יש לי ידיד מאוד טוב שאני נורא אוהבת, הוא טוען שאין לו רגשות. שהוא מתוסבך. שהוא "מיטה חולה".
הוא אומר שאין לו רגשות אפילו כלפי אחיו.
אתם חושבים שיש כזה דבר?
לפי דעתי הוא סתם מפחד להיפתח...
יש לי ידיד מאוד טוב שאני נורא אוהבת, הוא טוען שאין לו רגשות. שהוא מתוסבך. שהוא "מיטה חולה".
הוא אומר שאין לו רגשות אפילו כלפי אחיו.
אתם חושבים שיש כזה דבר?
לפי דעתי הוא סתם מפחד להיפתח...
|
|
האמת זה באמת שווה דיון.
לדעתי, לא חושב שיכול להיות בנאדם חסר רגש.
חס וחלילה כמובן, אם קרוב שלו ימות, אין סיכוי שהוא לא ירגיש כלום, זה לא אנושי.
איך אפשר לטעון שלא אוהבים אח?
אני אקריב את החיים שלי למען כל אחד מהמשפחה שלי בלי לחשוב פעמיים בכלל.
אולי הוא לא מבין מה פשר המילה לאהוב, אולי הוא באמת מתוסבך, אבל להרגיש הוא חייב.
שיהרוג מישו ואז נראה מה נסגר ..
סתם מה זה הדבר הזה , בטח יש הוא רק לא יודע עליהם
מנסה לשחק אותה קשוח...
נראה לי שיש אנשים שעברו דברים קשים בחיים שלהם (אנשים התאכזרו אליהם,לא התייחסו אליהם יפה וכו')
ובגלל זה הם עכשיו אטומים לרגשות ...בגלל דברים שקרו להם בעבר
קודם כל שלום חביבה :]
אני חושב שזה נושא שאפשר לדון עליו המון והוא נושא מאוד גדול וטוב .
הבן אדם הזה שאומר שהוא לא מרגיש כלום כלפי אחיו או לא מרגיש כלום כלפי אף אחד זה לא נכון ,
הוא אולי לא מרגיש אתזה או שיותר נכון לא יודע מה הוא מרגיש ,
זה בן אדם שהגיוני מאוד עבר איזה "מכה" או טראומה כלשהי כי רגש יש לכל יצור חי .
רגש זה לא משהו שאפשר להוציא מהגוף שלך , אבל אפשר להעלים את זה כלפי מישהו .
כמו שאמרו פה מעלי אם ח"ו מישהו מהמשפחה שלו ימות [שלא נדע] הוא ירגיש את זה אחרת ,
אולי לא ירגיש אהבה פתאום או שמחה זה בטוח אבל הוא ירגיש עצב וכאב ועצב וכאב זה גם סוג של רגש ..
אומנם לא רגש שמח או רגש טוב אבל זה סוג של רגש ושיש פלוס כלשהו יש גם מינוס , וכמובן שיש מינוס יש גם פלוס .
חוץ מזה אני חושב שאותו בן אדם אולי אומר לך את זה בכדי שלא ינסה להסביר את זה וזה בא מתוך המשפט :
"לפעמים יותר קל לשקר לאשה מאשר להסביר לה" זה ישמע מצחיק ודפוק אבל זה גם סוג של תשובה שיכולה להיות .
אותו בן אדם יכול להתפרש לכמה מקומות ,
כמו שאמרו פה הוא עדיין לא פתוח , הוא מפחד הוא לא יודע מה הוא מרגיש ועוד כמה וכמה מקרים ..
אני יכול להגיד יותר על אותו בן אדם אבל במידה ואני אכיר אותו יותר לעומק .
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
לא אמרתי דווקא אלייך זה יכול להיות לכל בן אדם בגלל זה הדגשתי כמה פעמים ואמרתי על אחיו ..
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
רגשות בטוח יש לו.או שהוא אומר את זה כדי להתחמק מאיזה עניין או שפשוט לא רוצה להודות בזה.
רגש זה הדבר הכי בסיסי שיש.
זה תמצית האנושות שיש בכל בן אדם
בן אדם ללא רגשות הוא לא אנושי
ורגש הוא גם הנאה,אהבה לכל דבר,לקבוצת כדורגל או למשחק או לבן אדם או לאכול
זהו רגש
ויש כאלה שאומרים שאהבה זה סיפור סנטה קלאוס שנתקע בארובה
אבל זה ממש לא נכון...כל בן אדם יודע לתת יחס חם ולאהוב
לפי דעתי הוא מחפש תירוץ או סיבה להסתיר את הרגשות שלו...
שמעי גם עוד עצה בשבילך...הוא בן 20 את בת 16..
זה גם לפי דעתי קשור בנושא...
אבל לפי דעתי הוא או מתרץ או מתחבא ולא רוצה להראות מה הוא מרגיש
את חייבת לדבר איתו על זה גלוי יותר ולשים את כל הקלפים על השולחן ואם הוא מתחמק אני הייתי קם והולך ממנו...
לדעתי זה מאד הגיוני. אנשים שעברו חס וחלילה ילדות קשה וכאלה או טראומה רצינית יכולים לאבד את הרגשות. ניקח דוגמא מוגזמת: הנאצים ימח שמם, בשואה, רצחו כל יום לפחות איזה 100 יהודים ביריות נכון? תחשבו על זה ככה, האם אתם חס וחלילה במצב שלהם הייתם מסוגלים לזה? לא! וגם הם לא יכלו, אבל שטיפת שכל גרמה להם לאבד את הרגשות שלהם וזה מה שקרה =/