היה לי מין ויכוח קטן עם מישהו מהפורום כשדיברנו על תזונה. אמרתי לו שאני צמחונית, לא אוכלת בשר והוא טען שזה ממש לא טוב כי אני לא מכניסה לגוף חלבונים (אני לא זוכרת אם הוא אמר חלבונים אז אם הוא התכוון למשהו אחר, תקנו אותי)
מה אתם אומרים?
היה לי מין ויכוח קטן עם מישהו מהפורום כשדיברנו על תזונה. אמרתי לו שאני צמחונית, לא אוכלת בשר והוא טען שזה ממש לא טוב כי אני לא מכניסה לגוף חלבונים (אני לא זוכרת אם הוא אמר חלבונים אז אם הוא התכוון למשהו אחר, תקנו אותי)
מה אתם אומרים?
|
|
דגים אני אוכלת..הרבה אפילו
ירקות מבושלים (אפונה, גזר, קישואים, תפו''א ועוד)
גבינות ומוצרי חלב למיניהם
ביצים (חביתה, עין וכל מה שאפר לעשות עם זה)
צ'יפס של תנור, בלי שמן.
שניצל תירס
שותה רק מים חוץ מבבוקר שאני שותה תה\שוקו\נס
מרקים שונים
טונה
פסטות, איטריות וכל זה
אורז
לא זוכרת עוד
נערך לאחרונה על ידי נטלי; 20-04-2007 בשעה 21:00.
יש דברים שמקבלים מבשר שקשה להשיג במקום אחר.
אבל זה אפשרי.. יש ירקות וקטניות כאלה שעוזרים לך להשלים. זה אפשרי להיות עם תזונה נכונה וצמחוני![]()
Bring the Violence-
אומרים בכלל שצמחוניים הם אנשים בריאים יותר
הוא צודק... מזתומרת![]()
Puta los ches!
![]()
או הנה הילד שדיברתי עליו
חוץ מזה, לא אמרתי שאת לא מכניסה בכלל... אני יודע שיש דברים אחרים שיכולים להכניס חלבונים אבל לא ברמה שבשר יכול לספק...
Puta los ches!
![]()
רוב הצמחוניים לא בריאים יותר וזאת מהסיבה הפשוטה שלרוב הצמחונים התזונה לקויה ואני 95% אחוז בטוח בזה.
צמחוניים אולי יחשבו יותר בריאים בגלל שהם אוכלים פחות שומן מהבשר, אבל שומן אפשר לקבל בקלות גם מגבינות ודברים כאלה.
Bring the Violence-
אז זהו שראיתי על זה תוכנית בערוץ 8 ומסתבר שצמחוני הוא בריא יותר..כמובן תלוי מה הוא אוכל.
אמיר אתה יודע שטבעוניים הכי בריאים בעולם\?...
עשו מחקר על הכושים העבריים שיש בדימונה (מחקר עם חוקרים מכל העולם) וראו שהם כולם חיים עד גיל מבוגר מאד אין להם מחלות לב וסרטן (למעט מקרים נדירים) הם ניזונים רק מהצומח ולא יותר מזה...
ככה שהיא עוד מקבלת הרבה חלבונים מגבינות ומדגים ככה שזה בסדר.. רן לדעתי אתה טועה.. אם היא אוכלת הרבה דגים וגבינות יש מצב שהיא אוכלת יותר חלבונים ממך חח
למרות שלאכול בשר זה בריא אבל לא בתדירות גבוה
מה את מקשיבה לאור הגרביל הגוש שומן קנאי הזה , מה הקשר יש כמה באדיבילדרים מקצועיים (יחסית) , שמתשתתפים בתחרויות וכאלה שהם צמחוניים (אומנם הם לא הר אדם אבל נראים הרבה יותר מהמתאמן הממוצע).
ובקיצור חלבון בעל הפרופיל הכי גבוה במזון המוצק היא הביצה פרופיל 100 (משמע 100% ספיגה של החלבון בגוף) , ביצה = אבקת חלבון (גם כן פרופיל 100)
לאחר מכן יש את החלב 93 , אורז 86 (יש להוסיף קיטניות לדגן להיווצרות חלבון מלא)
מוצרי חלב , בקר ודגים - 75
צריך בשר? , לא מה שכן יש לשמור על פרופיל B12 , וברזל ואבץ תקינים בגוף ולהשלים ממקורות אחרים (שמנים לדוגמה אגוזי מלך ,שקדים , שמן זית ואפילו מומלץ לצרוך מולטיויטמין אם עוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית בתור צימחוני).
ובקיצור אדם בריא נקבע לפי אורך חייו , תזונתו אימוניו השינה שלו וגם בהיבט הפסיכלוגי שזה מאוד משפיע אם הוא מרוצה ,שמח וכיף לו בחיים.
בהצלחה
בקשר לטבעוניים מי שהזכיר פה שהיה מחקר שהם הכי "בריאים" אשמח לראות מחקר כזה או אחר שאמרת שעשו , אני לא מאמין שהם כאלה בריאים הם אנשים פסיכופטים שכל החיים חושבים על איך לא לאכול משהו שלא עשו אותו מהטבע , כל האורגני וכל הזבל שהם מכניסים לגוף שלהם כל הביצי "חופש" האלק , רק תרשמו על האריזה ביצי חופש והם יאכלו את זה כמו תאטלה... , אבל כמו שאמרתי בדיקת דם שיגרתית תאכל לקבוע רק את הבריאות ותו לא.
נ.ב עצה שלי אליך תעבירי על המאמר הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2975438,00.html
יש פה ושם כמה חארתות אבל בכללי מאמר נחמד
נערך לאחרונה על ידי Moshe; 21-04-2007 בשעה 04:54.