חח קודם תרגעו אני לא הולך להתאבד..
לא מזמן ידידה שלי התאבדה..הייתי רוצה לדעת מה עמדת הדת לזה? איפה הנשמה שלה עכשיו?אני שמעתי שהתאבדות=שליחה לגהנום כי זה לקיחת חיים שאלוהים נתן..
אפשר יותר פרטים?
חח קודם תרגעו אני לא הולך להתאבד..
לא מזמן ידידה שלי התאבדה..הייתי רוצה לדעת מה עמדת הדת לזה? איפה הנשמה שלה עכשיו?אני שמעתי שהתאבדות=שליחה לגהנום כי זה לקיחת חיים שאלוהים נתן..
אפשר יותר פרטים?
!Hasta la victoria siempre
~Che Guevara
|
|
הנשמה לא הולכת לא לגיהנום ולא לגן עדן...
היא פשוט נכחדת או שהיא עומדת בתווך.... כאילו בנדודים...
סובלת...
מצטערת על ידידה שלך..
מה את מכירה מישו שהתאבד איך את יודעת |:
היא נמצאת במקום שנקרא ' כף הכלא '
יותר מזה אני לא יודע
מצטער על ידידה שלך
נערך לאחרונה על ידי Aviv; 24-04-2007 בשעה 21:08.
אים אני לא טועה זה לא לתמיד זה עד שהנשמה מרצה את העונש הוא שהקרובים נראלי משפחה מתפללים הליאה ועושים תיקונים וכול זה גם נשמה שהולכת לגינהים זה לא תמיד .. אבל זה יכול להיות מצחי כימע אני זוכר משהו כזה אבל אני עדיין לא בטוח תמשיך לחקור
ומצטער לשמוע ....
וכן ההורג את עצמו, כל אחד מאלו שופך דמים הוא, ועוון הריגה בידו, וחייב מיתה לשמים, ואין בהן מיתת בית דין. ומניין שכן הוא הדין? שהרי הוא אומר... "את דמכם לנפשותיכם אדרוש" (בראשית ט, ה) - זה ההורג עצמו... ובפירוש נאמר... לשון "דרישה", הרי דינם מסור לשמים.
הנה 2 ציטוטים שאוליי יעזרו לך להבין לבד,
מהנקרא, אני מבין שהנשמה לא מגיע לשום מקום.
נחשבת ל"פסולה".
נערך לאחרונה על ידי LoaCker; 28-04-2007 בשעה 11:56.
פעם ראשונה שאני שומע על מושג כף הכלא,מה שאני יודע זה כך:
לאחר המוות היא נקברת בצמוד לגדר(בהנחה והיא לא דתייה או משפחתה),מקום ששמור לאנשים שהתאבדו,מאחר וזה סימן לכך שהיא התאבדה ולא מתה "מוות טבעי",קוברים אותה ליד הגדר ולא מעבר לכך(אלו שהם לא דתיים וכו')מאחר ומאמינים כי קיימת אפשרות שבזמן שהיא נקלחה מן העולם היא התחרטה על כך ולא רצתה להתאבד ובשניהי הזאת חזרה בתשובה(הקב"ה מקבל את תשובתו של אדם עד לשנייתו האחרונה)ולכן יש לסלוח לה על זה ולקבור אוהת רק ליד הגדר.
המחמירים(דתיים וכו')עושים את מה שכתב הבחור פה למעלה.
בנוגע לזה שהנשמה שלה משוטטת אין לי מושג,כל המ שאני יודע זה שהיא עולה למעלה ועושים לה משפט,כמו כולם,ובוא נקווה שהיא תישלח לעולם האמת ותשכון לצד צדיקות ישראל אמן ואמן.
יש האומרים שעושים לנשמות שלה תיקונים וכדומה,אך גם בזה אני לא ממש מתמצא.
מקווה שעזרתי.
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה
יש מושג שנקרא, "נשמה פסולה"
נודדת בין העולמות, אין לה מקום.
נשמה של מתאבד תסבול עד סוף העולם, לא עלינו.
"...מת בסבל, מתון בסבל עד קץ עולם..."
נשמה של יהודי זה לא כמו נשמה של גוי. כל יהודי יקום לעתיד לבוא בתחיית המתים. כתוב "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" איך זה יכול להיות? הרי יש רשעים גמורים שדינם ללכת לגיהנום, אלא שהכוונה לא לגן עדן אלא הכוונה שהם יקומו בתחיית המתים.
לגבי מה הנשמה עוברת וכו'. צריך לבדוק בוודאות כי יש הרבה סברות, אבל היא כנראה עוברת תהליך זיכוך. (לא כל הזמן גהינום וכן אם עושים דברים למטה לעילוי נשמתה נשמתה עולה לדרגות יותר גבוהות וטובות)
התאבדות היא אחד האיסורים החמורים שבתורה. (אני לא יודעת בדיוק למה אבל כנראה שכאילו הקב"ה הביא לנו מתנה- את החיים, ואנחנו אומרים לו "לא תודה" וזורקים אותם, וכן אם נשמה ירדה למטה כנראה שיש לה מה לתן ומה לעשות כאן. )
נקווה ונתפלל שיהיה לה טוב למעלה כי בוודאי לא היתה מודעת למה שהיא עשתה. ומן הסתם הבורא יודע זאת יותר טוב מאיתנוו וידון אותה בהתאם.
מי שהרג את עצמו לקח דבר שאלוהים עשה ולכן הוא לא נענש עונש חמור כמושל רוצח אך הוא גם לא מגיע לגן עדן...
מצטער על הידידה שלך.. מה קרה שם?
קודם כל רציתי להבהיר משהו
על פי התורה אין כזה דבר גן עדן.. יש רק "העולם הבא".
ד"א
הידידה שלך כן יכולה להגיע לעלות לעולם הבא, ולא "להתקע" בכף הכלע (כן! ככה כותבים את זה!), וכדי לעזור לזה צריך לדאוג שיאמרו עליה קדיש.
אי אפשר לדעת מה איתה
רק אלוקים יודע!!!!