שמעתי שיש מכונה של פיליפס סדרה מסויימת שהיא כשרה לציבור הדתי? מישהו יודע אולי איזה סידרה ?
|
|
כמעט כל המכונות כשרות לציבור הדתי .
קשה למצוא מכונה לא כשרה .
תגיד לי איזה דגם ראית אני יגיד לך אם כן או לא , לפי מה שאני יודע פילפס כמעט כל המכונות כשרות .
לי אישית יש את philishave HQ8150
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
יש לי philips HQ 6707
יש לי philips HQ 6707
אחי
מכונות גילוח בדרך כלל כשרות
סכיני גילוח לא ...
מה זה כשרה לא כשרה? גם לי יש מכונה איך אנדע אם היא כשרה ?
נערך לאחרונה על ידי Xanax; 23-10-2006 בשעה 19:16.
Coh12 יש לך טעות לא כל מכונה כשרה , אבל הרב כן , צריך שיהיה תעודה הכשר על זה .
לרוב בעלי החנויות מודעים לזה , לפני שאתה רוצה לקנות תרשום את השם אני אברר אם יש הכשר .. :]
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
אבי אחי לדעתי דווקא COH12 צודק , לי תמיד אמרו שאסור להשתמש בסכין גילוח כי אתה משחיט את העור או משהו והרב גם תמיד אמר להשתמש רק במכונת גילוח , והוא אף פעם לא ציין שיש מכונות כשרות ולא כשרות...בכל אופן אם זה לא נכון תביא הוכחה בכתב אם אתה יכול
נערך לאחרונה על ידי Xanax; 24-10-2006 בשעה 17:15.
בבקשה .שמואל שלום,
א.מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א לא התיר לשימוש מכונות גילוח מכל תוצרת שהיא.כל מכונה חייבת בדיקה בפני עצמה,גם מכונות מאותו דגם מחויבות בבדיקה אחת אחת כי חוד הסכין אינו אחיד בכולם.
ב.לפניך הקריטריונים כפי שהובאו כאן באתר ע"י הרה"ג שמואל אליהו שליט"א:
הבדיקה היא האם המכונה חותכת בצורה של "מספרים" או בצורה של "סכין". בודקים אותם על היד או על מקום אחר שיש בו שער ושאין בו חשש איסור.
רוב המכונות בנויות כך שאם תלחץ חזק והעור ילחץ לבין החורים של הרשת העליונה – תבוא הסכין ותחתוך את השערה ישירות מעור. לכן המכונות הבנויות עם קפיציות גדולה מונעת לחיצה של הסכינים לעור המתגלח.
מכונות גילוח הטובות בדרך כלל הן מחברות "פילפס" ו"נורלקו". יש בהן דגמים רבים ועל כן ניתן את העקרונות.
1. מכונות עם שנים או שלוש ראשים קפיצים שכשלוחצים אותם אל הפנים הראשים משנים את הזוית לפי הפנים הן בעקרון "כשרות". רק צריך להזהר לא ללחוץ בהן יותר מידי חזק על הפנים.
2. ראשים שמשנים את הזוית לפי הפנים וזזים גם לעומק הן יותר טובים.
3. המכונות שיש להן שלושה ראשים גמישים מחוברים שזזים יחד - טובות מהן. מכאן אנו למדים כלל ברור שככל שהראש יותר גמיש לצד ולעומק – זה יותר טוב.
4. יותר טובות מהן הן בעלות שלוש ראשים גמישים שזזים יחד ובראש הפנימי של כל עגול של כל אחד מהראשים יש רשת לכניסת השער ולא חריצים.
5. גם במכונות הטובות יש להזהר מ"המיישר" שלפעמים הוא חד מאוד ואפשר לגלח איתו כמו סכין גילוח. במקרה זה יש להקפיד לישר ולחתוך עם המישר ולא להוליך אותו על הפנים, שלא ל"גלח" איתו.
יש מכונת גילוח מסוג "בראון" שהיא בעיתית מאוד בגלל שהיא מגלחת לא על ידי סכין שמסתובבת מתחת לרשת אלא על ידי סכינים ההולכים הלוך ושוב מתחת לרשת. הרשת דקה מאוד והסכינים חדות מאוד. התברר שאם לא לוחצים את המכונה על העור אפשר בעקרון להתגלח אפילו כשהמכונה לא פועלת. כמו כן אם מוליכים אותה שלא לכיון הסכין היא חותכת כמו מספרים. אם מולכים אותה לכיון הסכין - היא חותכת כמו סכין גילוח.
ולכן רצוי לא לקנות מכונה כזאת שלא להכשל בגילוח לא נכון.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני
וואלה תודה אבי הייתי בטוח שכל המכונות כשרות..
למדתי משו חדש. =]
תמיד טוב ללמוד :]
יש עוד כמה מאמרים על זה , אבל זה הכי קצר וקולע .
זה ידוע אבל כרגע לא מוכרים בכל חנות את הלא כשר כי מי קונה מכונות .. מי ששומר [לרוב]
מי שלא שומר מעדיף סכין , ככה שאין מה לעשות עם מכונה .. שהיא בעצם לא כשרה .
אסור להתגלח עם סכין אבל יש גם מעט מאוד מכונות לא כשרות
יש 7 נקודות בפנים(6סימטריות) שאסור שסכין תיגע בהם ולכן יש את מכונת הגילוח
''השם נתן והשם לקח - יהי שם ה' מבורך''
משפט נכון ה' נותן ולוקח וכל מה שקורה לכם ואתם הכי עצבניים
תדעו ה' נתן ולקח אבל תמיד תזכרו ה' מבורך לא משנה מה יקרה