|
|
כי הגויים מבינים שיש פה איזה משו מיוחד והם לא יכולים לעמוד מפני זה, אתה רוצה תקרא לזה קנאה אתה רוצה תקרא לזה משהו אחר. אבל דבר אחד בטוח, כולם יודעים שעם ישראל הוא העם הנבחר.
אנחנו לא בורחים כל פעם שרוצים להשמיד אותנו, עם ישראל עמדו בפני כל הייסורים, שמרו שבת על אף כל גזירות השמד, עשו ברית מילה, אכלו אוכל כשר, שמרו על טהרת המשפחה גם בשעות הכי קשות.
לא מזמן קראנו בליל הסדר את הפסוק :"שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו והקב"ה מצלינו מידם"
בלי הקב"ה , התנ"ך ומסירות הנפש של כל היהודים, לא היינו כאן היום בתור יהודים.
תרצה או לא תרצה, אנחנו עם הנצח ויש לפנינו עוד דרך ארוכה....
נכון שאנחנו נירדפים אבל זה בגלל דברים שאנחנו עשינו, הקב"ה הוא אבא שלנו והוא כמו אבא שמחנך את ילדו ומביא ליפעמים עונשים על דברים רעים שהוא עושה ככה הקב"ה מביא לנו עונשים כדי לחנך אותנו. אבל כמו שדוד המלך רשם במיזמור כ"ג בתהילים:"שבטך(=השוט שלך) ומשענתך המה ינחמוני". עכשיו יש פה שאלה. הכאבים והמכות שה' מביא עליו מנחמים את דוד המלך? כן!!! דוד המלך אומר שעצם זה שה' מביא עלינו "מכות" זה אומר שעוד אכפת לו מאיתנו. הוא רוצה לחנך אותנו ולכן על אף הצרה דוד המלך מתנחם שה' איתו.
אותו דבר גם אנחנו צריכים לדעת, על אף הצרות והקשיים הקב"ה תמיד איתנו ואין לנו אלא לסמוך ולהישען עליו![]()
צריך הרבה בטחון בישביל לקרוא ל 6 מיליון יהודים שנרצחו בשואה חינוך
אני לא יודעת מה היו החשבונות של הקב"ה בקשר לשואה, לא יודעת חשבונות שמיים.
אבל כנראה שזה חלק מתהליך הגאולה שלנו.
הלו שלא יהיה בעיות אלוקים קיים מי שלא מאמין שישמע את הרב אמנון יצחק ואם יש לו שאלה אני מאניייק.....
הרב אמנון יצחק-השם והאגדה
בדיוק אתמול ראיתי חלקים מהשיעור שלו שנערך בבאר שבע לא מזמן והוא ענה לאיזה אחד בדיוק על השאלה שנשאלה פה.
הנה קישור:
http://www.shofar.net/site/lecEmedia.asp?ProNum=2051
תעבירו לשעה השנייה של ההרצאה בדקה 4 בערך. משו משו (מי שרוצה לראות את כל השיעור, תבוא עליו הברכה)
לילה טוב![]()
עם אפשר לשאול בן כמה אתה ??
שהייתי בן 13 בר מצוה לא ידעתי כלום המורה לגיאוגרפיה אשכרה שתפה לנו את המוח כדור הארץ נוצר על ידי פיצוץ ענק ויש חור ענק בים איפשהו באמריקה הצפונית הדרומית ...
בקיצור לא ידעתי כלום מה זה מוות וכל זה גם עכשיו אני לא יודע ואני מנסה להאמין
זה פשוט בושה שמשרד החינוך לא עושה כלום בעניין ילד בכיתה ז' צריך לדעת דברים על אלוהים כמה שיעורים על הנושא אפילו שהוא לא בביצפר דתי
בקשר לאשכנזים שדיברת אני לא יודע שוב בן כמה הם
אבל ניצולי שואה לא מאמינים באלוהים כי הם שואלים עצמם למה אלוהים שרף את אחיי אחיותי וכו'
יש גם את הרב הראשי לישראל שאני לא זוכר את שמו שהוא אמר אני לא מאמין בו ואז זה התהפך...
באמת בושה שמשרד החינוך לא עושה כלום בנידון...
ניצולי שואה לא מאמינים בה'? יש רבים שמאמינים. יש כאלו שאיבדו את אמונתם בבורא עולם אחרי השואה, ואני לא באה לשפוט אותם חס וחלילה ואין לי גם את הזכות הזאת בכלל.
הרב הראשי לישראל לשעבר-הרב לאו. היה מאמין בקב"ה מההתחלה ועד ימינו אנו. הוא המשיך שושלת של רבנים במשפחתו (הוא הדור ה-21 שניהיה רב ראשי[הדורות שלפניו היו רבניים ראשיים בגולה]) אני ממליצה לקרוא את הספר שלו "אל תשלח ידך אל הנער" , זה מספר על ההתמודדות שלו בשואה ואיך זה השפיע עליו בהיותו רב ראשי לישראל.
יומטוב![]()
מה פתאום הוא אמר שהוא לא האמין ..1!!
אני ראיתי סדרה עליו ....
בקיצור תודה לכולם אני הבנתי!!!
אלוקים זה פשוט חרטא אחד גדול!
אני עוד הלכתי מלא לבית כנסת ושמרתי ועשיתי את כל המצוות אבל לפי מה שאמרו פה אלוקים לא קיים כניראה..
מציע לכולם לפקוח את העניים
כניראה שלהאמין באל אחד זה טרנד כמו שפעם להאאמין באלילים היה טרנד!11
מעניין מה יהיה הטרנד הבא
נערך לאחרונה על ידי "!@בית"ר-נשמתי-חיי@!"; 05-05-2007 בשעה 14:11.
אם ככה אתה חושב זה עניין שלך
ואם רק מהדברים שאמרו פה אתה חושב ככה זה משהו אחר.. |:
לך לרב לאיזה שיעור לאיזה משהו כמה פעמים ואז תגיד לנו מה החלטת.. \:
".. לא אל תדאגי ילדה, הכל יהיה בסדרתפילותייך מתקבלות שם במרומיםאלוקים לא משיב ריקם דמעותיה של בת מלךשבוקעות את כ-ל הרקיעים .. "(:
בורא עולם אחד ויחיד.אני בת !!!!!!!!!
מה זה בעצם אמונה? למה שואלים" אתה מאמין באלוקים" ולא" אתה יודע שיש אלוקים?". יש הבדל בין ידיעה לאמונה.
אם ישאלו אותך "יש כזה דבר מגדל אייפל" אז אתה תאמר "כן, יש, אני יודע שיש" אך אם ישאלו אותך אם יש כזה דבר אלוקים אתה לעולם תגיד "כן, יש אלקים, אני מאמין שיש" ההבדל בין אמונה לידיעה הוא שידיעה היא הרבה יותר מוכחת וניתנת לתפיסה. אתה יודע שיש מגדל אייפל כי ראית תמונות שלו, כי אנשים שאתה מכיר וסומך עליהם שהם לא משקרים אמרו לך שיש כזה דבר והם ראו אותו בעיניהם. אמונה לעומת זאת לא כ"כ מוכחת ולא כ"כ מובנת, אלוקים הוא יותר מדי גדול מכדי שנבין את המהלכים שלו . יש משהו הרבה יותר פחות בידיעה מבאמונה, ידיעה אתה צריך להבין בשכל שלך. לדעת. כדי לדעת צריך להבין, ואלוקים זה לא משהו שאנחנו יכולים להבין, דווקא אם היינו יכולים להבין היתה בזה איזו פחיתות. זה מעל לבינתנו, לעולם לא נוכל להבין, אחנו יצירי אנוש. לדעת אמנם אנחנו לא יכולים, ולכן אנחנו מאמינים. החכמה היא להאמין. אמונה היא הרבה יותר חזקה מידיעה (בהזדמנות אני אסביר למה) כל יהודי הוא יהודי מאמין, מ-2 סיבות. 1: בגלל שהוא יהודי, הוא נולד לאם יהודיה האמונה שלנו זה דבר שעובר בגנים מדורי דורות. (זה אמונה מצד האדם עצמו, גם אם לא רואים את זה על כולם ולא כולם מוכנים להודות בזה, בתוך תוכו כל יהודי הוא מאמין) 2:כתוב בתורה ש600 אלף איש עמדו במתן תורה מול הר סיני וראו את השכינה, (בתורה אגב כל הגילויים שהמדע מגיע אליהם לאט לאט, נמצאות כולם בתורה וזה מדהים לראות את זה פעם אחר פעם. (תורת דרווין אגב- ע"פ היהדות רואים כמה אפשר להפריכה בקלות וכמה היא שטותית.) 600 אלף האיש האלו העבירו מאב לבנו שיש אלוקים. 600 אלף איש לא ישקרו לבניהם!!!! יהודים במשך כל הדורות מסרו את נפשם על קידוש השם, הם לעולם לא היו עושים את זה סתם. איך האמונה באלוקים נשארה עד היום? איך העם שלנו נשאר עד היום? אם התורה לא היתה אמיתי הכל היה נכחד. יש אלוקים!!! אני לא כ"כ פירטתי כאן,אך פעם שאלתי את כל השאלות, והסבירו לי שאלוקים זה דבר שלמעמלה מבינתנו, אז יש דברים שצריכים להאמין, אבל קיבלתי תשובות מאוד מספקות, אם זה ככ קריטי אני אביא לכאן מתי שהו. זה לא סותר את זה שבינתיים האמונה שלך לא צריכה להחלש אלא להיפך, דווקא להתחזק. (בורא זה ברור שיש, יש המון הוכחות ולא רק יהודים מאמינים שיש בורא, כי כמו שכתבו כאן אחרים אין מצב שהעולם נוצר לבד. בדיוק איך שהוא וכו'. ומי שלא מאמין שיש בורא זה לא בגלל שהוא הצליח להריך את העובדות אלא בגלל בורות בתחום.)
לשפוט ישר זה מאוד קל. אבל לאף אחד זה לא ישנה כלום אם תחליט שיש בורא או אין. רק לך!! לכן בדבר כזה מהותי לפי דעתי כדאי לך לברר ולבדוק (אצל רב וכו, מישהו שיודע, לא חבורת ילדים שמשוטטים באינטרנט, אם יש צורך אני אוכל עזור בענין). יש אלוקים זה ברור. אם חשוב לך לדעת איך ולמה אז תבדוק לעומק. אתה מסכים איתי שזה שטותי לפרסם אשכול באינטרנט, לסמוך על תשובות של כמה ילדים ולהגיד "סבבה, לא שכנעתם אותי, אני מאמין שמה שחשבתי עד עכשיו לא נכון" רואים מכאן שלא חשבת, כי עובדה שכשאתה מתחיל לחשוב מתחילות השאלות, ורואים מכאן שאתה לא חושב, כי עובדה שאתה עוזב את הענין הזה כ"כ מהר. שאלות כאלו חשובות לפי דעתי מצריכות קצת יותר בירור והעמקה. לא סתם נולדת כיהודי. תחשוב על זה.
איזה ריב דבילי
נערך לאחרונה על ידי soundforge; 06-05-2007 בשעה 15:47.
string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";