נכתב במקור על ידי
v33t
אני לא אכנס אפילו לחלק שלצבא לא אכפת, כי באמת אין לך מושג, נקודה.
אני אדבר על החלק האמריקאי שבאמת מעצבן אותי כי אתה פשוט לא מבין עקרון בסיסי.
מה אתה חושב, שהקונגרס מפריש כל שנה 2.4 מיליארד דולר לכיוון ישראל סתם ככה כי בא לו? כדי לעזור לנו מרצון טוב? תצא מהסרט.
אתה יודע מה ייקרה אם ארה"ב לא תתן לנו את כל הדברים האלה? אנחנו פשוט נצטרף ללכת לעשות דברים, ונהיה חייבים לעשות אותם, שייפגעו באינטרסים של ארה"ב פי עשרות מונים על חשבון ה 2.4 מיליארד דולר ווטו באו"ם מדי פעם לפעם.
תחשוב מה ייקרה אם כל הטכנולוגיה היישראלית שמפותחת פה, בלי קשר לארה"ב, תהיה בשוטף עם סין? עזוב את זה שהרווח שישראל תעשה מזה יהיה עצום ויעלה על הכסף שארה"ב נותנת לנו בהרבה, ארה"ב תפגע מבחינה צבאית כמעט בכל תחום שהם שולטים בו כרגע בעולם.
אז אתה יכול להגיד זה שאתם לא נותנים לנו זאת לא סיבה ללכת לאויבים, נכון, אבל פשוט לא תהיה לנו ברירה.
ישראל זאת מדינה קטנה עם 7 מיליון אנשים, 5.5 מיליון יהודים, שצריכה צבא גדול יותר ממדינות גדולות פי 10, ואין לנו תקציבים להחזיק צבא מודרני רק מהכספים הפנימיים של המדינה. יפן מנסה לעשות את זה וגם שם הצבא הוא במימדים קטנים בהרבה ממה שהם היו רוצים, וזאת יפן לא ישראל.
אז אתה פשוט צריך לצאת מהסרט שאנחנו מקבלים סתם ככה, אם הטכנולוגיות מישראל היו הולכות לסינים ( וזאת סתם דוגמא אחת מתוך רבות ) היינו מרוויחים כל כך הרבה יותר, ושם אולי גם כל כך הרבה אנשים לא היו צבואים כל כך כמו באמריקה, פשוט בגלל שהם לא מבינים - כמוך.
עם טכנולוגיה ישראלית והמשאבים הסיניים הכל כך רבים היה אפשר לעשות הרבה יותר ממה שאתה מדמיין אפילו, ואם סין עוד 20 שנה כבר עוקפת אתכם אז אתם לא רוצים מדינה כמו ישראל בצד שלהם שיכולה לספק להם את כל הדברים שהם לא מספיק חכמים כדי לפתח.
וזה דבר שאי אפשר להעריך בכסף בכלל.
אם תזרקו אותנו, אז כן, יהיו פה כמה שנות מעבר קשות, שאולי לא נצליח לצאת מהם, מצד שני אנחנו יכולים לצאת מהם טובים בהרבה ממה שנכנסו, עם כמויות אדירות של כסף פוטנציאלי שיכול להכנס למדינה ממכירת נשק וטכנולוגיה שעד עכשיו היה אסור לנו למכור, שיביאו לפיתוח וייצור של נשק ישראלי שכבר קיים.
יש לך מושג אפילו כמה עסקות ישראליות עם מדינות אחרות נזרקו לעזאזל בגלל ארה"ב?
עם הכסף הזה מי צריך אתכם בכלל?