיפה מזכירת קניידלך לא?.
    סיכום שלי על צבא איראן:
    צבא איראן, לא מאיים על ישראל מבחינה של מלחמת קונבנציונאלית, חוץ מחיל הים, אם כי אם ננסה לתקוף אותם, האתרים שלהם מוגנים בסוללות נ"מ אכותיות כמו SA-18, הבעיה היא השאיפות הלא קונבנציונאליות של צבא זה, שחלקן כבר קיימות, ומה שנשאר לו זה רק האטום.

צבא סוריה:

חיל האוויר-
    חיל האוויר הסורי, חיל אוויר לא מאיים במיוחד, רובו מבוסס על מטוסי MIG-23 ו MIG-21 מבחינת הקרב, שכאלה חיל האוויר שלנו הרס בכמויות גדולות מאוד החל ממלחמת ששת הימים(מיג 21), יום כיפור, ובשל"ג גם מיג-23 רבים נהרסו, כמו כן יש להם בסביבות ה-30 מטוסי מיג-29, שהם יותר מאיימים, עם תמרונים טובים, אך מגבלות טכנולוגיות(לפחות בדגמים הסורים) ובעיות תחזוקה, וגם מספרים קטנים, ככה שאין הרבה מה לחשוש, חיל האוויר האיראני כמעט ולא עולה לאוויר, אפילו שאנחנו יוצאים "לגיחה קטנה" מעל ארמונו של אסד, הם לא טורחים לקום לאוויר, מתוך חשש\אי יכולת, להתמודד עם חיל האוויר הישראלי, הם סובלים מבעיות תחזוקה כבדות מאוד, רמת חיילות\טיסה נמוכה, ללא נשק חכם כלל\מעט מאוד.
    הם כמו כן מצויידים סמרפ מטוסים אחרים, כמו מיג-25 או סוחוים למניהם, שעם כולם לחיל האוויר שלנו כבר יצא להתמודד.

מיג 23 סורי, שמרוב "חוכמתו" נחת בטעות בישראל.

חיל ים:
    חיל הים הסורי מיושן מאוד, כאשר הטילים שלו, הם טילים מיושנים(ששכחתי את שמם, בהמשך אני יכתוב), מצויד ב-10 סטילי"ם מסוג האוסה, ישנים מאוד, לא מהווים איום כלל לסטיל"ים שלנו, וב-3 צוללות רומיאו שהן צוללות מאוד מאוד ישנות, משנות ה60-70, כאשר 2 מהן מושבתות.
    חיל הים הסורי, עם בעיות תחזוקה קשות, בלי נשק מתקדם כלל, נחות מאוד יחסית לחיל הים הישראלי, וסביר להניח שכל הצי הסורי יושמד בקלות יתר במלחמה.

צבא היבשה-
    צבא היבשה הסורי גם כן, סובל מבעיות קשות מאוד של תחזוקה, נשק מיושן, בנוי מטנקי T-54 t-64
    וT-72, כאשר החדש מביניהם הוא הטנק הקודם שהזכרתי, שכבר נלחמנו נגדו במלחמת של"ג, והמרכבה 2 הנחיל לו תבוסה, אז אין בכלל לדון מה הטנקים שברשות צה"ל כיום יעשו לו, הטנקים מתחלקים בערך שווה בשווה ביניהם, אין נותנים מדויקים, לסוריה יש חיל שריון גדול, בין 4000-5000 טנקים.
    רמת החיילות של הח"יר הסורי היא נמוכה ביותר, אין לצבא הסורי כמעט תקציב, לכן אין נשק מתקדם, ויש מחסור גדול באימונים, כמו כן הוא בנוי עדיין על רובי הקלאצ'ניקוב המוכרים לכן ילד ממוצע מגיל 1 עד מבוגר בגיל 90.
    סיכום שלי על הסוריה:
    מסוריה יש מה לאיזהר, אסור להיות שאננים, נכון שהצבא שלהם מיושן, ומבחינה צבאית אין לצה"ל איום, ובכל תרחיש מלחמה אפשרי כמעט, צה"ל יגיע תוך ימים ספורים לדמשק, אך על זה הם מחפים במלאי עצום של טילי קרקע-קרקע מסוג סקאד, אצלם הסקאד לא ארוך טווח כי הם קרובים, לכן ראשי הנפץ שלו מגיעים לטון ! ויש להם גם נשק כימי-ביולוגי, לכן יש סכנה רבה מאוד במלחמה עם סוריה, וזה סיכון שחייבים לקחת.

טנק T-62 סורי.

הצבא הישראלי, צה"ל כמובן :
    צה"ל צבא חזק מאוד, חזק במזרח התיכון, ואחד אחד אם לוקחים, בהרבה תחומים הוא בטוב בעולם, אבל בכללי אי אפשר להגיד שהוא הטוב ביותר, צבא נורמלי בגודל(עם מילואים מסוגל להגיע לגדלים גדולים), טכנולוגיה שהיא חוד החנית בעולם, מכל הבחינות, אך שרוי בזמן האחרון בתקופה "רעה", החיילים שחוקים מרוב שמירות במחסומים וכו', מה שגורם לרמת החיילות לרדת, ועוד הרבה מאבקים בצמרת שלו, אך מה שחשוב בצבא זה החיילים, והאיכות, יותר מהצמרת.

חיל האוויר:
    חיל האוויר הישראלי, חיל האוויר אחד החזקים בעולם, חיל אוויר גדול(עם מספר לא ידוע של מטוסים), מצוייד במיטב הנשקים, והטיסים האכותיים שיש, עם ניסיון רחב, והוא למעשה מהווה כיום את הזרוע האסטרטגית ארוכת הטווח של צה"ל.
    כאשר הוא מצוייד במטוסי F-16 רבים מאוד, ואת הברקים (דגמים סי ודי) הוא משביח לטכנולוגיות קרובות מאוד לסופה(אך אני לא יפרט יותר מזה), מצוייד גם כן במטוסי F-15 רבים, שסיימו כבר השבחה לרמה קרובה ל"רעם", הם נקראים בזמש"ים(בז משופר), עם יתרונות, כמו טילי פופאי מדויקים ארוכי טווח-טיל פיתון 5, טיל הא"א הטוב בעולם, ופצצת ספייס, הוא נחשב למצויד במיטב הנשקים, כמו כן חוד החנית שלו הם 127 מטוסי הF-16I סופה, ו25 מטוסי הF-15I רעם(אני לא יוסיף לגבי מטוסים אחרים, בבקשה אל תפתחו על זה דיון עכשיו), שמסוגלים הלהגיע עד לאיראן, עם נשק רב, לתקוף ולחזור, כמו כן מטוסי בקרה אווירית מהמתקדמים בעולם מסוג "נחשון", ומסוק הקרב הטוב בעולם אפאצ'י "שרפ"(פירוט על רוב אלה תוכלו לקרוא באשכול אחר שפתחתי).

בזמ"שים ישראלים(בז משופר, מושבח על ידי ישראל).
    חיל הים הישראלי:
    חיל הים הישראלי, הוא חיל ים קטן במובנים עולמיים, גדול במובנים מזרח תיכוניים(השני אחרי מצריי) לאיכותי מבחינת מערכות בקנה מידה עולמי, אך לטווחים קצרים, לטווחי זמן של לא יותר מחודש,
    עם ספינות בט"ש מתקדמות כמו סופר דבורה סימן 3 ושלד"ג, סטילי"ם שמהווים את מיטב הטכנולוגיה, ביניהם 3 סער 5, עם תכונות חמקניות, מנחת למסוק, טילי הארפון לטווח של 130 ק"מ וטיפה יותר, טילי גבריאל לטווח קצר-בינוני(לפי פרסומים זרים טילי גבריאל שמסוגלים להגיע לטווח של 200 ק"מ, מערכות אלקטרוניות מתקדמות ביותר כולל טילי ברק נגד מטוסים\טילים\מסוקים ותותח חזק, ועוד טורפדואים ומקום שממנו השייטת יכולה לצאת.
    מספר לא ידוע(בין 8-10) ספינות סער 4.5, עם טכנולוגיה דומה מאוד מבחינת הטילים\מכמ"ים,מערכות שונות לסער 5, חלק עם מנחת למסוק, 3 צוללות דולפין, שהן הצוללות דיזל המתקדמות ביותר בעולם, ושנת 2010 עוד שניים יגיעו, ויש פיתוח של צוללות לא מאוישת, לפי פירסומים זרים כבר פועלת, אך סביר להניח שלא, אך ידוע(חיל הים הצהיר אפילו) שיש פיתוח כזה, לפי הרבה פירסומים זרים צוללות הדולפין נושאות טילי שיוט מסוג דלילה\פופאי טורבו, שמסוגלות לשאת ראש נפץ גרעיני, לטווחים ארוכים, כמו כן יש גם צוללות גל ישנות יותר. כעיקרון חיל הים הישראלי נחשב לחזק במזרח התיכון יחד עם המצרי.

סער 5 בשייט.
    צבא היבשה:
    צבא היבשה הישראלי נחשב לאיכותי ביותר, עם רמת חיילות גבוהה(שנשחקה בזמן האחרון), רובים על רמה גבוהה, כגון M4 או רובי תבור(שמהווים את מיטב הטכנולוגיה), שילוב עם פרויקט "צבא יבשה דיגיטלי", אפוד קרמי שהוכיח את עצמו בתור מציל חיים, טנקים איכותיים מאוד כגון מרכבה-4(חטיבה אחת בלבד) אך הרבה מרכבה 3 ב"ז(שלא רחוק מאוד מרמה של הקודם), שמהווים את מיטב הטכנולוגיה, ומצטיינים ברמת הגולן, ומול הטנקים הסורים לדוגמא, אין להם הרבה סיכוי(לסורים), עם ארטילריה של ארה"ב, אך עם שיפורים ישראלים, ועוד הרבה מאפיינים טובים.

טנק מרכבה 4

סיכום שלי על מאזן הכוחות:
    בסה"כ מבחינת מלחמה, צה"ל מסוגל לגבור על צבאות אלה, אם זה מבחינת איכות החיילות, הטכנולוגיה, הניסיון, ועוד, אבל אין מה לזלזל, ויש יותר מה לחשוש, כי במקרה של מלחמה נגד צבאות אלה, אפילו אם צה"ל יביס אותם בקלות, יהיו אבדות כבדות מאוד, אך לא בצבא, אלא דווקא בעורף, צבאות אלה עם איום ממשי לא קונבנציונאלי, עם נשק כימי+ביולוגי, מהווים איום רציני(ובעתיד אולי גרעיני), אסור לזלזל, אז נכון יש טיל חץ, אבל אין בכמויות אדירות טילי חץ, ויש בכמויות אדירות טילי שיהאב-וסקאד, בסה"כ אסור לזלזל, אם מסכמים את זה ככה, לסוריה אין יכולת ממשית להילחם ולהתמודד בהצלחה מול צה"ל, לאיראן היכולת היחידה לפגוע בצה"ל היא דרך טילי קרקע-קרקע, לעוומת זאת צה"ל מסוגל לתקוף+לנצח את 2 צבאות אלה, אך אסור להיות שאננים עדין, מהסיבות שהזכרתי.

תהנו מהסקירה, אתם מוזמנים להוסיף או לתקן אותי, רק תשתמרו על ביטחון שדה ותרבות דיון, תהנו :]
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות    
    נערך לאחרונה על ידי -m0ki-; 21-09-2006 בשעה 18:11.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של HLH
    שם פרטי
    l i r a n
    לייקים
    0
    נקודות
    -5
    משפט מחץ
    בוא אלינו לים

אחלה סקירה!
    אני יכול להוסיף הרבה דברים על חייל האויר אבל אני מעדיף שהמידע הזה ישאר למקום שממנו הוא בא :]

לא צריך לפחד מהאיראנים
    =\
    slickskter@gmail.com

משתמש משקיע האוואטר של MeToRaF
    שם פרטי
    רומאר
    לייקים
    0
    נקודות
    1,083
    משפט מחץ
    VISCA BARCA

א. אני מעוניין לדעת מאיפה לקחת את כל המידע הזה, ואני בטוח שיש עוד הרבה כלי נשק לכאן או לכאן שאין לי ולך מושג עליהם.
    ב. שכחת להזכיר את טיל יריחו 4 של ישראל ואת הנשק הגרעיני.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

האם במציאות הקיימת קניית מספר סוללות טילים חדשות זה לא בא בחשבון ?

הייתי מאמין שאיראן יודעים טוב מאוד על החץ ובטוחים שאם מתקפה כזאת תקרה ישלחו כדבר ראשון כמות בלתי מוגבלת של טילי "סרק" ולבסוף אחרי גמירת המצבור וסוג של הפוגת שמחה ושאננות להתקיף על הראשי נפץ הלא קונוונציונלים...
    במקרה כזה לדעתי חייבים להגדיל את כמות הסוללת ולא לפתח רק מצבור טילים במחסן אלא להפעיל אותם שיהיו פעילים תוך זמן זמן קצר מאוד...
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    1

קודם כל הטיל הוא יריחו 3, לא 4, וזה טיל שקיים על פי מקורות זרים, שלפיהם הוא מגיע לטווח של 5000 ק"מ ואף יותר, ומסוגל לפגוע כמעט בכל מטרה בעולם, ונשק גרעיני אני לא מזכיר כאן, כי אני הראתי את היכולת של ישראל לפגוע באיראן בדרכים שונות, לא למחוק אותה מהמפה.
    ולזה שאמר שיש לו עוד הרבה מידע על חיל האוויר, גם לי יש עוד המון תאמין לי, אבל זה אמור להיות סקירה קצרה כללית ולעניין, אם הייתי חופר 500 שנה על כל חייל לאף אחד לא היה כוח לקרוא.
    והמקורות, זה ידע כלללי, הרבה קריאה, אתרים שונים(אתרים שאפשר להאמין בהם), ככה שאין מה לפקפק :]
    נערך לאחרונה על ידי -m0ki-; 21-09-2006 בשעה 18:19.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

אחלה תודה רבה..

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    290
    משפט מחץ
    שתוק יא מניאק!

אחלה סקירה כל הכבוד

אבל לדעתי סתם עושים מצה"ל אחד החזקים אולי הוא עם פוטנציאל גדול (בגלל הטכנולוגיה והחילים) אבל ראינו כולם איך אכלנו חרא בלבנון

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

אכלנו חרא זה לא בגלל הצבא אחי זה בגלל הממשלה החרא הזאת ...

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0

פשש אהבתי אחלה של סקירה אחייי

משתמש כבוד האוואטר של O-MaN1
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    You've just stepped up to an entirely new playing field. Hope you know the rules of the game.

הייתי בהרצאה על האיום הגרעיני של איראן [במסגרת הבצפר לכו תבינו], והמרצה אמר שעוד עשר שנה, כמה שהצבא שלנו יתפתח, הצבא של איראן יהיה פי 15 ממנו. כאילו איראן היום זה פי 15 ממה שהצבא שלנו יתפתח עוד 10 שנים. יש להם צבא עצום כנראה:\

נ.ב
    אתם יודעים שקיימות היום פצצות טום שיותר חזקות פי 6500 מהירושימה? איזה זין:\
    אבל תאכלס זה לא משנה...זה משנה למדינות השכנות.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    1

קודם כל, המרצה הזה מזבל בשכל.
    לישראל כיום יש תעשיה מאוד מפותחת, בחזית הטכנולוגיה בעולם, וכיום אין שום תעשיה עם פריצות דרך כמו שלנו, אם זה קרני לייזר ליירט קטיושות, או נשקים שהורסים נ"ט באוויר, טיל חץ, ועוד עשרות פריצות דרך, לעומת זאת, התעשיה האיראנית, היא לא מפותחת, היא מתפתחת ! כיום רוב המוצרים שלה, הם לא יותר מאשר חיקויים עלובים של מוצרים מערבים, כמו המטוס "שפק" שהראתי כאן, שזה חיקוי גמור של הטייפון האירופאי, או מטוס ששכחתי את שמו, שזה חיקוי של F-5, גם הטנק שלהם זולפיקאר, זה חיקוי של פטון אמריקאי, 10 שנים, זה מה שיקח לה עד שכל הצבא שלה יהיה מזרחי לגמרי(וגם זה לא בטוח), אבל עד שהיא תהפוך לתעשיה מפותחת יקח הרבה יותר רבות, הטכנולוגיה שלנו תישאר כנראה גבוהה יותר גם בשנים הרחוקות.
    שהוא אומר עצום, זה יכול להיות רק מבחינת גודל, שזה כבר עכשיו, אבל מהבחינות האחרות לא.
    וזה לא משנה, זה שתיפת מוח מה שהוא עשה לכם, כי עימות חזיתי לא יהיה עם איראן, רק ימי(אולי) ואווירי, וכמובן רחוק של טילים, ככה שגם אם יש לה אלפי חיילים וטנקים, זה לא עוזר לה ממש..
    ונגיד שיהיה משהו יוצא דופן, והעימות יהיה חזיתי, הוכח כבר שאיכות עולה על כמות, בכל מלחמות ישראל.

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

פשש
    אחלה השקעה אתה עשית ?

משתמש כבוד האוואטר של O-MaN1
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    You've just stepped up to an entirely new playing field. Hope you know the rules of the game.

ציטוט נכתב במקור על ידי -m0ki-
    קודם כל, המרצה הזה מזבל בשכל.
    לישראל כיום יש תעשיה מאוד מפותחת, בחזית הטכנולוגיה בעולם, וכיום אין שום תעשיה עם פריצות דרך כמו שלנו, אם זה קרני לייזר ליירט קטיושות, או נשקים שהורסים נ"ט באוויר, טיל חץ, ועוד עשרות פריצות דרך, לעומת זאת, התעשיה האיראנית, היא לא מפותחת, היא מתפתחת ! כיום רוב המוצרים שלה, הם לא יותר מאשר חיקויים עלובים של מוצרים מערבים, כמו המטוס "שפק" שהראתי כאן, שזה חיקוי גמור של הטייפון האירופאי, או מטוס ששכחתי את שמו, שזה חיקוי של F-5, גם הטנק שלהם זולפיקאר, זה חיקוי של פטון אמריקאי, 10 שנים, זה מה שיקח לה עד שכל הצבא שלה יהיה מזרחי לגמרי(וגם זה לא בטוח), אבל עד שהיא תהפוך לתעשיה מפותחת יקח הרבה יותר רבות, הטכנולוגיה שלנו תישאר כנראה גבוהה יותר גם בשנים הרחוקות.
    שהוא אומר עצום, זה יכול להיות רק מבחינת גודל, שזה כבר עכשיו, אבל מהבחינות האחרות לא.
    וזה לא משנה, זה שתיפת מוח מה שהוא עשה לכם, כי עימות חזיתי לא יהיה עם איראן, רק ימי(אולי) ואווירי, וכמובן רחוק של טילים, ככה שגם אם יש לה אלפי חיילים וטנקים, זה לא עוזר לה ממש..
    ונגיד שיהיה משהו יוצא דופן, והעימות יהיה חזיתי, הוכח כבר שאיכות עולה על כמות, בכל מלחמות ישראל.
    ברור שבגודל ולא בטכנולוגיה...
    וזה לא נראה שיהיה עימות חזיתי, אבל תחשוב, אם איראן מתחילה מלחמה יש לה את סוריה להיכנס דרכה, ולך תגע אם ירדן ומצרים לאיזה צד הם ייטו. אבל אין סיכוי שזה יקרה חחח כי מה יש להם לחפש פה?

המרצה אמר שאחמיניג'אד הוא לא פנאט כמו שחושבים אלא רק מתנהג כמו שמצפים ממנו, וגם אם הוא זורק עלינו פצצה אז גם אם כל ישראל מושמדת [חסססססססס וחלילה], יש מנגנון שזורק עליו חזרה ואז לא תהיה לו מדינה לשלוט עליה....הוא אמר שהסכנה היא שאיראן תתן פצצת אטום לארגון טרור, ואז לארגון טרור עצמו יש אינטרס לזרוק פצצה כי אין לנו אדמה להשמיד של הארגון...אין להם מדינה, אין להם כלום...וגם ההחלטה לא תהיה תלויה בראש ממשלה או נשיא, היא תהיה תלויה באיזה גנרל של ארגון טרור [בעתיד יכול להיות להם פצצות אטום כמו זבל]...
    נערך לאחרונה על ידי O-MaN1; 27-09-2006 בשעה 00:03.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אחלה סקירה

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:16.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,392 | הודעות: 8,172,979 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect