לאחר שנופץ שיא הנצחונות הרצופים של רוז'ה פדרר, עבר להתעסק עולם הטניס בשיא אחר, שיא הנצחונות הרצופים של רפאל נדאל, המדורג שני בעולם, על מגרשי החימר.
את עונת החימר פתח נדאל עם 62 נצחונות רצופים והערב (רביעי) הגיע כצפוי, הנצחון ה-63. נדאל גבר בסיבוב השני של טורניר מונטה קארלו על חואן איגנסיו צ'לה מארגנטינה 3:6 ו-1:6 וישחק בשמינית הגמר מול קריסטוף ויליגן הבלגי, שהדיח אתמול את מאראט סאפין.
"זה כיף לחזור לחימר ולשחק ככה במשחק הראשון. הרגשתי מאוד בנוח על המגרש, אני חושב שיכולתי להגיש טוב יותר, אבל אני מרוצה", אמר נדאל והוסיף לגבי שמינית הגמר, "ויליגן ניצח את פול הנרי מאתיו ואת סאפין, אסור לזלזל בו".
המדורג שלישי, ניקולאי דווידנקו מרוסיה, ממשיך לגמגם והודח כבר בסיבוב השני ע"י רובין סונדרלינג משבדיה 6:4, 7:6 ו-3:6. השבדי, המדורג 28 בעולם, פספס ארבע נקודות משחק, אך בעזרת חבטת הגב האחורי שלט במשחק. סונדרלינג יפגוש בשמינית הגמר את מקס מירני מבלרוס, שגבר על סרג'יו רויטמן מארגנטינה.
גם המדורג חמישי, פרננדו גונזלס מצ'ילה, מחוץ לטורניר, אחרי הסיבוב השני. גונזלס, שצפוי לבקר בספטמבר בישראל, הופתע ע"י איגור אנדרייב מרוסייה 2:6, 6:2 ו-3:6. אנדרייב יפגוש בשמינית הגמר את המדורג 16, חואן קרלוס פררו מספרד, שניצח עוד מבקר צפוי בישראל, ניקולס מאסו מצ'ילה 2:6 ו-0:6.
המדורג שישי, טומי רוברדו מספרד, נמצא בכושר מצוין והוא הביס את ארנו קלמנט מצרפת 3:6 ו-2:6. רוברדו יפגוש בסיבוב הבא, בקרב מעניין, את תומס ברדיץ' הצ'כי, שגבר על בנג'מין בקר הגרמני 2:6 ו-1:6.
טומי רוברדו. מחכה לברדיץ' בשמינית הגמר (רויטרס)
נובאק דיוקוביץ' הסרבי, אלוף מיאמי, משחק טוב גם על החימר. הסרבי ה-7 בעולם, ניצח את גסטון גאודיו אלוף הרולאן גארוס 2004, 1:6, 6:3 ו-1:6. הסרבי המדורג שישי יפגוש בשמינית הגמר את דוד פרר מספרד, המדורג 12. פרר גבר על ג'וליאן בנהטו מצרפת 1:6 ו-5:7.
איוון ליובצ'יץ, המדורג שביעי ניצח את ראדק סטאפנק הצ'כי 6:7 ו-6:7 ויפגוש את רישרד גאסקווה מצרפת, שניצח את דומיניק הרבטי מסלובקיה 3:6 ו-2:6.
שחקן נוסף, שלא עובר עונה קלה וכנראה בשלהי הקריירה, הוא דוד נלבנדיאן הארגנטינאי. אמש שוב בגד בו גופו והוא פרש עם בעיות בגב כשפיגר 5:7 ו-1:4 מול פיליפ קולשרייבר הגרמני.
במרכז משחקי שמינית הגמר, יעמוד שוב רוז'ה פדרר, שלא שכנע מול אנדריאס ספי האיטלקי. פדרר יתמודד מול האנג טאיק לי מקוריאה. היום גם יכנסו לפעולה, הצמד הישראלי אנדי רם ויוני ארליך שיתמודדו בשמינית הגמר, שלב אליו עלו אוטומטית, מול רישרד גאסקווה וג'וליאן בהנטו הצרפתים.
רם וארליך ינסו להשיג נצחון ישראלי על חימר, לאחר ששחר פאר, דודי סלע, נועם אוקון וציפי אובזילר נכשלו בשבועות האחרונים במשחקיהם על המשטח.
one

ציטוט ההודעה