קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מדריך] שינוי הלוגו של גוגל על פי התאמה אישית
    על ידי idoshabi בפורום מדריכי תוכנות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 18-01-2011, 00:04
  2. שולחן עבודה שלי =)
    על ידי FuckTheSystem בפורום דיבורים
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 13-12-2005, 17:57
  3. שולחן עבודה שלי ^^
    על ידי FuckTheSystem בפורום דיבורים
    תגובות: 27
    הודעה אחרונה: 07-12-2005, 17:03
  4. תראו איזה שולחן עבודה יפהההה יש לי
    על ידי ת-מ-י-ר_ג-ל בפורום דיבורים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-09-2005, 09:00
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 23

[מדריך] התאמה אישית של שולחן עבודה

משתמש אטרף האוואטר של shlomi7570
    שם פרטי
    shlomi
    לייקים
    3
    נקודות
    -10
    משפט מחץ
    גם כשלא הכל ורוד אני בלב צהוב כחולללל

ברירת מחדל [מדריך] התאמה אישית של שולחן עבודה

אני משנה ללא הפסק את הגדרות שולחן העבודה של המחשב שלי. אחת למספר ימים אני מוסיף סמלים חדשים או תמונת רקע שונה. איני יכול להימנע מכך. אני משתמש במחשב מדי יום ומתחיל להשתעמם אם הוא נראה אותו הדבר כל הזמן. למעשה, שינוי הגדרות שולחן העבודה הוא בדרך כלל הדבר הראשון שאני עושה במחשב חדש.
    אף אחד מהשינויים האלה אינו הכרחי עבורי כדי לעבוד בפועל במחשב. שינויים אלה אינם הופכים את העבודה לטובה/חכמה/מהירה יותר. עם זאת, הם הופכים את המחשב לשלי. הדבר דומה לצביעת הבית - אין זה הכרחי לבחור צבעים חדשים ולצבוע קירות בחדרים, אך אין ספק שזה מהנה. עם מעט תכנון, אתה יכול להביא לכך שביתך יבטא את אישיותך. הדבר נכון גם בהתייחס למחשב.
    בטור זה, אראה לך כיצד לבצע מספר שינויים בסיסיים בשולחן העבודה שיתאימו את המחשב שלך אישית באופן מוחלט כמעט ללא מאמץ. תלמד כיצד להתאים אישית את סמלי שולחן העבודה, סמלים בסרגל ההפעלה המהירה ומספר סמלים של סוגי קבצים עבור המערכת כולה. כמו כן אראה כיצד לשנות את רקע שולחן העבודה ולאחר מכן לשמור את השינויים כך שתוכל לחזור לערכת הנושא (קבוצה מתואמת של רכיבים חזותיים) מתי שתרצה.
    איור 1 להלן מציג את שולחן העבודה שלי לפני ביצוע שינויים.

איור 1. שולחן העבודה שלי לפני ביצוע שינויים (לחץ כדי להגדיל).
    מהו סמל?

סמל הוא תמונה קטנה המוצגת במסך כדי לייצג אובייקט שהמשתמש יכול לטפל בו. סמלים משמשים כעזרי זיכרון חזותיים ומאפשרים לך לשלוט בפעולות מסוימות של המחשב ללא צורך לזכור פקודות או להקליד אותן בלוח המקשים.
    אני אוהב את ההגדרה הזו. היא מרמזת מדוע התאמה אישית של סמלים פועלת. עזר הזיכרון החזותי הוא שלך, בייחוד אם אתה המשתמש היחיד במחשב או אם לכל המשתמשים יש חשבונות משלהם (לקבלת מידע אודות הגדרת חשבונות משתמשים, ראה שיתוף המחשב שלך). כל עוד תזכור מה מייצג הסמל, תוכל להפוך אותו לכל דבר שתרצה. מכיוון שהגדרת את הסמל, אתה יודע מה משמעותו ועזר הזיכרון החזותי פועל.
    לפני שנתחיל לשנות סמלים, עלינו לאתר מספר סמלים שמוצאים חן בעינינו. ניתן להוריד מהאינטרנט המון סמלים. מנוע החיפוש המועדף עליך אמור לספק מספר מיקומים מהם ניתן להוריד סמלים. DotIco,‏ DeskMod,‏ Gort's Icons ו- Iconfactory הם כמה מהמקורות המועדפים עליי. כדוגמאות בטור זה, אשתמש במספר סמלים נפלאים מ- Foood's Icons.
    יצירת תיקיית סמלים

לאחר הורדת הסמלים, יהיה עליך להציב אותם במקום בו איש לא ייגע בהם. רצוי שתיצור את תיקיית הסמלים במיקום קל לאיתור - יהיה עליך לנווט אליה מספר פעמים. אני יצרתי תיקיה בשם Icons בתוך המסמכים שלי ואני מאחסן בה את כל הסמלים שלי.
    כעת, כשיש לי מספר סמלים לבחור מתוכם, עליי להחליט אילו סמלים ברצוני לשנות. בטור זה, אראה לך כיצד ניתן להתאים אישית את הסמלים הבאים:
    • כל הסמלים בשולחן העבודה.
    • סמלים בסרגל ההפעלה המהירה.
    • חלק מסמלי סוגי הקבצים עבור המערכת כולה.
    הערה: קיימות תוכנות שיתופיות ותוכנות חופשיות שיכולות לייעל את ביצוע השינויים בסמלים (IconPackager של חברת Stardock, למשל) ולהפכו לפשוט ביותר. בטור זה אדון בביצוע שינויים אלה ללא שימוש בתוכנה נוספת.
    התאמה אישית של סמלי שולחן עבודה

כך נראו הסמלים בשולחן העבודה שלי לפני ביצוע שינויים. שים לב שמופיעים בו הסמלים הרגילים (My Computer,‏ My Documents ו- Recycle Bin, וכן תיקיה בשם Miscellaneous ושני קיצורי דרך).

איור 2
    לשם התאמה אישית של סמלי שולחן העבודה המוגדרים כברירת מחדל
    1. לחץ על התחל, לחץ על לוח הבקרה, לחץ על מראה וערכות נושא ותחת בחר משימה, לחץ על שנה את רקע שולחן העבודה.
    2. בכרטיסיה שולחן העבודה שבתיבת הדו-שיח מאפייני תצוגה, לחץ על התאמה אישית של שולחן העבודה.
    3. בתיבת הדו-שיח פריטי שולחן העבודה, המוצגת באיור 3, בחר את הסמל שברצונך לשנות ולחץ על שינוי סמל. תיבת הדו-שיח שינוי סמל נפתחת ובה מוצגים כל הסמלים בקובץ הנבחר הנוכחי. בתיבה זו, ניתן לקבוע אילו סמלים יוצגו בשולחן העבודה כברירת מחדל. אני בחרתי את סמלי My Computer,‏ My Documents ו- Recycle Bin.

איור 3
    1. <LI value=4>כדי לבחור בין סמלים שאינם מוצגים כרגע, לחץ על עיון, ובתיבת הדו-שיח שינוי סמל, נווט אל הסמלים שהורדת, בחר את הסמל בו ברצונך להשתמש, לחץ על פתח ולאחר מכן לחץ על אישור.
    2. בתיבת הדו-שיח פריטי שולחן העבודה, בחר את הסמל הבא שברצונך לשנות וחזור על שלבים 3–4.
    3. לאחר שסיימת לשנות את הסמלים המפורטים כאן, לחץ על אישור, ובתיבת הדו-שיח מאפייני תצוגה, לחץ על אישור כדי להחיל את השינויים.
    שיניתי רק את סמלי My Computer ו- My Documents, כפי שמציג האיור להלן, בעוד שסמל Recycle Bin נשאר כפי שהוא.

איור 4
    כעת בוא נשנה את שאר הסמלים בשולחן העבודה. נתחיל בתיקיה Miscellaneous.
    לשם התאמה אישית של סמל תיקיה
    1. לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על התיקיה ולאחר מכן לחץ על מאפיינים.
    2. בכרטיסיה התאמה אישית, לחץ על שינוי סמל.
    3. בתיבת הדו-שיח שינוי סמל, לחץ על עיון, נווט אל הסמל החדש בו ברצונך להשתמש, בחר בו ולאחר מכן לחץ על פתח.
    4. לחץ על אישור ולאחר מכן לחץ על אישור שוב כדי להחיל את השינוי.
    וכעת, קיצורי הדרך.
    לשם התאמה אישית של סמל קיצור דרך
    1. לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על קיצור הדרך שברצונך להתאים אישית ולאחר מכן לחץ על מאפיינים.
    2. בכרטיסיה קיצור דרך, לחץ על שינוי סמל.
    3. בתיבת הדו-שיח שינוי סמל, לחץ על עיון, נווט אל הסמל החדש בו ברצונך להשתמש, בחר בו ולאחר מכן לחץ על פתח.
    אתה מתחיל לראות כאן דפוס פעולה? בכל אחד ממקרים אלה, שינוי הסמל מתרחש באופן מפתיע ביותר בתיבת הדו-שיח שינוי סמל. הדבר נכון גם בהליך הבא.
    התאמה אישית של סמלי סרגל ההפעלה המהירה

בצילום המסך הראשון של שולחן העבודה שלי, ניתן לראות שהפכתי את סרגל ההפעלה המהירה לזמין. ניתן להתאים אישית גם את כל הסמלים המופיעים בו. למעשה, סמלים אלה הם רק קיצורי דרך, כך שהליך השינוי שלהם זהה.
    לשם התאמה אישית של סמלי סרגל ההפעלה המהירה
    1. לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על סמל ההפעלה המהירה שברצונך לשנות ולאחר מכן לחץ על מאפיינים.
    2. בכרטיסיה קיצור דרך, לחץ על שינוי סמל.
    התאמה אישית של סמלי סוגי קבצים

קבצים עם סיומת נפוצה (‎.doc,‏ ‎.html וכן הלאה) הם מאותו סוג קובץ. הסמלים עבור סוגי קבצים אינם נגישים בנפרד, אך עדיין ניתן לשנות אותם. מאחר שרוב העבודה שלי קשורה לאינטרנט, אתאים אישית קבוצה קטנה של סמלים הייחודיים לסוגי הקבצים עמם אני עובד לעתים קרובות. האיור להלן מציג תיקיה עם מספר קבצים שעבורם אשנה את סמלי סוגי הקבצים, ושוב אשתמש במספר סמלים מאתר Foood's Icons.

איור 5
    ייתכן שתזדקק להרשאות מנהל כדי לבצע את השינויים הבאים.
    לשם שינוי סמלים של סוגי קבצים
    1. לחץ על התחל, לחץ על לוח הבקרה, לחץ על מראה וערכות נושא ולאחר מכן לחץ על אפשרויות תיקיה.
    2. בתיבת הדו-שיח אפשרויות תיקיה, לחץ על הכרטיסיה סוגי קבצים.
    3. בחר בסוג הקובץ שברצונך לשנות ולאחר מכן לחץ על מתקדם.
    4. בתיבת הדו-שיח עריכת סוג קובץ, לחץ על שינוי סמל.
    5. בתיבת הדו-שיח שינוי סמל, לחץ על עיון ונווט אל הסמל החדש בו ברצונך להשתמש, בחר בו ולאחר מכן לחץ על פתח.
    6. לחץ על אישור ולאחר מכן לחץ על סגור.
    באיור זה מוצגת אותה תיקיה לאחר שביצעתי שינויים אלה. קל הרבה יותר להבחין מיד על איזה סוג קובץ אני מסתכל.

איור 6
    שינוי הרקע של שולחן העבודה

ובכן, הסמלים שונו. זה היה החלק הקשה. כעת אשנה את רקע שולחן העבודה. ראשית עליי למצוא תמונה בה ארצה להשתמש כרקע. קיימים מאות מקורות מקוונים של רקעים לשולחן העבודה, הקרויים גם טפטים. שניים מהמקורות המועדפים עליי הם DeviantArt ו- Customize.org.
    ברצוני להגדיר מקום קבוע לשמור בו את התמונות, כפי שעשיתי עבור הסמלים המותאמים אישית. למטרת דוגמה זו, יצרתי תיקיה בשם Wallpaper בתיקיה התמונות שלי בתוך המסמכים שלי. בעת הורדת תמונות, אני שומר אותן בתיקיה זו. אין זה משנה איזה שם תתן לתיקיה כל עוד לא תעביר פריטים ממקום למקום לאחר שתבחר בטפט חדש לשולחן העבודה.
    כעת, כשיש לנו מספר תמונות מהן ניתן לבחור, בוא נשנה את רקע שולחן העבודה.
    1. פתח את תיקיית התמונות שזה עתה יצרת.
    2. בחר תמונה שתשמש כרקע שולחן העבודה.
    3. בחלונית משימות של תמונות, לחץ על הגדר כרקע עבור שולחן העבודה.
    ניתן להתאים אישית בקלות גם שומרי מסך ואפקטי צליל. עם זאת, אלו אינן פעולות שאני מבצע בדרך כלל, כך שלא אפרט כאן כיצד לבצע זאת. למעשה, אני חושב שזה מציק למדי שהמחשב משמיע קול בכל פעם שאני עושה משהו. בנוגע לשומרי מסך, זה לא משנה לי מכיוון שכאשר שומר מסך מופעל, איני נמצא שם כדי לראות אותו. אם ברצונך לשנות רכיבים אלה, קרא את ההוראות הנוגעות לשינוי שומרי מסך ולהגדרת אפקטי צליל.
    שמירת ערכת נושא זו

לאחר כל העבודה שהשקעתי בהתאמות האישיות, איני רוצה לאבד בטעות את השינויים. למרבה המזל, קל לשמור את כל ההגדרות ולהחיל מחדש ערכת נושא זו בכל עת.
    1. לחץ על התחל, לחץ על לוח הבקרה, לחץ על מראה וערכות נושא ולאחר מכן לחץ על שנה את ערכת הנושא של המחשב.
    2. בתיבת הדו-שיח מאפייני תצוגה, לצד תפריט ערכת הנושא, לחץ על שמירה בשם.
    3. הזן שם חדש ולחץ על שמור.
    באפשרותך לשמור את ערכת הנושא בכל מקום שתבחר. למשל, באפשרותך ליצור תיקיה בשם ערכות נושא בתיקיה המסמכים שלי ולשמור את ערכת הנושא שם. זה כל הסיפור. אתה רואה כמה זה קל? במעט עבודה, כל אחד יכול להפוך את Windows XP לאישי לחלוטין.
    סגנונות חזותיים הם הדבר הבא

ההתאמה האישית של Windows דומה לבצל; כל שכבה שתקלף תחשוף שכבה נוספת תחתיה. בטור זה הצגתי התאמה אישית של מחשב. בטור הבא שלי נחשוף שכבה נוספת ונתבונן בסגנונות חזותיים. התאמה אישית
    מהנה!

קרדית לmicrosoft

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ram
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    don't walk on the gras smoke it

תודה

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    מיכה מלכה
    לייקים
    0
    נקודות
    0

תודה

10x10x10x10x

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    0
    נקודות
    30

תודה

משתמש מכור האוואטר של ortakia
    לייקים
    0
    נקודות
    10
    משפט מחץ
    "אנחנו חיים למען דברים שאנחנו מוכנים למות למענם"

תודה

תודה רבה[

תודה

ברירת מחדל תודה

תודה

תודה

תודה

משתמש משקיע האוואטר של FrЕaKeD
    לייקים
    0
    נקודות
    150

ty

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    טל
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    אין כמו סלט טונה טוב בבוקר

תודה

ברירת מחדל תודה

תודה

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    The R.K.O Is In My Blood !!!

תודה

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:08.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,716 | הודעות: 8,151,298 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect