אני בן 16 וארבעה חודשים בערך מהבר מצווה לא אני גובה בכלל.. אני 1.56 ושוקל בערך 43(רזה מאוד).. ההורים שלי די נמוכים ...בוא נגיד ככה זה קצת מפריע לי רציתי לדעת אם יש סיכוי שאני יגבה עדיין?![]()
אני בן 16 וארבעה חודשים בערך מהבר מצווה לא אני גובה בכלל.. אני 1.56 ושוקל בערך 43(רזה מאוד).. ההורים שלי די נמוכים ...בוא נגיד ככה זה קצת מפריע לי רציתי לדעת אם יש סיכוי שאני יגבה עדיין?![]()
|
|
לפי דעתי יש סיכוי... כי בגיל 16 אתה לא מפסיק לגבוהה עדיין...
יש יש
מעצב גראפי לכל מטרה.
תלוי....
מה הגובה של ההורים שלך אם תוכל לפרט???
קרדיט ענק ל-LiOrsB10 על החתימה למעלה!!!
אמא שלי 1.50, אבא שלי 1.68
יש לי אחים בערך כולם 1.68 מעדיף להיות ככה ולא בגובה הזה חחח
יש סיכוי שאתה תצמח בשנתיים האלו (תלך יותר לכיוון האבא-אחים) - ואם כן אז הרבה...
יש גם סיכוי שלא תצמח בכלל ותלך יותר לכיוון האמא-אבא שזה באמצע...
אי-אפשר לדעת בוודאות במקרים כאלה...
קרדיט ענק ל-LiOrsB10 על החתימה למעלה!!!
אהה.. הבנתי אחי..
אי אפשר לדעת בוודאות אתה אומר?
אפשר , לך לבדיקת גנים
אני בעצמי הייתי נמוך תמיד מגיל קטן אבל מבנה בנוי סבבה
אתה שוכב משו כמו שעתיים עם מחט בוריד מזריקים לך חומר ובודקים איך הגוף מגיב לא משו קשה
אחרי זה צילום כף יד , בדיקת התפתחות וזהו
אומרים לך תגובה הסופי
נערך לאחרונה על ידי pingvin; 30-08-2007 בשעה 22:21.
מג"ב שכם
יש מצב זה נכון לפי בדיקת גנים בגיל 15 עשיתי בדיקת עצמות- כף יד והיד הייתה מתאימה בדיוק לגיל שלי ככה שזה יחסית בסדר אבל כמה שהיד פחות מתאימה זה יותר טוב ככה יהיה לי יותר זמן לגדול..
אתם חושבים שעדיין בגיל 16 וחצי נגיד אפשר לגבוה? כי לא יודע הלוואי וזה נכוןן חח
אפשר ללכת לצילום רנטגן לראות אם נסגרו הפיקות או בכף היד אפשר גם לדעת , תפנה לרופא המשפחה.
תבדוק בעיה של תזונה אצלך.. אולי פשוט אתה לא אוכל כמו שצריך.
בקשר לבדיקה- (קודם כל אפשר לדעת! מישהו שם בהתחלה אמר שבחיים אי אפשר לדעת, שטויות!)
יש צילום של כף היד שאומר עם הגעת לגובה המקסימאלי שלך או שיש לך עוד לצמוח.
כשאתה נולד הרי העצמות של סחוסיות. ואז יש תהליך שנקרא "תהליך ההתגרמות התוך סחוסית". לא יכנס עכשיו לזה יותר מדיי, אני יסביר לך בשתי מילים.. אתה נולד עם עצם סחוסית וככל שאתה גודל הסחוס הזה הולך ונעלם והופכת להיות עצם. כשהעצם מגיע לשיא הצמיחה שלה הסחוס הזה כמעט נעלם.
אז מה שעושים בבדיקה הזאת זה בודקים בעצם כמה "סחוס" נשאר שם וככה קובעים לך בערך כמה עוד נשאר לך לגדול.. (כמובן שזה פי 100 יותר מורכב אני רק אומר לך פחפות או יותר רק שתבין מה עושים בבדיקה הזאת)
כמובן שזה לא הכי מדוייק, אבל זה מה יש.
תילך לרופא אחי אני בטוח שהוא ידע הכי טוב מה לעשות.