"עבדי זמן, עבדי עבדים הם, עבד ה' הוא לבדו חופשי.."
שירו של רבי יהודה הלוי....
אני חושבת שאני בנאדם חופשי, אני לא בנאדם שמשועבד לגוף שלו בניגוד לכמה אנשים פה...
מי ניסה לקחת לך את החירות?! מי ניסה למנוע ממך לאכול מה שאתה רוצה? אתה בכלל גר באמריקה אז מה אתה מדבר, מישו הכריח אותך להיות דתי? דת צריכה לבוא מבחירה ולא מהכרח, ככה שאני לא חושבת שצריך לכפות משו על מישו, חלילה וחס.
אתה מוכן לרצוח את מי שיעמוד בדרכך? אח"כ אתה אומר שבגלל שיש דתות בעולם יש כ"כ הרבה רצח...אתה לא מאמין בכלום, בשום דת, ואתה מוכן לרצוח בשביל זה?!
הנצרות והאיסלאם בניגוד ליהדות יצאו במסעות רצח למיניהם כדי שאנשים יאמינו בדתם, זה נקרא כפיה דתית לא מה שהיהדות עושה.
מסעות צלב? פוגרומים? גירוש ספרד-אינקוויזיציה , מלחמות גי'אהד למיניהם זה נקרא כפייה דתית, לא מה שהיהדות עושה.
תזלזל בתורה, זאת בחירה שלך,אבל אני בניגוד אלייך לא מאחלת לך למות חלילה. אתה יהודי ואני מאחלת לך את הטוב ביותר, אני לא שונאת אותך, אני אוהבת את כל עם ישראל. זה שיש אנשים שחושבים שהדתיים שונאים את החילונים אז זאת קצת בעיה שאני מקווה שיום אחד נפתור אותה ולא יהיו פה כ"כ הרבה סיכסוכים.
אני לא בנאדם פנאטי בכלל, אני מכירה אנשים חילונים, ויש לי משפחה חילונית ואני מאוד מאוד מיסתדרת איתם ב"ה ואוהבת אותם.
שבת שלום![]()