קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. המדריך למשתין המתחיל
    על ידי Killer_MaN בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 08-08-2007, 23:58
  2. [מדריך] המדריך לשחקן המתחיל
    על ידי Vmon בפורום Counter Strike
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 31-07-2007, 02:57
  3. המדריך לשחקן המתחיל
    על ידי MushoNN בפורום Mu Online
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 09-07-2007, 01:40
  4. [מדריך] המדריך למאונן המתחיל |לגברים בלבד!!!
    על ידי Adi52 בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 08-07-2007, 00:59
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

-=המדריך לדייג המתחיל!!!=-

משתמש כבוד האוואטר של vicon
    שם פרטי
    גבריאל
    לייקים
    27
    נקודות
    169
    משפט מחץ
    Why So Serious?

ברירת מחדל -=המדריך לדייג המתחיל!!!=-

אז התחלת לדוג או שלפחות אתה רוצה להתחיל לדוג. בין אם התחלת לדוג רק עכשיו או חזרת לדוג יכול להיות שהמאמר הבא יעשה לך קצת סדר בראש. הוא אמור לענות לך על כל השאלות הבסיסיות והראשוניות שסביר שיש לך, ויהווה את בסיס הידע הראשוני לפני השתתפותך הפעילה בפורום.

המאמר מנוסח בלשון זכר, עד שדייגת אמיתית ואמיצה תצטרף לפורום – אז אני מבטיח לשנות אותו….

לפני שאני מתחיל לקרוא, מה אני צריך לדעת?

המאמר יכיל מושגים שונים מעולם הדייג. על מנת שלא אסביר את המונחים בגוף המאמר להלן הצורות בהן המידע מאורגן בפורום – לשימושך.
    1. מילון מונחים – מילון שאמור לרכז בתוכו הגדרות של כל המונחים הקשורים לדייג.
    2. מאמרים – נושאים שונים בהרחבה.
    3. חיפוש בפורום – כלי חזק ושימושי המאפשר לך לחפש בפורום. למה לשאול שוב שאלה ששאלו? הרץ חיפוש .
    4. שאלות נפוצות – השאלות הנפוצות ביותר עם התשובות הטובות ביותר.

אני רוצה להתחיל לדוג, מה לעשות?

ראשית, כלל (יהיו כמה כאלה בהמשך) – בכל דבר בדייג יש כמה אסכולות. תמיד יהיה מי שיגיד לך שמה שאתה עושה לא טוב או שיותר נכון לעשות מה שהוא עושה… – עמוד על שלך.
    תשמע, תקשיב, תנסה לבד ורק אז תחליט.

ובכן גם בתשובה לשאלה זו יש כמה אסכולות. אני אציג את זו שאני שיך אליה.
    המטרה הסופית, היא להביא אותך (בפרק זמן לא קצר כמו שאתה אולי רוצה) להיות דייג שמכיר כמה שיטות ויש לו תיק עם כמה סוגי חכות. כדי להביא אותך לשם נתקדם בשלבים. המעבר משלב לשלב תלוי בך, בכמות הזמן שתשקיע בתחביבך החדש ובהרגשתך.

שלב ראשון – דייג בוס.

בסוף השלב הזה אתה אמור לבחור לעצמך חנות דייג, ללמוד את הקשרים הדרושים, לדעת להתנהל עם החכה והציוד, להכין לעצמך תיק לדייג, לגבש לעצמך קבוצת חברים לדייג והכי חשוב להרגיש.

- קרא את כל המאמרים בקטגורית הבוס ע"ש איילת פלד. למד והבן את כל המונחים. למד להכין לפחות סוג אחד של בצק. בהמשך תצטרך ללמוד את כולם.

- בחר לך חנות דייג. היעזר ברשימה שבמאמרים. זכור כי החנות לא רק מוכרת לך ציוד אלא גם מקנה לך ידע. אפשר להסביר לך על עמודים שלמים בפורום איך קושרים קרס ובחנות יראו לך את זה בשלוש שניות. כמו כן טיפים לרוב ואיפה דגים איזה דג כרגע, תמיד תוכל ללמוד גם בחנות.
    מחירים זולים זה גם חשוב – הצץ בלוחות. יש שם כמה מהחנויות שמקנות הנחה לחברי הפורום.
    אל תלך לרשתות ספורט גדולות שמוכרות גם ציוד דייג.

- קנה בחנות את המוצרים הבאים:
    1. חכת בוס עשויה פיבר, במחיר שלא עולה על 100 ש"ח. 6 מטר באורך. מומלץ 7 מטר לאדם בוגר. האורך הוא עניין של טעם. זה לא שהמתקדמים יותר לוקחים חכה באורך אחר. המתקדמים לוקחים חכת קרבון. יותר רגיש כלומר גם יותר שביר, אבל גם יותר קל.
    2. משקולות – לפחות 2 גדלים שונים.
    3. מצופים – הצורה הרגילה (חרוט). 3-4 גרם.
    שים לב - מצופים ומשקולות הם מוצרים מתכלים. אל תקנה אחד.
    4. חוט. עובי 0.25 ממ.
    5. קרסים – להתחלה, קרסים מס 10 ו- 9 קשורים (שמחוברים אליהם חוטים). שים לב שעובי החוט של הקרסים יהיה קטן מעובי החוט שלך (קטן מ-0.25). בהמשך רצוי וכדאי שתלמד לקשור את הקרסים שלך לבד. זה מוריד עלויות וגם מאפשר לך לקבוע את עובי החוט.
    6. סמרטוט. אולי לא לקנות. אבל שיהיה לך בהישג יד על מנת לא לגעת בדגים שאתה לא מכיר עם הידיים.

אפשר אבל לא חייב:
    6. פלייר קטן ללחוץ משקולות.
    7. סטיק לייטים לדייג בלילה.
    8. ארגז כלים קטן יכול לעשות לך סדר בציוד. עד מהרה תגלה שהוא מתמלא בקצב…
    9. מספריים.

כמה הערות נוספות.
    - אל תלך לחנות לבד. היעזר בחבר שיעזור לך לבחור את החכה המתאימה לך.
    - בקש מהחבר או מבעל החנות שילמדו אותך כמה קשרים. תוכל ללמוד קשרים מרשימת הקישורים בפורום.
    - בקש מהחבר שיבוא איתך פעם פעמים לדוג. קשה מאוד מאוד ללמוד לדוג לבד. יש צורך במדריך לפחות לדברים הבסיסיים.
    - דייג בורי הוא כיף לא נורמלי, אבל הוא קשה יותר ולכן מומלץ לא להתחיל ממנו.
    - ככל - דג שאתה לא מכיר, אל תיגע בו בידיים. העזר בסמרטוט או בכפפה.
    יש דגים ארסיים, ויש דגים שסתם מכאיבים.
    - בכל יציאה שלך לדייג, תחקר את עצמך. מה היה טוב? מה היה פחות טוב? במה עליך להשתפר? אף אחד לא נולד דייג. כולם למדו את זה, ואתה לומד עכשיו. אדם לומד הוא אדם ששואל שאלות.

הדבר הטכני החשוב ביותר שאתה צריך לרכוש במהלך השלב הראשון, הוא הרגש. להבין איך מרגישה אכילה של דג. ולהתחיל להרגיש את הים (פעולה שנמשכת שנים..).

שלב שני – דייג בחכת רולר.

בסוף השלב הזה אתה אמור לדעת את העקרונות הבסיסים של דייג ברולר. הטלה סבירה. הכרה של פתיונות שונים ברולר. הרגשה של אכילה עם חכת רולר.

- אם עד עכשיו התאפקת מלקרוא את שאר המאמרים בפורום, זה הזמן לעשות זאת.
    - קנה לך חכה ורולר. העמד לרשותך תקציב של 300 שקלים. זה לא כל כך הרבה לקניה של חכה ורולר באמת איכותיים. אבל זה גם מספיק על מנת להימלט מהזבל.
    הרולר - השתדל לקנות רולר שהוא מותג. גודל שמכיל בערך 150 מטר חוט 0.4. על לגרים וכולי אין טעם לדבר בשלב זה. ככלל, ככל שיש יותר לאגרים כך הרולר נחשב משובח יותר.
    מקל – 3.90-4.20 מטר טלסקופי. לא פחות, לא יותר. אפשר בהחלט לקנות מקל שאין לו מותג מוכר.
    - פתיונות ראשונים לדייג ברולר הם: תולעים, גמברי ,קלמרי וסקומברי. התחל בהכרח עם תולעים (במיוחד בקיץ). את הפתיונות אפשר לקנות בחנויות הדייג.

- קנה את הדברים הבאים:
    - חוט 0.35-0.4 שימלא את כל הרולר.
    - משקולות 40-100 גרם. תלוי בטווח המשקלים המצוין על המקל. נסה כמה גדלים עד שתרגיש נוח.
    - קרסים מס´ 7 קשורים.

אפשר אבל לא חייב:
    - קרסים לא קשורות.
    - תיק לחכות.
    - פנס ראש.
    - שוב סטיק לייטים הפעם גדולים יותר לדייג ברולר. ומחזיקי סטיק לייט.
    - קנה או נסה להכין לבד סטנד לחכה.

תחושה של קצב ההתקדמות שלך תקבל לפי ההתנהלות שלך בדייג. מה אתה עושה? דג או משחרר פלונטרים בחוט? המדד הטוב ביותר לדעתי לקצב ההתקדמות שלך הוא גודל הקרסים שתשתמש בהם. אם הם הולכים וגדלים (או יורדים במספר) – הדגים שתוציא יגדלו וכך אתה עובר עוד תת שלבים בדרך.

זה הזמן להזכיר לך שוב ללמוד לקשור לבד את הקרסים שלך.

שלב שלישי.

בשלב הזה אתה כבר יודע מה מדליק אותך יותר. אתה גם יודע איזה דייג אתה - בוס או רולר.
    אתה יכול לבחור בין כמה אפשריות ובמרוצת הזמן לנסות את כל האפשרויות.

אם אתה דייג בוס -
    1. לקנות חכת קרבון טובה ואיכותית.
    2. לנסות לדוג בולונז.

אם אתה דייג רולר –
    1. לקנות חכה ורולר איכותיים.
    2. לדוג על חי.
    3. לנסות לז´רז´ר.
    4. לנסות בולונז.

מה היא חכה איכותית, כמה לשלם עליה וכולי אלה דברים שמשתנים מאדם לאדם. שתף את הפורום בהתלבטויות שלך.
    בשלב הזה, סביר שתחשוב שיש לך דעה משלך בנושאים שקשורים לדייג. תנשום עמוק, קצת צניעות לא הזיקה לאף אחד. אתה עוד לא שם, אבל בהחלט בדרך.

בשלב הזה אתה צריך לבחור אפשרות אחת ולהתקדם בה. זה לא אומר שבמרוצת הזמן לא תוכל לנסות את שאר האפשרויות. דייג טוב, לדעתי, הוא דייג מגוון. זה לא בהכרח סותר התמקצעות בסוג אחד של דייג. בהחלט יש להתרכז בדבר אחד ללמוד אותו לעומק ולהגיע איתו לרמה גבוהה. אבל בד בבד יש להכיר גם סגנונות אחדים. זה יבוא לידי ביטוי גם בסגנון הדייג העיקרי שלך. אני קורא לזה עומק.
    אותו הדבר לגבי המינוחים דייג רולר או דייג בוס. אלה לא מונחים אבסולוטיים, אבל אני מאמין שלכל אחד יש נטייה וזיקה לאחד משניהם. זה בהחלט לא אומר שאם אני דייג רולר, אין לי בוס בתיק ולהיפך.

עשה תמיד מה שתהנה ממנו הכי הרבה בנקודת הזמן הנתונה.

לסיום כמה קלישאות מעוררות מחשבה.

1. אם תתמיד לעשות את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד למקום שאליו הגעת.
    במילים אחרות, חפש כל הזמן לחדש, לאלתר, לשפר, ולנסות.
    דייג שאומר לך "עשרים שנה אני עם המקל הזה…." זה אומר שעשרים שנה הוא דג אותו דבר. הוא לא התקדם במשך הזמן.

2. "זה שיקול של הדג או שיקול של הדייג?". משפט של (מאסטר) עזרא. לפעמים הדייג עושה, בלי לשים לב אולי, דברים משיקוליו הוא, ולא משיקולים של תפיסת הדג. לדוגמא, זה שהדייג רואה את החוט זה נחמד, אבל זה גם אומר שהדג רואה את החוט. זה טוב או לא?

3. "הדבר החשוב ביותר בדייג, הוא איך אתה מגיש את הפתיון למים" - עוד משפט של עזרא שהוא למד מאיזה ספר. הפתיון הוא הדבר שמביא את הדג אל הקרס ולאחר מכן אליך. הוא הדבר הראשוני והחשוב מכל. אם הפתיון לא יראה/יריח/ימצא חן/יתחנף אל הדג – הוא לא יתקרב ולא תוכל לתפוס אותו. חכה ברמה זה מגניב, אבל להגיש את הפתיון טוב - זה קריטי.

4. פעם היה דייג…. פעם השמיים היו כחולים יותר. פעם הגלים היו גבוהים יותר, אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי . אז אומרים - זה מה יש ועם זה ננצח.

הנה עוד שרשור של טיפים שחברי הפורום אספו. מאוד מענין.

בהצלחה והכי חשוב אל תתיאש.
    דייג זה משהו שקשור לסבלנות לא? (מי שמדבר..).

קרדיט לתפוז

2. קישורים ממומנים

הכי מתוקה שיש! 3>
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    סדר בפה מונע בלאגן בפנים

אחלה מאמר !@ יפה שהבאל אותו
    זה יהיה שימושי לרובינו בשלב מסויים [:
    נערך לאחרונה על ידי חנצ'וווק; 17-07-2007 בשעה 01:35.
    you dont know how deep you can ride ,until
    you cant get out
    S U R F

חחח... ללמוד לדוג... חחחחחחח
    אבל ח"ח על ההשקעה

תודה גבר
    עזר המון!

משתמש מתחיל האוואטר של niv2001
    לייקים
    0
    נקודות
    0

פשש השקעת יפה

משתמש משקיע
    שם פרטי
    ניר
    לייקים
    0
    נקודות
    5
    משפט מחץ
    I ♥ SURF

חח אני ילמד את אבא שלי לפי המאמר הזה...
    הוא דייג מזה טוב (כתחביב) !

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect